Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 00:35:41

Αποστολέας Θέμα: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων  (Αναγνώστηκε 85119 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Δεκεμβρίου 2011, 17:14:13
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Πολυεθνική Φαρμ. Εταιρεία καταδικάζει βαριά ασθενή εκβιάζοντας τα φαρμακεία!! 22-12-2011. Μόνο χάος.
Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολής Κων/νου Λουράντου το ανάγνωσμα:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Κύριε Υπουργέ,

Σήμερα, 22 Δεκεμβρίου 2011, ήρθε στο φαρμακείο μου η κα Σ. Ε., η οποία μου προσκόμισε συνταγή του ΕΟΠΥΥ (για λογαριασμό ΙΚΑ), την οποία σας επισυνάπτω, με το ιδιοσκεύασμα Xelondaτων 500 (2 τεμάχια), για τον σύζυγό της, ο οποίος πάσχει από CAπαχέος εντέρου.

Η κα Σπύρογλου, εξάντλησε 5 ημέρες, ψάχνοντας από φαρμακείο σε φαρμακείο να βρει το φάρμακο (εφόσον ούτε το φαρμακείο του ΙΚΑ το είχε, αλλά ούτε και το φαρμακείο του ογκολογικού «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» από το οποίο το προμηθευόταν μέχρι τώρα), και δεν μπόρεσε να το προμηθευτεί.

Αυτό πράγματι το επιβεβαίωσα και εγώ αφού και οι φαρμακαποθήκες δεν το έχουν αυτό το φάρμακο.

Η γραμματέας του Συλλόγου κα Π. Ηλία, κατ’ εντολή μου, επικοινώνησε με την εταιρεία ROCHE, η οποία είναι η υπεύθυνη διακίνησης του φαρμάκου στην Ελλάδα και από την οποία πληροφορηθήκαμε ότι «το φάρμακο υπάρχει αλλά θα πρέπει ο φαρμακοποιός να προκαταβάλει τα χρήματα για το προμηθευτεί».

Σας επισημαίνουμε, ότι αυτού του είδους οι θεραπείες δεν γίνονται εφάπαξ αλλά είναι επαναλαμβανόμενες. Τι οικονομική επιφάνεια θα πρέπει να διαθέτει το ιδιωτικό φαρμακείο για να μπορεί να εξυπηρετεί έστω και έναν μόνο τέτοιο ασθενή για κάθε του ανάγκη;

Σας ερωτώ λοιπόν κ. Υπουργέ, τι θα πρέπει να κάνει αυτός ο άνθρωπος για να προμηθευτεί ένα τόσο σοβαρό φάρμακο για την υγεία του, αφού όπως φαίνεται η εταιρεία ROCHE δεν χορηγεί το φάρμακο αυτό, παρά μόνο εκεί που είναι σίγουρη ότι εκβιαστικά θα λάβει τα χρήματα της;

Το τηλέφωνο της κας Σπύρογλου Ελένης είναι το εξής: *** και Κινητό: ***. Τα τηλέφωνα και το όνομα της κυρίας, τα κοινοποιούμε αυστηρά και μόνο σε εσάς, με την έγκρισή της και σας προτείνουμε αφού είστε τόσο κοντά στον πολίτη, να την καλέσετε ο ίδιος ή οι υπηρεσίες σας και να της εξηγήσετε την κατάσταση.

Σαν αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις στην Ελλάδα και χρειάζονται ειδική αντιμετώπιση. Κάντε κάτι!

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Λουράντος
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Δεκεμβρίου 2011, 17:27:37 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

23 Δεκεμβρίου 2011, 19:24:38
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Σιγά-σιγά μπαίνουν κι άλλοι στο χορό (προμηθευτές νοσοκομείων). Να δω τι πιρουέτες θα κάνει ο Λοβέρδος τώρα:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 
Σας ενημερώνουμε ότι παρά την ανεξάντλητη υπομονή που έχουμε επιδείξει μέχρι τώρα, τα Νοσοκομεία της χώρας εξακολουθούν να μην τακτοποιούν τις μακροχρόνιες οφειλές τους προς τις εταιρείες μας, παρά τις δικές σας εντολές προς αυτά, αλλά και τις προς εμάς δημόσιες διαβεβαιώσεις.
 
Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως την δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα και στο πλαίσιο αυτής της κατανόησης αποδεχτήκαμε πέρυσι την ένταξη στην εξαιρετικά δυσμενή ρύθμιση των χρεών των Δημοσίων Νοσοκομείων για τα έτη 2007-2009 με την χορήγηση ασύμφορων για εμάς άτοκων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.
 
Αποδεχτήκαμε βέβαια την υπαγωγή στην ρύθμιση, βασιζόμενοι στο γεγονός ότι ρητά μας διαβεβαιώνατε για το αυτονόητο, δηλαδή ότι θα πληρωνόμασταν εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζουν, τόσο οι οικείες νομοθετικές διατάξεις, όσο και οι κατά περίπτωση δημόσιες συμβάσεις.
 
Με λύπη διαπιστώνουμε ότι για μια φορά ακόμη βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την παρατεταμένη και κατ’ εξακολούθηση ασυνέπεια των Νοσοκομείων αλλά δυστυχώς και τις δικές σας ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις και εξαγγελίες. Είναι πλέον τραγική πραγματικότητα το γεγονός ότι οι εταιρείες μας βρίσκονται στα πρόθυρα της απόλυτης οικονομικής καταστροφής, αφού μοναδικό τους έσοδο είναι μόνο οι πενιχρές πληρωμές τιμολογίων παρελθόντων ετών από ορισμένα μόνο Νοσοκομεία.
 
Αποτελεί συνέχεια του Ελληνικού παράδοξου να παραγγέλνονται υλικά, χειρουργικά και άλλα, χωρίς να προϋπάρχουν και να δεσμεύονται τα απαραίτητα ποσά όπως ακριβώς ορίζει το ΠΔ 113/2010. Αυτές οι λογικές μας έφεραν ως εδώ.
 
Επειδή λοιπόν δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε τους κόπους μιας ζωής να χάνονται, σας δηλώνουμε ότι, σε περίπτωση που άμεσα και μέχρι τέλους του χρόνου δεν αποπληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες και απαιτητές οφειλές, προτιθέμεθα να λάβουμε άμεσα μέτρα για την προστασία της βιωσιμότητας των εταιρειών μας και τη διεκδίκηση των νομίμων δικαιωμάτων μας.
 
Ειδικότερα, σας ενημερώνουμε ότι για να προφυλάξουμε τις εταιρείες μας από την οικονομική καταστροφή και να προασπίσουμε την ελάχιστη ρευστότητα που απαιτείται για την αποφυγή του διασυρμού του κλάδου μας, που θα είναι βέβαιος αν αναγκαστούμε να αφήσουμε απλήρωτους τους υπαλλήλους μας και ανεξόφλητες τις υποχρεώσεις μας προς τους προμηθευτές μας, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες, εξαναγκαζόμαστε, σε πρώτη φάση, να διακόψουμε από 09 Ιανουαρίου 2012 την επί πιστώσει τροφοδοσία των Νοσοκομείων τα οποία είναι μακράν τα πιο ασυνεπή. Επιλέξαμε τα Νοσοκομεία τα οποία αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν τις οφειλές εκ των τιμολογίων του 2010 και των οποίων οι Διοικητές δεν επιδεικνύουν καμία αποτελεσματική αντιμετώπιση του, ούτως ή άλλως χρόνιου, προβλήματος των οφειλών τους προς τις εταιρείες μας. Τα Νοσοκομεία αυτά είναι τα κάτωθι:

1. Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός»
2. Π.Γ.Ν. «Αττικόν»
3. Π.Γ.Ν. «Αλεξανδρούπολης»
4. Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»
5. Π.Γ.Ν. «Λάρισας»
6. «Κωνσταντοπούλειο» Γ.Ν.Ν. Ιωνίας «Η Αγία Όλγα»
 
Σας δηλώνουμε με λύπη ότι αφού η Πολιτεία δεν επιδεικνύει την απαιτούμενη πρόθεση να προστατεύσει τον κλάδο μας, και τη δημόσια ποιοτική υγεία, είμαστε αναγκασμένοι να καταφύγουμε στο έσχατο αυτό μέτρο περιφρούρησης των δικαιωμάτων μας. Θα υποχρεωθούμε δε να καταφύγουμε στο ίδιο μέτρο και για όλα εκείνα τα Νοσοκομεία τα οποία δεν συμμορφώνονται προς τις δικές σας εντολές, συνεχίζοντας να επιδεικνύουν την αναποτελεσματικότητα η οποία αποβαίνει εις βάρος όλων των εταιρειών μας.
 
Την παρούσα συνυπογράφουν δια των Προέδρων τους οι Σύλλογοι ΣΕΠ, ΠΑΣΥΠΟΥ και ΠΑΣΥΠΙΕ.
 
 
Με εκτίμηση,
 
Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

του Σ.Ε.Π.

Παύλος Αρναούτης


Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ.

Ανδρέας Μπεκυράς
 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε.

Κώστας Κουδούνας

Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

23 Δεκεμβρίου 2011, 21:26:12
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σιγά-σιγά μπαίνουν κι άλλοι στο χορό (προμηθευτές νοσοκομείων).

Ναι, και πολλοί από τους νέους χορευτές είναι αυτοί που επί χρόνια άρμεγαν το γάλα και έκαναν μπιφτέκια το κρέας της (Αγ)Ελλάδας.

Όταν πριονίζεις (με αισχροκέρδεια και υπερκοστολογήσεις) το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεσαι, τελικά βρίσκεσαι σε ελεύθερη πτώση.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Δεκεμβρίου 2011, 14:46:52
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Μακιαβελλική ανοιχτή επιστολή θερμοκέφαλου πρόεδρου φαρμακευτικού συλλόγου προς τα μέλη του. Αγνό χάος.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος         
Τοπικά θέματα
Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 17:12
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το ελληνικό φαρμακείο βρίσκεται υπό διωγμό. Δυστυχώς, το συνδικαλιστικό κίνημα υπό τις παρούσες δραματικές συνθήκες βρίσκεται σε διαλογισμό, ασχολούμενο με την τακτική του αγώνα, τις κοινωνικές συμμαχίες, τη μορφή των κινητοποιήσεων, τις οικονομικές μελέτες, τις τεχνοκρατικές λύσεις, νομίζοντας ότι υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για όλα αυτά. Εξακολουθούμε να είμαστε συνομιλητές ενός αδίστακτου και αφερέγγυου υπουργού, που επανειλημμένως μας έχει κοροϊδέψει. Διαπραγματευόμαστε δηλαδή με αυτόν ο οποίος μεθοδεύει την εξαφάνισή μας, βάζοντάς μας να νομιμοποιήσουμε τις όποιες δυσβάστακτες μελλοντικές αποφάσεις του, και μας αποτρέπει μέσω του διαλόγου από μαζικές κινητοποιήσεις που θα έδιναν λύση σε όλα τα προβλήματα.. Συνάδελφοι , αυτές τις δύσκολες ώρες έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο*, είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο. Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν. Στηρίξαμε το ασφαλιστικό σύστημα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά σήμερα που στην υγεία κυβερνούν συμφέροντα, πρέπει να αγωνιστούμε για να προστατεύσουμε τις ζωές μας, τις οικογένειές μας και τους εργαζόμενους στον κλάδο μας. Συνάδελφοι, ο καθένας προσωπικά ας αναλογιστεί μέσα από τις δυσκολίες του πώς θα συμμετέχει . Η ενότητα του κλάδου γίνεται επιζήμια όταν υπάρχει αδιαφορία και έλλειψη αλληλεγγύης. Αγωνίσου σήμερα για το φαρμακείο σου, ακόμα κι αν πιστεύεις ότι μπορείς να επιβιώσεις οικονομικά στο αύριο. Χωρίς αγώνα απλώς δεν γνωρίζεις το δικό σου τέλος. 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ


* και ποιός σου έδωσε το φάρμακο στα χέρια σου;
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Δεκεμβρίου 2011, 19:17:01 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Δεκεμβρίου 2011, 20:10:33
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο, είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο. Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λουκέτο στα φαρμακεία τους θα βάλουν οι φαρμακοποιοί του Πειραιά την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη, ενώ δηλώνουν έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν μετά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού περί μείωσης του ποσοστού κέρδους τους, μέσω σχετικών μεταρρυθμίσεων.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Δεκεμβρίου 2011, 11:20:16
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο

Άγριο κράξιμο από τον "Ριζοσπάστη" προς θερμοκέφαλους φμφ. Μόνο χάος.

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΔΗΠΑΚ: Η απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΦΣ να σταματήσουν οι φαρμακοποιοί τη χορήγηση των φαρμάκων επί πιστώσει στρέφεται ευθέως ενάντια σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, φτωχά λαϊκά στρώματα

Στην υλοποίηση μιας επικίνδυνης απόφασης ακόμα και για τη ζωή των ασθενών που χρειάζεται να πάρουν φάρμακα για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη θεραπεία τους ή να ξεπεράσουν ακόμα και απλές ασθένειες, προχώρησε η πλειοψηφία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ)



« Τελευταία τροποποίηση: 27 Δεκεμβρίου 2011, 13:26:18 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Δεκεμβρίου 2011, 16:32:26
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Ε αφού το έγραψε και ο Ριζοσπάστης :)
Δεν έχω δει την ίδια "θέρμη" όταν απεργούν κάποιοι και δημιουργούνται αντίστοιχα προβλήματα (π.χ. γιατροί σε νοσοκομεία, ναυτεργάτες, εργαζόμενοι καθαριότητας). Υποκρισία με κομματικό μανδύα.

Εγώ πάλι λέω: για να μπορέσει το φαρμακείο να εξυπηρετήσει τον ασφαλισμένο, πρέπει να υπάρχει :)
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

28 Δεκεμβρίου 2011, 17:59:09
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σε νέες μειώσεις των συντάξεων θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν μειωθεί άμεσα η φαρμακευτική δαπάνη στα ταμεία.
 
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, η φαρμακευτική δαπάνη έχει λάβει μορφή σκανδάλων με αποτέλεσμα οι κλάδοι Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων να οφείλουν στους κλάδους σύνταξης 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Είναι ενδεικτικό σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ότι ενώ η δαπάνη το 2004 κυμαινόταν στα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ, το 2009 έφτασε στα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ: “Μιλάμε για πεταμένα 6 και 7 δισεκατομμύρια ευρώ από τα φάρμακα” είπε ο Υπουργός Υγείας. Τόνισε επίσης ότι το 2010 και το 2011, η δαπάνη παρουσίασε πτώση 1,65 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Κατά τα άλλα οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ότι από την αρχή του έτους θα εφαρμοστεί το “ενιαίο συνταγολόγιο”, για όλα τα ταμεία. (εξαιρούνται μόνο τα αυτοδιαχειριζόμενα). Ο Υπουργός Υγείας αποσαφήνισε ότι με ειδική Υπουργική απόφαση, θα δοθεί δικαίωμα συνταγογράφησης, σε όλους του γιατρούς, ανεξάρτητα εάν ενταχθούν ή όχι στο ΕΟΠΥΥ.

Στο μεταξύ τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί Υπουργική απόφαση που θα δίνει το δικαίωμα, στους φαρμακοποιούς να αντικαθιστούν με άλλα όμοια, φάρμακα που παρουσιάζουν έλλειψη στην αγορά εφόσον βέβαια προηγηθεί σχετική ενημέρωση των ιατρικών Συλλόγων.


 
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Δεκεμβρίου 2011, 18:01:51 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Δεκεμβρίου 2011, 23:51:20
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο. Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν.

Οι τύψεις και οι αναστολές δεν ταιριάζουν ούτε και στον πρόεδρο του φσα:

..................................
Για αυτό, οι φαρμακοποιοί αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να πράξουν τα δέοντα τώρα ή ποτέ!
Η απεργιακή κινητοποίηση και η άρση της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, πρέπει να είναι οι μόνες απαντήσεις που θα δοθούν από όλους τους φαρμακοποιούς της χώρας!

 
Από Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Δεκεμβρίου 2011, 16:44:30
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Μας χρειάζεται μια δραστική λύση. Θα πρότεινα κάτι παρόμοιο με το Σουηδικό μοντέλο:

- Άμεση κρατικοποίηση των φαρμακείων και ένταξη των φαρμακοποιών στο ΕΣΥ.  Διπλασιασμός του αριθμού τους (γιατί έτσι δουλεύει το δημόσιο) και θέσπιση υπερωριών.
- Η οργάνωση των φαρμακείων (που θα ανήκουν πλέον στον ΕΟΠΥΥ) να ανατεθεί στους ίδιους διοικητές που ανέλαβαν και τις χρυσοφόρες επενδύσεις των ταμείων (βλ. δομημένα ομόλογα).
- 0% κέρδος στο φάρμακο μιας και το κράτος αναλαμβάνει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων-φαρμακοποιών και την προμήθεια των φαρμάκων σε προνομιακές τιμές.
- Πλήρης διαγραφή των χρεών των ταμείων μόνο προς τους φαρμακοποιούς (αυτοί είναι οι "κακοί" της υπόθεσης).

Βολικό δεν θα ήταν;
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

30 Δεκεμβρίου 2011, 18:52:50
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Διπλασιασμός του αριθμού τους (γιατί έτσι δουλεύει το δημόσιο)

Μπα, με τα τωρινά δεδομένα λόγω αποχωρήσεων-συνταξιοδοτήσεων-μετατάξεων-εφεδρείας, αναστολής των προσλήψεων (κανόνας 1 προς 10=>15=>100) κ.α., μάλλον θα βρισκόταν ο ένας δημόσιος φαρμακοποιός να τρέχει για δυο ή περισσότερους συναδέλφους του και να τα ακούει από πάνω και από τους ασφαλισμένους (βρισιές, απειλές, μηνύσεις ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, κ.λπ.). Συν βεβαίως ότι οι αποδοχές του θα του έφταναν ( ; ) ίσα-ίσα για ΔΕΗ, βενζίνη, εφορία και έκτακτες εισφορές αλληλεγγύης. Άντε, να του περίσσευε βαριά και κάνα 20άρι ευρώ την ημέρα (600 ευρώ το μήνα) για να την βγάζουν αυτός και η οικογένειά του (5 ευρώ τη μέρα μ.ο. το κατά κεφαλή εισόδημα για διατροφή  => 1 ευρώ το πρωινό, 2.5 το μεσημεριανό και 1.5 το βραδινό γεύμα, επί 4 άτομα).
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Δεκεμβρίου 2011, 19:58:54 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

31 Δεκεμβρίου 2011, 01:20:45
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Ναι, αλλά δεν θα ήταν "βολικό"; Δεν θα τελείωνε αυτή η κουβέντα πλέον; Δεν θα ήταν προς το συμφέρον του κράτους και των ασφαλισμένων;
Η μήπως όχι;
Η μήπως απλά δεν γίνεται;

Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

31 Δεκεμβρίου 2011, 22:04:48
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο. Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Tου Πασχου Mανδραβελη

Το κακό με την ομηρική Κασσάνδρα δεν ήταν αυτά που έλεγε, αλλά ότι αυτά που προφήτευε έβγαιναν αληθινά. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχουμε και με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Ντόιτσε Μπανκ, Τόμας Μάγιερ. Να θυμίσουμε ότι σε ανύποπτο χρόνο -στις 10 Νοεμβρίου 2009, όταν εμείς βρισκόμασταν σε μετεκλογικά πελάγη «αφθονίας» και επιδομάτων- ο εν λόγω διαμορφωτής της γερμανικής πολιτικής δήλωνε ότι «σε περίπτωση που η Ελλάδα θα συναντούσε δυσχέρειες πληρωμών... καλό θα ήταν η Ε.Ε. να της συνιστούσε να προσφύγει στο ΔΝΤ». Τότε η δήλωσή του πέρασε απαρατήρητη. Ελάχιστοι την θυμήθηκαν ακόμη και όταν η Ελλάδα προσέφυγε στην τρόικα ως έσχατο δανειστή.

Πριν από λίγες μέρες ο ίδιος οικονομολόγος έκανε μια άλλη πρόβλεψη, που επίσης πέρασε απαρατήρητη. Δήλωσε πως «η έξοδος μιας χώρας, όπως η Ελλάδα, από τη Ζώνη του Ευρώ δεν θα πρέπει να θεωρείται “ταμπού”». Μας έδωσε, δε, και τη συνταγή: «Υπάρχει ο κίνδυνος», είπε, «από τις εκλογές του 2012 να προκύψει στην Ελλάδα μια κυβέρνηση που δεν θα θέλει ή δεν θα μπορεί να προχωρήσει στα προγράμματα περικοπών. Σε αυτή την περίπτωση τα προγράμματα βοήθειας θα ανασταλούν και οι Ελληνες θα πρέπει να τυπώσουν δικό τους νόμισμα για να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Το νόμισμα μπορεί να λέγεται δραχμή ή κάπως αλλιώς».

Θα περίμενε κανείς ότι με την καταστροφή προ των πυλών, αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές και υπουργοί να βρίσκονται σε επιφυλακή· να έχουν ως μόνο μέλημά τους την αποτροπή του εφιάλτη· να προωθούν εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που θα διαψεύσουν τη γερμανική Κασσάνδρα.

Φευ! Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και οι παραφυάδες του έχουν στρέψει την προσοχή τους στην πολιτική σκακιέρα. Η Νέα Δημοκρατία προβληματίζεται μόνο για τον χρόνο των εκλογών, κι αυτό χωρίς μεγάλη επιτυχία. Το ορόσημο της 19ης Φεβρουαρίου έγινε Κυριακή των Βαΐων, χωρίς όμως τον οδικό χάρτη. Δηλαδή, δεν μας λέει ποια μέτρα πρέπει να περάσουν για να εξασφαλιστεί το μέλλον της χώρας, ώστε μετά ήσυχοι να κάνουμε όσες εκλογές θέλουμε.

Στο ΠΑΣΟΚ πάλι όλοι είναι με το ημερολόγιο ανά χείρας, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Εκεί το διακύβευμα είναι η αρχηγία του κόμματος. Ο κ. Βενιζέλος αντί να μαζεύει έσοδα βρήκε την Κυριακή της 15ης Ιανουαρίου· ο κ. Χρυσοχοΐδης αντί να συμμαζεύει το υπουργείο του κλαίγεται από κανάλι σε κανάλι· και ο κ. Λοβέρδος ασκείται στην αγαπημένη του τέχνη της λεκτικής πιρουέτας. Σημαντική παρένθεση: αντελήφθη κανείς την ανοιχτή επιστολή του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κ. Κούβαρη, ο οποίος διακηρύσσει «Συνάδελφοι, αυτές τις δύσκολες ώρες έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο, είμαστε σε θέση να επιβάλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Ελληνα ασφαλισμένο. Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν»! Τόσο καλά, και ο αρμόδιος υπουργός προβληματίζεται για τον... χρόνο εκλογών στο ΠΑΣΟΚ!

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Ντέιβιντ Μπρόκερ είχε προειδοποιήσει κάποτε τους συμπατριώτες του για τους υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ: «Αν κάποιος θέλει την προεδρία τόσο πολύ, ώστε να ξοδέψει δύο χρόνια για την προεκλογική του εκστρατεία, δεν πρέπει να του εμπιστευόμαστε τη θέση». Το αυτό ισχύει και για τους διεκδικητές πάσης φύσεως εξουσίας στη ρημαγμένη μας πατρίδα.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

1 Ιανουαρίου 2012, 15:17:46
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Μόνο χάος.

«Μαχαίρι» στις πιστώσεις βάζουν από σήμερα οι φαρμακοποιοί στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων και στις 2 και 3 του μήνα, κλείνουν τα φαρμακεία τους στο πλαίσιο πανελλαδικής 48ωρης απεργίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους σε νέα συνεδρίαση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα θα καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Ειδικότερα οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν:

Α. Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2012.

Β. Tην αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου 2012 Αγνό χάος

Τετραήμερη πανιατρική πανελλαδική απεργία, από 2 έως 5 Ιανουαρίου, κήρυξαν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, (ΠΙΣ), οι γιατροί του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), ενώ σε πανελλαδική αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων, προχωρούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλη «οι γιατροί κλείνουν τα ιατρεία τους απαιτώντας την αναστολή της λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, για ένα τουλάχιστον τετράμηνο μέχρι να καθοριστούν οι κανόνες της λειτουργίας του. Επίσης, ζητούν να δοθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλους, ενώ απαιτούν την άμεση εξόφληση των οφειλών του Ο.Π.Α.Δ., ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ, στους συμβεβλημένους με το ταμείο γιατρούς».

Η ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), αναφέρει ότι τις συγκεκριμένες ημέρες οι γιατροί του ΕΣΥ, ειδικοί και ειδικευόμενοι, θα προσέρχονται και θα δηλώνουν παρόντες στην εργασία τους, θα αντιμετωπίζουν τα επείγοντα περιστατικά και θα εκτελούν όλα τα υπόλοιπα καθήκοντά τους, πλην εκείνων που αφορούν στη λειτουργία των τακτικών ιατρείων. Οι γιατροί των περιφερειακών ιατρείων, ειδικευμένοι και υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου, θα τηρήσουν την ίδια πρακτική, παραμένοντας είτε στο ιατρείο ευθύνης τους είτε αποσυρόμενοι στο Κέντρο Υγείας που ανήκουν.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να επωμιστούν την περίθαλψη όλου του ελληνικού πληθυσμού, "συνεργώντας στην κατάρρευση των εξωτερικών ιατρείων και ασκώντας ιατρική της άσπρης μπλούζας στα εκατομμύρια ασθενών που προσέρχονται στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας" και ζητούν να μην θιγεί το Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο.

Ο ΠΙΣ ζητά νομοθετική θέσπιση της ελεύθερης συνταγογράφησης για όλους ανεξαιρέτως τους γιατρούς, καθιέρωση γενικής συλλογικής σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τον ΠΙΣ, καθώς και την καταβολή των οφειλών του ΟΠΑΔ στους δικαιούχους γιατρούς.
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Ιανουαρίου 2012, 15:21:07 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Ιανουαρίου 2012, 09:42:14
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συνάδελφοι , αυτές τις δύσκολες ώρες έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο, είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο. Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αξιότιμε κ. Κούβαρη

Δεν σας γνωρίζω προσωπικά. Έτυχε απλά και έπεσα πάνω σε μία ανοιχτή επιστολή σας στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά και για την ακρίβεια σε μία συγκεκριμένη φράση. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, γράφετε αυτολεξεί: «Συνάδελφοι , αυτές τις δύσκολες ώρες έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο, είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο».

Θα ήθελα αρχικά να σας συγχαρώ για την εντιμότητα και την ειλικρίνειά σας. Παρά τα όσα αγωνιστικά και ανούσια κλισέ προλογίζετε, οφείλω να αναγνωρίσω την ειλικρίνεια στο σκεπτικό και τις προθέσεις σας.

Στη συνέχεια όμως, θα ήθελα να σας μουτζώσω, αλλά με μία ξεχωριστή μούτζα. Αυτή την τιμητική που δεν δίνω σε όποιον και όποιον, αλλά σε αυτόν που μπορεί και με τόση ευκολία και ειλικρίνεια, να ξεγυμνώνει τον πραγματικό Ελληναρά που κρύβει μέσα του. Τέτοιου είδους μούτζες, έχουν μεγάλη σημασία για μένα κυρίως γιατί στρέφονται σε πρόσωπα έξω από τα γνωστά πλαίσια αντίστοιχων στόχων. Το να μουτζώσεις έναν πολιτικό, έναν δημοσιογράφο, ή ένα μεγάλο λαμόγιο, δεν έχει πλέον και τόσο μεγάλη αξία. Έχει κορεστεί και σίγουρα δεν δημιουργεί κάτι νέο. Το να μουτζώνεις όμως τον «άνθρωπο της διπλανής πόρτας», τον τυχαίο πολίτη αυτής της χώρας που συμμετείχε μέχρι πρόσφατα στο τσιμπούσι και τον ελιτισμό που απολαμβάνει ένα κλειστό επάγγελμα, και εν πάσει περιπτώσει κατέχει επάξια ένα μικρό μεριδιάκι ευθύνης στην κρίση, έχει άλλη ευχαρίστηση. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο άνθρωπος πουλάει ψόφια ιδεολογία και συναδελφικότητα με τους γνωστούς αριστερίστικους θούριους που έχουμε σιχαθεί όλοι μας.

Μην δείτε αυτό το κείμενο επιθετικά. Δείτε το τιμητικά. Δεν συνηθίζω να λασπολογώ ή να κατακρίνω ανθρώπους προσωπικά με τόση ευκολία. Στο πρόσωπό σας, όμως, εκπροσωπείτε μία μεγάλη μερίδα της κοινωνίας μας που έμαθε να ελίσσεται ανάμεσα σε κομματικές φωλίτσες, που κοίταζε πάντα την πάρτη του και που όταν απειλούνταν τα προσωπικά του κεκτημένα, έβρισκε τον τρόπο να τα ανάγει σε συλλογικά. Ελληναράδες σαν του λόγου σας έχουν «αγανακτήσει», έχουν εκβιάσει, έχουν μουντζώσει και έχουν λυσσάξει γενικότερα στα πλαίσια της ξύλινης ιδεολογίας που, όπως προείπα, δεν αφορά πλέον κανέναν.

Δεν γνωρίζω πόση αξιοπρέπεια σάς έχει μείνει για να έχετε ακόμα αναρτημένη την ανοιχτή σας επιστολή στην ιστοσελίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, αλλά επειδή κατ’ εμέ, επιστολές που εκθέτουν τέτοιες ιδέες, πρέπει να μένουν κάπου αλώβητες για να τις κρίνει ο καθένας όπως νομίζει, σας κάνω την τιμή να την αναδημοσιεύσω εδώ. Θεωρείστε το ως χάρη εκ μέρους μου, ώστε να περάσει λιγότερο απαρατήρητη από όσο πέρασε μέσα στις μέρες των γιορτών. Ευτυχώς για εσάς, σε αυτή τη χώρα, τέτοιες δηλώσεις και τέτοιες στάσεις δεν αφορούν την Δικαιοσύνη και γενικότερα το Κράτος. Δυστυχώς, αφορούν όλους εμάς τους υπόλοιπους που πρέπει να ανεχτούμε ότι γράφετε δημοσίως.

Με καμία εκτίμηση,
ελληνάκι
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιανουαρίου 2012, 09:47:50 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: ασφαλισμένων 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
15 Απαντήσεις
10787 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Δεκεμβρίου 2012, 12:31:43
από EzeΤΡΟΛ
13 Απαντήσεις
9333 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαΐου 2016, 19:14:48
από ΑΡΗΣ
0 Απαντήσεις
3107 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Μαρτίου 2012, 13:05:02
από EzeΤΡΟΛ
5 Απαντήσεις
5503 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Μαρτίου 2018, 12:38:12
από Gatekeeper
1 Απαντήσεις
25951 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Σεπτεμβρίου 2019, 10:58:11
από Αρχίατρος