Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 11:09:59

Αποστολέας Θέμα: Ορθοδοξία και Ιατρική  (Αναγνώστηκε 31389 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

1 Σεπτεμβρίου 2011, 20:02:08
Αναγνώστηκε 31389 φορές
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δημιούργησα το παρόν «νήμα», όχι για να προκαλέσω δημόσια συζήτηση σχετικά με την ύπαρξη ή μη του Θεού, ούτε για προσηλυτισμό. Στατιστικά, τουλάχιστον, υπάρχουν στο φόρουμ άτομα με Ορθόδοξες Χριστιανικές πεποιθήσεις που, ίσως, εκτός των άλλων θεμάτων επιθυμούν να μοιραστούν εμπειρίες, γνώσεις και απόψεις σχετικά με την σχέση της Ιατρικής με την Ορθοδοξία. Αυτός, και μόνο αυτός, είναι ο λόγος που δημιούργησα αυτόν το χώρο, όπου μπορούμε να ανταλλάσουμε αυτές τις εμπειρίες. Χωρίς φανατισμούς ή προσπάθεια εξευτελισμού των οποιοδήποτε «πιστεύω».

Σας ευχαριστώ πολύ.
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Οκτωβρίου 2011, 17:26:22 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

1 Σεπτεμβρίου 2011, 20:04:59
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Ονόματα Αγίων που θα μπορούσαν να θεωρηθούν Άγιοι Προστάτες - Θεραπευτές.

1. Ανίατες Ασθένειες: Άγιοι Ανάργυροι, Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Άγιος Εφραίμ, Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, Άγιος Νεκτάριος, Άγιος Παντελεήμων, Όσιος Σαμψών.
2. Αρθριτικά - Ρευματισμοί: Αγία Βαρβάρα, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, Άγιοι Ανάργυροι, Κοσμάς και Δαμιανός.
3. Γονιμότητα: Αγία Άννα, Αγία Δόμνα, Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Άγιος Ευθύμιος, Αγία Μαρίνα, Άγιος Νεκτάριος, Όσιος Ρωμανός.
4. Γυναικολογικά Προβλήματα: Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, Αγία Λουκία, Αγία Μαρίνα, Αγία Βερονίκη η αιμορροούσα.
5. Δερματικά: Αγία Βαρβάρα, Αγία Θέκλα, Αγία Μαύρα, Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ, Άγιος Σπυρίδων, Άγιος Συμεών, Άγιος Τιμόθεος.
6. Δηλητηριάσεις: Αγία Αναστασία, Άγιος Δονάτος ο Επίσκοπος.
7. Εγκυμοσύνη: Αγία Μαρίνα, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Σαράντα, Όσιος Στυλιανός, Άγιος Συμεών, Άγιος Τρύφων.
8. Εγχειρήσεις - Ακρωτηριασμός: Άγιος Γεώργιος, Άγιος Δημήτριος, Αγία Λουκία, Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος.
9. Ενίσχυση - Προστασία: Άγιος Βασίλειος, Άγιος Ιωάννης ο Νηστευτής, Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη, Οσία Μαρκέλλα, Οσία Ματρώνα, Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ, Μύρων ο Θαυματουργός.
10. Επιδημίες: Όσιος Αλέξιος, Άγιος Βησσαρίων (πανούκλα), Άγιος Δημήτριος, Άγιος Ρηγίνος (ελονοσία), Άγιος Σπυρίδων (χολέρα), Άγιος Χαράλαμπος (πανούκλα).
11. Επιληψία: Άγιος Ελευθέριος, Αγία Μαρίνα, Άγιος Ρηγίνος.
12. Καρδιολογικά: Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Ιγνάτιος.
13. Καρκίνος: Αγία Αγάθη (μαστός), Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Εφραίμ, Άγιος Πατάπιος, Άγιοι Ραφαήλ (Νικόλαος και Ειρήνη), Άγιος Σάββας.
14. Κήλη: Άγιος Αρτέμιος
15. Λοιμώδη Νοσήματα: Αγία Βαρβάρα (ευλογιά), Άγιος Βησσαρίων (πανούκλα), Όσιος Δαβίδ, Άγιος Δονάτος ο Επίσκοπος, Προφήτης Ελισαίος (λύσσα), Όσιος Ζωτικός (λέπρα), Προφήτης Ηλίας (λέπρα), Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος (ελονοσία), Άγιος Ρηγίνος (ελονοσία), Άγιος Σπυρίδων (χολέρα).
16. Οφθαλμολογικά: Άγιος Ανανίας, Άγιος Αρτέμιος, Αγία Λουκία, Αγία Παρασκευή, Άγιος Παντελεήμων, Άγιος Σπυρίδων, Αγία Φωτεινή, Άγιος Άνθιμος ο νέος, Άγιος Φιλήμωνας ο μουσικός.
17. Παιδιατρικά: Άγιος Αιμιλιανός (προβλήματα ομιλίας), Άγιος Ακίνδυνος (γενικοί κίνδυνοι), Προφήτης Άμως (ασθενικά παιδιά), Άγιος Γεώργιος, Όσιος Ευστράτιος, Άγιος Θεόδωρος ο στρατηλάτης, Άγιος Κήρυκος (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις), Αγία Μαρίνα (για ασθενικά παιδιά, και εξανθήματα), Άγιοι Ραφαήλ (Νικόλαος και Ειρήνη) (σοβαρές νόσοι).
18. Προστασία σε ταξίδια: Όσιος Ευστράτιος (οδοιπόρους), Άγιος Νικόλαος (ναυτικούς), Άγιος Χριστόφορος (οδηγούς).
19. Στοματικές παθήσεις: Άγιος Αντίπας.
20. Σωματικές Αναπηρίες: Άγιος Εφραίμ, Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, Άγιος Παντελεήμων, Άγιος Σπυρίδων, Άγιος Χριστόφορος.
21. Τοκετός: Αγία Δόμνα, Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Τρύφων, Άγιος Φανούριος.
22. Ψυχοπαθολογικά: Άγιος Αντώνιος, Άγιος Αθανάσιος, Άγιος Αρτέμιος, Άγιος Γεράσιμος, Αγία Θέκλα, Όσιος Θεόδουλος ο σαλός, Ευαγγελιστής Ιωάννης, Ευαγγελιστής Λουκάς, Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνα, Όσιος Αναστάσιος ο Ναυπλιώτης.
23. Ωτορινολαρυγγολογικά: Άγιος Βλάσσιος (λαιμό), Άγιος Ιάκωβος (κώφωση), Άγιοι Ανάργυροι Κύρος και Ιωάννης (λαιμό), Άγιος Σπυρίδων (αυτιά), Άγιος Αββακούμ (αυτιά), Ζαχαρίας (κωφαλαλία).
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Οκτωβρίου 2011, 17:26:35 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

1 Σεπτεμβρίου 2011, 20:07:42
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

medicus


ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑ

"Έχουμε εξακριβώσει πως το παλαιό έθιμο του "σταυρώματος" του φαγητού και του ποτού προ του γεύματος περιέχει ένα βαθύτατο μυστικό νόημα. Πίσω του βρίσκεται και το πρακτικό αποτέλεσμα: το φαγητό κυριολεκτικά εξαγνίζεται, εν ριπή οφθαλμού. Πρόκειται για ένα μέγα θαύμα, το οποίο συμβαίνει καθημερινά", δήλωσε η φυσικός Αγγελική Μαλαχόφσκαγια.
Η Μαλαχόφσκαγια μελετά αυτή την δύναμη του Σταυρού επί δέκα περίπου έτη. Είχε ήδη πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό πειραμάτων, τα οποία επιβεβαιώνονταν κατ' επανάληψη, πριν προβεί στην δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων τους.
Αποκάλυψε ειδικότερα τις μοναδικές ιδιότητες που αποκτούσε το νερό μετά απόP την ευλογία του από την Ορθόδοξη Προσευχή και τον Τύπο του Σταυρού. Η μελέτη επίσης αποκάλυψε μια νέα και μέχρι πρότινος άγνωστη ιδιότητα του Λόγου του Θεού να μεταβάλει την ίδια την δομή του νερού, καθιστώντας την οπτική του πυκνότητα μεγαλύτερη, στην περιοχή του υπεριώδους φάσματος.
Οι επιστήμονες έχουν επαληθεύσει την επίδραση του "Πάτερ Ημών" και του Ορθοδόξου Σημείου του Σταυρού επάνω σε παθογόνα βακτηρίδια. Χρησιμοποιήθηκαν δείγματα νερού από διάφορους αποταμιευτήρες - πηγάδια, ποτάμια, λίμνες - για την έρευνα αυτή. Όλα τα δείγματα είχαν κάποια μορφή σταφυλόκοκκου - ένα κολοβακτηρίδιο. Απεδείχθη όμως, πως όταν προφέρθηκε το "Πάτερ Ημών" και τυπώθηκε το Σημείο του Σταυρού επάνω από τα δείγματα αυτά, ο αριθμός των επικίνδυνων βακτηριδίων μειωνόταν, κατά επτά, δέκα, εκατό, ακόμα και περισσότερο από χίλιες φορές.
Τα πειράματα αυτά πραγματοποιήθηκαν με τέτοιον τρόπο, ώστε να αποκλείεται κάθε πιθανότητα αυθεπιβολής. Η προσευχή προφερόταν και από πιστούς και μη-πιστούς, όμως ο αριθμός των παθογόνων βακτηριδίων σε ποικίλα περιβάλλοντα με διαφορετικές ομάδες βακτηριδίων πάλι μειωνόταν, σε σχέση με τα δεδομένα αναφοράς.
Οι επιστήμονες επίσης απέδειξαν την ωφέλιμη επίδραση της Προσευχής και του Σημείου του Σταυρού επί των ανθρώπων. Όλοι οι συμμετέχοντες στα πειράματα διαπίστωσαν μια εξισορρόπηση στην πίεση του αίματος και τους δείκτες του αίματος να βελτιώνονται. Η δε εκπληκτική διαπίστωση ήταν πως όλοι δείκτες άλλαζαν, ανάλογα με το είδος θεραπείας που ήταν αναγκαία - οι υποτασικοί παρατήρησαν άνοδο στην δική τους πίεση, ενώ στους υπερτασικούς μειωνόταν η πίεση.
Επίσης παρατηρήθηκε πως αν το Σημείο του Σταυρού γινόταν πρόχειρα, με τα τρία δάχτυλα ενωμένα ατάκτως ή να τοποθετούνται έξω από τα απαραίτητα σημεία - το κέντρο του μετώπου, το κέντρο του ηλιακού πλέγματος και στις κοιλότητες του δεξιού και του αριστερού ώμου - το θετικό αποτέλεσμα ήταν σημαντικά πιό αδύναμο, ή απουσίαζε τελείως.
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Οκτωβρίου 2011, 17:26:53 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

1 Σεπτεμβρίου 2011, 21:52:41
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Που μπορούμε να βρούμε αυτές τις μελέτες;
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

1 Σεπτεμβρίου 2011, 22:53:06
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73


κανενας ψυχιατρος στο forum?

1 Σεπτεμβρίου 2011, 23:05:06
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Ένας "άλλος" ιατρός των ημερών μας:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος 

και βάλτε στην αναζήτηση:

Άγιος_Λουκάς_Συμφερουπόλεως

« Τελευταία τροποποίηση: 2 Σεπτεμβρίου 2011, 00:07:37 από Βασίλης Παπαδόπουλος »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

1 Σεπτεμβρίου 2011, 23:47:14
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Στο γκούγκλη όταν βάζω "Μαλαχόφσκαγια" (όνομα κι αυτό) δε μου βγάζει τίποτα.
Πως γράφεται στα σλαβικά;

2 Σεπτεμβρίου 2011, 00:10:27
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73


φανταστείτε τι τραβαει ο Μαλαχωφ η μαλαχοφσκι ,ο συζηγος τελος παντων της κυριας

2 Σεπτεμβρίου 2011, 00:14:25
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Μαλαχόφσκι πρέπει να λέγεται, διότι αν λεγόταν Μαλαχώφ, η σύζυγος θα ήταν Μαλάχοβα.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Σεπτεμβρίου 2011, 08:41:54
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Καλό είναι να διαβάζουμε και τον αντίλογο:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

2 Σεπτεμβρίου 2011, 09:20:12
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Που μπορούμε να βρούμε αυτές τις μελέτες;

Όλες, οι σχετικές με το θέμα, αναφορές βρίσκονται σε διάφορα ιστολόγια σε ποικίλες γλώσσες(π.χ. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος). Ανεξάρτητα, πάντως, από την αξιοπιστία τους οι συγκεκριμένες μελέτες μου υπενθύμισαν μία απλή,πραγματική και καθημερινή απόδειξη των όσων ισχυρίζονται, τον Αγιασμό. Και δε μιλάω για τα μπουκαλάκια Αγιασμού που διατηρεί ένας ιερέας σε μία εκκλησία επί δεκαετίες, αλλά για Αγιασμούς που έχω εγώ(και αρκετοί από εσάς) στο σπίτι μου από παρελθόντα έτη(το παλαιότερο δείγμα είναι του 1988). Κανένα από αυτά τα δείγματα δεν έχει, μέχρι σήμερα, μουχλιάσει ή υποστεί οποιαδήποτε αλλοίωση. Το νερό της βρύσης μπορούμε να το βάλουμε σε ένα μπουκαλάκι πλαστικό και να δούμε εαν και σε πόσο χρονικό διάστημα θα αλλοιωθεί η γεύση του και τα γενικότερα χαρακτηριστικά του. Μία απλή και, κατά χιλιάδες φορές επαναλαμβανόμενη, παρατήρηση που βρίσκεται εμπρός των οφθαλμών μας.
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Οκτωβρίου 2011, 17:27:22 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

2 Σεπτεμβρίου 2011, 09:23:00
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
κανενας ψυχιατρος στο forum?

Δημιούργησα το παρόν «νήμα», όχι για να προκαλέσω δημόσια συζήτηση σχετικά με την ύπαρξη ή μη του Θεού, ούτε για προσηλυτισμό. Στατιστικά, τουλάχιστον, υπάρχουν στο φόρουμ άτομα με Ορθόδοξες Χριστιανικές πεποιθήσεις που, ίσως, εκτός των άλλων θεμάτων επιθυμούν να μοιραστούν εμπειρίες, γνώσεις και απόψεις σχετικά με την σχέση της Ιατρικής με την Ορθοδοξία. Αυτός, και μόνο αυτός, είναι ο λόγος που δημιούργησα αυτόν το χώρο, όπου μπορούμε να ανταλλάσουμε αυτές τις εμπειρίες. Χωρίς φανατισμούς ή προσπάθεια εξευτελισμού των οποιοδήποτε «πιστεύω».
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Οκτωβρίου 2011, 17:27:37 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

2 Σεπτεμβρίου 2011, 10:06:23
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όλες, οι σχετικές με το θέμα, αναφορές βρίσκονται σε διάφορα ιστολόγια σε ποικίλες γλώσσες(π.χ. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος).

Πράγματι υπάρχει στο site που αναφέρεις Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος με ημερομηνία δημοσίευσης 3 Μαρτίου 2007.
Παρεμπιπτόντως πάνω από το άρθρο υπάρχει διαφήμιση (προσθήκη: τουλάχιστον τη στιγμή που μπήκα) με τίτλο "Russian Love Match! Join Free" με ότι αυτό συνεπάγεται......αν κάνεις κλικ στην εικόνα.
Επίσης δίπλα από την εικόνα υπάρχει άλλη διαφήμιση με τίτλο: "Travelgirls. Thousand of girls who want to travel" με ότι αυτό συνεπάγεται........αν κάνεις κλικ στην εικόνα.
Πιστεύεις ότι το συγκεκριμένο site αποδίδει αξιοπιστία στην είδηση;
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Σεπτεμβρίου 2011, 10:34:08 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

2 Σεπτεμβρίου 2011, 10:21:49
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Παρόλο που φαινομενικά παράταιρο, το thread είναι ενδιαφέρον...
Καταθέτοντας την άποψή μου σχετικά με τα διάφορα επιστημονικά και μη πειράματα περί της τεκμηρίωσης της ύπαρξης του Θεού και των ενεργειών του, νομίζω ότι είναι μακριά από το πνεύμα της Ορθόδοξης πίστης. Αν υπάρχει διάθεση για συζήτηση πάνω σε αυτό, ευχαρίστως να συμμετέχω.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

2 Σεπτεμβρίου 2011, 10:38:53
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παρόλο που φαινομενικά παράταιρο, το thread είναι ενδιαφέρον...
Καταθέτοντας την άποψή μου σχετικά με τα διάφορα επιστημονικά και μη πειράματα περί της τεκμηρίωσης της ύπαρξης του Θεού και των ενεργειών του, νομίζω ότι είναι μακριά από το πνεύμα της Ορθόδοξης πίστης. Αν υπάρχει διάθεση για συζήτηση πάνω σε αυτό, ευχαρίστως να συμμετέχω.

Η άποψή σας με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Ίσως παρεξηγήθηκαν οι προθέσεις μου από τη δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου, γι'αυτό επιτρέψτε μου να επανορθώσω.
Τη συγκεκριμένη "παρατήρηση"(της δημοσίευσης) και όχι "απόδειξη"(ήταν λάθος η έκφρασή μου) την έβαλα περισσότερο για να σκεφτούμε πόσες συνήθειες καθημερινές, που έρχονται από τους προγόνους μας, κρύβουν την Αλήθεια του Θεού και με τι απλότητα οι παλαιότεροι άνθρωποι την εξέφραζαν, δίχως να την αναζητήσουν περισσότερο. Σίγουρα δεν συμφωνώ με το να προκαλούμε την Αγιότητα του Θεού, ούτε δέχομαι "τσαρλατάνικα" πειράματα. Απλά ήθελα να θυμηθούμε και να αναζητήσουμε στην καθημερινότητά μας παρόμοιες πράξεις με το σταύρωμα στο τραπέζι.
Ζητάω συγγνώμη αν προκάλεσα. Για επιπλέον διευκρινήσεις στη διάθεσή σας.  
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Οκτωβρίου 2011, 17:27:58 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

Λέξεις κλειδιά: Ορθοδοξία  Ιατρική 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
3173 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Φεβρουαρίου 2016, 21:42:36
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
35290 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Νοεμβρίου 2018, 15:50:32
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
58127 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Δεκεμβρίου 2019, 10:22:17
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
36288 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιανουαρίου 2022, 22:04:24
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
11975 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Μαρτίου 2023, 14:22:49
από Argirios Argiriou