Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες

<< < (57/188) > >>

Xouzouris:
Ο ιδιώτης, μη συμβεβλημενος με τον ΕΟΠΥΥ, ιατρος εχει καθε δικαιωμα να παραπέμπει τον ασθενη του για εξετασεις χρησιμοποιωντας ενα απλό φυλλο του συνταγολογιου του.

Ο (με οποιαδηποτε μορφη) συμβεβλημενος με τον ΕΟΠΥΥ απο την αλλη, δεν εχει καμια υποχρεωση να το μετατρεψει σε ηλεκτρονικό προκειμενου να μην πληρωσει ο ασθενης εξ'ολοκληρου τον παρακλινικο ελεγχο.

Αυτό ειναι ενα συνηθες σημειο τριβής που μπορει να προκυψει ειτε από προθεση του παραπεμποντος (βαρεμαρα, μη εξοικειωση με την τεχνολογια, αποφυγη εκδοσης ΑΠΥ) ειτε από αγνοια-κουτοπονηρια του ιδιου του ασφαλισμένου ("ναι γιατρε θα παω να τις κανω ιδιωτικά" και μετα παει να του τις γράψουν).

Προσωπικα, θεωρω δεοντολογικα και ηθικα σωστό, εφ'οσον του παρεχεται η δυνατότητα, ο παραπεμπων ιατρος να εκδιδει ηλεκτρονικο παραπεμπτικό ωστε αφ'ενος να εξαλειφει την πιθανοτητα εξαναγκασμου καποιου αλλου συναδελφου να του κανει γραμματειακη υποστήριξη, αφ'ετερου να μην επιβαρυνει οικονομικα τον ασθενη του.

Επιπλεον, κατα την γνωμη μου ειναι και καλο "μάρκετινγκ", μιας που ο ασθενης που πληρωνει μια αμοιβη νιωθει οτι λαμβανει ολοκληρωμενη εξυπηρετηση απο τον γιατρο του και γλυτωνει χρημα και ταλαιπωρια.

My 2c.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ασθενείς που έχουν λάβει χειρόγραφο παραπεμπτικό από (άλλο) γιατρό κι έχουν αποφασίσει να κάνουν τις εξετάσεις "ιδιωτικά" δεν έχουν τίποτα να "φοβηθούν" από την ανακοίνωση του κου. Μακρέα και δεν τους αφορά.
Όσοι όμως θέλουν "μετατροπή" του χειρόγραφου παραπεμπτικού σε ηλεκτρονικό, τους αφορά αφού όλοι οι πιστοποιημένοι (συμβεβλημένοι και μη) έχουν τη δυνατότητα (δεν θα έλεγα υποχρέωση, συμφωνώντας με τον medicus) να εκδίδουν ηλεκτρονικά παραπεμπτικά.
Αν έχουν απευθυνθεί σε μη πιστοποιημένο στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τότε αναλαμβάνουν και το κόστος της φαρμακευτικής αγωγής και των διαγνωστικών εξετάσεων.
Απλά θα απάλειφα στο κείμενο/δήλωση/προειδοποίηση τον περιορισμό στους ιδιώτες και θα αναφερόμουν γενικά σε γιατρούς αφού και οι γιατροί του ΕΣΥ (ιδιαίτερα οι γυναικολόγοι κατά την εμπειρία μου) δίνουν συχνά χειρόγραφες αγωγές και παραπεμπτικά.

Δικαιολογίες εκ μέρους των ασθενών μπορεί να υπάρξουν πολλές και δεν είναι κακό να ακούγονται από τον ιατρό προτού απορριφθούν ή γίνουν αποδεκτές.

medicus:
Λόγω του ότι δεν έχω κάποια ειδικότητα, αλλά διατηρώ ιατρείο ως "άνευ ειδικότητος", ο νόμος δεν μου επιτρέπει καμία σύμβαση με ασφαλιστικούς φορείς άρα και με τον ΕΟΠΥΥ. Γι'αυτό δεν δίνω "ηλεκτρονικό" παραπεμπτικό και ήθελα διευκρίνηση επί του θέματος.

Δεν υπάρχει άλλος λόγος και ειδικά για την μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών. Χωρίς να υπερβάλλω, σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ασθενής μου, είτε στο ιατρείο είτε σε κατ'οίκον επίσκεψη, που να μην του έχω εκδώσει απόδειξη. Φυσικά εάν θέλετε το πιστεύετε αλλά αυτό δεν με αφορά. Αυτό που με αφορά είναι το νομικό κομμάτι της ανακοίνωσης του Δημήτρη(Μακρέας).

Η απάντηση του Αδαμάντιου(Σκούφαλος) με κάλυψε πλήρως.

Ευχαριστώ.   

Denominator:
Αν συμφωνώ με την ουσία των προς αντιγραφή εξετάσεων/συνταγών προχωρώ, ενημερώνοντας τον ασθενή ότι: "Για την αντιγραφή χρωστάτε τόσα, τα οποία μπορείτε να ζητήσετε την άλλη φορά από το γιατρό σας, ο οποίος ήταν υποχρεωμένος να σας χορηγήσει τα παραπεμπτικά/τη συνταγή σας, αντί να σας στείλει οπουδήποτε, αφού τον πληρώσατε ένα κάρο λεφτά".
Σαφώς και τέτοιες πρακτικές αφορούν μόνο το ιδιωτικό επάγγελμα.

Xouzouris:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΛόγω του ότι δεν έχω κάποια ειδικότητα, αλλά διατηρώ ιατρείο ως "άνευ ειδικότητος", ο νόμος δεν μου επιτρέπει καμία σύμβαση με ασφαλιστικούς φορείς άρα και με τον ΕΟΠΥΥ. Γι'αυτό δεν δίνω "ηλεκτρονικό" παραπεμπτικό και ήθελα διευκρίνηση επί του θέματος.

Δεν υπάρχει άλλος λόγος και ειδικά για την μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών. Χωρίς να υπερβάλλω, σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ασθενής μου, είτε στο ιατρείο είτε σε κατ'οίκον επίσκεψη, που να μην του έχω εκδώσει απόδειξη. Φυσικά εάν θέλετε το πιστεύετε αλλά αυτό δεν με αφορά. Αυτό που με αφορά είναι το νομικό κομμάτι της ανακοίνωσης του Δημήτρη(Μακρέας).

Η απάντηση του Αδαμάντιου(Σκούφαλος) με κάλυψε πλήρως.

Ευχαριστώ.   

--- Τέλος παράθεσης ---

Εντελως απο περιεργεια, εννοείς οτι δεν μπορεις καν να πιστοποιηθεις (προσοχη δεν μιλω για συμβαση, αλλα για απλη πιστοποιηση οπως εχουν δικαιωμα πλεον ολοι οι ιδιωτες) με το e-diagnosis/e-syntagografisi?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση