Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες
md:
Eχω την εξης απορια (προεκυψε λογω πλαφον...).
Οταν θελω μια CT ή μια MRI πρεπει να συνταγογραφησω και το σκιαστικο ή ειναι υποχρεωση του ακτινολογικου?
Στο παραπεμπτικο κλικαρω μονο την εξεταση ή και το επομενο κουτακι που λεει για επιπλεον σκιαστικο?
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςEχω την εξης απορια (προεκυψε λογω πλαφον...).
Οταν θελω μια CT ή μια MRI πρεπει να συνταγογραφησω και το σκιαστικο ή ειναι υποχρεωση του ακτινολογικου?
Στο παραπεμπτικο κλικαρω μονο την εξεταση ή και το επομενο κουτακι που λεει για επιπλεον σκιαστικο?
--- Τέλος παράθεσης ---
Δυστυχώς θα πρέπει να τα γράψετε εσείς (οι ακτινολόγοι δεν έχουν πιστοποίηση -αν και ο ΕΟΠΥΥ τους υπολογίζει πλαφόν) και να επιβαρύνεται το πλαφόν σας (είναι και ψιλοακριβά).
Στο παραπεμπτικό κανονικά θα πρέπει να έχετε τσεκάρει και το σκιαστικό (αξονική με σκιαστικό) αν και πολλά κέντρα (στη Λάρισα) δεν το ζητάνε ιδιαίτερα. Εξάλλου μερικές φορές προκύπτει στην πορεία η ανάγκη χρήσης σκιαστικού (μου έχει τύχει να το ζητήσει ο ακτινολόγος) οπότε δεν είχε γραφεί στο αρχικό παραπεμπτικό.
md:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
--- Τέλος παράθεσης ---
Δυστυχώς θα πρέπει να τα γράψετε εσείς (οι ακτινολόγοι δεν έχουν πιστοποίηση -αν και ο ΕΟΠΥΥ τους υπολογίζει πλαφόν) και να επιβαρύνεται το πλαφόν σας (είναι και ψιλοακριβά).
Στο παραπεμπτικό κανονικά θα πρέπει να έχετε τσεκάρει και το σκιαστικό (αξονική με σκιαστικό) αν και πολλά κέντρα (στη Λάρισα) δεν το ζητάνε ιδιαίτερα. Εξάλλου μερικές φορές προκύπτει στην πορεία η ανάγκη χρήσης σκιαστικού (μου έχει τύχει να το ζητήσει ο ακτινολόγος) οπότε δεν είχε γραφεί στο αρχικό παραπεμπτικό.
--- Τέλος παράθεσης ---
O EOΠΥΥΥΥ... εδωσε αδεια σε εργαστηριακες ειδικοτητες να συνταγογραφουν(μας διαβαζουν,μας διαβαζουν).Δυστυχως αν και αναφερεται σε σκιαστικα δεν λεει τιποτα για ακτινολογους!
Denominator:
--- Τέλος παράθεσης ---
Στην Ξάνθη ιδιώτες ακτινολόγοι έχουν ήδη αρχίσει να συνταγογραφούν τα σκιαστικά που χρησιμοποιούν και αυτό είναι μεγάλη βοήθεια για όλους.
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςO EOΠΥΥΥΥ... εδωσε αδεια σε εργαστηριακες ειδικοτητες να συνταγογραφουν(μας διαβαζουν,μας διαβαζουν).Δυστυχως αν και αναφερεται σε σκιαστικα δεν λεει τιποτα για ακτινολογους!
--- Τέλος παράθεσης ---
Αναφέρεστε στην ανακοίνωση : Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Α. Μικροβιολογία-Ιατρική Βιοπαθολογία
Β. Κυτταρολογία
Γ. Παθολογική Ανατομική
Δ. Πυρηνική Ιατρική
Ε. Ιατροδικαστική
Με βάση την απάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΣΥ οι εργαστηριακές ιατρικές ειδικότητες που αναφέρονται πιο πάνω «δύνανται να
συνταγογραφούν μόνο τα σκευάσματα που απαιτούνται για την διενέργεια αποκλειστικά της εξέτασης που πραγματοποιούν.»
Με βάση τα ανωτέρω οι εργαστηριακές αυτές ειδικότητες δεν μπορούν να παραπέμπουν για εξετάσεις, ενώ δύνανται να συνταγογραφούν μόνο τα φαρμακευτικά σκευάσματα (π.χ. σκιαγραφικά) που τυχόν απαιτούνται για την πραγματοποίηση των εξετάσεων που κάθε ειδικότητα μπορεί να διεξάγει.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΚΟΝΤΟΣ
Πραγματικά έχω και εγώ την αίσθηση ότι μας διαβάζουν... Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥΥΥΥ ήρθε μετά απο την δική σας απορία και καμιά ώρα μετά την απάντηση μου (και με διέψευσε...). Οι ακτινολόγοι (που δεν τους αναφέρει) είναι οι μόνοι που μάλλον έχουν σχέση (δεν ξέρω, ίσως οι πυρηνικοί). Κυταρρολογία, ΠΑΘΑΝ, ιατροδικαστική δεν ξέρω αν θα "επωφεληθούν" (για ποιο λόγο; ).
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση