Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες

<< < (171/188) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟι γενικοι γιατροι συμφωνα με το ΦΕΚ, μπορουν να συνταγογραφησουν μονο ΜΤ εγκεφαλου, μαστων αμφω και ανω κοιλίας.

--- Τέλος παράθεσης ---

Γιατί το λες αυτό; Το διάβασες ολόκληρο;
Ενδεικτικά, στο συνημμένο βλέπω ότι μπορούμε μαγνητική ΟΜΣΣ για οσφυαλγία.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟι γενικοι γιατροι συμφωνα με το ΦΕΚ, μπορουν να συνταγογραφησουν μονο ΜΤ εγκεφαλου, μαστων αμφω και ανω κοιλίας.

--- Τέλος παράθεσης ---
Γιατί το λες αυτό; Το διάβασες ολόκληρο;
Ενδεικτικά, στο συνημμένο βλέπω ότι μπορούμε μαγνητική ΟΜΣΣ για οσφυαλγία.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Και να συμπληρώσω πως όλοι οι καλοί γιατροί (και οι ΓΙ) μπορούν να γράψουν με διάγνωση οσφυαλγία (Μ54.5) και ΜΤ Δεξιού γόνατος ΑΛΛΑ όχι Αρισστερού. Ίσως είναι πολιτική τοποθέτηση, αν και υπάρχει και εργασία (που μου διαφεύγει που την είδα) ότι όταν πονάει η μέση φταίει συχνά το Δε γόνατο (και μόνο αυτό).
   Τώρα αν αναρωτηθώ αν έχουν σύμβουλο γιατρό στο Υπουργείο (ή αν έχουν 2 υπουργούς γιατρούς) που δεν θα έπρεπε να είχε πτυχίο θα είμαι βλάσφημος;

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Να συμπληρώσω ότι σε Οσφυαλγία με Ισχιαγλία (Μ54.4) καμία από τις "επιτρεπόμενες" ειδικότητες δεν μπορεί να γράψει μαγνητική τομογραφία γόνατος (ούτε δεξί, ούτε αριστερό) αλλά μπορούν να γράψουν Μαγνητική τομογραφία κατ' ώμον (το έγγραφο γράφει κατ' ώμων) αρθρώσεως ΜΟΝΟ Αριστερά.

Argirios Argiriou:
Με φίλο μου Ουρολόγο που έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, που μίλησα στις 31/01/2018,
μου είπε ότι αν ήθελες παλαιότερα Υπερηχογράφημα όρχεων ζητούσες ECHO μαλακών μορίων με διευκρίνηση.

Εδώ και κάτι μήνες όμως μπορεί να παραγγείλει κανείς και triplex όσχεου. Στην περίπτωση αυτή όμως αν θέλεις να δεις την μορφολογία των όρχεων καλό είναι να γράψεις ως διευκρίνηση τι ακριβώς ζητάς γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να επικεντρωθούν μόνο στην κυκλοφορία του αίματος τοπικά.

Πάντως υπάρχει μια πιθανότητα ο συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ Ακτινολόγος να μην δεχτεί τα παραπάνω παραπεμπτικά αν αυτό που ζητούμε είναι Υπερηχογράφημα όρχεων, και να χρειαστεί ο ασφαλισμένος να πληρώσει την εξέταση από την τσέπη του. (στην περίπτωση αυτή γράφουμε χειρόγραφα το είδος του υπερηχογραφήματος που θέλουμε να γίνει και ο ασθενής το πληρώνει από την τσέπη του).

Συνάδελφος Γενικός Ιατρός σχολίασε την ίδια μέρα ( 31/01/2018): Με triplex οσχέου βλέπουν και αγγεία και τις λοιπές ανατομικές δομές (γενικά είναι απλός υπέρηχος ).Αν γράψεις και δύο λόγια στα σχόλια ακόμα καλύτερα !

Argirios Argiriou:
Ρώτησα στις 20/02/2018 σε Μικροβιολόγο της Καβάλας εάν η ορμόνηΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος γράφεται μέσω ΕΟΠΥΥ.

Μου απάντησε ότι δεν γράφεται και ότι κοστίζει 50 ευρώ μετρητοίς.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση