Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Λέγοντας "υπέρβαση" εννοείς, υποθέτω, την ανάγκη να εξηγήσεις γιατί επιλέγεις την ίδια εξέταση. Γιατί υπέρβαση μέσου όρου κόστους παραπεμπτικού δε νομίζω να τίθεται.
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΛέγοντας "υπέρβαση" εννοείς, υποθέτω, την ανάγκη να εξηγήσεις γιατί επιλέγεις την ίδια εξέταση. Γιατί υπέρβαση μέσου όρου κόστους παραπεμπτικού δε νομίζω να τίθεται.
--- Τέλος παράθεσης ---
Βέβαια. Φυσικά εξηγείς εν προκειμένω ότι δεν είσαι ελέφαντας. Eπίσης, όταν ζητάς IgG, IgM και IgA σε υπεργαμμασφαιριναιμία τι ακριβώς πρέπει να εξηγήσεις; Όταν ζητάς IgG και IgM για EBV ή/και CMV τι πρέπει να πεις, ότι το γράφουν έτσι τα βιβλία της ιατρικής και ότι ο τίτλος ξαναπροσδιορίζεται σε 14 μέρες;
Αυτά σε μία χώρα που επέτρεπε να γράφονται μαγνητικές αβέρτα, χωρίς να θέλει (ή να είναι σε θέση να το κάνει, ποιος ξέρει) να γνωρίζει αν ένας γιατρός της κοστίζει 50 ή 250 ευρώ ανά ασθενή. Και βέβαια εδώ εννοώ από την αρχή μέχρι το τέλος, δηλαδή όχι μόνο τι κόστος έχουν τα φάρμακα και οι εξετάσεις, αλλά και οι παραπομπές, οι νοσηλείες, τα χειρουργεία, οι αναπηρίες και ό,τι άλλο μπορεί να υπολογιστεί ως ιατρoκοινωνικό κόστος.
Τι να πω Διαμαντή...
Argirios Argiriou:
Πρόσφατος διάλογος στην ομάδα ΓΕΝΙΚΟΙ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ:
- Υπάρχει έλεγχος για IgM-IgG εναντι EBV ( Epstein-Barr Virus ) στην ηλεκτρονική?
- Ναι. Βαλε ebv στις βιοχημικές κατηγορια 2
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος86 εξετάσεις μπαίνουν στη λίστα του ΕΟΠΥΥ (αναλυτικά).
--- Τέλος παράθεσης ---
Μόλις σήμερα (ίσως έχει καιρό, ίσως έγινε χθες με την υποτιθέμενη δυσλειτουργία μεσημεριάτικα) διαπίστωσα ότι οι άνω εξετάσεις (έλεγξα μερικές) υπάρχουν στη "συνταγογράφηση" με τις άνω τιμές. Καλό για εμάς τους κλινικούς, "ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν" για το Clawback των εργαστηριακών.
Argirios Argiriou:
Είδα σήμερα ότι στο e-diagnosis μπορεί κανείς να παραγγείλει στα βιοχημικά 1, "Τροπονίνη Ι" και "Τροπονίνη ορού". Η κάθε μία από αυτές τις εξετάσεις τιμολογούνται από τον ΕΟΠΥΥ με 15 €.
Γνωρίζει κανείς ποια είναι η διαφορά μεταξύ Τροπονίνης Ι και Τροπονίνης ορού;
( Υπάρχει ένα μικροβιολογικό κοντά μου που έμαθα ότι κάνει Τροπονίνη Ι. Τους πήρα τηλέφωνο και τους ρώτησα αν η Τροπονίνη Ι και η Τροπονίνη ορού γράφονται. Μου είπαν ότι από ότι ξέρουν δεν γράφονται. Μου είπαν ότι κανονικά έχει λιανική τιμή 30 € αλλά θα μπορούσαν να κατέβουν μέχρι και στα 25 €. )
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση