Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 17:13:24

Αποστολέας Θέμα: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων  (Αναγνώστηκε 85106 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Αυγούστου 2011, 16:01:44
Αναγνώστηκε 85106 φορές
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Με διακοπή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει απειλούν οι φαρμακοποιοί Αττικής πλήθος ασφαλισμένων του Δημοσίου και όχι μόνο, αν δεν εξοφληθεί μέρος των οφειλών. Οι φαρμακοποιοί της Αττικής, σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι τα περισσότερα ταμεία, εξαιρουμένων του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ, του ΕΔΟΕΑΠ, του ΤΥΠΕΤ και του ΟΑΕΕ, καθυστερούν σε τέτοιο βαθμό τις πληρωμές τους προς τα φαρμακεία, φθάνοντας μάλιστα, μερικά από αυτά, ουσιαστικά σε στάση πληρωμών.



Όσον αφορά στις οφειλές από τα 7 ταμεία  στα οποία "κόβει" την επι πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος παραθέτει τα εξής οικονομικά στοιχεία:

Η ΔΕΗ τους οφείλει για τους μήνες 2 - 5/2011, 4.390.413,05 ευρώ

Η ΤΣΜΕΔΕ οφείλει για τους μήνες 2-5/2011, 6.400.458,26€

Ο ΟΤΕ οφείλει για τους μήνες 3-5/2011, 6.019.487,48€,

Το ΤΣΑΥ οφείλει για τους μήνες 2-5/2011, 5.256.979,14€,

Οι ΔΙΚ. ΑΘΗΝΩΝ οφείλουν για τους μήνες 3 - 5/2011, 1.812.281,53€,

Το ΤΥΔΚΥ οφείλει για τους μήνες 3 - 5/2011, 3.382.755,10€

και ο ΟΠΑΔ οφείλει για τους μήνες 11/2010 έως και σήμερα 59.995.735,82€.

"Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό. Βρισκόμαστε αφενός μεν απέναντι στον ασφαλισμένο, ο οποίος απαιτεί δικαίως το φάρμακό του, αφετέρου δε απέναντι στο κράτος που εξακολουθεί να είναι αφερέγγυο, μην εφαρμόζοντας τους νόμους και στις φαρμακευτικές εταιρείες, που, θεωρώντας την Ελλάδα επισφαλές οικονομικά κράτος, απαιτούν για τα προϊόντα τους (φάρμακα) την άμεση εξόφλησή τους από τους φαρμακοποιούς, αδιαφορώντας για την οικτρή οικονομική κατάσταση των φαρμακείων", αναφέρει η ανακοι΄νωση των φαρμακοποιών και προσθέτουν: "Θέλουμε να δηλώσουμε ρητά ότι δεν εκβιάζουμε κανέναν. Απλώς απαντούμε στον εκβιασμό του κράτους και των φαρμακευτικών εταιρειών".

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», δήλωσε: «θα σταματήσουμε να δίνουμε φάρμακα στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στο ΤΣΜΕΔΕ στους δικηγόρους, στους υγειονομικούς ,στο δημόσιο, στους κοινοτικούς υπαλλήλους και σε όσους άλλους μέχρι τότε δεν έχουν πληρώσει τουλάχιστον το ένα μέρος. Δε ζητάμε και όλα, δεν είμαστε και παράλογοι. Το ένα μέρος των χρεών. Δεν μπορούμε. Θα τα κλείσουμε τα φαρμακεία, θα τα κλείσουμε όχι με απεργιακές κινητοποιήσεις. Θα τα κλείσουμε λόγω μη επιβίωσης. Από 1η Σεπτεμβρίου.»


4 Αυγούστου 2011, 23:12:57
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Την αναστολή από 1ης Σεπτεμβρίου της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους των ταμείων τα οποία δεν θα έχουν εξοφλήσει μέχρι τότε το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών τους προς τα φαρμακεία, προανήγγειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Όπως επισημαίνει ο ΦΣΑ, τα περισσότερα ταμεία, εξαιρουμένων των ΙΚΑ ΟΓΑ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ, ΕΔΟΕΑΠ ΤΥΠΕΤ και ΟΑΕΕ καθυστερούν υπέρμετρα τις πληρωμές τους προς τα φαρμακεία, «φθάνοντας μάλιστα, μερικά από αυτά, ουσιαστικά σε στάση πληρωμών».

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ. Λουράντος μιλώντας στο web zougla radio εξήγησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του όσον αφορά τα χρέη του δημοσίου, λόγω της αφερεγγυότητας των ταμείων. Όπως ο ίδιος επεσήμανε οι φαρμακοποιοί θα αναγκαστούν να κρατήσουν αυτή τη στάση, καθώς δεν έχουν άλλη επιλογή, εάν το υπουργείο δεν βρει μία λύση, την οποία υποσχέθηκε…

13 Οκτωβρίου 2011, 09:59:45
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Νέα πολυήμερη ταλαιπωρία αναμένει τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ μετά και την απόφαση που αιφνιδιαστικά έλαβε χθες η ομοσπονδία των γιατρών (ΠΟΣΕΥΠ ΙΚΑ) για απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι γιατροί απεργούν αύριο Παρασκευή ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα κατέρχονται σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που θα διαρκέσουν όλη την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ΠΟΣΕΥΠ ζητά «να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΙΚΑ όπως του ΕΣΥ από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων και το καθεστώς εφεδρείας», λένε «όχι στη διάλυση της περίθαλψης του ΙΚΑ», «όχι στη ληστεία της τσέπης του ασφαλισμένου για την παροχή της υγείας του με το νέο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ», «όχι στις απαξιωτικές συμβάσεις μίσθωσης έργου με τον ΕΟΠΥΥ».


Θα πάει σύννεφο το δανεικό..............
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Οκτωβρίου 2011, 14:52:15 από tasath »
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

13 Οκτωβρίου 2011, 14:54:34
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Κ. Σουλιώτης: Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Άρθρο στο Βήμα, 13/10/11

Αφορμή για το παρόν κείμενο αποτέλεσε πρόσφατη εμπειρία συναδέλφου πανεπιστημιακού καθηγητή, ασφαλισμένου του ΟΠΑΔ, ο οποίος στην προσπάθειά του να προμηθευτεί το φαρμακευτικό σκεύασμα το οποίο του είχε συνταγογραφήσει ο θεράπων ιατρός του, βρέθηκε να διαπληκτίζεται με τον επί σειρά ετών «φαρμακοποιό του» λόγω του ότι αυτός δεν διέθετε το εν λόγω σκεύασμα και, επιπλέον, τον ενημέρωσε ότι αδυνατεί να το προμηθευτεί καθώς η φαρμακευτική εταιρεία που το παράγει και το εμπορεύεται απαιτεί να πληρωθεί με αντικαταβολή.

Το περιστατικό αυτό το οποίο υπέπεσε στην αντίληψη του υπογράφοντος, οδήγησε σε μια περαιτέρω διερεύνηση του θέματος η οποία επιβεβαίωσε την ως άνω πρακτική, που, μάλιστα, φαίνεται πως εμφανίζει σταδιακά τάσεις εξάπλωσης στο χώρο των φαρμακευτικών εταιρειών. Δεδομένων των παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη τις παρενέργειες που μπορεί να έχει μια τέτοια επιλογή, κρίνεται σκόπιμη η διατύπωση των κάτωθι σκέψεων, καθώς, εκτιμάται ότι μια τέτοια πρακτική συνιστά στρέβλωση.

Κατ' αρχάς, η οικονομική θεωρία έχει δώσει σαφείς εξηγήσεις για τη λειτουργία του οικονομικού κυκλώματος και των αγορών. Αναγνωρίζει την «κυριαρχία του καταναλωτή», υπό την έννοια ότι η όλη λειτουργία του παραπάνω κυκλώματος (με την αθώα έννοια του όρου) έχει ως αφετηρία τους πόρους που αυτός διαθέτει στην αγορά. Εύλογα, λοιπόν, η ισχύς και οι «όροι του παιχνιδιού» καθορίζονται από τον πελάτη - χρηματοδότη. Ωστόσο, στο παράδειγμα που προαναφέρθηκε, κάποιες, έστω μεμονωμένες, φαρμακευτικές εταιρείες απαιτούν έναν τρόπο πληρωμής που δεν συνάδει με τα συναλλακτικά ήθη, με αποτέλεσμα οι πιέσεις που ασκούνται στους επόμενους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας (φαρμακαποθήκες, συνεταιρισμοί και φαρμακεία) να μεταφέρονται στην κοινωνική ασφάλιση, δηλαδή τον βασικό χρηματοδότη της εν λόγω αγοράς. Η στρέβλωση λοιπόν στη συγκεκριμένη περίπτωση συνίσταται στο ότι ενώ οι κανόνες σε μια ανταγωνιστική αγορά θα έπρεπε να τίθενται από τον πληρωτή, εν προκειμένω τίθενται από τον παραγωγό!

Από την άλλη, βέβαια, δεν μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει το κακό παρελθόν της χώρας όσον αφορά στην κάλυψη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών της στην αγορά φαρμάκου. Μια αγορά όμως που αναπτύχθηκε ραγδαία την τελευταία δεκαετία και διπλασίασε τον κύκλο εργασιών του κλάδου. Μια αγορά μικρή σε σύγκριση με αυτή άλλων χωρών, με δυσανάλογα όμως αποτελέσματα όσον αφορά στα μεγέθη που σχετίζονται με το φάρμακο, ακόμη κι αν η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στις αδυναμίες του ελεγκτικού μηχανισμού για τον οποίο το κράτος είναι υπεύθυνο. Συνεπώς, μια τέτοια πορεία θα ανέμενε κανείς ότι είναι ικανή να αντισταθμίσει το όποιο «ρίσκο» προκαλεί η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, καθώς, οι περισσότερες εκ των φαρμακευτικών εταιρειών δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για πάνω από δύο δεκαετίες. Πολύ δε περισσότερο, που, παρά το δεδομένο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, η ρύθμιση των υποχρεώσεων του κράτους προς την αγορά φαρμάκου είναι εν εξελίξει.
Εν κατακλείδι, ακόμα κι έτσι, τα παραπάνω δεν δεσμεύουν τους παράγοντες της αγοράς όσον αφορά στην πιστοδοτική πολιτική που θα ακολουθήσουν. Δεδομένου όμως ότι το διακύβευμα είναι εξαιρετικά σημαντικό και αφορά τόσο στην απρόσκοπτη χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς όσο και στην υλοποίηση των σχεδιασμών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης για μείωση των ελλειμμάτων τους, είναι αναγκαίο να επισημανθεί ότι η ανελαστική αυτή πρακτική δεν συμβάλλει στην εξυγίανση του κλάδου και τη βελτίωση της λειτουργίας της εν λόγω αγοράς. Ευρύτερα, είναι ενάντια σε κάθε προσπάθεια ελέγχου των δημοσίων δαπανών και, ως εκ τούτου, εξόδου της χώρας από την κρίση. Η τελευταία, δεν μπορεί να προκύψει μέσω κάποιου αυτόματου μηχανισμού. Αντίθετα, απαιτεί να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων…

Άντε ρε Σουλιώτη, δώσε το καλό παράδειγμα με τον ΟΠΑΔ και άρχισε να πληρώνεις στην ώρα σου :)

Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

18 Οκτωβρίου 2011, 13:32:12
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΝΕΦΡΟΠΑΘΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
Δανείστηκε για να πάρει τα φάρμακά του


Του Θ. ΠΥΛΙΩΤΗ

Σε απόγνωση βρίσκεται ο καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, νεφροπαθής, Χρήστος Καραγιώργης, καθώς η διακοπή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Χίου για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά και η καθυστέρηση στην αποπληρωμή των συνταγών από το Ταμείο, τον έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Για να μπορέσει να αγοράσει τα φάρμακα ο κ. Καραγιώργης αναγκάστηκε να δανειστεί 4.500 ευρώ, πιστεύοντας ότι άμεσα θα τα λάμβανε από το Ταμείο του με την κατάθεση των σχετικών παραστατικών. «Επικοινώνησα με την προϊσταμένη του ΟΠΑΔ Χίου και η απάντησή της ήταν ότι δεν έχουν έλθει χρήματα», σημειώνει ο νεφροπαθής εκπαιδευτικός.

Οταν μάλιστα μίλησε με τη γραμματεία του προέδρου του ΟΠΑΔ, τον παρέπεμψαν στο υπουργείο Οικονομικών και από εκεί στο υπουργείο Υγείας και πάλι στο υπουργείο Οικονομικών! «Οπως καταλαβαίνετε, από τις προσπάθειές μου δεν μπόρεσα να βρω άκρη και μέση. Ολη αυτή η κατάσταση με οδηγεί σε ψυχολογικό και οικονομικό αδιέξοδο και πολλές σκέψεις περνάνε από το μυαλό μου, με το ενδεχόμενο οποιασδήποτε απονενοημένης ενέργειας».

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου, Θοδωρής Νικολαΐδης, σημείωσε ότι καταλαβαίνει την απόγνωση του συγκεκριμένου ασφαλισμένου του ΟΠΑΔ, εκφράζοντας την άποψη ότι το Ταμείο θα πρέπει άμεσα να εξοφλήσει τα προσκομισθέντα τιμολόγια. Στο αίτημα δε του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ να γίνει μια εξαίρεση, τόνισε ότι οι φαρμακοποιοί αδυνατούν να το κάνουν.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

18 Οκτωβρίου 2011, 14:38:09
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Νομίζω ότι το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύθηκε πριν 8 μήνες.
Τι έγινε με αυτή την ιστορία άραγε...
Λογικά θα έχει τακτοποιηθεί από τότε.
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

18 Οκτωβρίου 2011, 17:41:19
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Πράγματι το συγκεκριμένο άρθρο είχε δημοσιευθεί όταν υπήρχε διακοπή χορήγησης των φαρμάκων με συμμετοχή στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από τους φαρμακοποιούς της Χίου λόγω συσσωρευμένων οφειλών.
Δεν γνωρίζω πότε δόθηκε λύση στο θέμα των χρημάτων. Αν υποθέσουμε ότι δόθηκε! Γιατί ξέρω ασφαλισμένους που εκείνη την περίοδο έκαναν αίτηση στον ΟΠΑΔ με όλες τις αποδείξεις για να πάρουν πίσω το 75% ή όποιο ποσοστό τους αναλογούσε κι ακόμη δεν έχουν λάβει κάποιο ποσό.
Ακολουθεί άλλη περιπέτεια του συγκεκριμένου ασφαλισμένου

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η περιπέτεια ενός νεφροπαθή- 9 μήνες απλήρωτα τα κόμιστρα για το Νοσοκομείο!

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες στην προσπάθεια για διαβίωση με αξιοπρέπεια.
Για μια ακόμα φορά ο Χρήστος Καραγιώργης (στη φωτογραφία από σχετική διαμαρτυρία του το 2003), εκπαιδευτικός και νεφροπαθής, δημοσιοποιεί το πρόβλημά του που έχει να κάνει με τη η καταβολή των νόμιμων μεταφορικών που πρέπει να λαμβάνει κάθε μήνα ώστε να μπορεί να πηγαίνει για αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο.
Μετά την περιπέτεια με τα φάρμακα όπου δεν καταβάλλονταν τα χρήματα, τώρα ο ΟΠΑΔ (που είναι και ο αποδέκτης της ακόλουθης ανοικτής επιστολής) έχει να πληρώσει τα μεταφορικά 9 μηνών!

Αναλυτικά η επιστολή

Ονομάζομαι Χρήστος Καραγιώργης, και δια της παρούσης μου θέλω να σας ενημερώσω ότι από αύριο θα πηγαίνω στον τεχνητό  νεφρό με τα πόδια λόγω ελλείψεως χρημάτων. Έχετε να μου πληρώσετε τα μεταφορικά εννέα μήνες και αύριο κλείνουμε τους δέκα.  Λόγω των μειώσεων στους μισθούς μας πλέον και τα 13 ευρώ του ταξί, που θέλω ώστε να πηγαίνω και να έρχομαι στην αιμοκάθαρση δεν τα έχω. Ήδη εκκρεμούν το ενοίκιο μου καθώς και η εφορία και το ρεύμα μου, δεν έχω χρήματα ούτε για το φαγητό. Με τα χρήματα που μου είχατε υποσχεθεί ότι θα μου πληρώνατε (1400 ευρώ περίπου) υπολόγιζα ότι θα  κλείσω αυτές τις τρύπες. Από το Ιανουάριο έχω ακούσει από σας άπειρες δικαιολογίες,

τη μια  "άλλαξε ο χρόνος θα καθυστερήσουμε τις πληρωμές"

την άλλη "γινόμαστε ανεξάρτητο ταμείο και λίγο θα καθυστερήσουμε"

την άλλη "δεν έχουμε χρήματα"

την άλλη πάλι "μετακομίζουμε"

την άλλη "είναι μέσα σε κιβώτια οι αιτήσεις και πως θα τις ξεμπερδέψουμε"

την άλλη "από ένα χαρτί λείπει μια σφραγίδα", ενώ τα είχατε παραλάβει τα θεωρήσατε κανονικά και τα είχατε πρωτοκολλήσει, δηλαδή πληρώνω το δικό σας λάθος. Είχαμε συμφωνήσει ότι μέχρι τις 15 του Σεπτέμβρη θα πληρωνόμουν.

Για καθαρά ανθρώπινους λόγους και δικαιολογημένα δεν μπορούσατε να με πληρώσετε. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί σας χτες μου είπατε την δικαιολογία και ίσως να είναι αληθινή ότι από τη Δευτέρα ήταν χαλασμένο το router  σας και είχατε τεχνικό που τα έφτιαχνε, και μέχρι το μεσημέρι θα είχα πληρωθεί.

Σήμερα σε επίσκεψη μου στα γραφεία σας μου είπατε ότι είχατε κανονικά router αλλά δεν επικοινωνούσατε με την τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ για να στείλετε διαδικτυακά τα εμβάσματα και έχετε καλέσει τεχνικούς να το επισκευάσουν. Θεωρώ όλα αυτά που προαναφέρω σαν δικαιολογίες για να μην πληρωθώ. Εάν έχετε κάνει στάση πληρωμών να μας το πείτε. Σας πληροφορώ ότι  αύριο εφόσον δε βρω τα χρήματα μου στην τράπεζα, θα πάω και θα γυρίσω στην αιμοκάθαρση με τα πόδια επειδή δεν έχω λεφτά. Επειδή αυτό το διάστημα είμαι σε εμπύρετο κατάσταση λόγο βαριάς λοιμώξεως

(31crp 28000 λευκά αιμοσφαίρια) συν την υπόταση της αρτηριακής μου πίεσης οι πιθανότητες να φτάσω στον τεχνητό νεφρό είναι μηδαμινές. Σας καθιστώ υπεύθυνο (ΥΠΑΔ ΧΙΟΥ) για ότι μου συμβεί και εξουσιοδοτώ την σύζυγο μου για κάθε ένδικο μέσο που θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας μου η ακόμα και της απώλειας της ζωής μου.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΠΑΤΡΙΔΑ-TV, μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής, η  διοίκηση του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου έστειλε το πρωί της Παρασκευής ασθενοφόρο προκειμένου να τον μεταφέρει στο τεχνητό νεφρό.
Παράλληλα περιμένει επιτέλους να μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό του, όπως τον ενημέρωσαν από το γραφείο του ΟΠΑΔ ότι αυτό έγινε το πρωί της Παρασκευής. Το ετήσιο ποσό ανέρχεται στα 1.400 ΕΥΡΩ...

22 Οκτωβρίου 2011, 22:14:51
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Νέος γολγοθάς περιμένει τους ασθενείς καθώς οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν να διακόψουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση σε λίγες ημέρες εξαιτίας των οφειλών των Ταμείων.
Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι των συνολικά 15 ταμείων θα πρέπει να πληρώνουν τοις μετρητοίς τα φάρμακα τους από την 1η Νοεμβρίου, αλλά και να τρέχουν οι ίδιοι στα ταμεία για να πληρωθούν τα φάρμακα αφού ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αττικής αποφάσισε να σταματήσει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους που είναι ασφαλισμένοι στα ταμεία αυτά.
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Οκτωβρίου 2011, 22:32:47 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

22 Οκτωβρίου 2011, 23:43:13
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Νέος γολγοθάς περιμένει τους ασθενείς καθώς οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν να διακόψουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση σε λίγες ημέρες εξαιτίας των οφειλών των Ταμείων.
Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι των συνολικά 15 ταμείων θα πρέπει να πληρώνουν τοις μετρητοίς τα φάρμακα τους από την 1η Νοεμβρίου, αλλά και να τρέχουν οι ίδιοι στα ταμεία για να πληρωθούν τα φάρμακα αφού ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αττικής αποφάσισε να σταματήσει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους που είναι ασφαλισμένοι στα ταμεία αυτά.


Θα μπορούσε να μπει και εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος , αλλά αυτές είναι λεπτομέρειες.

Όχι άλλο κάρβουνο Λου. Σε βαρέθηκα.

26 Οκτωβρίου 2011, 11:21:36
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
25/10/2011
Αξονικό μπλακ άουτ στο Γενικό Κρατικό (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Μεγάλα προβλήματα δημιουργούνται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών ιδιαίτερα κατά τις ημέρες γενικής εφημερίας διότι από τις 7 Οκτωβρίου 2011 δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος των ΤΕΠ και στις 21 Οκτωβρίου 2011 έπαψε να λειτουργεί και ο δεύτερος αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου», κατήγγειλε χθες ο Βουλευτής της Ν.Δ. Αθ. Γιαννόπουλος, καταθέτοντας σχετική επερώτηση στη Βουλή.

Πρόσθεσε ότι «τα περιστατικά της εφημερίας διακομίζονται καθ'' όλη τη διάρκεια της ημέρας στο διπλανό νοσοκομείο, το "Σωτηρία" και κατ''αυτόν τον τρόπο δημιουργείται συμφόρηση και στα δύο νοσοκομεία. Λέγεται δε, ότι n μη λειτουργία των αξονικών τομογράφων οφείλεται σε άρνηση τns εταιρείας Philipps να ολοκληρώσει το σέρβις και να αποκαταστήσει τη βλάβη λόγω μεγάλων οικονομικών υποχρεώσεων του νοσοκομείου προς την εταιρεία».

Πηγή ygeianet.gr
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

27 Οκτωβρίου 2011, 19:41:08
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
26/10/2011
ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΔΡΑΜΗΤΙΝΟΣ: Η υγεία στα χρόνια του μνημονίου. (Υgeianet)

Η αλήθεια για τον έλληνα ασφαλισμένο,  σε μία προσέγγιση των δομών του μνημονιακού συστήματος υγείας.

Ο ελληνικός λαός βρίσκεται ήδη μέσα στην καταιγίδα των οικονομικών αλλά και πολιτικών αναταράξεων του διεθνούς οικονομικού πολέμου που ζούμε τελευταία. Μέσα στο μάτι του κυκλώνα των μέτρων της εφεδρείας, της πολιτικοοικονομικής αστάθειας αλλά και της ανασφάλειας που νιώθουμε σαν λαός, θα φάνταζε πολυτέλεια κάποιοι να μιλούν για υποβάθμιση της υγείας και της παρεχόμενης περίθαλψης, την στιγμή που η ίδια η ζωή μας μπήκε σε περιπέτειες, την περίοδο που η διαβίωση έγινε επιβίωση.

Επί πραγματικών περιστατικών η νοσηρότητα αλλά και η θνησιμότητα, αυξήθηκε δραματικά σε όλες τις χώρες που έλαβαν «βοήθεια» από το ΔΝΤ. Σε μια άλλη ανάλογη μελέτη ο μέσος όρος επιβίωσης του πληθυσμού μειώθηκε κατά πέντε χρόνια σε λαούς που έλαβαν την ανάλογη βοήθεια. Αν αυτές οι στατιστικές σας μελαγχολούν, οι επόμενες παράγραφοι θα σας τρομάξουν, αν και η πρόθεση αυτού του κειμένου είναι να σας εξοργίσουν.

Λοιπόν, μνημονιακή ιατρική, στην Ελλάδα. Οικονομία σε βάρος της ποιότητας. 0,6 του ΑΕΠ για την περίθαλψη. Αυτά δίνονται και είναι το σκέπασμα ενός βαρελιού που σφραγίζεται με τα πρόσφατα νομοσχέδια. Μέσα του συμπιέζονται, ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και η αρρώστια που δυστυχώς τελευταία αυξάνεται με έξαρση στις  ψυχιατρικές και καρδιολογικές παθήσεις, με την προκλητή ανέχεια να συμπιεζει  τον ελληνικό λαό σε ένα μίγμα που αλλοίμονο είναι εκρηκτικό.

Το μεταγεννηματικό ΕΣΥ πάει περίπατο, όχι πως ήταν καλά δομημένο, αλλά αυτό είχαμε και με αυτό πορευόμασταν. Οι αλόγιστες δαπάνες, η παντελής απουσία κρατικού ελέγχου και ο παθολογικός ανθρώπινος θησαυρισμός, ήταν οι βασικές αιτίες του υγειονομικού κράχ σε αυτή τη χώρα, αν και αυτή η ανάλυση δεν είναι στόχος αυτού του κειμένου. Μιλάμε για την ιατρική που θα πράττεται από εδώ και πέρα, με βάση τα νομοσχέδια που προέκυψαν αυτήν την χρονιά με όλες τις εγκυκλίους που συνεχώς τα συμπληρώνουν.

Κρατική υγεία λοιπόν. Κρατική κατά επίφαση, η δευτεροβάθμια ημικρατική υγεία με ενίσχυση της από τον οικογενειακό κορβανά των ασφαλισμένων. Απλά αναφέρουμε. Πέντε Ευρώ για τα εξωτερικά ιατρεία, πληρωμή των εξετάσεων στα επείγοντα, συμπτύξεις νοσοκομείων, κατάργηση κλινικών, 10% των κλινών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Αναστολή επ αόριστον, ήδη αξιολογημένων και απολύτως απαραίτητων θέσεων ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού. Ένας δημόσιος φορέας που αρχίζει να ιδιωτικοποιείται, αφού καλεί τον απλό πολίτη να βάζει συνέχεια το χέρι στην τσέπη. Ένα νοσοκομείο, σαν το δικό μας στον Βόλο που έχει γίνει με τα χρήματα και τον κόπο του λαού μας, του οποίου εμείς οι Βολιώτες δεν ξεχνάμε ότι παρακολουθούσαμε την ατέρμονη κατασκευή  πέτρα πέτρα, για πολλά χρόνια, τώρα νοικιάζεται στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Φανταστείτε ότι σε κάποια νοσοκομεία κάπου στο κέντρο, θα συνυπάρχουν ράντζα με κενά κρεβάτια που θα περιμένουν τους ευπορότερους Έλληνες και αν αυτό σας φαίνεται αποδεκτό, γίνεται εγκληματικό αν μιλάμε για κρεβάτια εντατικής η μονάδας εμφραγμάτων.

Θέλουμε τάξη, θέλουμε έλεγχο, θέλουμε περιορισμό των αλόγιστων δαπανών. Αλλά θέλουμε και δευτεροβάθμια περίθαλψη αξιώσεων και δωρεάν. Οφείλετε να γνωρίζετε ότι αυτή παρέχεται  από τους νοσοκομειακούς μας γιατρούς με ελάχιστες πλέον αμοιβές, που συνεχώς μειώνονται, με ελάχιστες εφημερίες να πληρώνονται, τώρα με τις συγχωνεύσεως των  κλινικών. Με τον καθένα από αυτούς να κάνει διπλή και τριπλή δουλειά μια και αναστάλθηκαν ήδη οι διορισμοί στο ΕΣΥ σε θέσεις που ήταν ήδη ελλειμματικές ενώ ταυτόχρονα πολλοί γιατροί βγαίνουν στην σύνταξη.

Με τον περιορισμό των υλικών από την μια και των γιατρών από την άλλη, συν το φορτίο που θα αναλάβει το ΕΣΥ από μεγάλα κομμάτια της πρωτοβάθμιας περίθαλψης τώρα με τον ΕΟΠΥΥ οι ουρές και οι αναμονές θα εκτοξευτούν στα ύψη. Εμμέσως όσοι έχουν οξύτερα προβλήματα, οδηγούνται στον μεγάλο ιδιωτικό τομέα επιβαρύνοντας επιπλέον τα ήδη φτωχά οικονομικά τους.

ΕΟΠΥΥ ενιαίος οργανισμός παροχής υπηρεσιών υγείας. Εμείς λέμε Εθνικός Οδοστρωτήρας Πλήρους Υποβάθμισης Υγείας. Οδοστρωτήρας ναι, γιατί ένα από ετών αίτημα των γιατρών και της κοινωνίας, η ενοποίηση των ταμείων γίνεται με την λογική της βιαίας ισοπέδωσης των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων και των γιατρών που υπηρετούν εκεί. Μην γελιέστε, δεν είναι ενοποίηση των ταμείων, όπως παρουσιάζεται. Είναι ενοποίηση των παροχών υγείας των ταμείων. Τα τέσσερα μεγάλα ταμεία της χώρας ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ εξυπηρετούν το 90% του ελληνικού πληθυσμού, δηλαδή περίπου 10.000.000 ασφαλισμένους .Γνωρίζοντας ότι ενώνονται με γνώμονα μόνο την οικονομία και την αδιαπραγμάτευτη οροφή το 0,6 του ΑΕΠ για δαπάνες, αντιλαμβάνεστε την λογική του. Ταυτόχρονα διαλύονται σταδιακά και εκχωρούνται οι δομές του ΙΚΑ, με έμμεσες απειλές, μέσω της κατάργησης των κενών οργανικών θέσεων, για απολύσεις σταδιακά των συμβασιούχων γιατρών του, αδιαφορώντας ότι υπηρετούν εκεί με μισθωτή υπηρεσία ακόμη και 25 χρόνια. Στον ΕΟΠΥΥ σχεδιάζεται να μπούν 15.000 γιατροί ιδιώτες και 2.000 γιατροί του ΕΣΥ από κέντρα υγείας της περιφέρειας. Χρήσιμο επίσης είναι να γνωρίζετε ότι αυτή τη στιγμή τα ταμεία εξυπηρετούν, ΟΠΑΔ 29.000, ΙΚΑ 6.500, ΟΑΕΕ 3.500 γιατροί ενώ ο ΟΓΑ από τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Στους γιατρούς ζητάνε να κάνουν συμβάσεις διετείς, ανανεούμενες με κριτήρια ασαφή και μάλλον μη αξιοκρατικά, αναπαράγοντας πάλι την παιδική αρρώστια της ελληνικής χρεοκοπίας. Με τετράωρη απασχόληση ημερησίως και με αντιμισθία (με την λογική του αντίδωρου) 1350 ΕΥ μικτά κατά μέσο όρο. Όλα αυτά με μπλοκάκι, χωρίς να προβλέπονται οι ασφαλιστικές εισφορές, καθαρά 900 ΕΥ.  Δεν θα μιλήσουμε για κοροϊδία και μισθούς εξαθλίωσης σε επιστήμονες 15των σπουδών, απλά προβλέπουμε ότι τα μισά ιατρεία αυτής της πόλης θα κλείσουν, λόγω λογιστικού ελλείμματος και φτώχειας που ήδη πλανάται σε όλον τον ελληνικό λαό.

Σκοπός μας σήμερα είναι η ενημέρωση του ασφαλισμένου, οπότε πρέπει να γνωρίζετε ότι στις 4 ώρες, υπολογιζόμενων των αναγκαίων ραντεβού και των ασφαλισμένων, ο γιατρός θα βλέπει 30 ασθενείς μέσο όρο ημερησίως, αφιερώνοντας 5 λεπτά ανά ασθενή, αμειβόμενος με 1 ΕΥ. Ναι λοιπόν ο γιατρός θα βλέπει μόνο τον ασθενή, φαντασθείτε αν χρειάζεται να εξεταστεί, να γραφούν φάρμακα η κάποιες εξετάσεις. Αναλογιστείτε την συνέχεια. Λοιπόν αγαπητέ ασφαλισμένε θα σε οδηγήσουν σε ατελείωτες ουρές και αναμονές, σε μια παρωδία εξέτασης από έναν τρελαμένο γιατρό από τον πολύ κόσμο, κακοπληρωμένο και αυτό το ονομάζουν πρωτοβάθμια περίθαλψη. Εμείς απλά λέμε, ότι θα αναγκαστείς και εδώ μάλλον να επιβαρυνθείς ο ίδιος την δαπάνη της περίθαλψης.

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ηλεκτρονικά παραπεμπτικά για εργαστηριακές εξετάσεις. Επιτέλους ένα σωστό μέτρο που ήταν αίτημα των ιατρικών συλλόγων από έτη και υπόπτως δεν εφαρμοζόταν ποτέ. Πρέπει όμως να είναι εύχρηστο, γιατί έτσι όπως γίνεται είναι σχεδιασμένα δυσχρηστικό και μη ασφαλές. Το e-diagnosis δεν έχει καμία ασφάλεια και ενημερώνουμε ότι και αν κόστισε 15.000.000 ΕΥ αυτήν την περίοδο μπορεί να υποκλαπεί εύκολα ακόμη και από ερασιτέχνες. Αναλογιστείτε το ιατρικό απόρρητο, τα προσωπικά δεδομένα από την μια, αλλά και την ευκολία να γραφτούν φάρμακα και εξετάσεις, από επιτηδείους χρησιμοποιώντας  μια πλαστή σφραγίδα κάποιου γιατρού. Το σχετικό πόρισμα για την ασφάλεια του συστήματος έγινε πρόσφατα από το τμήμα Η/Υ του πανεπιστημίου Πατρών. Προχειρότητα, τσαπατσουλιά η δόλος. Αυτά δεν ήταν άλλωστε άλλη μια αιτία της ελληνικής χρεοκοπίας;

Αγαπητέ ασφαλισμένε, στον ενιαίο κανονισμό για την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ αναφέρονται όλες οι δαπάνες που θα καλύπτουν τα ταμεία. Προληπτικές εξετάσεις, υλικά ορθοπεδικά, φυσιοθεραπείες, εργασιοθεραπείες, υλικά για διαβητικούς και χειρουργημένους. Φρίκη. Καταργείται η έννοια της προληπτικής ιατρικής και του κοινωνικού κράτους. Τα στοιχεία υπάρχουν αναλυτικά στον παραπάνω κανονισμό, απλά αναφέρω το επίδομα τοκετού που φτάνει 500 ΕΥ από 1500, σαν παράδειγμα για να αναλογιστούμε συνανθρώπους μας που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και αναπηρίες η χρησιμοποιούν ακριβά αλλά αναγκαία υλικά.

Μέσα στον πολιτικό και οικονομικό αρμαγεδώνα που ζούμε, τα προβλήματα στην υγεία πιθανά φαντάζουν δεύτερα. Οι περισσότεροι συμπολίτες μας, όπως και εμείς, γνωρίζουμε ότι είναι πρωταρχικά και δεν πρέπει να αφήσουμε να οδηγηθεί η κοινωνία μας και σε φυσική εξόντωση. Εμείς οι γιατροί αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε την σχεδιαζόμενη υποβάθμιση της περίθαλψης των συμπολιτών μας, που άλλωστε είναι οι χρήστες αλλά και οι χρηματοδότες του συστήματος υγείας και υποσχόμαστε ότι θα αντισταθούμε σθεναρά στις πολιτικές που υποβαθμίζουν την υγεία των πολιτών και ευτελίζουν τον έλληνα γιατρό.

*Ο Ματθαίος Δραμητινός είναι Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Μαγνησίας.

Ο ευφυής ορισμός του ΕΟΠΥΥ είναι δανεισμένος από τον συνάδελφο Ρηγάκη επ. πρόεδρο ΙΣΑ
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

1 Νοεμβρίου 2011, 12:23:09
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ποινή 26 μηνών αναμένεται να εκτίσει γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ στην Ομόνοια, ύστερα από εισαγγελική εντολή, για καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν.

Η πρώτη αφορούσε υπόθεση ακάλυπτων επιταγών και η δεύτερη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφ. Δημοκρατία, πρόκειται για τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, ο οποίος θα εκτίσει ποινή 26 μηνών στη φυλακή της Χίου.
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Νοεμβρίου 2011, 13:07:44 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

1 Νοεμβρίου 2011, 13:16:32
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφ. Δημοκρατία, πρόκειται για τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, ο οποίος θα εκτίσει ποινή 26 μηνών στη φυλακή της Χίου.
Μάλιστα! Μάλιστα!
Να ενημερώσω να ετοιμάσουν τον ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο για τους φυλακισμένους που απαιτούν νοσηλεία ή "νοσηλεία".

9 Νοεμβρίου 2011, 13:50:43
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Παυσίπονα τέλος!

Ελλείψεις σε φάρμακα, τα οποία είναι αναγκαία για την υγεία των ασθενών, αντιμετωπίζουν πολλά φαρμακεία της χώρας.
 
Η άρνηση των φαρμακαποθηκών για χορήγηση προμηθειών, σε περίπτωση που δεν πληρωθούν τοις μετρητοίς, και οι εξαγωγές μεγάλων ποσοτήτων συγκεκριμένων φαρμάκων στο εξωτερικό έχουν επιδεινώσει την κατάσταση.

Τα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων είναι ευρείας κατανάλωσης, όπως παυσίπονα, αντι-υπερτασικά, αντι-ισταμινικά, αλλά και για εξεζητημένες ασθένειες.
 
Ακούστε τι δήλωσε στo zougla radio ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ. Λουράντος:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 

10 Νοεμβρίου 2011, 09:00:13
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Το απλοϊκό ψευδο-επιχείρημα ότι δήθεν "για τις ελλείψεις φαρμάκων ευθύνεται η μείωση των τιμών τους", είναι φθηνή, προκλητική προπαγάνδα που εκπορεύεται από συνδικαλιστές παλαιο-φμφ και έχει ως σκοπό να εκβιάσει αύξηση των τιμών τους (αν είναι δυνατόν, στη σημερινή Ελλάδα) και να πλήξει έτσι για μια ακόμη φορά τα ανυπεράσπιστα θύματα, δηλαδή τους ασφαλισμένους.

Στην πραγματικότητα, για τις όποιες ελλείψεις φαρμάκων (αν εξαιρεθούν παροπλισμένα και εξεζητημένα φάρμακα και φάρμακα για τα οποία εκκρεμεί τροποποίηση της άδειας κυκλοφορίας τους), ευθύνεται το γεγονός ότι η οικονομική κρίση και η έλλειψη πίστης δυσχεραίνει τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ εταιρειών - φαρμακαποθηκών - φαρμακείων. Μήπως όμως όλοι μας δεν δοκιμάζουμε τις συνέπειες της κρίσης; Σε άλλη χώρα ζούνε οι φμφ μας; Η δε αύξηση των τιμών των φαρμάκων, θα δυσχεράνει περισσότερο την έλλειψη καταναλωτικής πίστης αντί να την υποβοηθήσει.
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Νοεμβρίου 2011, 19:23:44 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: ασφαλισμένων 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
15 Απαντήσεις
10785 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Δεκεμβρίου 2012, 12:31:43
από EzeΤΡΟΛ
13 Απαντήσεις
9331 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαΐου 2016, 19:14:48
από ΑΡΗΣ
0 Απαντήσεις
3106 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Μαρτίου 2012, 13:05:02
από EzeΤΡΟΛ
5 Απαντήσεις
5501 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Μαρτίου 2018, 12:38:12
από Gatekeeper
1 Απαντήσεις
25949 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Σεπτεμβρίου 2019, 10:58:11
από Αρχίατρος