Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες

<< < (101/188) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑναζητείται έγγραφο του ΕΟΠΥΥ που έλεγε ότι δεν είναι υποχρεωτική η αναγραφή των εξετάσεων του παραπεμπτικού στο βιβλιάριο.
Καμιά βοήθεια;

--- Τέλος παράθεσης ---
Πρώτες 2 γραμμές στη δεύτερη σελίδα:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Ρώτησα σήμερα (18/10/2013), τον Μικροβιολόγο ενός από τα μεγαλύτερα Μικροβιολογικά Εργαστήρια της Καβάλας,
αν ο ΕΟΠΥΥ δικαιολογεί ανάλυση διαφόρων ναρκωτικών ουσιών στα ούρα.

Μου είπε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν δικαιολογεί τέτοιες εξετάσεις.

Το όλο πακέτο (δεν μου είπε ακριβώς ποιες εξετάσεις) σε αυτό το Μικροβιολογικό Εργαστήριο κοστίζει 50 ευρώ μετρητά.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΡώτησα σήμερα (18/10/2013), τον Μικροβιολόγο ενός από τα μεγαλύτερα Μικροβιολογικά Εργαστήρια της Καβάλας,
αν ο ΕΟΠΥΥ δικαιολογεί ανάλυση διαφόρων ναρκωτικών ουσιών στα ούρα.

Μου είπε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν δικαιολογεί τέτοιες εξετάσεις.

Το όλο πακέτο (δεν μου είπε ακριβώς ποιες εξετάσεις) σε αυτό το Μικροβιολογικό Εργαστήριο κοστίζει 50 ευρώ μετρητά.

--- Τέλος παράθεσης ---
Στις "Τοξικολογικές" εξετάσεις περιλαμβάνονται και ορισμένες που έχουν σχέση με αναζήτηση βαρβιτουρικών ή οινοπνεύματος. Δεν γνωρίζω όμως ποιος νομιμοποιείται να κάνει επ' ονόματι του ΕΟΠΥΥ τέτοιες εξετάσεις (ίσως ένας ιατροδικαστής). Πάντως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου εργαζόμουν παλαιότερα ανάλογες εξετάσεις διεκπεραιώνονταν από το Εργαστήριο Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου.

samsok:
επειδη εχω (ξανα)μπερδευτει ,ξερει κανεις να μου πει τι ισχυει με την συνταγογραφηση  στους ασθενεις με ξενο ασφαλιστικο φορεα αλλα βιβλιαριο ΙΚΑ? αυτους δηλαδη  που λαμβανουν συνταξη απο Γερμανια πχ  και εχουν ΑΜΚΑ και βιβλιαριο ΙΚΑ ?
εγω ηξερα οτι μονο ιατροι του ΕΣΥ και συμβεβλημενοι με ΕΟΠΥΥ μπορουν να συνταγογραφουν και μαλιστα οχι ηλεκτρονικα(παροτι το συστηα τους εχει μεσα) αλλα χειρογραφα και μαλιστα με ταυτοχρονη συμπληρωση του ειδικου εντυπου ΕΕ.
Ερχεται τωρα φαρμακοποιος και μου λεει οτι κανω λαθος και οτι αλλοι ιδιωτες συνταγογραφουν κανονικα,πηρα λοιπον τηλ τον ΕΟΠΥΥ και σε 2  διαφορετικες ημερες(αφου την πρωτη μου ειπαν οτι μπορω να συνταγογραφω) μου εδωσαν 2 διαφορετικες  απαντησεις !μια υπαλληλος μου ειπε οτι μπορω η αλλη μου ειπε οχι! μπορει κανεις να μας διαφωτισει???   

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςεπειδη εχω (ξανα)μπερδευτει ,ξερει κανεις να μου πει τι ισχυει με την συνταγογραφηση  στους ασθενεις με ξενο ασφαλιστικο φορεα αλλα βιβλιαριο ΙΚΑ? αυτους δηλαδη  που λαμβανουν συνταξη απο Γερμανια πχ  και εχουν ΑΜΚΑ και βιβλιαριο ΙΚΑ ?
εγω ηξερα οτι μονο ιατροι του ΕΣΥ και συμβεβλημενοι με ΕΟΠΥΥ μπορουν να συνταγογραφουν και μαλιστα οχι ηλεκτρονικα(παροτι το συστηα τους εχει μεσα) αλλα χειρογραφα και μαλιστα με ταυτοχρονη συμπληρωση του ειδικου εντυπου ΕΕ.
Ερχεται τωρα φαρμακοποιος και μου λεει οτι κανω λαθος και οτι αλλοι ιδιωτες συνταγογραφουν κανονικα,πηρα λοιπον τηλ τον ΕΟΠΥΥ και σε 2  διαφορετικες ημερες(αφου την πρωτη μου ειπαν οτι μπορω να συνταγογραφω) μου εδωσαν 2 διαφορετικες  απαντησεις !μια υπαλληλος μου ειπε οτι μπορω η αλλη μου ειπε οχι! μπορει κανεις να μας διαφωτισει???   

--- Τέλος παράθεσης ---
Όσοι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γράφουν χειρόγραφα.
Οι υπόλοιποι γράφουν παράτυπα.
Σε κάθε περίπτωση απαιτείται το έντυπο Ε121 το οποίο το ΙΚΑ παραλαμβάνει μόνο από συμβεβλημένους γιατρούς ΕΟΠΥΥ και φυσικά γιατρούς του πρώην ΙΚΑ.
Αλλιώς, σε ενδεχόμενη αναζήτηση πιθανής αναιτίως προκληθείσας δαπάνης, ο γιατρός θα βρεθεί υπόλογος.
Προσωπικά δε γράφω.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση