Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες

<< < (96/188) > >>

Xouzouris:
Ο ΕΟΠΥΥ δεν φταιει σε τιποτε, ισα-ισα που επωμιζεται κοστη που δεν του αναλογουν: μπορω να δεχτω τα κοστη της, ας πουμε, "διασταυρωσης" δοτων-ληπτων να τα επωμιζεται το κρατος απ'ευθειας, ο ΕΟΜ, το ΥΥΚΑ ή οποιος αλλος, μπορω ακομη-ακομη να δεχτω να τα επωμιζεται ο υποψηφιος ΛΗΠΤΗΣ του μοσχευματος ή ο ασφαλιστικος του φορεας... να τα επωμιζεται ομως ο υποψηφιος ΔΟΤΗΣ ή ο ασφαλιστικος φορεας του ΥΓΙΟΥΣ δοτη (που, υπενθυμιζω, τον ασφαλιζει για ΑΣΘΕΝΕΙΑ) ειναι, τουλαχιστον ηθικα, απαραδεκτο.

Αυτη την ενσταση εθεσα και στην υπευθυνη του ΕΟΜ με την οποια συνομιλησα σημερα. Η ευγενεστατη κυρια λοιπον με πληροφορησε οτι, στην περιπτωση που κανεις επιθυμει να ενταχθει στο μητρωο υποψηφιων δοτων μυελου των οστων (να ειναι δηλαδη διαθεσιμος για μεταμοσχευση για ολους τους υποψηφιους ληπτες) τοτε η διαδικασια γινεται δωρεαν.

Εαν αντιθετως, καποιος απευθυνθει για ταυτοποιηση ονομαστικα εναντι συγκεκριμενου ασθενους (οποτε και τα δεδομενα του δεν ειναι διαθεσιμα πουθενα αλλου) τοτε προβλεπεται απο τον νομο να χρεωνεται η εξεταση. Μου ειπε επισης οτι νομιζει οτι προβλεπεται και απο το νομο η χρεωση παραπεμπτικου στον ασφαλιστικο φορεα του υγιους, αλλα δεν ηταν και πολυ σιγουρη.

Αυτα.

Argirios Argiriou:
Χρειάστηκε σήμερα (10/06/2013 ) να δω σε ασθενή αν έχει περάσει ανεμοβλογιά και ο Μικροβιολόγος μου είπε ότι τα αντισώματα Varicella IgG δεν μπορεί να τα βρει κανείς ηλεκτρονικά παρά μόνο πληρώνει κανείς μετρητά.

(Το ίδιο ισχύει και για τα Varicella IgM).

Ο συγκεκριμένος Μικροβιολόγος παίρνει για την εξέταση Varicella IgG, 15 ευρώ.

Γ.Κτιστάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν γνωρίζω πολλά από υπηρεσιακά έγγραφα, αλλά το συγκεκριμένο, εάν παρατηρήσατε παρά το ότι είναι πρωτοκολλημένο από την αρμόδια υπηρεσία , δεν φέρει χειρόγραφη υπογραφή!!

--- Τέλος παράθεσης ---
Μετά το έγγραφο του Κου Διοικητή έχουν αυξηθεί  τα χαρτάκια που αναγραφούν εξετάσεις (ουκ ολίγες), με έτοιμες σφραγίδες παρακαλώ. Φυσικά και δεν αντιγράφω ΚΑΜΙΑ, απλά σημειώνω το χαρτί με την επισήμανση ότι «βάσει του 121/2008 αλλά και τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ είστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ Kε συνάδελφε να εκδίδετε ηλεκτρονικό παραπεμπτικό».
Ο ίδιος ο διοικητής τηλ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει** την ύπαρξη αυτού του εγγράφου, αλλά από την άλλη δεν καλεί ΕΔΕ για να δει ποιος εν αγνεία του εξέδωσε αυτό το έγγραφο από την ΥΠΕ.
**(Να  γιατί  ήταν ανυπόγραφο)

thepap:

[/quote]
 Φυσικά και δεν αντιγράφω ΚΑΜΙΑ, απλά σημειώνω το χαρτί με την επισήμανση ότι «βάσει του 121/2008 αλλά και τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ είστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ Kε συνάδελφε να εκδίδετε ηλεκτρονικό παραπεμπτικό».
[/quote]

Υπάρχουν περιπτώσεις που συνάδελφοι ειδικοτήτων π.χ. Νεφρολόγοι,  Ενδοκρινολόγοι κ.α. που παρακολουθούν ασθενείς στα τακτικά τους Ιατρεία τούς ζητούν μετα απο κάποιο διαστημα (μεγαλύτερο του μήνα) επανεξέταση με κάποια εργαστηριακά και τους δίνουν την ανάλογη γνωμάτευση. Σ αυτούς φαντάζομαι δεν ισχύει το παραπάνω

Γ.Κτιστάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Υπάρχουν περιπτώσεις που συνάδελφοι ειδικοτήτων π.χ. Νεφρολόγοι,  Ενδοκρινολόγοι κ.α. που παρακολουθούν ασθενείς στα τακτικά τους Ιατρεία τούς ζητούν μετα απο κάποιο διαστημα (μεγαλύτερο του μήνα) επανεξέταση με κάποια εργαστηριακά και τους δίνουν την ανάλογη γνωμάτευση. Σ αυτούς φαντάζομαι δεν ισχύει το παραπάνω

--- Τέλος παράθεσης ---

Εάν δεν έχω ενημερωτικό σημείωμα από τον θεράποντα και φυσικά δεν αντιγράφω. Όταν έχω τις απαραίτητες ιατρικές πληροφορείς, τότε εκτιμώ  από την πλευρά μου ως γενικός ιατρός (έως εκεί που μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου) τον έλεγχο που απαιτείται, λαμβάνοντας υπόψη το τι θα ήθελε και ο θεράπων (στα πλαίσια της καλής συνεργασίας) και δεν αντιγράφω όλα αυτά που λέει το χαρτί (με τυποποιημένη σφραγίδα μην το ξεχνάμε αυτό). Ας μάθουν να μας βλέπουν ως συνεργάτες και όχι ως γραμματείς.  Εάν απαιτείται κάποιος ειδικός έλεγχος (σε δευτεροβάθμιο ή τριτοβάθμιο επίπεδο) τον αφήνω στις ανάλογες με το πρόβλημα ειδικότητες. Π.χ ειδικοί έλεγχοι που ζητάνε ενδοκρινολόγοι, ρευματολόγοι, νευρολόγοι, κτλ. που πολλές φορές δεν γνωρίζω τι ακριβώς είναι αυτά που ζητιούνται και για ποιο λόγο ζητιούνται  (είτε επειδή είναι κωδικοποιημένα στην γλώσσα των ειδικών, είτε επειδή δεν είναι στο γνωστικό μου φάσμα.
Ομολογώ ότι δεν τα ξέρω όλα).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση