Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Εκ νέου ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ
Οι φαρμακοποιοί της Κορινθίας :-*, της Μαγνησίας :-* και της Κρήτης :-* σταματούν την πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), διαμαρτυρόμενοι για τις οφειλές του ταμείου προς τον κλάδο τους. Ήδη από την τσέπη τους πληρώνουν τα αναγκαία φάρμακα οι ασφαλισμένοι σε Εύβοια :-* και Φλώρινα :-*.
Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει συνολικά 117 εκατ. ευρώ στους φαρμακοποιούς για τις ιατρικές συνταγές οι οποίες εκτελέστηκαν τον Μάιο και άλλα 145 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του Ιουνίου.
Όσο για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, αυτός ζητά από το υπουργείο Υγείας την εξόφληση των οφειλόμενων έως τις 25 Αυγούστου οπότε θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του κλάδου για να αποφασιστεί η έναρξη κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα από 1η Σεπτεμβρίου.
Κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί εάν δεν καταβληθούν έως το δεκαπενταύγουστο όπως είχε δεσμευθεί το Υπουργείο Υγείας και το Ταμείο 10 εκατ. ευρώ που αφορούν τις αμοιβές τους για το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου 2012.
Πηγή: Το Βήμα
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πως είναι άραγε δυνατόν να αυξηθούν τα κουρέματα στα κονδύλια για την υγεία και οι ασθενείς να μείνουν ανεπηρέαστοι; Για τη νυν κυβέρνηση και τον νυν υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο φαίνεται ότι όλα είναι πιθανά. Παρ αυτά ο ίδιος ανακοίνωσε ότι έρχονται νέα μέτρα και νέα ψαλιδίσματα. Τι μας περιμένει από τον Σεπτέμβριο;
Μπορεί η κυβέρνηση να διαμήνυε εδώ και καιρό ότι δε θα περισταλούν πάνω από 300 εκατ. ευρώ ετησίως από τον τομέα της Υγείας, δε φαίνεται όμως να έχει τη ίδια άποψη και η τρόικα που πιέζει το ποσό να φθάσει τουλάχιστον στα 800 εκατ.
Άλλωστε και ο ίδιος ο υπουργός υγείας υποχρεώθηκε πια να παραδεχθεί ότι τα χρήματα που θα περισταλούν θα είναι παραπάνω.
Σε ερώτημα για το πρόσθετο πακέτο περικοπών ο Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε: «Είναι μια συζήτηση η οποία εξελίσσεται στα επίπεδα των 300 εκατ. ανά έτος, ενδεχομένως να αυξηθούν λίγο ακόμη, αλλά σε καμιά περίπτωση –επαναλαμβάνω- δεν πρόκειται να εμποδιστεί η άνετη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας, όπως επίσης και στο αναγκαίο φάρμακο για τον κάθε ασθενή».
Εξάλλου είναι γνωστό ότι οι τροικανοί θεωρούν ότι το ελληνικό κράτος πληρώνει πολλά για φάρμακα και σε καμία περίπτωση δε δέχονται το πόσο να φθάνει ετησίως στα 2,88 δις ευρώ. Πιέζουν να περιορισθεί κοντά στα 2,1 δις ευρώ. Στόχος ανέφικτος κατά πολλούς παράγοντες της αγοράς.
Όμως τα μέτρα δεν περιορίζονται στα φάρμακα. Η δανειστές μας επιδιώκουν οι Έλληνες ασθενείς να αυξήσουν τη συμμετοχή τους τόσο στη φαρμακευτική όσο και στη νοσοκομειακή τους περίθαλψη ώστε να πλησιάσουν στο μέσο όρο της Ευρώπης.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;
Ότι αν η συμμετοχή σήμερα για φάρμακα αγγίζει στις περισσότερες περιπτώσεις το 25%, το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί ενώ αντίστοιχα θα γιγαντωθεί και η συμμετοχή για νοσηλεία σε νοσοκομείο.
Οι οριστικές αποφάσεις και ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοσθούν τα νέα βαριά μέτρα στην υγεία, αναμένεται να ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο οπότε και η κυβέρνηση θα έχει συνεννοηθεί με την τρόικα.
Δ. Κουναλάκης:
Αν σκεφτεί κανείς ότι η μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη είναι 200εκ ευρώ, η οικονομική συμμετοχή των γενοσήμων είναι το 40% δηλαδή 80εκ ευρώ.
Αν σκεφτεί κανείς ότι τα γενόσημα στην Ελλάδα κοστίζουν την τριπλή τιμή από την Σουηδία, άρα αν τα αγοράζαμε σε τιμές Σουηδίας θα είχαμε εξοικονόμηση τουλάχιστον 50εκ ευρώ το μήνα ή 600εκ ευρώ το χρόνο.
Και αυτό χωρίς να αλλάξει τίποτα για τον Έλληνα ασθενή.
Το έχει καταλάβει ο κ Υπουργός;;;; Στο χωριό μου αυτούς που δεν το καταλαβαίνουν τους λένε είτε μπανταξήδες είτε μούσκαρους.... Ας μας πει που ανήκει.
Δημήτρης Μακρέας:
Πέρα από το αυτονόητο , ακόμα μεγαλύτερη μείωση δαπάνης , χωρίς κανένα κόστος για τους ασθενείς (ίσα ίσα προς όφελος της υγείας τους), θα μπορούσε να υπάρξει από τη μείωση των μη τεκμηριωμένων θεραπευτικών παρεμβάσεων.
Η γνώμη μου είναι ότι το πρώτο που θα έπρεπε να κάνει ένα υπουργείο υγείας -οποισδήποτε κυβέρνησης-, είναι να στήσει έναν αξιόπιστο (όσο μπορεί να γίνει στην Ελλάδα), μηχανισμό επιστημονικής τεκμηρίωσης, αξιοποιώντας την πλούσια βιβλιογραφία και την εμπειρία άλλων χωρών.
Εντελώς τυχαία αναφέρω τις περιπτώσεις χορήγησης στατινών σε ανθρώπους με χαμηλό καρδιαγγγειακό κίνδυνο και υπερήλικες, τη χρήση αντιαννοικών σε 90χρονους, τη θεραπεία της -ούτε καν- οστεοπενίας σε ανθρώπους με ελάχιστο καταγματικό κίνδυνο, τη χρήση πραζολών "γιατί παίρνεις πολλά φάρμακα", την επιλογή ακριβών -νέων σκευασμάτων χωρίς λόγο, το βάπτισμα της μοναξιας σε κατάθλιψη, του πένθους σε ψύχωση κτλ..
Συμπληρώστε...
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
20/09/2012
Αδυνατεί ο ΕΟΠΥΥ να καλύψει χρέη του προς τις ιδιωτικές κλινικές, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας Γεράσιμος Βουδούρης, στην χθεσινή σύσκεψη με τους εκπροσώπους της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών.
Ο ΕΟΠΠΥ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρότειναν για το τελευταίο τρίμηνο του 2012 ο Οργανισμός να καλύπτει μόνο το 50% του κλειστού ενοποιημένου νοσηλείου και το υπόλοιπο 50% θα αποτελεί συμμετοχή του ασθενή.
Για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ ο ΕΟΠΥΥ προτείνει να πληρώνει μόνο το 10% του κλειστού ενοποιημένου νοσηλείου και ο ασθενής το υπόλοιπο 90%.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση