Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Απριλίου 2024, 08:44:49

Αποστολέας Θέμα: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων  (Αναγνώστηκε 85411 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Ιανουαρίου 2012, 13:05:07
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Αγνό χάος

Ουρές ταλαιπωρίας στα ανοιχτά φαρμακεία. Μπαλάκι οι ασφαλισμένοι στον νέο πόλεμο μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακοποιών οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η 48ωρη απεργία των φαρμακοποιών, οι οποίοι αντιδρούν στην περαιτέρω μείωση του κέρδους τους, αναστέλλοντας παράλληλα την πίστωση σε ΟΛΑ τα ασφαλιστικά ταμεία.

Περισσεύει η οργή των ασφαλισμένων που λένε πως μια ζωή πληρώνουν κανονικά τις εισφορές και τώρα τους ζητάνε να πληρώνουν οι ίδιοι τα φάρμακά τους την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις δε φτάνουν ούτε για το καθημερινό ψωμί.
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιανουαρίου 2012, 13:16:15 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Ιανουαρίου 2012, 17:19:00
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συνάδελφοι , αυτές τις δύσκολες ώρες έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο, είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο. Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
(TO ΠΟΝΤΙΚΙ)

Της Βάλιας Μπαζού

Ο κ. Κούβαρης, το μικρό του Κωνσταντίνος, είναι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά. Προσωπικά δεν τον γνωρίζω. Τα άτιμα τα γραπτά, όμως, κάνουν αξέχαστες γνωριμίες…

Ο κ. Κούβαρης ως γνήσιο τέκνο της εποχής αποφάσισε κι εκείνος να ασχοληθεί με το σπορ του εκβιασμού που κάνει θραύση στη μνημονιακή εποχή.

Έτσι, λίγες μέρες πριν τον αποχαιρετισμό του 2011, επέλεξε να κάνει κι εκείνος «εμετό» επάνω μας, προσπαθώντας, φαντάζομαι να αποδείξει –και εκείνος- ότι είμαστε οι μ#$%$ες της υπόθεσης…

Ο «εμετός» του κ. Κούβαρη είναι ευθύς, σταράτος, κουτσαβάκικος και σε δημόσια θέα.

Πάρτε μια γεύση… «Συνάδελφοι , αυτές τις δύσκολες ώρες έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο, είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο. Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν».

Δεν ξέρω εάν οι φαρμακοποιοί έχουν δίκιο, άδικο ή η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Σέβομαι, επίσης, απόλυτα κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί, που αγωνίζεται, που δεν το βάζει κάτω. Δεν έχω, όμως, κανένα σεβασμό σε όποιον τρέχει να πιάσει θέση στην ουρά για να κάνει «εμετό» στο πρόσωπό μου, χωρίς τύψεις και χωρίς καμιά αναστολή. Γιατί από τη δυσωδία επιλέγω την αλληλεγγύη. Και η αλληλεγγύη είναι δύσκολη, γιατί δεν είναι φιλανθρωπία.

Υ.Γ

Είμαι σίγουρη ότι οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί θα έχουν φρίξει με το λόγο «δεκάρικο» του προέδρου τους... Σε κανέναν δεν αξίζει τέτοιος εξευτελισμός.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Ιανουαρίου 2012, 19:16:26
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


γιατι δεν πλητωνεις εσυ τα φαρμακα των ασθενων για ενα φαρμακειο να καταλαβεις την γλυκα φιλε μου?

3 Ιανουαρίου 2012, 19:43:05
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Μην το ψάχνεις:
Κάποιοι νομίζουν ότι ο φαρμακοποιός είναι σαν τον απλήρωτο υπάλληλο.
Έλα όμως που πρέπει να αγοράσει και τα φάρμακα. Δηλαδή και απλήρωτος και να βάζει από την τσέπη του.
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

3 Ιανουαρίου 2012, 21:59:20
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ο «εμετός» του κ. Κούβαρη είναι ευθύς, σταράτος, κουτσαβάκικος και σε δημόσια θέα.


Σύμφωνα με πληροφορίες που μπορούμε να συλλέξουμε από το rebetiko.gr, κουτσαβάκης αποκαλούνταν ο λαϊκός μάγκας των αρχών του 20ού αιώνα, κυρίως στην Αθήνα, με χαρακτηριστικό μουστάκι, ντύσιμο και τρόπους που μιμούνται τους παλιούς νταήδες του περασμένου αιώνα. Με την πάροδο των χρόνων, οι παλιοί νταήδες κατηγορήθηκαν από την κατεστημένη τάξη για εσκεμμένη επίδειξη δύναμης (η οποία ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να ήταν και πραγματική), με αποτέλεσμα η λέξη να αποκτήσει γενικά την έννοια του ψευτοπαληκαρά, αυτού που κάνει επίδειξη δύναμης χωρίς λόγο.

Η ονομασία οφείλεται στον Κουτσαβάκη, υπαρκτό πρόσωπο, γνωστό μάγκα του 19ου αιώνα. Άλλοι πάλι λένε ότι το "μάγκικο πέρπατημα", δηλαδή το ότι περπατούσαν σαν να κούτσαιναν, ήταν αυτό που τους έδωσε το όνομα «κουτσαβάκηδες».

Χαρακτηριστικά ήταν τα υποδήματα που φορούσαν, τουτέστιν σκαρπίνια με ψηλό τακούνι («να χωράει δεκάρα απο κάτω» όπως λέγανε), ενώ υποχρέωναν τον παπουτσή να βάλει στη σόλα μια φέτα πετσί βουτηγμένη σε πετρέλαιο για να είναι «τριζάτα» (ο δε Τσιτσάνης είχε δικό του καλαπόδι) και περπατούσαν με εντελώς ειδικές μανιέρες στριφογυρίζοντας στα τακούνια τους, ενώ όταν ανεβοκατέβαιναν σκάλες, πατούσαν πρώτα τακούνι και μετά μύτη σε κάθε σκαλί.
Απαραίτητα αξεσουάρ του κουτσαβάκη ήταν η μουστάκα, η κομπολόγα, το ροντέ καπέλο, το ριγέ γιλέκο με το ρολόι-αλυσίδα στην τσέπη και το μισοφορεμένο σακάκι.

Ο αστυνομικός διευθυντής της εποχής Μπαϊρακτάρης συνήθιζε να τραβά και να σκίζει το ένα μανίκι του σακακιού (σπάσιμο τσαμπουκά) του κουτσαβάκη, με το σκεπτικό ότι δεν το χρειαζότανε καθ' όσον φορούσαν το σακάκι μόνο στο ένα μανίκι (επίδειξη μαγκιάς).

Στο λαϊκό τραγούδι ο όρος "κουτσαβάκης" χρησιμοποιείται με την έννοια του ψευτοπαληκαρά, του νταή. Ο Μάρκος (Βαμβακάρης), όμως, στο «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά» τον χρησιμοποιεί επαινετικά.

Ο βεριτάμπλ κουτσαβάκης ομιλεί με αργή (σχεδόν συλλαβιστή) εκφορά την κουτσαβακικήν, το οποίον  έχει μια τάση να αντλεί από τη λόγια γλώσσα υλικό για την αργκό του, συνήθως με κάποιες παραφθορές είτε στη γραμματική ( π.χ. Αντιλαβού; Ακόμη δεν αντιλήβεσαι; κ.α), είτε στη σύνταξη και τη σημασία (π.χ. το οποίον, ένεκα το πρόσωπο, ο πάσα εις κ.α. ) ή την άκαιρη/εσφαλμένη χρήση πολλών μετοχών όπως π.χ. στη φράση του σωφέρ Νώντα της τηλεοπτικής μαντάμ-Σουσού εξηγών στον Πρόεδρο πώς συνέβη το ατύχημα:
- Ο Νώνδας ακούων τον σκύλον σκούζων και την συνοδόν αυτού φωνάζων, και πατών το πεντάλ, η Κυρία μη φορών ζώνην, ευρέθη στο παρμπρίτζ .
Επίσης βρίθουν και οι ξενικές λέξεις (Σακκουλετζέμ; κ.α.) καθώς και ψευδολόγιες εκφορές ελληνικών λέξεων π.χ. κατέστημα, μανδάμ, κύριοι δικασθαί κ.α. (το φαινόμενο ονομάζεται υπεραστισμός.)

Περιμένοντας το επόμενο κουτσαβακικό μανιφέστο του κ. Κούβαρη, ας απολαύσουμε τον Σωτήρη Μουστάκα στο σχετικό ρόλο:



« Τελευταία τροποποίηση: 4 Ιανουαρίου 2012, 16:21:58 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Ιανουαρίου 2012, 16:18:09
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος!
 
Με μετρητά θα συνεχίσουν να προμηθεύονται τα φάρμακα τους οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων σε πολλές περιοχές της χώρας μεταξύ αυτών στην Αθήνα και τον Πειραιά, καθώς οι περισσότεροι φαρμακευτικοί σύλλογοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τη διακοπή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση.

Το θέμα είναι αν οι φμφ των γύρω Συλλόγων (Χαλκίδας, Κορινθίας, Βοιωτίας κ.λπ) θα αντέξουν να απορροφήσουν τους ασφαλισμένους της Αθήνας και του Πειραιά που μοιραία θα στραφούν προς αυτούς.
Γνωρίζω προσωπικά υποδειγματικό παράδειγμα αυτο-οργάνωσης πέρυσι όταν ο ΦΣΘ ανέστειλε την πίστωση στον ΟΠΑΔ, σε Γυμνάσιο-Λύκειο της Θεσσαλονίκης, όπου μία καθηγήτρια μάζευε τις συνταγές των συναδέλφων της και εν συνεχεία μετέβαινε και τις εκτελούσε ομαδικά σε συγγενικό της φμφ του Ν. Κιλκίς. Αλλά σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά: Ποιός φμφ θα δεχτεί να πολλαπλασιάσει την έκθεσή του στον ...ΕΟΠΥΥ;  :o
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Ιανουαρίου 2012, 19:49:38
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  Αγνό χάος

ΓΣ τη Δευτέρα 9-1-2012 για επανεκτίμηση της κατάστασης

Ο Διχασμός ΠΦΣ-ΦΣΑ είναι γεγονός.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Ιανουαρίου 2012, 12:27:49
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Δηλαδη μεχρι ποτε πρεπει οι φαρμακοποιοι να πληρωνουν τα φαρμακα απο την τσεπη τους???????????

5 Ιανουαρίου 2012, 12:41:35
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δηλαδη μεχρι ποτε πρεπει οι φαρμακοποιοι να πληρωνουν τα φαρμακα απο την τσεπη τους???????????
Και οι συμβεβλημένοι γιατροί...)  ---> Μέχρι τελικής πτώσεως.  :D :D :D
Να λέμε και κανένα αστείο γιατί δεν πάμε καλά.

5 Ιανουαρίου 2012, 14:04:54
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ με φαρμακείο στο Μαρούσι για τον οποίο ψες βγήκανε τέλια ότι τακίμιασε με το Βουδούρη, άραγε παρέχει πίστωση ή μήπως τώρα κατάπιε το σκουμπρί και συμμορφώθηκε με την απόφαση του ΦΣΑ για αναστολή;

Είναι φανερό ότι τα φαρμακεία που μυρίστηκαν πετιμέζι και συνεχίζουν την πίστωση, θα ρίξουν στην τσιμεντόπλακα πολύ σύντομα τα άλλα που την ανέστειλλαν.

Όμως, τα ίδια ενδέχεται ν΄αντιμετωπίσουν σοβαρά το ενδεχόμενο από τ' αψηλό ρετιρέ να μείνουν φλούδα σε περίπτωση που η μπαρμπουτιέρα (ο ΕΟΠΥΥ, ντε) πορπατήσει με την όπισθεν όταν έρθει η ώρα του λουφέ. Και τότε θα φανεί ποιός φμφ ήτανε σκαθάρι και ποιός κοντραπλακέ.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Ιανουαρίου 2012, 17:57:34
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


τοτε εκτος απο τα εξοδε φαρμακειου πληρωνε και τα εξοδα ιατρειου

και του δικου μου αν θες

5 Ιανουαρίου 2012, 18:28:17
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


ναι απο τα εσοδε

θα μας πεισ οτι ο φμφ δε βγαζει τπτ
εδω κοντευει ενασ ν αγορασει ολο το (παραθεριστικο) χωριο
εινε βλεπεισ μονοπολιο
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Ιανουαρίου 2012, 18:38:55
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Ναι στα χαρτιά βγάζει πολλά. Αν δεις τα τιμολόγιά του και το Ζ, θα πέσεις κάτω :)
Στην τσέπη όμως είναι άλλο θέμα...
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Ιανουαρίου 2012, 18:40:28 από tasath »
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

5 Ιανουαρίου 2012, 18:49:50
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στην τσέπη όμως είναι άλλο θέμα...

Επειδή ο κιμάς αλέθεται ενώπιον του πελάτου, αν πας επιτόπου και δεις πόσο λαρτζ είναι ο τύπος, θα πάθεις εγκεφαλικό και μαζική πνευμονική εμβολή ταυτόχρονα.
Αν τον πετύχεις βέβαια, γιατί 9 φορές στις 10 αφήνει μόνο τις 2 υπαλληλίνες.
Έχει μια Audi Q7 και ένα Land Rover, κληρονομιά από τις καλές εποχές...
Χώρια το σπίτι και τα αναρίθμητα ενοικιαζόμενα δωμάτια που πρόλαβε κι έκτισε.
Κι όλα αυτά σε μια 15ετία, ξεκινώντας από το μεδέν. Τέσπα, καλοφάγωτα.
Αυτά τα φαινόμενα εξέθρεψε το προηγούμενο καθεστώς...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Ιανουαρίου 2012, 18:56:19
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Κατά τη γνώμη σου, αποτελεί τον μέσο όρο;
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

Λέξεις κλειδιά: ασφαλισμένων 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
15 Απαντήσεις
10858 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Δεκεμβρίου 2012, 12:31:43
από EzeΤΡΟΛ
13 Απαντήσεις
9405 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαΐου 2016, 19:14:48
από ΑΡΗΣ
0 Απαντήσεις
3133 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Μαρτίου 2012, 13:05:02
από EzeΤΡΟΛ
5 Απαντήσεις
5545 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Μαρτίου 2018, 12:38:12
από Gatekeeper
1 Απαντήσεις
26011 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Σεπτεμβρίου 2019, 10:58:11
από Αρχίατρος