Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες

<< < (112/188) > >>

D-Michalis:
Το μαγνήσιο υπάρχει μεν στην συνταγογράφηση, αλλά από όσο νομίζω προϋποθέτει διεγνωσμένη εργαστηριακά υπομαγνησιαιμία, σε συνθήκες νοσηλείας.
Κάνω λάθος?
Εγώ πάντως έχοντας αυτό το μοντέλο στο μυαλό, όταν οι ασθενείς μου, μου ζητούν να το γράψω (δασκαλεμένοι από το φαρμακοποιό ότι γράφεται) τους απαντώ ακριβώς αυτό "φέρε μου διάγνωση από νοσηλεία περί υπομαγνησιαιμίας και κανένα πρόβλημα, γιατί ναι μεν υπάρχει στη συνταγογράφηση, αλλά υπάρχει γι' αυτό το λόγο"
Εδώ και μία διετία δεν έχω γράψει ούτε ένα μαγνήσιο.

Argirios Argiriou:
συμπλήρωμα C3

συμπλήρωμα C4

υπάρχουν στα βιοχημικά 2, αν χτυπήσει κανείς την λέξη " συμπλήρωμα ".

Denominator:
Ένα γνωστό πρόβλημα που προκύπτει όταν κανείς πρέπει να ζητήσει λευκωματίνες και σφαιρίνες είναι ότι με την επιλογή της εξέτασης με κωδικό 130000106 - Προσδιορισμός στο αίμα ολικών λευκωμάτων και διαχωρισμός αυτών (χρωματομετρικώς), κόστους 5,22 ευρώ, συνήθως προσδιορίζονται μόνο τα ολικά λευκώματα ορού (ενώ θα έπρεπε να αναφέρεται και ο λόγος αλβουμίνης/σφαιρινών). Ως εκ τούτου, στην πράξη ακολουθούνται δύο λύσεις: Ή πληρώνει ο ασθενής (λάθος) ή αναγκάζεται ο γιατρός να ζητήσει την εξέταση με κωδικό 130000073 - Ηλεκτροφόρηση λευκωμάτων ορού - Ηλεκτροφόρηση ορού επί οξικής κυτταρίνης, κόστους 10,80 ευρώ (επίσης λάθος).

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈνα γνωστό πρόβλημα που προκύπτει όταν κανείς πρέπει να ζητήσει λευκωματίνες και σφαιρίνες είναι ότι με την επιλογή της εξέτασης με κωδικό 130000106 - Προσδιορισμός στο αίμα ολικών λευκωμάτων και διαχωρισμός αυτών (χρωματομετρικώς), κόστους 5,22 ευρώ, συνήθως προσδιορίζονται μόνο τα ολικά λευκώματα ορού (ενώ θα έπρεπε να αναφέρεται και ο λόγος αλβουμίνης/σφαιρινών). Ως εκ τούτου, στην πράξη ακολουθούνται δύο λύσεις: Ή πληρώνει ο ασθενής (λάθος) ή αναγκάζεται ο γιατρός να ζητήσει την εξέταση με κωδικό 130000073 - Ηλεκτροφόρηση λευκωμάτων ορού - Ηλεκτροφόρηση ορού επί οξικής κυτταρίνης, κόστους 10,80 ευρώ (επίσης λάθος).

--- Τέλος παράθεσης ---
Ζητώντας 2 φορές τον κωδικό 130000106 τα εργαστήρια δίνουν τιμή και για τις ολικές πρωτεΐνες και για τη λευκωματίνη ορού. Κόστος 10,44 Ε. (επίσης λάθος).

pzogr:
Ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει 5.22 ή 10.44; Ή δεν υπάρχει πρόβλεψη γι'αυτό;
Θα μπορούσα να απαριθμήσω αρκετές περιπτωσεις που έχουν τύχει σε συνταγές μου και έχουν αντιμετωπιστεί με διαφορετικό τρόπο από διαφορετικά εργαστήρια (βλ. καλλιέργεια για salmonella, yersinia, τα λευκώματα, καμπύλη σακχαρου και άλλα που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση