Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες

<< < (133/188) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Μια που μιλάμε για παλιές και νέες τιμές, σήμερα κατά λάθος άνοιξα το πεδίο της Δερματολογίας:

--- Παράθεση ---Θεραπεία ψωριάσεως με τη μέθοδο PUVA (Πρωταρχική δοκιμασία δρχ. 2.820 συν 24 συνεδρίες προς 1.010 δρχ. εκάστη)
--- Τέλος παράθεσης ---
Όταν αντιγράφουν το ΦΕΚ με κάθε λεπτομέρεια.

ΑΡΗΣ:
Πώς γίνεται η έκδοση παραπεμπτικού σε ανασφάλιστους με ΑΜΚΑ μετά την έκδοση του τελευταίου νόμου περί ελεύθερης πρόσβασης των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες υγείας?

ZArk:
Μήπως έχει κάποιος το έγγραφο που ορίζει ως μοναδικό τρόπο συνταγογραφησης της Προληπτικής μαστογραφίας, την ΜΙΑ μόνο εξέταση και οχι την αναγραφή της εις διπλούν;
Με ενδιαφέρει γιατι ενω ασθενής μου έκανε 40 χλμ για να πραγματοποιήσει τη μαστογραφία, δεν εγινε δεκτό το παραπεμπτικό μου (ας είχα επισυνάψει ιδιόγραφο σημείωμα οτι ο ΕΟΠΠΥ αναγνωρίζει τους μαστούς ως ενα ενιαίο οργανο και δικαιολογεί μια εξέταση και για τους 2), αλλα ζητήθηκε εκ νεου έκδοση παραπεμπτικού με δύο εξετασεις μαστογραφιας αντι για μια. Ετσι δεν έδωσαν την μαστογραφία στην ασθενή αλλα την υποχρέωσαν  να ξανακάνει 40 χλμ, για να δώσει το παράτυπο παραπεμπτικό με τις δυο μαστογραφίες αμφω λες και είχε 4 μαστούς!!!

Εσείς πόσες μαστογραφίες ως προληπτικό έλεγχο γράφετε????? ???

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜήπως έχει κάποιος το έγγραφο που ορίζει ως μοναδικό τρόπο συνταγογραφησης της Προληπτικής μαστογραφίας, την ΜΙΑ μόνο εξέταση και οχι την αναγραφή της εις διπλούν;
...

--- Τέλος παράθεσης ---
   Έχω την εντύπωση ότι για τις ακτινογραφίες αναφερόμαστε σε δύο μαστούς ( στις απλές ακτινολογικές εξετάσεις λέει: "Μαστογραφία (ακτινογραφία εκάστου μαστού Face+Profile)" - δεν έχω πρόσβαση λόγω ειδικότητας στις προληπτικές) ενώ αντίθετα το υπερηχογράφημα είναι ένα ( "Υπερηχογράφημα (u/s) μαστών (Αρ. & Δεξ.)" ). Θύμαμαι πάντως την ύπαρξη σχετικής εγκυκλίου και πρώτη ευκαιρία θα την ψάξω...
   Στη Λάρισα και 150 km να έκανε μαστογραφία μόνο με παραπεμπτικό (χωρίς μεγάλη >30€ εξτρά χρέωση) δεν θα έκανε. Εδώ είμαστε ψηφιακοί (συνήθως πακέτο 40-50 ευρώ για Rο+Echo).

ZArk:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜήπως έχει κάποιος το έγγραφο που ορίζει ως μοναδικό τρόπο συνταγογραφησης της Προληπτικής μαστογραφίας, την ΜΙΑ μόνο εξέταση και οχι την αναγραφή της εις διπλούν;
...

--- Τέλος παράθεσης ---
   Έχω την εντύπωση ότι για τις ακτινογραφίες αναφερόμαστε σε δύο μαστούς ( στις απλές ακτινολογικές εξετάσεις λέει: "Μαστογραφία (ακτινογραφία εκάστου μαστού Face+Profile)" - δεν έχω πρόσβαση λόγω ειδικότητας στις προληπτικές) ενώ αντίθετα το υπερηχογράφημα είναι ένα ( "Υπερηχογράφημα (u/s) μαστών (Αρ. & Δεξ.)" ). Θύμαμαι πάντως την ύπαρξη σχετικής εγκυκλίου και πρώτη ευκαιρία θα την ψάξω...
   Στη Λάρισα και 150 km να έκανε μαστογραφία μόνο με παραπεμπτικό (χωρίς μεγάλη >30€ εξτρά χρέωση) δεν θα έκανε. Εδώ είμαστε ψηφιακοί (συνήθως πακέτο 40-50 ευρώ για Rο+Echo).

--- Τέλος παράθεσης ---

Το σύστημα προβλέπει μόνο μια εξέταση ως προληπτική ακτινογραφία και εχει καταχωρημένη μόνο τη "μαστογραφία εκάστου μαστού face και profile".
Επομένως αναγνωρίζει τους μαστούς ως ένα όργανο, κατα το ίδιο πνεύμα φαντάζομαι οτι και η μέτρηση οπτικής οξύτητας θα αναγράφεται μια μόνο φορά και για τα δύο μάτια οχι για μόνο το ένα.

Στα δικά μου Ελληνικά το εκάστου μεταφράζεται ως ΚΑΘΕ και εννοεί και τους 2 μαστούς. Για τα Ελληνικά του νοσοκομείου το εκάστου μεταφράζεται ως ΚΑθΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥ ΜΑΣΤΟΥ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση