Γενικά > Νομικά θέματα

ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΟΥΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

(1/3) > >>

ilkarametos:
Γνωρίζει  κάποιος συνάδελφος σχετικά και αν υπάρχει επίσημα εντολή στην περίπτωση που επιμελητής με θέση σε Κ.Υ. υποχρεούται να καλύψει περιφερειακό ιατρείο μέχρι να καλυφθεί από αγροτικό ιατρό?? υπάρχει κάτι νομοθετημένο?
Επίσης μπορεί να υποχρεωθεί να καλύπτει και συνεξυπηρετούμενες κοινότητες?(δηλ. χωριά στα οποία δεν υπάρχει επίσημα θέση αγροτικού ιατρού αλλά καλύπτονται-δεν ξέρω με ποια συννενόηση- από τον εκάστοτε αγροτικό?)
Μπορεί να υποχρεωθεί επιμελητής από το Κ.Υ. να καλύπτει τόσα περιφερειακά ιατρεία ώστε εβδομαδιαία ο χρόνος παρουσίας του στην επίσημη θέση του δηλ. στο Κ.Υ. να είναι μικρότερη από αυτή των επισκέψεων?(δηλ. μια μέρα Κ.Υ. και τις άλλες 4 πλανόδιος?)
ευχαριστώ

Τ.Μαλλές:
    Να προσθέσω κι εγώ κάτι στα εύλογα ερωτήματα του συναδέλφου...
Ποιος και με τι κριτήριο αποφασίζει το ποιες και πόσες θα είναι οι "εξυπηρετούμενες κοινότητες";Το υπουργείο; Το αντίστοιχο Κ.Υ.; Το νοσοκομείο; Τοπικοί πολιτικοί παράγοντες;

Εκ πρώτης όψεως,το όλο θέμα με τις εξυπηρετούμενες κοινότητες "μυρίζει" αυθαιρεσία,(άλλη μια), από αυτές που υφίστανται  οι γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου.Τώρα σ'αυτό το ασαφές και παράνομο(;) σκηνικό εμπλεκόμαστε και οι γενικοί γιατροί.
Ίσως κάποιος από τους παλιότερους συναδέλφους μπορέσει να μας διαφωτίσει...

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠοιος και με τι κριτήριο αποφασίζει το ποιες και πόσες θα είναι οι "εξυπηρετούμενες κοινότητες";Το υπουργείο; Το αντίστοιχο Κ.Υ.; Το νοσοκομείο; Τοπικοί πολιτικοί παράγοντες;

--- Τέλος παράθεσης ---

Εγώ απλά να προσθέσω στη λίστα και τα οικεία φαρμακεία που θέλουν συνταγογράφο. Όταν με ειδοποιούν στις 08.00 τηλεφωνικά ότι πρέπει να πάω "εκτάκτως" σε κάποιο χωριό μακριά από το ΚΥ μου, ο πρώτος που σκέφτομαι ως υπαίτιο, είναι ο μεσόκοπος κύριος με τα γυαλιά και το μουστάκι που κάθεται πίσω από την ταμειακή μηχανή του οικείου φαρμακείου και περιμένει τις πρώτες συνταγές διαβάζοντας οικονομικά ένθετα εφημερίδων προσπαθώντας να συμπεράνει αν τον συμφέρει να επενδύσει τις εισπράξεις του τελευταίου μήνα σε αμοιβαία κεφάλαια ή σε ομόλογα με επιτόκιο κυμαινόμενο ανάλογα με το euribor.

Όλοι οι προαναφερθέντες παράγοντες, ίσως και άλλοι, θεσμικοί και εξωθεσμικοί, μπορούν να υπαγορεύσουν τις πραγματικές ή εικονικές "ανάγκες" που επιβάλλουν την δίκην "καμικάζι" μετακίνηση μας εκτός έδρας.
Πάντως, για τις μετακινήσεις μας αυτές πρέπει το ΙΧ μας να χαρακτηρίζεται "υπηρεσιακό όχημα" και να λαμβάνουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα τη μυθώδη αποζημίωση των 0.117 ευρώ ανά χιλιόμετρο για τα οδοιπορικά μας έξοδα. Επίσης, αν η απόσταση που διανύουμε ξεπερνά τα 40 χιλιόμετρα σε μονή κατεύθυνση (δηλαδή όχι αθροιζόμενα πήγαινε-έλα), δικαιούμαστε επιπλέον 10 ευρώ. Βέβαια, μπορούμε πάντα να αρνηθούμε να χρησιμοποιήσουμε δικό μας μεταφορικό μέσο αλλά μετά μπλέκουμε σε περιπέτειες... όπως να μην έρχεται το ασθενοφόρο να μας μαζέψει, να κάνουμε ωτοστόπ, να προσφέρονται διάφοροι "τύποι" να μας διευκολύνουν και άλλα που θυμίζουν φαρ-ουέστ.
 

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓνωρίζει  κάποιος συνάδελφος σχετικά και αν υπάρχει επίσημα εντολή στην περίπτωση που επιμελητής με θέση σε Κ.Υ. υποχρεούται να καλύψει περιφερειακό ιατρείο μέχρι να καλυφθεί από αγροτικό ιατρό?? υπάρχει κάτι νομοθετημένο?
--- Τέλος παράθεσης ---
Υπάρχει νόμος που με απόφαση ΥΠΕάρχη πρέπει να καλύπτεις ότι ιατρείο επιθυμεί, (με πληρωμή των ανάλογων οδοιπορικών αν δικαιούσαι λόγω απόστασης από την έδρα σου).
Με εντολή του διευθυντή αρχίζει το εξής παραμύθι. Το κέντρο υγείας με τα ΠΙ είναι αποκεντρωμένη μονάδα, άρα ο διευθυντής μπορεί να μετακινεί κατά το δοκούν εντός της μονάδας, δηλαδή τρέχα...
Θες να παίξεις μπάλα; Πες ότι σου πήραν το δίπλωμα οδήγησης....


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠοιος και με τι κριτήριο αποφασίζει το ποιες και πόσες θα είναι οι "εξυπηρετούμενες κοινότητες";Το υπουργείο; Το αντίστοιχο Κ.Υ.; Το νοσοκομείο; Τοπικοί πολιτικοί παράγοντες;
--- Τέλος παράθεσης ---

Με ένα πολύ απλό τρόπο: Κάθε ΠΙ έχει σε υπουργική απόφαση και ΦΕΚ ποια ιατρεία και ποιες κοινότητες καλύπτει. Πάσα άλλη είναι παράνομη και μπορείτε να την αρνηθείτε. Ας βγάλει νέα υπουργική απόφαση ο υπουργός με τα χατίρια των λογής παραγόντων. Εάν συμβεί το οτιδήποτε σε επίσημη κοινότητα και εσείς κάνετε ιατρείο σε "μιλητή" κοινότητα χωρίς να υπάρχει τίποτα το γραπτό από τον ΥΠΕάρχη που να ελαφρύνει τη θέση, δύσκολα θα αποδείξετε στον εισαγγελέα ότι δεν απουσιάζατε από το καθήκον σας....

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε ένα πολύ απλό τρόπο: Κάθε ΠΙ έχει σε υπουργική απόφαση και ΦΕΚ ποια ιατρεία και ποιες κοινότητες καλύπτει.
--- Τέλος παράθεσης ---

Γνωρίζεις πως μπορούν να βρεθούν αυτά τα ΦΕΚ αφού η ίδρυση των Π.Ι. (παλαιότερα αγροτικών ιατρείων) χάνεται στα βάθη του χρόνου και της δεκαετίας του 60 νομίζω; Αν υπάρχουν, σε ποιούς τόμους της εφημερίδας της κυβέρνησης θα αναζητηθούν;
Εκτός αν αργότερα (πότε; ) υπήρξε μια γενικότερη κατανομή των ιατρείων και των εξυπηρετούμενων κοινοτήτων ανα την Ελλάδα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση