Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες

<< < (136/188) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μετά το νέο ΦΕΚ με το οποίο προσδιορίζεται η υποχρέωση παρέλευσης 20 ημερών προκειμένου να επαναληφθεί η ίδια εξέταση, παρατήρησα ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση ως "ίδια εξέταση" εννοεί τον ίδιο κωδικό e-dapy, γεγονός που φυσικά δεν είναι λογικό. Έτσι, αν κανείς γράψει δύο φορές μέσα σε 20 ημέρες τον ίδιο κωδικό με διαφορετική επεξήγηση (π.χ. τρανσαμινάσες με επεξήγηση AST και ALT), το σύστημα δεν το δέχεται και σου ζητά... εξηγήσεις. Η μόνη περίπτωση να μη γίνει αυτό είναι, παραδόξως, να γραφεί ο πολλαπλός κωδικός από την αρχή.

--- Τέλος παράθεσης ---

Εννοείς Βασίλη, να παραγγείλεις π.χ. 2 Κρεατινίνες ταυτόχρονα ;

--- Τέλος παράθεσης ---

Ναι. Αν γράψεις από την αρχή 2 φορές κρεατινίνη (με αναγραφή στα σχόλια "ορού" και "ούρων 24ώρου") το σύστημα τις δέχεται.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Να ξαναρωτήσω:
"Προσδιορισμός στο αίμα ολικών λευκωμάτων και διαχωρισμός αυτών (χρωματομετρικώς)"

Τι σημαίνει "και διαχωρισμός αυτών (χρωματομετρικώς)";

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα ξαναρωτήσω:
"Προσδιορισμός στο αίμα ολικών λευκωμάτων και διαχωρισμός αυτών (χρωματομετρικώς)"

Τι σημαίνει "και διαχωρισμός αυτών (χρωματομετρικώς)";

--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι και δική μου απορία.
Το πιο απλό που θα μπορούσε να ζητήσει κανείς από μία χρωματομετρική ανάλυση λευκωμάτων είναι το λευκωματινικό πηλίκο (λευκωματίνες/σφαιρίνες).

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εκεί θέλω να καταλήξω Βασίλη.
Μήπως τελικά ο προσδιορισμός λευκωματινών και σφαιρινών περιλαμβάνεται στη συγκεκριμένη εξέταση αλλά δε γίνεται;
Τότε γιατί να πληρώνεται ολόκληρη (όσο εξευτελιστική κι αν είναι η αποζημίωση) όταν γίνεται το ένα σκέλος;
Αν ισχυριστούν ότι ένας μικροβιολόγος δεν μπορεί να εφαρμόσει τη χρωματομετρική μέθοδο τότε να θυμίσω ότι παλαιότερα έκαναν τη Β12 όταν το σύστημα είχε υπολογισμό αποζημίωσης με μέθοδο RIA που δε νομίζω να έκαναν!

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕκεί θέλω να καταλήξω Βασίλη.
Μήπως τελικά ο προσδιορισμός λευκωματινών και σφαιρινών περιλαμβάνεται στη συγκεκριμένη εξέταση αλλά δε γίνεται;
Τότε γιατί να πληρώνεται ολόκληρη (όσο εξευτελιστική κι αν είναι η αποζημίωση) όταν γίνεται το ένα σκέλος;
Αν ισχυριστούν ότι ένας μικροβιολόγος δεν μπορεί να εφαρμόσει τη χρωματομετρική μέθοδο τότε να θυμίσω ότι παλαιότερα έκαναν τη Β12 όταν το σύστημα είχε υπολογισμό αποζημίωσης με μέθοδο RIA που δε νομίζω να έκαναν!

--- Τέλος παράθεσης ---

Συμφωνώ μαζί σου Διαμαντή. Συμπεριλαμβάνεται τουλάχιστον αυτός. Στις προφάσεις και τη διγλωσσία πάντως συντελεί και το ότι δεν υπάρχει ΦΕΚ με αναλυτικές περιγραφές και ξεχωριστούς κωδικούς για κάθε εξέταση. Από πού κι ως πού η AST και η ALT πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ίδιες εξετάσεις; Ομοίως ισχύει και για τον ποσοτικό προσδιορισμό ανοσοσφαιρινών τάξης G (IgG), M (IgM) και Α (IgA). Επιπρόσθετα, για ποιο λόγο ένας ρευματολόγος να μη μπορεί να δικαιολογήσει τα Anti-Ro, Anti-La, Anti-Sm, Anti-RNP κ.λ.π., ένας αιματολόγος τα αντιφωσφολιπιδικά αντισώματα ή ένας γαστρεντερολόγος τα αντισώματα έναντι ενδομυσίου απλά επειδή δεν υπάρχουν στο ισχύον ΦΕΚ; Και φυσικά τα ερωτήματα δεν τελειώνουν εδώ - είναι πολλά και πρέπει να τύχουν σοβαρής μελέτης από γνώστες και όχι γραφειοκρατικές επιτροπές.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση