Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες

<< < (46/188) > >>

ΦΙΛΙΩ ΤΟΠΚΑΡΙΔΟΥ:
εγω παντως δεν ειχα προβλημα με το e-diagnosis αλλα το e-syntagografisi αργει πολυ αυτες τις μερες

timex:
Δε ξέρω αν σας έχει τύχει, αλλα τελευταία παρατηρείται το φαινόμενο, ιδιώτες κυρίως αλλά και νοσοκομειακοί γιατροί να παραπέμπουν τον ασθενή στο ΚΥ για να γράψει εξετάσεις ηλεκτρονικά. Εκείνο που με ξενίζει είναι πως τις εξετάσεις τις γράφουν σε ραβασάκια!
Σε λίγο εκτός απο το υπερσυνταγογράφος θα προκύψει και και άλλο θέμα με τις πολλές εξετάσεις που θα γράφουμε σε ασθενείς που δεν έχουμε εξετάσει!
Ποιά η γνώμη σας;

Γ.Κτιστάκης:
Εγώ έχω αναρτήσει ανακοίνωση που αναφέρει ότι ο ιατρός ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να αντιγράφω εξετάσεις και φάρμακα άλλου ιατρού. Το αναφέρω έτσι γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που πραγματικά πρέπει να υποχωρήσεις προς όφελος του ασθενούς. . Για τους εξειδικευμένους ελέγχους από ογκολόγους, ρευματολόγους, δερματολόγους, ΩΡΛ, κτλ δεν είναι του αντικειμένου και των γνώσεών μου και δεν αντιγράφω εξετάσεις.
Φυσικά στους απαιτητικούς τους ζητώ ιστορικό και παλαιότερους ελέγχους, εάν θέλουν να εξυπηρετηθούν από έμενα. Οι περισσότεροι φεύγουν βρίζοντας και απευθύνονται σε άλλον συνάδελφο που αντιγράφει χωρίς ουσιαστικά να τσεκάρει ο ίδιος  την ανάγκη αυτών. Σε αυτούς που παραγγέλνω, ζητώ όταν βγουν τα αποτελέσματα να με επισκεφτούν  να τα δω και να τα καταχωρίσω σε κάποιο πρόχειρο αρχείο που προς στιγμή κρατώ στο ιατρείο, για να γνωρίζω το ιστορικό τους και να μπορέσω πιθανόν να τους βοηθήσω περισσότερο και ουσιαστικότερα σε μελλοντικό πρόβλημά τους . Τους ενημερώνω ότι εάν δεν μου έχουν μια υποτυπώδη εμπιστοσύνη ως Ιατρός ΠΦΥ, τότε δεν υπάρχει λόγος να με απασχολούν και να αφαιρούν από τον χρόνο που μπορώ να διαθέσω σε ασθενείς που πραγματικά με έχουν ανάγκη ως ιατρό και όχι ως γραφέα για τις αντιγραφές και να ζητούν από τον ιατρό που εμπιστεύονται να τους εξυπηρετεί, μιας και τώρα μπορούν όλοι ηλεκτρονικά.
Όλα αυτά θέλουν πολύ περισσότερο κόπο από το να αντιγράψεις απλά κάποιες εξετάσεις, αλλά δεν το κάνω τόσο για να αποφύγω την πιθανότητα τιμωρίας μου από την υπέρ-παραπεμπτικογραφία, αλλά πιο πολύ για να μην καταντήσω μόνο γραφέας και όχι ιατρός.

Denominator:
Απόφαση του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με την οποία τιμολογούνται υπέρηχοι θυρεοειδούς, μαστού κ.λ.π. και οδηγίες για τον τρόπο έκδοσης των αντίστοιχων ηλεκτρονικών παραπεμπτικών.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Καμιά ιδέα πώς "γράφεται" το Τεστ PAP;
Κυτταρολογική εξέταση κολπικού τραχηλικού επιχρίσματος; (μόνο; )
Θυμάμαι παλαιότερα στον ΟΠΑΔ έγραφαν επίσης: Επιχρίσματα για ορμονικό έλεγχο, ενδοτραχηλικό επίχρισμα, ενδομητρικό επίχρισμα.
Βρήκα μόνο αυτά για τον ορμονικό έλεγχο στο e-diagnosis

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση