Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες

<< < (130/188) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλημέρα,γνωρίζει κάποιος αν υπαρχει στο σύστημα η δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου στα κόπρανα ή τα αντισώματα ορού για το H.pylori;

--- Τέλος παράθεσης ---

Όχι, δεν υπάρχει κωδικός για αυτές τις εξετάσεις.

Argirios Argiriou:
Επισυνάπτω σε αρχείο pdf έγγραφο με ημερομηνία 18/11/2015 που ήρθε ως απάντηση στον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας από τον ΕΟΠΥΥ με διευκρινήσεις για το πως παραγγέλνουμε κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπισυνάπτω σε αρχείο pdf έγγραφο με ημερομηνία 18/11/2015 που ήρθε ως απάντηση στον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας από τον ΕΟΠΥΥ με διευκρινήσεις για το πως παραγγέλνουμε κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις.

--- Τέλος παράθεσης ---
  Πως το άνω έγγραφο συνάδει με το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (πχ όπως λέει μετά ο Αδαμάντιος: ""αν έχω γράψει SGOT και SGPT (ή HDL και LDL και VLDL) (ή Νάτριο και Κάλιο) χωρίς να έχω υπερβεί το όριο των 12 βιοχημικών ανά παραπεμπτικό, αυτές κόβονται σε ιδιωτικό πάροχο; Κόβονται οι επιπλέον με κοινό κωδικό και μένει μία ή ακυρώνεται όλο το παραπεμπτικό; Σοβαρολογούμε;"" ).
    Κάποια τέτοια παρόμοια ανακοίνωση (για τις εξετάσεις "ανά" είχα δει και εγώ παλιά) αλλά φαίνεται οι ελεγκτικές (με την ανοχή -ή την εντολή- του ΕΟΠΥΥΥ) έχουν άλλη άποψη. Πως χαρακτηρίζουμε αυτή την κατάσταση; (φιλοσοφικές ή ρητορικές ερωτήσεις)

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπισυνάπτω σε αρχείο pdf έγγραφο με ημερομηνία 18/11/2015 που ήρθε ως απάντηση στον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας από τον ΕΟΠΥΥ με διευκρινήσεις για το πως παραγγέλνουμε κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Πως το άνω έγγραφο συνάδει με το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (πχ όπως λέει μετά ο Αδαμάντιος: ""αν έχω γράψει SGOT και SGPT (ή HDL και LDL και VLDL) (ή Νάτριο και Κάλιο) χωρίς να έχω υπερβεί το όριο των 12 βιοχημικών ανά παραπεμπτικό, αυτές κόβονται σε ιδιωτικό πάροχο; Κόβονται οι επιπλέον με κοινό κωδικό και μένει μία ή ακυρώνεται όλο το παραπεμπτικό; Σοβαρολογούμε;"" ).
    Κάποια τέτοια παρόμοια ανακοίνωση (για τις εξετάσεις "ανά" είχα δει και εγώ παλιά) αλλά φαίνεται οι ελεγκτικές (με την ανοχή -ή την εντολή- του ΕΟΠΥΥΥ) έχουν άλλη άποψη. Πως χαρακτηρίζουμε αυτή την κατάσταση; (φιλοσοφικές ή ρητορικές ερωτήσεις)

--- Τέλος παράθεσης ---

Οι ελεγκτικές εταιρείες, ως ιδιωτικοί φορείς, αποσκοπούν στο μέγιστο δυνατό όφελος για αυτές, το οποίο προφανώς σχετίζεται με τον όγκο των περικοπών.
Ο ΕΟΠΥΥ προφανώς δεν έχει έννομο συμφέρον να ελέγξει τις ελεγκτικές, ιδιαίτερα όταν στο σύνολο παρουσιάζουν ένα επιτυχημένο (ποσοτικά) έργο. Θεωρητικά η γραμμή που τον εξυπηρετεί είναι κάθε διαφορά μεταξύ παρόχων και ελεγκτικών να επιλύεται στη δικαιοσύνη.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Στο έγγραφο του ΕΟΠΥΥ κάποιες απαντήσεις αντιστοιχούν σε ερωτήματα που προφανώς υπήρχαν στο έγγραφο του Ι.Σ. Κέρκυρας αλλά εμείς δεν μπορούμε από την απάντηση να συμπεράνουμε το ερώτημα. Προσπάθησα να το βρω στην ιστοσελίδα του συλλόγου αλλά δεν τα κατάφερα. Μάλιστα η πρόσβαση στο έγγραφο - απάντηση του ΕΟΠΥΥ μέσω της ιστοσελίδας επιτρέπεται μόνο στα μέλη. Πολύ prive τους βρίσκω τους συναδέλφους στην Κέρκυρα!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση