Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες

<< < (103/188) > >>

Argirios Argiriou:
Σήμερα (29/10/2013) θέλησα να γράψω παραπεμπτικό για υπερηχογράφημα όσχεος αλλά όμως ιδιώτης Ακτινολόγος στην Καβάλα με ενημέρωσε ότι τέτοιο ηλεκτρονικό παραπεμπτικό δεν υπάρχει και ότι ο ασθενής πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του αυτό το υπερηχογράφημα. Ο συγκεκριμένος Ακτινολόγος παίρνει 25 ευρώ για ένα υπερηχογράφημα όσχεως ενώ ένα διαγνωστικό κέντρο της Καβάλας (που μου είπε τα ίδια πράγματα) παίρνει για την ίδια εξέταση 24 ευρώ.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Στην περιοχή μου οι μισοί συμβεβλημένοι ακτινολόγοι δέχονται παραπεμπτικό για υπερηχογράφημα θυρεοειδούς και οι άλλοι μισοί όχι με τη αιτιολογία ότι αν και είναι στο σύστημα παραπεμπτικών, δεν περιλαμβάνεται στο ΦΕΚ που αναφέρει τις χρεώσεις.

drpetros:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣήμερα (29/10/2013) θέλησα να γράψω παραπεμπτικό για υπερηχογράφημα όσχεος αλλά όμως ιδιώτης Ακτινολόγος στην Καβάλα με ενημέρωσε ότι τέτοιο ηλεκτρονικό παραπεμπτικό δεν υπάρχει και ότι ο ασθενής πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του αυτό το υπερηχογράφημα. Ο συγκεκριμένος Ακτινολόγος παίρνει 25 ευρώ για ένα υπερηχογράφημα όσχεως ενώ ένα διαγνωστικό κέντρο της Καβάλας (που μου είπε τα ίδια πράγματα) παίρνει για την ίδια εξέταση 24 ευρώ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Συνάδελφε Αργυρίου, επειδή έχω ασχοληθεί με το θέμα σου επιβεβαιώνω ότι το υπερηχογράφημα οσχέου (όρχεων) δεν συνταγογραφείται ηλεκτρονικά. Το πληρώνει ιδιωτικά ο ασθενής. Μάλιστα είχα κάνει γραπτώς αυτή την ερώτηση στον ΕΟΠΥΥ πέρυσι και σαφώς δεν έλαβα καμία απάντηση.

drpetros:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτην περιοχή μου οι μισοί συμβεβλημένοι ακτινολόγοι δέχονται παραπεμπτικό για υπερηχογράφημα θυρεοειδούς και οι άλλοι μισοί όχι με τη αιτιολογία ότι αν και είναι στο σύστημα παραπεμπτικών, δεν περιλαμβάνεται στο ΦΕΚ που αναφέρει τις χρεώσεις.

--- Τέλος παράθεσης ---

Συνάδελφε Σκούφαλε, όλοι οι ακτινολόγοι είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τα παραπεμπτικά για απλό υπερηχογράφημα θυρεοειδούς. Αυτό που έχου δικαίωμα να πούν είναι ότι δεν εκτελούν και triplex. Δηλαδή για να δούν την αγγείωση του θυρεοειδούς ή των όζων μπορεί να θελήσουν επιπλέον χρήματα. Το triplex θυρεοειδούς δεν καλύπτεται απο τον ΕΟΠΥΥ, όχι ο απλός υπέρηχος.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συμφωνώ με την άποψή σου περί διάκρισης υπερήχου και triplex αλλά αφού είναι δικό τους το "μαγαζί" δεν μπορώ να τους επιβάλλω τι θα δεχτούν και τι όχι. Άλλωστε το γεγονός ότι υπάρχουν άλλοι που δέχονται παραπεμπτικά για θυρεοειδή δρα, εν μέρει, εναντίον τους.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση