Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί ένας Γ.Ι. να εκδόσει παραπεμτικό για holter ρυθμού ή αν αυτό αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα καρδιολόγου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μπορείτε, αφού έχετε δυνατότητα να γράψετε παραπεμπτικό που να περιλαμβάνει μέχρι 1 (μία) εξέταση με κωδικό που ξεκινάει από 22 (καρδιολογία) - βλέπε ΦΕΚ 2243/τ.Β'/18-08-2014.
--- Τέλος παράθεσης ---
Με συγχωρείτε που επανέρχομαι, αλλά δεν έχω καταλάβει καλά. "Μέχρι μία" σημαίνει:
- μία σε κάθε σελίδα παραπεμπτικού;
- μία ανά ασθενή;
- μία γενικά;
Και πόσο συχνά έχω δυνατότητα να κάνω χρήση της "μέχρι μία" καρδιολογικής εξέτασης;
Τα ρωτάω αυτά, επειδή παρεπίδημος καρδιολόγος (ok, ιδιώτης) στέλενει bulk τους ασφαλισμένους του σε μένανε προκειμένου ν΄αποφύγει την αυτοπαραπομπή (και ενδεχομένως τα έξοδα γραμματειακής υποστήριξής του.) Οι αφαλισμένοι έρχονται ΔΑΣΚΑΛΕΜΕΝΟΙ και ρίχνουν την ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ με ΥΦΟΣ ότι τους οφείλω τα παραπεμπτικά TOYΣ για holter, τεστ κόπωσης, echo καρδιάς, triplex και λοιπά καλούδια στα οποία ο ιθύνων νους θέλει να τους υποβάλλει, ακόμη και ασυμπτωματικά.
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί ένας Γ.Ι. να εκδόσει παραπεμτικό για holter ρυθμού ή αν αυτό αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα καρδιολόγου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μπορείτε, αφού έχετε δυνατότητα να γράψετε παραπεμπτικό που να περιλαμβάνει μέχρι 1 (μία) εξέταση με κωδικό που ξεκινάει από 22 (καρδιολογία) - βλέπε ΦΕΚ 2243/τ.Β'/18-08-2014.
--- Τέλος παράθεσης ---
Με συγχωρείτε που επανέρχομαι, αλλά δεν έχω καταλάβει καλά. "Μέχρι μία" σημαίνει:
- μία ανά ασθενή;
- μία γενικά;
Και πόσο συχνά έχω δυνατότητα να κάνω χρήση της "μέχρι μία" καρδιολογικής εξέτασης;
Τα ρωτάω αυτά, επειδή παρεπίδημος καρδιολόγος (ok, ιδιώτης) στέλενει bulk τους ασφαλισμένους του σε μένανε προκειμένου ν΄αποφύγει την αυτοπαραπομπή (και ενδεχομένως τα έξοδα γραμματειακής υποστήριξής του.) Οι αφαλισμένοι έρχονται ΔΑΣΚΑΛΕΜΕΝΟΙ και ρίχνουν την ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ με ΥΦΟΣ ότι τους οφείλω τα παραπεμπτικά TOYΣ για holter, τεστ κόπωσης, echo καρδιάς, triplex και λοιπά καλούδια στα οποία ο ιθύνων νους θέλει να τους υποβάλλει, ακόμη και ασυμπτωματικά. Παίζει να τον πετύχω στην πλατεία τον καρδιολόγο και να πλακωθούμε κατ' ευθείαν στα μαπίδια ή να τον πάρω να βριστούμε πρώτα;
--- Τέλος παράθεσης ---
Διακομιστή, δε σε υποχρεώνει κανείς να το κάνεις! Πρόκειται για δυνατότητα και όχι υποχρέωση. Δηλαδή, αν απο την εξέταση σου πιστεύεις οτι πρέπει να κάνει κανείς κάποια από τις ειδικές αυτές εξετάσεις, τότε τη γράφεις. Αλλιώς παραπέμπεις για καρδιολογική εξέταση και αφήνεις τον καρδιολόγο να επιλέξει το τι θα κάνει. Σε καμία όμως περίπτωση - κατά την άποψή μου - δεν πρέπει και εσύ και εγώ να μπούμε στο κόλπο της αποφυγής των αυτοπαραπομπών για ευνόητους λόγους. Μεχρι στιγμής προσωπικά έχω εκδόσει μόνο ένα παραπεμπτικό για triplex καρδιάς σε ένα νέο άτομο που έκανε εντατικό πρόγραμμα άθλησης και είχα υποψία για στένωση μιτροειδούς, τόσο από το ιστορικό, όσο και απο τα κλινικά ευρήματα. Πέραν τούτου ουδέν.
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή Είσοδος
- μία ανά ασθενή;
- μία γενικά;
--- Τέλος παράθεσης ---
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή Είσοδος
- μία ανά ασθενή;
- μία γενικά;
--- Τέλος παράθεσης ---
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν είναι απο το γνωστό ΦΕΚ του Αυγούστου (που βέβαια ουσιαστικά δεν έχει εφαρμοστεί) μια εξέταση ανα με καρδιολογικό κωδικό (που ξεκινάει από 22 ) ανα ΑΜΚΑ ανα εβδομάδα (έστω πενθήμερο). Φυσικά υπάρχουν και οι περιορισμοί πότε μπορείς να συστήσεις triplex καρδιάς ή αορτής.
Ούπς, ναι, δυνατότητα χρήσης; Όσο συχνά χρειάζεται (εννοώ σε όσους ασθενείς θέλετε ή έχουν αντίστοιχες ενδείξεις) - φυσικά αν παραξεχειλώσει θα τραβήξει την προσοχή...
Elisavet:
Καλημερα σε ολες/ολους! Μια πολυ γρηγορη ερωτηση:
Πως γραφουμε Δοκιμασια Ανοχης στη Γλυκοζη (η γνωστη "καμπυλη")? Δεν το βρισκω καπου ... ???
Ευχαριστω πολυ!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση