Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 00:12:07

Αποστολέας Θέμα: Όταν γιατροί γίνονται ζήτουλες, τελειώσαμε...  (Αναγνώστηκε 6728 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

30 Αυγούστου 2011, 13:54:54
Αναγνώστηκε 6728 φορές
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ένας μάχιμος αξιωματικός της αεροπορίας μου έλεγε πριν λίγες ημέρες ότι στη μονάδα τους, που αποτελείται από 70 άτομα, βάζουν ο καθένας 2 ευρώ το μήνα για να αγοράσουν καθαριστικά για τις τουαλέτες και άλλα είδη υγιεινής αφού η υπηρεσία δεν τους τα παρέχει.

Ένας εκπαιδευτικός σε σχολείο της επαρχίας μου έλεγε αγοράζει ο ίδιος, με δικά του λεφτά τις φωτοτυπίες που μοιράζει στους μαθητές.

Πρόσφατα σε ένα νοσοκομείο, ασθενής ζήτησε από τη νοσοκόμα κάποιο αναλγητικό και η νοσοκόμα απόλυτα φυσιολογικά απάντησε: Δυστυχώς έχουμε μόνο δύο διαφορετικά, αν θέλετε αγοράστε εσείς να μας δώσετε και εμάς να το έχουμε.

Είναι τρία μόνο από τα δεκάδες παραδείγματα για το πώς λειτουργούν κρίσιμοι τομείς για τη χώρα, ο στρατός, η υγεία και η εκπαίδευση. Στην εποχή του Μνημονίου και των περικοπών, θεωρούν κάποιοι ότι είναι αυτονόητο αξιωματικοί του στρατού να κάνουν έρανο για να έχουν καθαρές τουαλέτες.

Κάποιοι καρεκλοκένταυροι πολιτικοί που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους θεωρούν αυτονόητο οι δάσκαλοι των παιδιών μας να γίνονται ζήτουλες για να αγοράζουν φωτοτυπίες και γραφική ύλη, την ίδια στιγμή που οι περικοπές τους έχουν τσακίσει σε οικογενειακό επίπεδο.

Ορισμένοι βολεμένοι με τεράστιους μισθούς πιστεύουν ότι είναι ορθό να φέρνουν οι ασθενείς τα φάρμακα στα νοσοκομεία διότι αυτά δεν έχουν τα στοιχειώδη.

Θα πει κάποιος που θέλει να… νοικοκυρευτούν τα οικονομικά της χώρας: Να σταματήσουν οι σπατάλες, να μπει τάξη στις δημόσιες δαπάνες, ή δεν υπάρχουν λεφτά.

Να βρεθούν τα λεφτά άθλιοι, για τόσο κρίσιμα θέματα. Δε μπορεί να δημιουργούνται επιτροπές και σύμβουλοι, να γίνονται προσλήψεις χωρίς ελέγχους κι από την άλλη να μην υπάρχουν τα στοιχειώδη για το στρατό, για τα παιδιά μας, για τους ασθενείς στα δεκάδες νοσοκομεία.

Αν αυτό που βλέπουμε τώρα είναι μια προβολή στο μέλλον τότε καλύτερα να μην ξημερώσει αυτό το μέλλον. Και καλά θα κάνουν οι υπεύθυνοι να τσακιστούν να βρουν κονδύλια για τους κρίσιμους τομείς αυτής της χώρας.


Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
97 Απαντήσεις
185031 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Φεβρουαρίου 2024, 15:45:19
από Argirios Argiriou
18 Απαντήσεις
21431 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Ιουνίου 2014, 09:08:43
από Denominator
0 Απαντήσεις
3060 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Δεκεμβρίου 2014, 01:47:31
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
3412 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαρτίου 2016, 20:32:37
από ippocrate
0 Απαντήσεις
15273 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Απριλίου 2017, 00:57:56
από Argirios Argiriou