Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Απριλίου 2024, 16:32:38

Αποστολέας Θέμα: Περικοπές και στις ανθρώπινες ζωές από τον μοιραίο Λοβέρδο  (Αναγνώστηκε 9261 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Αυγούστου 2011, 21:59:17
Αναγνώστηκε 9261 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
«Τα νοσοκομεία δεν πρέπει να δίνουν όλα τα ακριβά φάρμακα στους εξωτερικούς ασθενείς που υποφέρουν από πολύ σοβαρές ασθένειες, γιατί αυξάνεται το κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά πρέπει να τα δίνουν σε περίπτωση που ο ασθενής τα έχει άμεση ανάγκη». Τάδε έφη Ανδρέας Λοβέρδος, υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alter στις 22 Αυγούστου. Μια συνέντευξη που «πάγωσε» όσους άκουσαν από τα πλέον αρμόδια χείλη ότι για λόγους οικονομίας το υπουργείο Υγείας συνειδητά κάνει περικοπές στις ζωές των ανθρώπων! Στην προσπάθειά του μάλιστα να διορθώσει τις αντιφάσεις των λεγομένων του (τα ακριβά φάρμακα δίνονται σε πολύ σοβαρές ασθένειες, άρα κάθε ασθενής που υποφέρει από αυτές τα έχει άμεση ανάγκη) ο υπουργός προκάλεσε μεγαλύτερη σύγχυση και οργή σε όσους τον άκουγαν εμβρόντητοι να προσθέτει ότι πολλές φορές τα νοσοκομεία λένε ψέματα στους ασθενείς ότι εξαντλήθηκαν τα φάρμακα γιατί εάν τους τα δώσουν αυτό «τσακίζει τα Ταμεία», παραδεχόμενος ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα «με αιτία της διοίκησης των νοσοκομείων, δηλαδή του υπουργείου Υγείας»! Για τις ανθρώπινες ζωές που «θερίζει» η πολιτική του Μνημονίου στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Υγείας, ούτε λόγος! Ούτε κουβέντα βέβαια και για τους εκατοντάδες ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και επί μήνες τώρα ψάχνουν για χρήματα στις άδειες τσέπες τους προκειμένου να αγοράσουν τη φαρμακευτική αγωγή που όφειλαν να τους καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία τους!

 

Το τεράστιο πρόβλημα έχει ξεκινήσει από τον χειμώνα, όταν το υπουργείο έδωσε εντολή τα 89 τότε και τώρα 220 ακριβά φάρμακα να χορηγούνται και από τα φαρμακεία, τα οποία στη συνέχεια θα έπαιρναν τα χρήματά τους από το ασφαλιστικό ταμείο του ασθενούς. Ωστόσο οι φαρμακοποιοί γνωρίζοντας τη δυσπραγία των ασφαλιστικών ταμείων δεν εξυπηρετούν τους ασθενείς. Αυτή η «τρικυμία εν κρανίω» της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στην πραγματική ζωή σημαίνει ότι τα νοσοκομεία της χώρας από τον περασμένο Σεπτέμβριο διώχνουν τους καρκινοπαθείς, όπως καταγγέλλει στη «δημοκρατία» η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βόρειας Ελλάδας Περσεφόνη Μήττα, η οποία και σημειώνει ότι ο σύλλογος πολύ συχνά κάνει εράνους για να βρει χρήματα που ζητούν οι απελπισμένοι ασθενείς για να αγοράσουν τα φάρμακά τους, γιατί δεν τα δίνουν τα νοσοκομεία δωρεάν. Υπάρχουν βέβαια και οι ασθενείς που απευθύνονται στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και έχουν χρειαστεί να πουλήσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να καλύψουν τη φαρμακευτική αγωγή και τα νοσήλια, που αγγίζουν και τις 60.000 ευρώ.

 

«Οχι μόνο δεν μας δίνουν φάρμακα, αλλά πλέον δεν κρατάνε τους καρκινοπαθείς στα νοσοκομεία!» λέει απογοητευμένη η κυρία Μήττα, η οποία περιγράφει ότι πριν από λίγο καιρό έναν νεαρό καρκινοπαθή, επειδή ήταν άνεργος και ανασφάλιστος, τον κράτησαν μόνο πέντε μέρες στο νοσοκομείο και του έδωσαν εξιτήριο. Το παιδί πέθανε έπειτα από τρεις εβδομάδες! «Πρόσφατα μια κοπέλα», συνεχίζει η κυρία Μήττα, «ήρθε στον σύλλογο και ζητούσε κλαίγοντας 4.000 ευρώ για τη δόση της χημειοθεραπείας της. Αυτό που βιώνω είναι ότι μας πετάνε στον Καιάδα γιατί κοστίζουμε πολύ στο κράτος. Τόσα χρόνια πληρώνουμε μέσα από τις εισφορές μας στα ασφαλιστικά μας ταμεία και τώρα αυτά δεν μας καλύπτουν. Αυτό που ουσιαστικά κάνει το υπουργείο Υγείας είναι περικοπές σε ανθρώπινες ζωές, για να του βγουν τα νούμερα που έχει υποσχεθεί στην τρόικα».
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

29 Αυγούστου 2011, 22:03:28
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

29 Αυγούστου 2011, 22:09:45
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Μήπως έτσι είναι καλύτερα;
Αν είσαι καρκινοπαθής και δε σου εγκρίνει το ταμείο τη χημειοθεραπεία και τα παυσίπονα, μήπως μπορείς να φτάσεις στην αυτοδικία και να πάρεις μαζί σου στον καιάδα αυτούς που σε σμπρώχνουν εκεί;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

29 Αυγούστου 2011, 22:10:36
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Μια ρεαλιστική και αποτελεσματική πρόταση είναι να μειωθεί δραστικά το ποσοστό κέρδους του μεσάζοντα φμφ, ώστε να πέσει και αυτός στα γνωστά επίπεδα των 1500 ευρώ καθαρά το μήνα, με πλαφόν τα 2700, όσο και αν δεν του αρέσει.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Φεβρουαρίου 2012, 19:51:32
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
9872 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Ιουνίου 2010, 18:25:26
από Raptor
0 Απαντήσεις
22480 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Δεκεμβρίου 2012, 00:26:42
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
2783 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Σεπτεμβρίου 2014, 12:10:39
από iasis
2 Απαντήσεις
3633 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Δεκεμβρίου 2016, 21:27:54
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
14325 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Μαΐου 2022, 11:07:12
από Argirios Argiriou