Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 07:24:32

Αποστολέας Θέμα: Στρατός, στρατιωτική θητεία κτλ.  (Αναγνώστηκε 10003 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Αυγούστου 2011, 16:38:37
Αναγνώστηκε 10003 φορές
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Aύξηση της στρατιωτικής θητείας?


Στο τραπέζι φαίνεται ότι μπαίνει και πάλι το ζήτημα της Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (σήμερα είναι 9 μήνες), λόγω και της (οικονομικής) αδυναμίας πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή του υπουργείου Αμυνας, στην απόφαση για επανεξέταση της θητείας οδηγήθηκε το Πεντάγωνο λόγω των προβλημάτων επάνδρωσης των μονάδων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», αυτό οφείλεται -μεταξύ άλλων- στο γεγονός ότι η μείωση της θητείας στον Στρατό στους 9 μήνες (από 12 μήνες) έγινε χωρίς προγραμματισμό και μελέτη.

Στο πλαίσιο αυτό ο νυν υπουργός Π.Μπεγλίτης κατήργησε την απόφαση του προκατόχου του Ευ.Βενιζέλου για κατάργηση της θητείας κληρωτών σε Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή μέρος των κατατασσόμενων να μεταφέρονται στους δύο άλλους κλάδους, όπου η θητεία είναι 12 μήνες.

Σε φάση επαναξιολόγησης είναι και ο θεσμός του ειδικού έφεδρου οπλίτη, ενώ προβληματισμός επικρατεί και με τον διαρκώς μειούμενο αριθμό των υπό κατάταξη ή κατατασσόμενων νέων.

Ο υπουργός έχει ήδη δώσει εντολή να εξεταστούν οι λόγοι μείωσης του αριθμού των νέων που κατατάσσονται.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλούνται «Τα Νέα» για την τρέχουσα σειρά κατάταξης στον Στρατό Ξηράς (Αύγουστο-Σεπτέμβριο) έχουν κληθεί περίπου 22.000 άτομα, ωστόσο, δεν αναμένεται να παρουσιαστούν περισσότεροι από 13,000.

« Τελευταία τροποποίηση: 9 Αυγούστου 2011, 14:32:01 από alfie »

9 Αυγούστου 2011, 01:12:40
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Διαδικτυακά οι προσκλήσεις στρατεύσιμων

Μόνο στο Διαδίκτυο θα αναρτώνται πλέον οι Εγκύκλιες Διαταγές Προσκλήσεως Στρατεύσιμων (ΕΔΥΕΘΑ), καθώς καταργείται η έκδοσή τους σε έντυπη μορφή.

Στο εξής οι Εγκύκλιες Διαταγές Προσκλήσεως Στρατεύσιμων θα αναρτώνται αποκλειστικά στο διαδίκτυο, μέσω του "ΔΙΑΥΓΕΙΑ", των ιστοσελίδων των Γενικών Επιτελείων, καθώς και της ιστοσελίδας της ΔΣΣΝΣ/ΓΕΕΘΑ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Αυγούστου 2011, 14:30:48 από alfie »

9 Αυγούστου 2011, 09:55:19
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Σχέδιο για μείωση των Κέντρων Νεοσυλλέκτων προωθεί ο Μπεγλίτης
Κοστίζουν πολύ και ικανοποιούν τοπικιστικές ανάγκες


Επανέρχονται στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας οι σκέψεις για κατάργηση πολλών από τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) που κοστίζουν πολλές δεκάδες εκατομμύρια, ενώ βρίσκονται σε περιοχές που δεν χρειάζονται με σκοπό να ικανοποιηθούν τοπικιστικές ανάγκες και βουλευτικά ρουσφέτια. Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε προχωρήσει μάλιστα στο άνοιγμα κέντρων εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια για ψηφοθηρικούς λόγους.


Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης έχει ζητήσει συγκεκριμένες εισηγήσεις για το τι μπορεί να γίνει με τα ΚΕΝ που εκτιμάται ότι στοιχίζουν ετησίως περίπου 90.000.000 ευρώ μόνο στον Στρατό Ξηράς.


Ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είχε επιμείνει, από την περίοδο που ήταν αναπληρωτής υπουργός, ότι πολλά ΚΕΝ πρέπει να κλείσουν άμεσα και μάλιστα είχε εκφράσει την εντονότατη δυσφορία του όταν πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είχαν επισκεφθεί τον πρώην υπουργό κ. Ευ. Βενιζέλο, ζητώντας του να πάρει πίσω τις αρχικές ρυθμίσεις για το κλείσιμο αρκετών από τα ΚΕΝ.


Ο κ. Μπεγλίτης είχε άλλωστε προχωρήσει στην αποδοχή της εισήγησης να κλείσει το 6ο Σύνταγμα Κορίνθου, με προσωπικό κόστος για τον ίδιο, καθώς βρισκόταν στην εκλογική του περιφέρεια.


Αν το κόστος των «χακί» ΚΕΝ πλησιάζει τα 90 εκατομμύρια ευρώ, οι αρχικές εισηγήσεις μιλούν για περικοπές που χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα στην εκπαίδευση μπορούν να εξοικονομήσουν περί τα 30 - 35 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, θεωρείται ότι η μείωση του αριθμού μπορεί να αυξήσει τον χρόνο εκπαίδευσης των στρατευσίμων και να απελευθερώσει πολύτιμο προσωπικό για να προωθηθεί προς την επάνδρωση μάχιμων μονάδων.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Αυγούστου 2011, 14:31:23 από alfie »

9 Αυγούστου 2011, 14:30:26
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Κλείνουν τα Στρατολογικά Γραφεία στην Πελοπόννησο
Λουκέτο» μπαίνει στο τέλος Αυγούστου σε όλα τα Στρατολογικά Γραφεία των πόλεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς δημιουργείται Στρατολογική Υπηρεσία Πελοποννήσου.

Στην Τρίπολη θα λειτουργούν πλέον τα στρατολογικά γραφεία Σπάρτης, Ναυπλίου, Καλαμάτας, Κορίνθου και φυσικά της Τρίπολης.

Το νέο Στρατολογικό Γραφείο που μετονομάζεται σε Στρατολογική Υπηρεσία (ΣΥ) Πελοποννήσου θα εξυπηρετεί όλη την Πελοπόννησο στεγάζεται στην οδό Θεμιστοκλέους και Ταξιαρχών.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Αυγούστου 2011, 16:04:13 από alfie »

15 Αυγούστου 2011, 00:25:06
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σε αλλαγές στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας αλλά και του συστήματος χορήγησης αναβολών θα προχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με τον Πάνο Μπεγλίτη, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να «παγώσουν» οι προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών.



"Δεν θέλουμε επαγγελματικό στρατό, δεν μπορούμε να προσλαμβάνουμε επαγγελματίες οπλίτες, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, θέλουμε τη μείωση των αμυντικών δαπανών και της στρατιωτικής θητείας, αλλά συγχρόνως θέλουμε υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ικανότητας", τόνισε σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Πάνος Μπεγλίτης ανέφερε ότι ζήτησε εισηγήσεις και μελέτες τόσο για τη διάρκεια της θητείας, όσο και για τα κριτήρια με τα οποία θα χορηγούνται οι αναβολές και οι απαλλαγές στράτευσης. "Θέλω να απαντήσω πολιτικά στο ερώτημα γιατί τα παιδιά από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα να κάνουν έγκαιρα τη θητεία τους και τα παιδιά από πιο ευκατάστατες οικογένειες να έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν αναβολές, να φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές, να χάνονται και να εκπληρώνουν μειωμένη θητεία", ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις στρατοπέδων, ενώ όσον αφορά στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών εξέφρασε την αντίθεσή του, χαρακτηρίζοντάς τις εύκολη και βολική λύση.




31 Αυγούστου 2011, 07:54:10
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Τις τελευταίες ημέρες οι συσκέψεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας σε 12 μήνες είναι συνεχείς. Η απόφαση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη σύμφωνα με «Το Βήμα» και αυτό που απομένει είναι πως θα εφαρμοστεί, παρόλο που στο τραπέζι των συσκέψεων «έπεσαν» πολλές προτάσεις.

Μερικές από αυτές είναι η θητεία να έχει διάρκεια 18 μήνες, όπως συμβαίνει στην Κύπρο και στο Ισραήλ, ο περαιτέρω περιορισμός των αναβολών κατάταξης, αλλά και το κυνήγι των φυγόστρατων και των ανυπότακτων.

Η αύξηση της θητείας κρίθηκε αναγκαία, λόγω και οικονομικής κρίσης, αφού πλέον έχει περιορισθεί σημαντικά η πρόσληψη επαγγελματιών στρατιωτών πενταετούς κατάταξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα από την προσεχή ΕΣΣΟ, θα κατατάσσονται και πάλι κληρωτοί στην Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό. Πάντως πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι τα σχέδια για την αύξηση της θητείας θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο, κυρίως με τις νεολαίες των κομμάτων και τις φοιτητικές παρατάξεις.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη /  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


14 Σεπτεμβρίου 2011, 16:15:33
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αυξηθεί οι στρατιωτική θητεία, καθώς επίσης να υπάρξουν και αλλαγές στο θέμα των αναβολών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Παράλληλα, επισήμανε ότι οι μισθοί των ενόπλων δυνάμεων θα παραμείνουν στο ειδικό μισθολόγιο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να θιγεί το πτητικό επίδομα.
 


Μιλώντας σήμερα στη ΝΕΤ ο κ. Μπεγλίτης, τόνισε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας, καθώς και το καθεστώς των αναβολών. Ανέφερε, επίσης, ότι ο θεσμός των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) έχει προβλήματα. Ωστόσο -όπως είπε- οι ανάλογες ανακοινώσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη.

«Θα ξαναδούμε όλα τα κριτήρια, ώστε να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη. Τα παιδιά θα σπουδάσουν, αλλά θα τιμήσουν και την πατρίδα» τόνισε.
 

21 Σεπτεμβρίου 2011, 13:04:23
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οι ΕΠΟΠ στην εφεδρεία και η θητεία στα ύψη είναι το σενάριο που κυοφορείται στους κύκλους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας τις τελευταίες ημέρες. Αυτό διότι και ο αριθμός των εθελοντών οπλιτών που δεν έχουν μονιμοποιηθεί είναι μεγάλος, τείνει στις 18.000, και δεν αποτελούν μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις δηλώσεις του νυν υπουργού Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου.

Η πληροφόρηση αυτή έχει παγώσει τις Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς οι επαγγελματίες οπλίτες είναι σε θέσεις που δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν από φαντάρους. Για παράδειγμα, έχουν ειδικότητες οδηγών αρμάτων, υποστήριξης αεροσκαφών, ακόμα και πληρώματος φρεγατών που όσο και να εκπαιδευτεί ένας στρατιώτης δεν μπορεί να αποδώσει, καθώς χρειάζεται πολύχρονη εμπειρία στους τομείς αυτούς. Ενας ακόμα παράγοντας που κάνει τους αξιωματικούς να ανησυχούν είναι ότι θα μειωθεί δραματικά η ποιοτική και ποσοτική επάνδρωση των μονάδων, οι οποίες είναι ήδη είναι σε κακό χάλι, καθώς δεν έχουν γίνει οι προβλεπόμενες προσλήψεις ΕΠΟΠ, όπως ήταν προγραμματισμένες.

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας το ενδεχόμενο της... απόλυσης των ΕΠΟΠ έλεγαν ότι ο αριθμός τους και το νομικό πλαίσιο που τους διέπει -δηλαδή ότι απλώς δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους- είναι δελεαστική λύση για την κυβέρνηση καθώς μπορεί να καταγράψει «απολύσεις από τον στενό δημόσιο τομέα» χωρίς κανένα κόστος.

Αναταραχή όμως προκάλεσαν ακόμα δύο θέματα, αυτή τη φορά στους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα στους ανώτερους και ανώτατους βαθμούς. Το πρώτο θέμα είναι η σύνταξη και το ενδεχόμενο να αλλάξει το καθεστώς και να μην μπορούν να βγουν πριν από τα 55, παρά το γεγονός ότι τα έχουν συμπληρώσει. Πρέπει να σημειωθεί ότι ένας μεγάλος αριθμός ανωτέρων και σχεδόν όλοι οι ανώτατοι αξιωματικοί μπορούν να βγουν στη σύνταξη όποια στιγμή θέλουν, καθώς έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια.

Το δεύτερο θέμα που απασχολούσε χθες τους αξιωματικούς είναι τα νέα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας που άρχισαν να διανέμονται χθες και στα οποία όλοι οι αξιωματικοί από τον μικρότερο μέχρι και τον μεγαλύτερο βλέπουν μειώσεις στις αποδοχές τους από 100 μέχρι και 500 ευρώ. *

21 Σεπτεμβρίου 2011, 13:10:50
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Κάθε πρωί στις 7, εδώ και 10-15 ημέρες, ο ταγματάρχης Πύρρος Δήμας περνάει την πύλη του «Πενταγώνου» φορώντας την καινούργια καλοσιδερωμένη στολή του. Το γραφείο του είναι στον 4ο όροφο του ΓΕΣ.


Στη Διεύθυνση Εκπαιδεύσεως, τα καθήκοντά του είναι σχετικά με εκείνα από τα οποία τον μάθαμε - και τον τιμούμε - ως χρυσό Ολυμπιονίκη: εισηγήσεις και χειρισμός αθλητικών θεμάτων, προγραμματισμός ενημερώσεων και ομιλιών, καθώς και άλλα σχετικά θέματα ενός αξιωματικού γραφείου, λέει υψηλά ιστάμενη στρατιωτική πηγή που διαβεβαιώνει επίσης για την τυπικότητα και τη συνέπειά του ως επιτελούς.

Η «επιστράτευση» του Πύρρου Δήμα δεν είναι η μόνη από τους Ολυμπιονίκες στους οποίους έχει απονεμηθεί η ιδιότητα του εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού και έχει ενταχθεί επαγγελματικά στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Αντίθετα και οι 157 Ολυμπιονίκες έπιασαν ή πιάνουν δουλειά σύντομα, καθώς μέχρι τώρα οι περισσότεροι από αυτούς κάθε άλλο παρά εργασία παρείχαν σε στρατόπεδα, ούτε βέβαια τους είχαν ανατεθεί συγκεκριμένα καθήκοντα. Κάποιοι πάντως κατά περιόδους πήγαιναν σε διαλέξεις σε στρατόπεδα ή συνόδευαν αξιωματούχους σε μονάδες.

Το «προσκλητήριο» ήρθε στους Ολυμπιονίκες στις αρχές Σεπτεμβρίου αναστατώνοντας τους περισσότερους από αυτούς. Η «απανταχούσα» που έλαβαν ήταν Φύλλο Πορείας για να παρουσιαστούν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου σε συγκεκριμένη μονάδα ή υπηρεσία του Κλάδου όπου ανήκουν ή του ΓΕΕΘΑ.

Είχε προηγηθεί αυστηρή εντολή του υπουργού Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη για την πλήρη αξιοποίησή τους καθώς, όπως λένε συνεργάτες του, δεν μπορεί κανείς να αμείβεται χωρίς να προσφέρει ανάλογα, ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που το σύνολο των αξιωματικών έχει υποστεί περικοπές στις αποδοχές του. «Αυτά σταματούν», είναι το μήνυμα του κ. Μπεγλίτη.

Στο «Πεντάγωνο» είχαν επίγνωση ότι η διαταγή θα προκαλούσε αντιδράσεις - είχαν εκφραστεί ήδη από τις αρχικές βολιδοσκοπήσεις.

Γι' αυτό και επισημαινόταν αυστηρά στη διαταγή ότι οι Ολυμπιονίκες έχουν τα ίδια δικαιώματα, αλλά και τις ίδιες υποχρεώσεις με τους άλλους αξιωματικούς. Η ανταπόκριση πάντως των αθλητών είναι καλή, λένε αρμόδιες πηγές από τα Γενικά Επιτελεία, καθώς στη συντριπτική τους πλειονότητα τοποθετήθηκαν εκεί που ζήτησαν - σε Αθήνα ή επαρχία. Στην Αεροπορία 8 (από τους 53) δεν έχουν απαντήσει ακόμα, ενώ οι 50 που ανήκουν στο Ναυτικό θα μάθουν επισήμως πού πάνε σήμερα. Στον Στρατό Ξηράς ανήκουν 54 Ολυμπιονίκες και όλοι πάνε εκεί που θέλουν, πλην τριών για τους οποίους υπήρξε μια ασάφεια που θα διορθωθεί.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

1 Νοεμβρίου 2011, 15:06:05
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Ξηλώνει όλη τη στρατιωτική ηγεσία ο Μπεγλίτης

Με στόχο να φτιάξει τη δική του ηγεσία υπό την λογική των εκλογών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ, με μόνο θέμα την αλλαγή της στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Το ΚΥΣΕΑ θα συνεδριάσει νωρίς το απόγευμα παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται ως πράξη “πολιτικά αψυχολόγητη” και “στρατιωτικά επικίνδυνη”. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «ακόμα και την στιγμή που η κυβέρνηση φαίνεται να οδηγείται σε εκλογές, ο υπουργός εθνικής άμυνας αλλάζει την ηγεσία προφανώς για να βάλει δικούς του ανθρώπους». 


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

29 Νοεμβρίου 2011, 15:11:38
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Παράθυρο» για αύξηση της θητείας

Αύξηση της στρατιωτικής θητείας, προανήγγειλε ο υφυπουργός 'Αμυνας Κ. Σπηλιόπουλος.

«Η μεγάλη μείωση της θητείας στο Στρατό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το να αυξηθεί η θητεία, νομίζω ότι είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το δουν με ειλικρίνεια όλες οι πολιτικές δυνάμεις και πιστεύω ότι θα τεθεί σύντομα στο τραπέζι», ανέφερε.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

30 Δεκεμβρίου 2011, 12:19:44
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΠΗΛΙΩΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη σε φυλάκια και μονάδες της περιοχής και εξήρε το ρόλο του Α΄ Σ.Σ.

Η κρίση φέρνει τρίμηνη αύξηση της στρατιωτικής θητείας
Η κρίση φέρνει αύξηση της στρατιωτικής θητείας, καθώς ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος επιβεβαίωσε από την Κοζάνη ότι η επικείμενη αύξηση της θητείας σχετίζεται με την κρίση και με τη μείωση του αριθμού των επαγγελματιών οπλιτών.
Ο υφυπουργός που έφτασε στην περιοχή από προχτές, επισκέφτηκε μονάδες και φυλάκια της ζώνης ευθύνης του Α΄ Σώματος Στρατού. Ο ίδιος είπε ότι διαπίστωσε έλλειψη στρατιωτών στις μονάδες της περιοχής που επισκέφτηκε, όπως στο Αμύνταιο, στο φυλάκιο της Νίκης και σε μονάδες των Γρεβενών. Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αντάλλαξε ευχές με στρατιώτες και αξιωματικούς.
Σε ερώτηση του «Π» εάν επιβεβαιώνει την επικείμενη αύξηση της στρατιωτικής θητείας και εάν αυτή σχετίζεται με την κρίση, ο Κ. Σπηλιώπουλος υπογράμμισε: «Έχει έμμεση σχέση με την οικονομική κρίση. Όταν είχε αποφασιστεί η μείωση στα σημερινά επίπεδα υπήρχε η προοπτική για τις προσλήψεις των επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.). Σήμερα δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Επομένως υπάρχει πρόβλημα με την επάνδρωση των μονάδων. Το διαπίστωσα και εγώ από χτες που είμαι εδώ στα φυλάκια και στις μονάδες. Άρα λοιπόν είναι λογικό να υπάρξει μία μικρή αύξηση της θητείας στο επόμενο διάστημα. Έχει ανατεθεί από τα επιτελεία και από την πολιτική ηγεσία στις υπηρεσίες να μελετήσουν το ζήτημα. Οι ενδείξεις είναι ότι μάλλον σύντομα θα έχουμε μία μικρή αύξηση της θητείας, ώστε να επανδρωθούν σε ικανοποιητικό επίπεδο». Ερωτηθείς ο υφυπουργός εάν η αύξηση θα είναι στο «τρίμηνο» που γράφτηκε στον Τύπο, δήλωσε: «Μάλλον θα κυμανθεί σ’ αυτό το επίπεδο και θα ισχύσει εντός του 2012».
Ερωτηθείς για το Α΄ Σ.Σ. αν υπάρχουν σχεδιασμοί για αλλαγές και ενδεχόμενη υποβάθμιση, ο Κ. Σπηλιώπουλος, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι «δεν υπάρχουν τέτοιοι σχεδιασμοί». Αντιθέτως εξήρε τη συμβολή του Α΄ Σ.Σ., το οποίο «προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην πατρίδα μας, νομίζω, άλλωστε μπορεί να αλλάζουν οι συσχετισμοί, οι συγκυρίες και οι στρατιωτικοί στόχοι της πατρίδας, αλλά νομίζω ότι το Α. Σ.Σ. εκπληροί έναν πολύ σημαντικό ρόλο και πιστεύω ότι θα συνεχίζει να τον εκπληροί και στο μέλλον».
Σχετικά με το αίτημα παραχώρησης έκτασης του στρατοπέδου Μακεδονομάχων για χρήση πάρκινγκ του νέου αστυνομικού μεγάρου, σημείωσε ότι γνωρίζει το θέμα, «αλλά οι υπηρεσίες του υπουργείου είχαν απαντήσει αρνητικά». Χτες ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας μαζί με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αλέκο Αθανασιάδη και Γιάννη Βλατή έθεσαν πάλι το ζήτημα στον υφυπουργό, ο οποίος απάντησε: «Είναι δίκαιο το αίτημα και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στο στρατόπεδο. Είναι σύμφωνος και ο διοικητής του Α΄ Σ.Σ., το ξαναβλέπουμε και πιστεύω ότι θα βρούμε μία λύση, στην αρχή του νέου χρόνου».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3307 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Οκτωβρίου 2008, 18:31:47
από Argirios Argiriou
6 Απαντήσεις
11041 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Ιουνίου 2011, 13:34:49
από geocha
1 Απαντήσεις
12503 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιουλίου 2012, 10:22:12
από Δ. Κουναλάκης
8 Απαντήσεις
5260 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Αυγούστου 2017, 03:16:34
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
4262 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Σεπτεμβρίου 2021, 07:09:31
από Argirios Argiriou