Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Απριλίου 2024, 04:22:49

Αποστολέας Θέμα: Tottenham riots - Γρηγορόπουλος Νο2  (Αναγνώστηκε 4541 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

7 Αυγούστου 2011, 11:35:37
Αναγνώστηκε 4541 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Not a valid youtube URL



Προθέρμανση για το major event που θα οδηγήσει το ΗΒ στην ΟΝΕ ?

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Κατόπιν η Αγγλία θα συρθεί με βίαιο τρόπο εντος ευρωζώνης
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Αυγούστου 2011, 11:38:43 από Nektarios Nikolopoulos »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

7 Αυγούστου 2011, 14:35:35
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


A χα! Όπως στην παλιά, καλή εποχή: Quadrophenia, The Brighton riot (1971)


Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Αυγούστου 2011, 09:33:04
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Γενικευμένη κρίση στη Βρετανία
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μετά το Λονδίνο, ομάδες εξαγριωμένων, κατά κύριο λόγο νέων, ταράζουν τη ζωή των κατοίκων του Λίβερπουλ, του Μπέρμινχαμ και του Μπρίστολ, καθώς από χθες Δευτέρα, κυκλοφορούν στους δρόμους, κάνοντας πλιάτσικο, βάζοντας φωτιά σε κτήρια, οχήματα, κάδους απορριμμάτων και σπάνε βιτρίνες μαγαζιών, ή, πετάνε πέτρες και σπασμένα μπουκάλια στους αστυνομικούς που επιχειρούν να τους αποτρέψουν από το να καταστρέφουν ξένες περιουσίες και να διαταράσσουν την καθημερινότητα των κατοίκων.

Τηλεοπτικές εικόνες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς, έδειξαν ομάδες ανδρών να τρέχουν στους δρόμους, να σπάνε βιτρίνες , να βάζουν φωτιά σε κτήρια στο Κρόιντον, προάστιο του νότιου Λονδίνου, να αρπάζουν ό,τι βρουν στα μαγαζιά που υπάρχουν στο διάβα τους, να σπάνε ΑΤΜ και να βάζουν φωτιά σε τουλάχιστον ένα κατάστημα, στο Κλάμχαμ.

Η επιθετική δράση των κουκουλοφόρων, ή των εξαγριωμένων τύπων που συμμετέχουν, έχει μέχρι στιγμής, οδηγήσει στη σύλληψη από την αστυνομία περισσοτέρων των 550 ατόμων - ανάμεσα στα οποία είναι και ένα αγόρι έντεκα μόλις χρόνων.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον που επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του στο Λονδίνο για να προεδρεύσει στην επείγουσα συνεδρίαση της κυβερνητικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων Cobra έπειτα από την τρίτη νύκτα βίαιων επεισοδίων.

Το γαλλικό πρακτορείο, μετέδωσε τα ξημερώματα, ότι πέραν των αστυνομικών των πόλεων που πλήττονται από τις αναταραχές - του Λονδίνου συμπεριλαμβανομένου - η Σκότλαντ Γιάρντ ανακοίνωσε ότι έχει διαθέσει 1.700 αστυνομικούς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η, αν όχι έκρυθμη, έντονα ενοχλητική αλλά και επικίνδυνη κατάσταση.

Τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας δεν επαρκούσαν για να αντιμετωπίσουν το σύνολο των πυρκαγιών που ξέσπασαν από εμπρησμούς στην περιοχή του Λονδίνου.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Τιμ Γκόντουιν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση του κύματος βίας και κάλεσε τους γονείς να έλθουν σε επαφή με τα παιδιά τους για να πληροφορηθούν πού βρίσκονται.

Σχολιαστές αποδίδουν την έκρηξη του κύματος βίας στις περικοπές των κοινωνικών παροχών που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της σκληρής πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες στα βίαια επεισόδια προέρχονται από φτωχές περιοχές με μεγάλα ποσοστά ανεργίας.

« Τελευταία τροποποίηση: 9 Αυγούστου 2011, 09:54:55 από Nektarios Nikolopoulos »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

9 Αυγούστου 2011, 10:27:08
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Πως όμως θα πειστει ο βρετανικός (βαθυτατα αντιευρωπαικός) λαος να εισχωρήσει στην ΟΝΕ?

Μονο μέσω βίαιων γεγονότων (ξεχάστε τα δημοψηφίσματα δεν υπαρχει πλεον χρόνος για αυτά)γνωστα ως major event οποία θα δώσουν υπερεξουσίες σε μια μικρή ομάδα εξουσίας...

Γνωστή ως Cobra team .

Αν ενεργοποιηθει η ομάδα οι εξελίξεις μάλλον θα δείχνουν major event....
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Αυγούστου 2011, 11:14:49 από Nektarios Nikolopoulos »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

9 Αυγούστου 2011, 10:35:44
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Third night of riots across London

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Swathes of London are burning as the most devastating night of rioting so far raged across the capital for a third day.
The escalating crisis has forced Prime Minister David Cameron to cut short his holiday amid fears the chaos was spreading beyond London.
Bloody scenes resembling war zones broke out across east and south London after thousands of yobs took to the streets to loot, rob, set fire to property and attack police.
The districts of Croydon, Hackney and Peckham saw the fiercest of the latest disturbances with hundreds of shops smashed up and set alight.
The violence has also spread to leafy suburbs including East Dulwich and Clapham as well as to Birmingham city centre.
Police had already made 215 arrests over the previous two days since the first eruption of violence in Tottenham.
Mr Cameron is due to fly back to Britain overnight to chair the Government's emergency committee Cobra and meet police chiefs.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

9 Αυγούστου 2011, 12:15:08
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Το Λονδίνο είναι σε πόλεμο! - 13.000 αστυνομικούς κατεβάζει στο δρόμο η βρετανική κυβέρνηση - Ενεργοποιήθηκε η ομάδα Cobra

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Βίντεο - ντοκουμέντο με νεαρό τραυματία που τον ληστεύουν την ώρα που είναι στην άκρη του δρόμου
- Ανθρωποι πηδούσαν από φλεγόμενα κτίρια για να σωθούν
- "Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο", λένε οι βετεράνοι της Μητροπολιτικής Αστυνομίας
- Οργή για την καθυστερημένη επιστροφή του βρετανού πρωθυπουργού από τις διακοπές του
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Λονδίνο εδώ και 3 ημέρες φλέγεται στην κυριολεξία. Περιοχές ολόκληρες είναι πλέον απαγορευτικές για να κυκλοφορήσει κανείς και το χάος, οι λεηλασίες και οι βανδαλισμοί είναι αμέτρητοι.

Μόλις σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός της χώρας, Κάμερον, ο οποίος επέστρεψε μόλις χθες το βράδυ από τις διακοπές του αποφάσισε να προεδρεύσει επείγουσας συνεδρίασης της κυβερνητικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων Cobra.

'Ηδη όμως είχαν παραδοθεί στις φλόγες και την καταστροφή για 3η νύχτα συνοικίες του Λονδίνου, του Μπέρμιγχαμ, του Μπρίστολ και του Λίβερπουλ.

'Οπως ανακοινώθηκε από την Μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, 13.000 αστυνομικοί θα αναπτυχούν τις επόμενες ώρες στους δρόμους όλων των περιοχών που φλέγονται.

H πυροσβεστική δεν επαρκεί για να σβήσει τις φωτιές που ξεσπούν η μια μετά την άλλη στις περιοχές του Λονδίνου, αλλά και του Λίβερπουλ και του Μπέρμιγχαμ.

Επισήμως, οι επικεφαλής της αστυνομίας ανακοίνωσαν οτι τα επεισόδια που διαδραματίζονται τα τελευταία τρία βράδια είναι τα χειρότερα που θυμούνται ποτέ! Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα απίστευτα που συμβαίνουν! Ενα παιδί κάθεται τραυματισμένο στην άκρη του δρόμου. Κάποιοι νεαροί τον πλησιάζουν τον βοηθούν να σταθεί στα πόδια του και μετά τον ληστεύουν!

« Τελευταία τροποποίηση: 9 Αυγούστου 2011, 12:30:19 από Nektarios Nikolopoulos »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

9 Αυγούστου 2011, 14:12:22
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Να λοιπόν που τώρα κάνουμε στην Ελλάδα χάζι με τα μπάχαλα των άλλων και  μάλιστα με την ιδιότητα του εξπέρ καθώς διαθέτουμε αναμφισβήτητα και cutting edge τεχνογνωσία επί του θέματος. Ίσως μάλιστα να αποτελέσαμε εμείς για μια ακόμη φορά κοιτίδα και φωτοδότη της Οικουμένης, καθώς η πρωτοπορία μας τεκμηριώνεται από το ότι όταν εμείς καίγαμε το Σύνταγμα, στην Αλβυώνα παντρεύανε τον Γουίλιαμ.

Απ΄όσο πρόλαβα να δω στο BBC (που ομολογουμένως καλύπτει εκτενώς τα τεκτενόμενα στο Λονδίνο και άλλες μεγάλες πόλεις), υφίστανται ορισμένες παραλλαγές σε σχέση με το ελληνικό μοντέλο:

- Οι δράστες στην Αγγλία αποκαλούνται από τα ΜΜΕ "anarchists" (αναρχικοί), ενώ εδώ "κουκουλοφ(λ)ώροι" ή "μπαχαλάκηδες".

- Πρόκειται για ανήλικους στην πλειοψηφία τους, που έχουν αποκλειστικό κίνητρο το πλιάτσικο (looting), χωρίς να το "ντύνουν" με ιδεολογικό μανδύα όπως εδώ.

- Στο ΗΒ δεν υπάρχει βεντέτα ανάμεσα στους δράστες και τους αστυνομικούς όπως την ξέρουμε εδώ - ο καθένας κάνει τη δουλειά του. Ως εκ τούτου, ελλείπουν τα ευφάνταστα συνθήματα των ελληνικών αστικών εξεγέρσεων, του τύπου "Τρεις κι εξήντα παίρνετε / και τον κόσμο δέρνετε", "Περνάμε από τ' άγαλμα του Κολοκοτρώνη / Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι", "Ο σκύλος μου τρελάθηκε με γάτες ζευγαρώνει / Μπάτσοι κ.λπ.", "Μπάτσι- μπάτσι - Μπατσινίλας", "Οι ήρωες μας δίνουν τη μπατσίνη" κ.α., χώρια οι εμπρησμοί αναρίθμητων μπατς-μομπίλ (περιπολικών).

- Ο Κάμερον βγήκε μπροστά και τα έχωσε χοντρά στους μπαχαλάκηδες, ότι θα τους τσιμπήσει ο Νόμος και θα τον πιούν κανονικά. Την ίδια στιγμή έριξε στους δρόμους 16,000 αστυνομικούς. Πράγματι, οι συλλήψεις μπαχαλάκηδων στην Αγγλία μέχρι την τρίτη κιόλας νύχτα των επεισοδίων, outnumber κατά πολύ τις συλλήψεις που έγιναν στις εγχώριες τρίμηνες εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν το Δεκέμβρη του '08. (Ο Πάκης ο Παυλόπουλος ακόμη ψάχνει αν ήταν συνταγματικές.)

Ωστόσο, σε όλες τις περιπτώσεις εξεγέρσεων, υπάρχει ένα απαραβίαστο συμπέρασμα: Η Ιστορία γράφεται από το χέρι του νικητή, είτε αυτό κρατάει κλομπ είτε μολότωφ.
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Αυγούστου 2011, 18:15:56 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Αυγούστου 2011, 16:35:38
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι

Κάθε ομοιότητα εντελώς τυχαία....    ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Αυγούστου 2011, 16:49:48 από Nektarios Nikolopoulos »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

10 Αυγούστου 2011, 17:01:49
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Αμήχανος ο Κάμερον μπροστά στις ταραχές

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Χωρίς αντανακλαστικά, χωρίς εργαλεία αντιμετώπισης της κρίσης και κυρίως χωρίς ερμηνευτικό οδηγό στάθηκε η πολιτική εξουσία της Βρετανίας απέναντι στις ταραχές που από το Σάββατο συγκλονίζουν το Λονδίνο και πλέον και τις πόλεις της αγγλικής ενδοχώρας.

Η αρχικά απουσία του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και του δημάρχου Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, οι οποίοι δεν διέκοψαν τον παραθερισμό τους παρά αφού είχαν ήδη περάσει τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα, σχολιάσθηκε ήδη ευρέως με τον πιο δηκτικό τρόπο: δεν παύει πάντως να αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του πόσο αποκομμένη από τον περίγυρο εμφανίζεται η πολιτική τάξη.

Η συνεδρίαση την Τρίτη της κυβερνητικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων και κατόπιν η συνεργασία του Πρωθυπουργού με την ηγεσία της αστυνομίας κατέδειξε από την άλλη πλευρά την απουσία εύκολων κατασταλτικών λύσεων: η χρήση δακρυγόνων, κανονιών νερού ή και πλαστικών σφαιρών, πολλώ δε μάλλον η αξιοποίηση του στρατού, αποκλείσθηκε ως επιχειρησιακά αναποτελεσματική, δεδομένης της διασποράς των ταραχών, ή ως πολιτικά καταστροφική. Η Βόρεια Ιρλανδία, μοναδική γωνιά του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου έχουν δοκιμασθεί ανάλογες μέθοδοι, δεν αποτελεί προηγούμενο το οποίο ανακαλείται ευχάριστα στη μνήμη…

Την ίδια στιγμή, η Μητροπολιτική Αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας κατηγορείται ότι άφησε τα επεισόδια να θεριέψουν, βασιζόμενη απλώς στον εκ των υστέρων εντοπισμό των δραστών των λεηλασιών από τις πανταχού παρούσες στο Λονδίνο κάμερες κλειστού κυκλώματος. Δεν λείπουν δε και αυτοί που υποψιάζονται πολιτικά παιχνίδια από μέρους ενός αστυνομικού σώματος ήδη χολωμένου με την κυβέρνηση για τις περικοπές τις οποίες υφίσταται.

Αντίθετα, η αυτό-οργάνωση των τοπικών κοινωνιών σε «καμπάνιες» αποκατάστασης της εικόνας και των δεσμών της γειτονιάς την επαύριον των καταστροφών αποδεικνύεται έως τώρα η πλέον δραστική απάντηση.

Την ίδια ώρα η δημόσια συζήτηση μαστίζεται από την αντιπαράθεση όσων (ευρισκόμενων συνήθως στα αριστερά του πολιτικού φάσματος) επιχειρούν να δώσουν κοινωνικο-οικονομικές ερμηνείες στα επεισόδια με όσους αγανακτούν απέναντι σε τέτοιου είδους «εκλογικεύσεις», διαμηνύοντας, όπως το έπραξε ο ίδιος ο Ντέιβιντ Κάμερον ότι αυτό που βιώνει η Βρετανία δεν είναι παρά μια έκρηξη παραβατικότητας και ότι η θέση των παραβατών είναι στη φυλακή.

Ωστόσο, και μόνο το ότι αυτή η «έκρηξη» έχει τόσο μεγάλες διαστάσεις και τόσο πολλούς συμμετέχοντες, κυρίως νέους, αποδεικνύει εκ των πραγμάτων ότι η συζήτηση οφείλει να προχωρήσει σε μεγαλύτερο βάθος. (Όπως είχε συμβεί σε κάθε ανάλογη περίσταση στη Βρετανία, με χαρακτηριστικότερες τις ταραχές του Μπρίξτον το 1981, ως εύκολο ερμηνευτικό κλειδί προβάλλει ο «υπόγειος συντονισμός» εγκληματικών συμμοριών, παραβλέποντας το γεγονός ότι οι συμμορίες έχουν κατεξοχήν ανταγωνιστικές σχέσεις αναμεταξύ τους, αλλά και σχέσεις «προστασίας» με τις γειτονιές όπου δρουν).

Στην πραγματικότητα, αυτό που έρχεται θεαματικά στο προσκήνιο, δεν είναι παρά η διάρρηξη του ιστού της βρετανικής κοινωνίας, η ύπαρξη μιας διαρκώς ογκούμενης underclass, όχι πάντα προσδιοριζόμενης «εθνοτικά», η οποία  βιώνει τον αποκλεισμό και την απουσία προοπτικής, ιδίως σε ό,τι αφορά τα νέα μέλη της. Την εικόνα συμπληρώνει η αποδυνάμωση, οικονομική και άλλη, κάθε θεσμού ένταξης της νεολαίας, εκπαιδευτικού και άλλου, αλλά και η καθημερινή «στοχοποίηση» των έγχρωμων νέων από την αστυνομία. Η βία μέσα στην οποία ούτως ή άλλως ζει αυτό το τμήμα της κοινωνίας (πρβ. την «επιδημία» μαχαιρωμάτων μεταξύ εφήβων στο Λονδίνο τα τελευταία χρόνια) εκρήγνυται προς τα έξω όταν σε συμβολικό επίπεδο (π.χ. με το φόνο του 29χρονου Μαρκ Ντάγκαν το Σάββατο από αστυνομικούς) καταλυθεί κάθε κοινωνικός δεσμός νομιμοποίησης.. Φυσική συνέχεια αποτελούν οι λεηλασίες, που κινητοποιούνται, όχι από την ανέχεια, καθώς δεν αφορούν είδη πρώτης ανάγκης, αλλά από την διάθεση οικειοποίησης όλων όσων το καταναλωτικό πρότυπο προβάλλει ως μόνο (και απλησίαστο) αγαθό της ζωής.

Διόλου τυχαία, ο ΟΟΣΑ υπενθύμιζε ήδη από το Μαϊου 2010 σε έκθεσή του ότι η Βρετανία έχει το μικρότερο δείκτη κοινωνικής κινητικότητας μεταξύ των χωρών-μελών του.

Πηγή:www.capital.gr
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

12 Αυγούστου 2011, 17:54:40
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
London riots: army should be last resort, say experts

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ασφαλώς ο ΝΑΤΟικός στρατός είναι εκπαιδευμενός σε τέτοιου είδους καταστολή ( Στρατιωτική Άσκηση ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ )

“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

18 Σεπτεμβρίου 2011, 11:49:14
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι

Αν και πλαστό ,όμορφη δουλεια.
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Σεπτεμβρίου 2011, 11:51:50 από Nektarios Nikolopoulos »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
4242 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Σεπτεμβρίου 2021, 08:41:48
από Argirios Argiriou