Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 22:17:21

Αποστολέας Θέμα: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων  (Αναγνώστηκε 85116 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

28 Σεπτεμβρίου 2012, 09:22:50
Απάντηση #105
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Τα φθηνότερα φάρμακα θα παίρνουν πολύ σύντομα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ εάν τουλάχιστον δε θα θέλουν να πληρώσουν παραπάνω από την τσέπη τους καθώς αυτά θα αποζημιώνονται. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την κυβέρνηση, έρχεται και νέο χαράτσι για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.  Διαβάστε τι αποφασίσθηκε ακριβώς για την σωτηρία του ΕΟΠΥΥ και τι αλλαγές έρχονται στους ασφαλισμένους…

Με διπλασιασμό της εισφοράς των ασφαλισμένων του ΟΓΑ αλλά και με νέο ψαλίδι στα φάρμακα επιχειρεί η κυβέρνηση να κλείσει τη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ η οποία φθάνει στα 3 δις ευρώ με τα παλαιά χρέη.

Όλα τα μέτρα συζητήθηκαν σε διυπουργική σύσκεψη παρουσία των υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Υγείας, η «τρύπα» του ΕΟΠΥΥ ανέρχεται εφέτος σε 2  με 2,5 δισ. ευρώ.
 
Οι υποχρεώσεις του φορέα έως τις 30 Οκτωβρίου 2011 ήταν 1,8 δισ. Ευρώ. Γι αυτό και Υπουργείο και ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσουν σε «κούρεμα» 300 εκατ. ευρώ, ώστε το σύνολο των οφειλών να πέσει στο 1,5 δισ. που αντιστοιχεί στο ποσό που θα λάβει η Υγεία από το πακέτο των 31  δις από τους δανειστές μας.  Το σύνολο των χρεών, παλαιών και νέων, φθάνει στα 3 δις ευρώ.
 
Το Υπουργείο Υγείας θα επιχειρήσει να εξοικονομήσει πάνω από 700 εκατ. ευρώ για το 2013, με τη λήψη μέτρων που στοχεύουν κυρίως στην περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει και ένα μικρό όφελος για τους τελευταίους δύο μήνες του 2012, καθώς τα μέτρα θα εφαρμοστούν από τον Οκτώβριο.
 
Τα μαύρα μαντάτα όμως ξεκινούν με τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ καθώς αποφασίστηκε η αύξηση της εισφοράς των ασφαλισμένων του ΟΓΑ στα 25 από 12 ευρώ που ισχύει τώρα.
Επίσης αναμένεται να υλοποιηθεί ένα σχέδιο που υπάρχει στα χαρτιά εδώ και μήνες. Να γίνεται από τον ΕΟΠΥΥ αποζημίωση του φθηνότερου φαρμάκου, με βάση τη δραστική ουσία και αν ο ασφαλισμένος επιθυμεί να πάρει ένα ακριβότερο να πληρώνει τη διαφορά από την τσέπη του :-*. Επειδή μάλιστα η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία θα επεκταθεί, εκτιμάται ότι θα εξευρεθούν άλλα 200 εκατ. ευρώ.
 
Αυτό που θα κληθεί να κάνει η ΗΔΙΚΑ, η εταιρεία του δημοσίου που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι να ενσωματώσει τις δραστικές ουσίες για όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες.
Πηγές αναφέρουν ότι με το νέο δελτίο τιμών που θα περιλαμβάνει μειωμένες τιμές φαρμάκων :-*, θα περισταλούν κοντά στα 350 εκατ. ευρώ, 100 εκατ. από τη χρήση των γενοσήμων, 150 εκατ. από τον περιορισμό της θετικής λίστας φαρμάκων, ενώ στη μείωση των δαπανών υπολογίζεται ότι θα συμβάλλουν και οι μειώσεις του ποσοστού κέρδους των παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ. :-* :-*
 
Δήμητρα Ευθυμιάδου
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Οκτωβρίου 2012, 13:51:02
Απάντηση #106
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ο ΕΟΠΥΥ βάζει τάξη στους όρους νοσηλείας των ασφαλισμένων του και δίνει βίαιο τέλος στο ξέφρενο πάρτι των ιδιωτικών κλινικών.
Παράλληλα, προετοιμάζεται ν΄αντιμετωπίσει κύμα ανθρωπιστικής καταστροφής λόγω έξωσης χρονίως πασχόντων ασφαλισμένων του από τα ιδιωτικά θεραπευτήρια.


Αγνό χάος

03/10/2012

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


        Β4ΤΧΟΞ7Μ-ΞΦ4-ΣXETIKA ΜΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ Κ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Οκτωβρίου 2012, 13:56:37 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

11 Οκτωβρίου 2012, 08:44:22
Απάντηση #107
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αρνούνται οι φαρμακοποιοί να πωλούν ακριβά φάρμακα λόγω μείωσης του κέρδους

 ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ
  >:(

Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων διαφαίνεται στο άμεσο μέλλον καθώς αγορανομική διάταξη του υπουργείου Υγείας περιορίζει το κέρδος των φαρμακοποιών στα ακριβά φάρμακα άνω των 200 ευρώ, γεγονός που δεν αποδέχεται ο κλάδος. Τι θα κάνουν οι φαρμακοποιοί;

Με νέα αγορανομική διάταξή του το υπουργείο Υγείας μειώνει το ποσοστό κέρδους για τους φαρμακοποιούς για τα σκευάσματα που κοστίζουν πάνω από 200 ευρώ. Ενώ μέχρι πρόσφατα αμείβονταν κανονικά με ένα ποσοστό κέρδους όπως για όλα τα φάρμακα πλέον θα εισπράττουν μόνο 30 ευρώ. 

Η απόφαση αυτή φαίνεται πως έχει εξοργίσει τον κλάδο ο οποίος έπειτα από σχετική απόφαση-οδηγία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου σκοπεύει να διακόψει τη χορήγηση των συγκεκριμένων φαρμάκων. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θεωρεί ότι το ποσό που θα δίνεται δεν καλύπτει ούτε καν τη φορολόγηση των φαρμακοποιών γι αυτό και συνιστά ουσιαστικά τη διακοπή της διακίνησης των ακριβών αυτών φαρμάκων.
 
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται από τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρο Αμπατζόγλου σε σημείωμα προς όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας: «προβλέπεται για τα φάρμακα με Χ.Τ. άνω των 200 ευρώ να υπάρχει κέρδος μόλις 30 ευρώ. Αυτό δεν πρόκειται να το αποδεχτούμε. Ζητάμε να παραμείνει σε ισχύ ό, τι συνέβαινε μέχρι στιγμής. Διαφορετικά η διακίνηση αυτών των φαρμάκων είναι ζημιογόνος για τον φαρμακοποιό αφού το κέρδος των 30 ευρώ δεν καλύπτει ούτε την φορολογία.
Άρα οδηγεί στην αδυναμία διακίνησής τους».
 
Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν αποφασισμένοι αν δεν αποσυρθεί η συγκεκριμένη απόφαση να διακόψουν τη διακίνηση των ακριβών φαρμάκων γεγονός που θα προκαλέσει άμεση επίπτωση σε όλους τους ασφαλισμένους.
 
 
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

11 Οκτωβρίου 2012, 09:19:24
Απάντηση #108
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Προσωπικά, έτσι όπως βλέπω τα πράγματα, τα 30€ σε 1 χρόνο θα είναι ένα πολύ καλό κέρδος. Ειδικά, εάν ξυπνήσει το τέρας που ονομάζεται TEVA.
Θα έχει επιπτώσεις στους φαρμακοποιούς αλλά θα έχει επιπτώσεις και στους συνταγογράφους-γιατρούς.
Τότε πολλοί δεν θα είναι απόλυτοι όπως σήμερα.
Οι ωφελημένοι θα είναι οι ασφαλισμένοι και μόνο.

Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

29 Οκτωβρίου 2012, 09:31:37
Απάντηση #109
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Ακόμη και κατά 40% ψαλιδίζονται τα ποσά που θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις που θα πραγματοποιούν οι περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του φορέα σε διάφορα εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι ασθενείς θα αναγκάζονται να πληρώνουν πολύ περισσότερα από την τσέπη τους δεδομένου ότι τα περισσότερα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα δε φαίνεται να θέλουν να μειώσουν τις τιμές τους. Διαβάστε αναλυτικά πόσα κάλυπτε ο ΕΟΠΥΥ και πόσα θα αποζημιώνει τώρα μετά το νέο κανονισμό παροχών.
 
Ακόμη και κατά 40% κόβονται τα ποσά που θα δίνει ο ΕΟΠΥΥ για τις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις που θα πραγματοποιούν οι ασθενείς-ασφαλισμένοι του φορέα.
 
Οι τιμές που προκύπτουν μετά τη σχετική απόφαση θα γεμίσουν μεν τα ταμεία του φορέα θα αδειάσουν όμως τις τσέπες των ασφαλισμένων.
Η απόφαση ελήφθη με το παλαιό Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ αλλά και τον απερχόμενο πρόεδρο Γεράσιμο Βουδούρη ο οποίος παραδίδει εντός των ημερών στον νέο πρόεδρο Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο.
 
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις τιμές που ίσχυαν μέχρι πρόσφατα και τι θα ισχύσει από δω και πέρα:
 
Για μία Αξονική Τομογραφία ο ΕΟΠΥΥ έδινε 71,11 ενώ τώρα τη συγκεκριμένη εξέταση θα την καλύπτει μόνο με 60 ευρώ.
Τη Μαγνητική Τομογραφία σε πολλά σημεία όπως άκρας Χειρός και Πηχεοκαρπικής Αρθρώσεως, Άκρου Ποδός και Ποδοκνημικής Αρθρώσεως, Άνω Κοιλίας, Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης και Μυελού κ.α. αποζημίωνε με 236,95 ενώ πλέον θα δίνει μόλις 165 ευρώ.
Για μαγνητική αγγειογραφία κεφαλής ενώ έδινε 295 ευρώ το ποσό μειώνεται πια στα 165 ευρώ.
Για TRIPLEX, δηλαδή υπερηχογράφημα καρδίας με έγχρωμο υπερηχογράφο από 73,37 ευρώ το ποσό καθηλώνεται στα 60.
Αντίστοιχα και για Υπερηχητική αρτηριογραφία: καρωτίδων και σπονδυλικών αρτηριών.
Για TRIPLEX, δηλαδή υπερηχητική αρτηριογραφία αορτής (έγχρωμο) η αποζημίωση από 52,82 θα δίνει μόνο 44 ευρώ.
Στο σπινθηρογράφημα αιμάτωσης μυοκαρδίου (ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΠΩΣΗ) η αποζημίωση διαμορφώνεται από 260 ευρώ στα 195 ευρώ.
Ακόμη πιο χαμηλά πέφτουν οι τιμές στις απλές εξετάσεις όπως αίματος.
Είναι ενδεικτικό ότι για Τρανσαμινάσες αίματος και Τριγλυκερίδια αίματος από 4,49 γίνεται 3, 49 ευρώ ενώ ο Προσδιορισμός σακχάρου αίματος – γλυκόζης από 2,26 γίνεται μόλις 2 ευρώ.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Οκτωβρίου 2012, 20:32:50
Απάντηση #110
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι ασθενείς θα αναγκάζονται να πληρώνουν πολύ περισσότερα από την τσέπη τους δεδομένου ότι τα περισσότερα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα δε φαίνεται να θέλουν να μειώσουν τις τιμές τους. Διαβάστε αναλυτικά πόσα κάλυπτε ο ΕΟΠΥΥ και πόσα θα αποζημιώνει τώρα μετά το νέο κανονισμό παροχών.
Τι θέλει να πει ο ποιητής;
Αν δεν θέλουν να μειώσουν τις τιμές, διακόπτουν τη σύμβαση. Οι ασθενείς θα πηγαίνουν σε όσα διαγνωστικά κέντρα διατηρήσουν τη σύμβαση με τις νέες μειωμένες τιμές. Άρα θα πληρώνουν λιγότερο. Εκτός αν αυξηθεί η συμμετοχή του ασφαλισμένου, κάτι που δεν αναφέρεται στο άρθρο αλλά είναι πολύ πιθανό.
Εκτός αν αρχίσουμε να βλέπουμε ανακοινώσεις όπως: "Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ εκτός από τις ακόλουθες εξετάσεις:........." Είναι δυνατόν να γίνουν τέτοιες εξαιρέσεις;
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Οκτωβρίου 2012, 20:41:03 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

29 Οκτωβρίου 2012, 23:27:56
Απάντηση #111
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris


Ω ναι.

Ηδη πολύ γνωστή κλινικη του κέντρου της Αθήνας λέει οτι έχει σύμβαση μόνο για CT, MRI, triplex αγγείων+καρδιάς ενώ λέει ξεκάθαρα στους ασφαλισμένους ότι δεν εκτελεί εξετάσεις αίματος, υπερηχους σώματος κλπ μέσω ΕΟΠΥΥ.

Με τον ίδιο τροπο τα τετρακλινα δωμάτια είναι μονίμως "γεμάτα" ή δεν αναφέρεται καθόλου η ύπαρξη τους ώστε να μπορούν να χρεώνουν τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ "αναβάθμιση θέσης" (πρακτικά τιμολόγιο ιδιώτη) κλπ.
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Οκτωβρίου 2012, 23:33:16 από Xouzouris »

30 Οκτωβρίου 2012, 00:54:35
Απάντηση #112
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δηλαδή θα αρχίσουν να μας ζητάνε να "σπάμε" τα παραπεμπτικά;
"Βάλε PSA, CRP, SGOT, SGPT ξεχωριστά γιατί θα τις κάνω σε άλλο εργαστήριο"!

30 Οκτωβρίου 2012, 08:30:41
Απάντηση #113
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris


Προσωπικά δεν "σπαω" τίποτα εκτος από τις απεικονιστικες και, εφ'οσον χρειαστει, κατευθυνω τους ασθενεις στα εργαστηρια που εξυπηρετουν όπως πρεπει και δεν με πρηζουν κανοντας μπαλακι τους ασθενεις.

Χθες πχ μετα απο >50 καμπυλες σακχαρου (δυο αιμοληψιες, 0+120') που εχουν κανει οι ασθενεις μου σε διαφορα εργαστηρια με τον κωδικό "Καμπύλες σακχαραιμικες (λακτόζης κλπ)" βρέθηκε ενας περιεργος που μου τον εστειλε πισω οτι "ειχα κανει λαθος" και "δεν ειναι σωστός αυτος ο κωδικός" κ.ο.κ.

Απλα τον εστειλα να την κανει αλλου, σιγα μην κατσω να σκάσω.

22 Νοεμβρίου 2012, 09:26:45
Απάντηση #114
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ο κύβος ερρίφθη: 48ωρη απεργία 26-27/11 και επ' αόριστον άρση πίστωσης από 26/11 στον ΕΟΠΥΥ!

Στην απόφαση για νέες "δυναμικές" κινητοποιήσεις κατέληξε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Σύμφωνα με την απόφαση, θα πραγματοποιηθεί κανονικά η πανελλαδική απεργία του κλάδου η οποία έχει προγραμμτισθεί για την Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Νοεμβρίου και θα ξεκινήσει επίσης από τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου επ' αόριστον πανελλαδική αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).


ygeia360.gr
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Δεκεμβρίου 2012, 15:18:39
Απάντηση #115
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Βάζω τα κουπόνια, βάζεις τη συνταγή να πάρουμε λεφτά από τον ΕΟΠΥΥ;

Σε μικρούς φμφ μετατρέπονται οι ασφαλισμένοι με το νέο τρόπο κάλυψης των φαρμακευτικών δαπανών τους!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 

Οδηγίες σχετικά με το πως μπορείτε να εισπράξετε τα χρήματά σας αν έχετε πληρώσει φάρμακα από την τσέπη σας λόγω των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών εξέδωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ. Αν συγκεντρώσετε όλα τα δικαιολογητικά (που δεν είναι  και λίγα) ενδεχομένως κάποια στιγμή να τα πάρετε. Διαβάστε αναλυτικά τι έγγραφα απαιτούνται για την είσπραξη των χρημάτων.
 
Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διευκρίνίζει:
Λόγω της προσωρινής μη εκτέλεσης συνταγών για ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας και προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των
ασφαλισμένων σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:
Μέχρι την έναρξη εκτέλεσης συνταγών από τα ιδιωτικά φαρμακεία για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά  στις υπηρεσίες παροχών των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν.
 
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κατάθεση είναι τα κάτωθι:

1. Πρωτότυπη Συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο  βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες
συνταγές ΕΟΠΥΥ), καθώς και συνταγές σε συνταγολόγια παλαιού τύπου των εντασσόμενων φορέων ΕΤΑΑ, ΤΑΠ  –ΕΤΕ, ΤΑΠ  –ΕΤΒΑ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.

2. Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.  :o

3. Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.

4. Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται)
 
Σημειώνεται ότι θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή  αναφοράς του σκευάσματος μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από το θεράποντα ιατρό επί της συνταγής.
 
Το ποσό της εκκαθάρισης θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου ή σε περιπτώσεις διαφορετικής διαδικασίας απόδοσης δαπάνης από αυτήν της κατάθεσης σε λογαριασμό τραπέζης οι υπηρεσίες συνεχίζουν να αποδίδουν δαπάνες με τις υφιστάμενες διαδικασίες τους.
 
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ σημειώνει μάλιστα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι τα τμήματα παροχών πρέπει να προχωρήσουν στην εκκαθάριση,  ενταλματοποίηση και πληρωμή των εν λόγω δαπανών των ασφαλισμένων και να ενημερώσουν τον ΕΟΠΥΥ για το οφειλόμενο ποσό ώστε να αποδοθεί προς τα ταμεία.

Υπερφαλαγγίζονται οι φμφ και τίθεται σε εφαρμογή το direct-to-patient: Οι φαρμακαποθήκες θα χορηγούν απευθείας τα φάρμακα στους ασφαλισμένους (με κούριερ) σε Χ.Τ. και δεν θα χρειάζεται η παρεμβολή του φμφ!
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Δεκεμβρίου 2012, 18:46:00
Απάντηση #116
Αποσυνδεδεμένος

carlita


« Αποζημίωση με νέα ανώτατη ασφαλιστική τιμή για διαγνωστικές εξετάσεις, από
τους ιδιωτικούς συμβεβλημένους πάροχους υγείας»

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.
Albert Einstein

5 Δεκεμβρίου 2012, 19:28:14
Απάντηση #117
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Αποζημίωση με νέα ανώτατη ασφαλιστική τιμή για διαγνωστικές εξετάσεις, από
τους ιδιωτικούς συμβεβλημένους πάροχους υγείας»

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

"Ο Οργανισμός θα αποζημιώνει τους συμβεβλημένους πάροχους υγείας με βάσει τη «Νέα ασφαλιστική αποζημίωση» για εξετάσεις (υψηλού κόστους) πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που εκτελούνται σε συμβεβλημένους πάροχους υγείας, σύμφωνα με τον παρακάτω Πίνακα:"
Ουρία: Από 2,26 σε 2,00
Σάκχαρο: Από 2,26 σε 2,00
Ολική χοληστερίνη: Από 2,88 σε 2,20
Κρεατινίνη: Από 4,05 σε 3,80
Ουρικό οξύ: Από 2,88 σε 2,00

Εντάξει, αναφέρει μαγνητικές, αξονικές, triplex κ.α. αλλά οι παραπάνω εξετάσεις "υψηλού κόστους" τι ρόλο παίζουν στο έγγραφο;

5 Δεκεμβρίου 2012, 19:35:24
Απάντηση #118
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Μάλλον το δίευρο φαντάζει πλέον αστρονομικό ποσό για τον Εοπυυ.  :D
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Μαρτίου 2013, 09:52:43
Απάντηση #119
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Φάρμακα ή Συντάξεις....

Ρίτα Μελά – Δημοκρατία

«Τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» έθεσε χθες ο εκπρόσωπος της τρόικας Ματίας Μορς στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ζητώντας να δίνονται κατευθείαν στον ΕΟΠΥΥ οι εισφορές των Ταμείων για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων τους. Τι σημαίνει αυτό για να καταχρεωμένα Ταμεία και τους συνταξιούχους τους;

Οτι πολλά από αυτά έχουν να αντιμετωπίσουν το εξής δίλημμα: ή θα πληρώνουν συντάξεις ή τη φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων, καθώς είναι άδεια εξαιτίας των μειωμένων εισφορών, της ανεργίας που καλπάζει, αλλά και του PSI στα αποθεματικά τους επί Βενιζέλου και Παπαδήμου.

Το γεγονός ότι η υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ είναι «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί στα χέρια του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου αποδεικνύεται και από το επείγον αίτημα που έθεσε ο ίδιος την περασμένη Πέμπτη στους διοικητές των Ταμείων που έχουν συγχωνευτεί στον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, τους ζήτησε αναλυτικά όλα τα στοιχεία για τα μηνιαία ποσά που είναι υποχρεωμένοι να δίνουν στον ΕΟΠΥΥ για την ιατροφαρμακευτική δαπάνη των ασφαλισμένων τους και τα ποσά που τελικά δίνουν εξαιτίας των στενών οικονομικών τους δυνατοτήτων.

Να σημειωθεί ότι ελάχιστα από τα Ταμεία είναι καλοπληρωτές (στον ΕΟΠΥΥ), όπως για παράδειγμα το Ταμείο των δημοσίων υπάλληλων (ΟΠΑΔ), που κάθε μήνα δίνει περίπου 78.000.000 ευρώ για τους 1.600.000 ασφαλισμένους του, όπως είπε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρός του Μιχάλης Κούτρας. «Τον Ιανουάριο του 2013 δώσαμε 80.000.000 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ, όταν το ΙΚΑ με τους 6.000.000 ασφαλισμένους του έδωσε μόνο 30.000.000 ευρώ και ο ΟΑΕΕ (ελεύθεροι επαγγελματίες) έδωσε 9.000.000 ευρώ. Επίσης, τον Φεβρουάριο δώσαμε 76.500.000 ευρώ» είπε ο κ. Κούτρας και συμπλήρωσε: «Οι εισφορές μας στον ΕΟΠΥΥ το 2012 ήταν 1,42 δισ. Ευρώ, που αυτομάτως μας κάνει τον βασικό αιμοδότη-χρηματοδότη του ΕΟΠΥΥ».
Ωστόσο, ο ΟΠΑΔ δεν δίνει συντάξεις, καθώς αυτές εγκρίνονται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δηλαδή από τους φορολογουμένους.

Αξίζει να τονιστεί ότι σε παλαιότερες δηλώσεις του ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος είχε αναφέρει το δίλημμα «ή συντάξεις ή χρήματα για φάρμακα», στην προσπάθειά του να περιγράψει την τραγική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ταμειακά το ΙΚΑ.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι κάθε μήνα το ΙΚΑ οφείλει στον ΕΟΠΥΥ 80.000.000 ευρώ και μπορεί να δώσει έως 40.000.000.

Δεν είναι όμως μόνο το ΙΚΑ κακοπληρωτής. «Κόκκινη κάρτα» παίρνει και το Ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), που οφείλει να δίνει κάθε μήνα συνολικά 40.000.000 στον ΕΟΠΥΥ και τον εξοφλεί με έναν μήνα καθυστέρηση. Το πρόβλημα της ρευστότητας των Ταμείων αποτελεί φυσικά γόρδιο δεσμό για τις ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων, γι’ αυτό και σε πολλές συσκέψεις που έχουν με τους διοικητές των Ταμείων οι τελευταίοι θέτουν ευθέως το ερώτημα: «Πείτε μας τι θέλετε να πληρώσουμε, συντάξεις ή φάρμακα;».

Ισως γι’ αυτό η χθεσινή απαίτηση της τρόικας να πληρώνεται στην ώρα του ο ΕΟΠΥΥ έχει προβληματίσει τα αρμόδια υπουργεία, καθώς η κίνηση αυτή μπορεί να δημιουργήσει καθυστερήσεις στην καταβολή των συντάξεων ή ακόμα και νέες δραματικές μειώσεις τους.

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: ασφαλισμένων 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
15 Απαντήσεις
10786 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Δεκεμβρίου 2012, 12:31:43
από EzeΤΡΟΛ
13 Απαντήσεις
9333 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαΐου 2016, 19:14:48
από ΑΡΗΣ
0 Απαντήσεις
3107 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Μαρτίου 2012, 13:05:02
από EzeΤΡΟΛ
5 Απαντήσεις
5503 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Μαρτίου 2018, 12:38:12
από Gatekeeper
1 Απαντήσεις
25951 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Σεπτεμβρίου 2019, 10:58:11
από Αρχίατρος