Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες
Μαρία Χόρτη:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαμιά ιδέα πώς "γράφεται" το Τεστ PAP;
Κυτταρολογική εξέταση κολπικού τραχηλικού επιχρίσματος; (μόνο; )
Θυμάμαι παλαιότερα στον ΟΠΑΔ έγραφαν επίσης: Επιχρίσματα για ορμονικό έλεγχο, ενδοτραχηλικό επίχρισμα, ενδομητρικό επίχρισμα.
Βρήκα μόνο αυτά για τον ορμονικό έλεγχο στο e-diagnosis
--- Τέλος παράθεσης ---
Τσεκάρεις απο 1 φορά τα παρακάτω:
- Ειδική λήψη εκ του εμδοτραχηλικού σωλήνα του στόματος της μήτρας
- Επιχρίσματα για ορμονικό έλεγχο: α) Από ένα μέχρι τέσσερα κολπικά επιχρίσματα για κυτταρολογικό έλεγχο κάθε επίχρισμα το μισό της τιμής του κολπικού και τραχηλικού επιχρίσματος δηλ. καθ΄ έκαστον
- Κυτταρολογική εξέταση κολπικού τραχηλικού επιχρίσματος
- Κυτταρολογικός έλεγχος κατόπιν καλλιέργειας κυττάρων
--- Τέλος παράθεσης ---
Κυτταρολογικός έλεγχος κατόπιν καλλιέργειας κυττάρων?? Ποιος τα λέει αυτά???
--- Τέλος παράθεσης ---
Απόσο θυμάμαι πάντα στο βιβλιάρο γραφόταν με έναν απο τους 2 τρόπους:
α) αυτόν που αναφέρω παραπάνω ή
β) κυτταρολογική εξέταση κολπικού - τραχηλικού επιχρίσματος ΚΑΙ ειδική λήψη εκ του ενδοτραχηλικού σωλήνος του στόματος της μήτρας
Τους δυο τρόπους μου τους ειχε επισημάνει ελεγκτής ιατρός του δημοσίου ώστε να μπορεί να θεωρηθεί το βιβλιάριο. Δε θυμάμαι όμως πότε γράφουμε το ένα και πότε το άλλο, γι'αυτο επέλεξα τον τρόπο που γράφει τα περισσότερα. Αυτο βέβαια επιβαρύνει τον ασθενή, και τα ταμεία.
Δεν ξέρω εάν με τον πρώτο τρόπο μπορεί να γίνει η μέθοδος thin prep που ειναι πιο αξιόπιστη, αν και νομίζω πως δεν την κάλυπταν ποτέ τα ταμεία.
noikonomou:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαμιά ιδέα πώς "γράφεται" το Τεστ PAP;
Κυτταρολογική εξέταση κολπικού τραχηλικού επιχρίσματος; (μόνο; )
Θυμάμαι παλαιότερα στον ΟΠΑΔ έγραφαν επίσης: Επιχρίσματα για ορμονικό έλεγχο, ενδοτραχηλικό επίχρισμα, ενδομητρικό επίχρισμα.
Βρήκα μόνο αυτά για τον ορμονικό έλεγχο στο e-diagnosis
--- Τέλος παράθεσης ---
Τσεκάρεις απο 1 φορά τα παρακάτω:
- Ειδική λήψη εκ του εμδοτραχηλικού σωλήνα του στόματος της μήτρας
- Επιχρίσματα για ορμονικό έλεγχο: α) Από ένα μέχρι τέσσερα κολπικά επιχρίσματα για κυτταρολογικό έλεγχο κάθε επίχρισμα το μισό της τιμής του κολπικού και τραχηλικού επιχρίσματος δηλ. καθ΄ έκαστον
- Κυτταρολογικός έλεγχος κατόπιν καλλιέργειας κυττάρων
--- Τέλος παράθεσης ---
Κυτταρολογικός έλεγχος κατόπιν καλλιέργειας κυττάρων?? Ποιος τα λέει αυτά???
--- Τέλος παράθεσης ---
Απόσο θυμάμαι πάντα στο βιβλιάρο γραφόταν με έναν απο τους 2 τρόπους:
α) αυτόν που αναφέρω παραπάνω ή
β) κυτταρολογική εξέταση κολπικού - τραχηλικού επιχρίσματος ΚΑΙ ειδική λήψη εκ του ενδοτραχηλικού σωλήνος του στόματος της μήτρας
Τους δυο τρόπους μου τους ειχε επισημάνει ελεγκτής ιατρός του δημοσίου ώστε να μπορεί να θεωρηθεί το βιβλιάριο. Δε θυμάμαι όμως πότε γράφουμε το ένα και πότε το άλλο, γι'αυτο επέλεξα τον τρόπο που γράφει τα περισσότερα. Αυτο βέβαια επιβαρύνει τον ασθενή, και τα ταμεία.
Δεν ξέρω εάν με τον πρώτο τρόπο μπορεί να γίνει η μέθοδος thin prep που ειναι πιο αξιόπιστη, αν και νομίζω πως δεν την κάλυπταν ποτέ τα ταμεία.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αρκούν - Ειδική λήψη εκ του εμδοτραχηλικού σωλήνα του στόματος της μήτρας
Επιχρίσματα για ορμονικό έλεγχο έχουν νόημα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (π.χ. περιεμμηνοπαυσιακές γυναίκες)
thepap:
Αργεί υπερβολικά το e-diagnosis τις τελευταίες ημέρες η μόνο σε μένα συμβαίνει αυτό?
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑργεί υπερβολικά το e-diagnosis τις τελευταίες ημέρες η μόνο σε μένα συμβαίνει αυτό?
--- Τέλος παράθεσης ---
Αργεί υπερβολικά!
Εν μέρει άσχετο: Στα μέρη σας υπάρχουν ακόμη ιδιώτες εργαστηριακοί (ακτινολόγοι, μικροβιολόγοι) που συνεχίζουν σύμβαση με ΕΟΠΥΥ; Τα μεγάλα ιδιωτικά συνεχίζουν;
Στη Χίο δεν υπάρχουν μεγάλα ιδιωτικά και οι ιδιώτες έχουν αναστείλει, εδώ και 2 μήνες σχεδόν, τη σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
thepap:
Απο ότι ξέρω συνεχίζουν να δέχονται. Οι Ιδιώτες είχαν σταματήσει για κάποιες μέρες. Τα μεγάλα Ιδιωτικά έχω την εντύπωση ότι δεν σταμάτησαν ποτέ. Αυτά στο Ηράκλειο Κρήτης.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση