Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες
Γ.Κτιστάκης:
Δεν γνωρίζω πολλά από υπηρεσιακά έγγραφα, αλλά το συγκεκριμένο, εάν παρατηρήσατε παρά το ότι είναι πρωτοκολλημένο από την αρμόδια υπηρεσία , δεν φέρει χειρόγραφη υπογραφή!!
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςο διοικητής εξέδωσε το επισυναπτόμενο έγγραφο
--- Τέλος παράθεσης ---
Kάποιος πρέπει να του μιλήσει:
- για την ιατρική δεοντολογία: Κανείς ιατρός ή ασφαλισμένος δεν μπορεί να αναγκάσει έναν ιατρό να εκδίδει συνταγές ή παραπεμπτικά κατά δική τους παραγγελία (ή "παραγγελιά").
- για κάτι που λέγεται "συνέργεια σε αλλότρια φοροδιαφυγή", πραγματοποιείται με ξέπλυμα συνταγών ή παραπεμπτικών και τιμωρείται βαρύτατα από τον φορολογικό κώδικα.
- για το Rexona
Xouzouris:
Δεν ξέρω αν εχει τύχει σε κάποιον, μου συνεβη σήμερα και έχω γίνει τούρκος.
Φιλικο πρόσωπο ανθρώπου που παρακολουθώ στο ιατρείο προσεβλήθη απο οξεία λευχαιμία (δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες περί του τύπου αυτής) και προορίζεται για μεταμόσχευση μυελου εφ´οσον βρεθεί δοτης. Εχει κινητοποιηθεί το περιβάλλον, μέσα σε αυτούς και ο ασθενής μου.
Ηρθε λοιπόν ο άνθρωπος ζητώντας παραπεμπτικο για τυποποίηση HLA. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι το θέλει, μόλις μου είπε την ιστορια του απάντησα οτι δεν χρειάζεσαι παραπεμπτικο για να γίνεις δοτης. Με άφησε αναυδο λέγοντας οτι στο νοσοκομείο του ΕΣΥ όπου απευθύνθηκαν τους ξεκαθάρισαν οτι ή θα πήγαιναν παραπεμπτικο ΕΟΠΥΥ ή θα ΠΛΗΡΩΝΑΝ 60 ευρώ για να... Εξετάσουν την περίπτωση να γίνουν δοτες...
Ετοιμάζομαι για μεγάλη φασαρία το πρωί με ΕΟΜ και ΕΟΠΥΥ, το βρίσκω κάτι παραπάνω απο απαράδεκτο σαν πρακτική.
thepap:
Εγγραφή ή Είσοδος Με άφησε αναυδο λέγοντας οτι στο νοσοκομείο του ΕΣΥ όπου απευθύνθηκαν τους ξεκαθάρισαν οτι ή θα πήγαιναν παραπεμπτικο ΕΟΠΥΥ ή θα ΠΛΗΡΩΝΑΝ 60 ευρώ για να... Εξετάσουν την περίπτωση να γίνουν δοτες...
Ετοιμάζομαι για μεγάλη φασαρία το πρωί με ΕΟΜ και ΕΟΠΥΥ, το βρίσκω κάτι παραπάνω απο απαράδεκτο σαν πρακτική.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δύσκολο να συμβαίνει όπως το περιγράφεις. Ελπίζω να έχει γίνει κάποια παρεξήγηση. Εάν όχι, τοτε το επόμενο βήμα θα είναι να ζητάνε παραπεμπτικό για έλεγχο μεταδοτικών νόσων και για διασταύρωση απο όλους τους εθελοντές αιμοδότες. Πάντως με τον ΕΟΠΥΥ δέν υπάρχει λόγος να μαλώσεις αφού είστε στην ίδια πλευρά .(δεν νομίζω να μπορεί να καλύψει και τέτοιου είδους δαπάνες.
Φανταστείτε να αρχίσουν να ζητάνε προκαταβολικά χρήματα για την περίπτωση που χρειαστεί να γίνουμε δότες οργάνων...( Κούφια η ώρα)
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗρθε λοιπόν ο άνθρωπος ζητώντας παραπεμπτικο για τυποποίηση HLA. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι το θέλει, μόλις μου είπε την ιστορια του απάντησα οτι δεν χρειάζεσαι παραπεμπτικο για να γίνεις δοτης. Με άφησε αναυδο λέγοντας οτι στο νοσοκομείο του ΕΣΥ όπου απευθύνθηκαν τους ξεκαθάρισαν οτι ή θα πήγαιναν παραπεμπτικο ΕΟΠΥΥ ή θα ΠΛΗΡΩΝΑΝ 60 ευρώ για να... Εξετάσουν την περίπτωση να γίνουν δοτες...
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥΥΥΥ (άρθρο 10 παρ. Θ) λέει:
"Παρακλινικές εξετάσεις και ειδικές θεραπείες που διενεργούνται για προμεταμοσχευτικό ή μεταμοσχευτικό
έλεγχο σε ειδικά οργανωμένες και εξουσιοδοτημένες μονάδες νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της χώρας Ν.Π.Δ.Δ. ή
Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικούς χαρακτήρα, παρέχονται στους ασφαλισμένους χωρίς συμμετοχή."
Οπότε περιέργως ο συνήθης ύποπτος ΕΟΠΥΥΥς δεν φταίει σε τπτ... Απλά το νοσηλευτικό ίδρυμα και για να μην ταλιπωρεί τους κουρασμένους ιατρούς του και για να γλιτώσει κάποια έξοδα (σιγά να μην τα πάρει απο τον ΕΟΠΥΥΥΥ - μετα πενταετία) ζητάει το παραπεμπτικό. Πάλι καλά που δεν ζητάει έτοιμες τις εξετάσεις.
Πάντως γιατί υποθέτεις ότι δεν χρειάζεται παραπεμπτικό. Και στην πΕ (--> προ ΕΟΠΥΥΥ) εποχή πάλι γράφονταν ανάλογα παραπεμπτικά απο ιατρούς ταμείων (έχω δει παρόμοια περίπτωση - και μάλιστα η συμμετοχή ήταν 0% σε όλα τα μέλη, ανεξάρτητα αν γίνονταν σε μικροβιολόγο έξω). Φυσικά πιο συχνά γράφονταν ενδονοσοκομιακά (στα γνωστά πρόχειρα χαρτιά παραπεμπτικών-φωτοτυπίες- που υπέγραφε η νοσηλεύτρια).
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση