Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτιστικό στέκι
O κινηματογράφος μας
orfeo:
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ ταινία Avatar σε 3D είναι κάτι το απερίγραπτο. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα, ακόμα και σε όποιον (όπως εγώ) αποφεύγει τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πραγματικά αυτές τις μέρες κατάλαβα γιατί "σπάει τα ταμεία" η ταινία.
Πέρα από το γεγονός ότι ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά για ταινίες του είδους, είναι μια ταινία αλληγορία με πολλαπλά μηνύματα.
Αξίζει!
EzeΤΡΟΛ:
Αυτές τις ημέρες παίζεται και το Αgora, που αναφέρεται στη ζωή, το έργο και το τέλος της Αλεξανδρινής φιλοσόφου Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος.
Argirios Argiriou:
Είδα πριν λίγες ώρες το The Social Network.
Μια δραματοποίηση του πως ξεκίνησε το Facebook.
Είναι ειρωνία το πως ο ιδρυτής του μεγαλύτερου ίσως πειράματος επικοινωνίας στην ιστορία, φαίνεται να είχε ο ίδιος σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας με τους γύρω του.
Μου άρεσε ο γρήγορος και νευρικός ρυθμός της ταινίας που ταιριάζει με την γενιά του facebook και της διαδικτυακής επικοινωνίας γενικότερα.
Μου έκανε εντύπωση το ότι από το Πανεπιστήμιο του Harvard ξεκίνησαν (αλλά το παράτησαν στην μέση τελικά) και ο ιδρυτής της Microsoft ο Bill Gates αλλά και ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg. Μάλλον δεν είναι υπερβολή τελικά που το αξιολογούν σαν το καλύτερο Πανεπιστήμιο στον κόσμο. Ένα Πανεπιστήμιο που σε ωθεί να σκέφτεσαι μόνος σου και να παράγεις ο ίδιος και όχι να παπαγαλίζεις ή να φιλάς κατουρημένες ποδιές.
Μου άρεσε πάντως πιο πολύ το τέλος του έργου:
"All you need is love" όπως θα λέγαν και οι Beatles.
ή
"Για όλα φταίν οι γκόμενες. Οι πρώην και οι επόμενες" που θα έλεγε και ο πιο κυνικός Δήμος Μούτσης.
Μόλις διάβασα και σχετικές κριτικές από το rottentomatoes και την Guardian.
(Τις κριτικές προσπαθώ να τις διαβάζω όταν δω την ταινία και μετά, και έτσι έγινε και αυτή την φορά):
Εγγραφή ή Είσοδος
Εγγραφή ή Είσοδος
iGP:
Εγγραφή ή Είσοδος
"Για όλα φταίν οι γκόμενες. Οι πρώην και οι επόμενες" που θα έλεγε και ο πιο κυνικός Βαγγέλης Γερμανός.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο Δήμος Μούτσης ("Οι γκόμενες", από το δίσκο "Ενέχυρο" - 1983)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση