Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 17:06:43

Αποστολέας Θέμα: «Διάβασε» στα γονίδιά του ότι κληρονόμησε την ασθένεια  (Αναγνώστηκε 2071 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Αυγούστου 2011, 10:06:43
Αναγνώστηκε 2071 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Ειδικός του DNA ανακάλυψε ότι κινδυνεύει στο μέλλον από τη νόσο του Πάρκινσον

Κίνδυνο να εμφανίσει την κληρονομούμενη Νόσο του Πάρκινσον ανακάλυψε πως έχει ο επικεφαλής μίας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ανάλυση του γενετικού κώδικα (DNA).
Ο Γκρεγκ Λούσιερ, διευθύνων σύμβουλος της βιοαναλυτικής εταιρείας Life Technologies με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ χρησιμοποίησε την τεχνολογία αιχμής της εταιρείας του προκειμένου να διαβάσει το δικό του γονιδίωμα και της μητέρας του, η οποία είναι 79 ετών και πάσχει από τη Νόσο του Πάρκινσον.
Αν και είναι ελάχιστα αυτά που μπορεί να κάνει προς το παρόν κάποιος για να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της ανίατης ασθένειας, ο Γκρεγκ Λούσιερ και η μητέρα του Αννα συμφώνησαν να παραχωρήσουν στην επιστήμη το γενετικό τους υλικό, προκειμένου να αξιοποιηθεί σε ερευνητικά προγράμματα. Ο Γκρεγκ Λούσιερ, η εταιρεία του οποίου κατασκευάζει μηχανές που «προβλέπουν το ιατρικό ιστορικό», εξηγεί πως λόγω της εμπειρίας που είχε με το δικό του γονιδίωμα του διδάχτηκε πόσο ζωτικής σημασίας για το μέλλον και τη ζωή του είναι οι αυτές οι πληροφορίες.
«Εχουμε στα χέρια μας ένα πανίσχυρο εργαλείο και τη δυνατότητα να το αναπτύξουμε ταχύτατα. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο δεν το κάνουμε αυτό και δεν το χρησιμοποιούμε συχνότερα. Είναι η ιδανική λύση για να αντιμετωπίσουμε με την πρόληψη τις ασθένειες που μαστίζουν την ανθρωπότητα, προτού καν αυτές εκδηλωθούν. Για πρόληψη δεν μιλούν όλοι οι γιατροί χιλιάδες χρόνια;» εξηγεί ο Γκρεγκ Λούσιερ.
Οταν η μητέρα του ήταν 70 ετών, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα που της προκαλούσαν δυσκολία στη βάδιση, ενώ συχνά ξεχνούσε. Οι ειδικοί διέγνωσαν μία σπάνια και καλπάζουσα μορφή της Νόσου του Πάρκινσον. «Ολη η οικογένεια και οι συγγενείς τρομοκρατηθήκαμε. Στενοχωρηθήκαμε ακόμη περισσότερο όταν οι γιατροί μας ενημέρωσαν πως δεν υπάρχει δραστική θεραπεία», λέει ο Γκρεγκ Λούσιερ.
Στο πλαίσιο της ανάλυσης DNA έκανε συγκριτική ανάλυση παραβάλλοντας τα γονίδια της μητέρας τους και τα δικά του. Τα αποτελέσματα έδειξαν και στους δύο από δύο μεταλλάξεις που ήταν ήδη γνωστές ότι συνέβαλλαν στην πρόκληση της νόσου. Αν και γνώριζε καλά «τι πουλούσε τόσα χρόνια», δεν του ήταν ευχάριστο να μαθαίνει ότι θα έχει πολλές πιθανότητες στο μέλλον να μην θυμάται, να μην μπορεί να περπατήσει και να εκτελέσει σωστά κάποιες κινήσεις. Και γενικά να μην μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί.
«Γνωρίζοντας ότι έχω τις πληροφορίες για την ασθένεια στα γονίδιά μου δεν απογοητεύθηκα. Αντιθέτως, φορτίστηκα με υπομονή και καλή διάθεση, ώστε να δώσω τη μάχη μου για να πιέσω ακόμη περισσότερο τα όρια της επιστήμης και να καταφέρω να νικήσω τις ασθένειες προτού εκδηλωθούν», λέει ο ίδιος.
«Σήμερα έχουμε επιδοθεί με διάφορους τρόπους στη μάχη κατά του καρκίνου, αποκτώντας μεγάλη γνώση. Ετσι, τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών έχουν αυξηθεί σημαντικά. Είναι όπως ακριβώς με το AIDS, στην αρχή δεν θεραπευόταν και σήμερα αποτελεί απλώς μία χρόνια νόσο», καταλήγει ο ίδιος.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
4 Απαντήσεις
4559 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Απριλίου 2011, 09:12:04
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
3992 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Οκτωβρίου 2011, 00:05:24
από alfie
2 Απαντήσεις
39278 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Φεβρουαρίου 2019, 15:46:47
από silvertaur
0 Απαντήσεις
4133 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Αυγούστου 2020, 13:51:18
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
11446 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Απριλίου 2023, 22:28:26
από Argirios Argiriou