ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

σχετικά με την Πνευμονική Υπέρταση

<< < (2/2)

kdiwavvou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαταρχήν συγχαρητηρια για την προσπάθεια να κατεβάσεις προηγούμενα ποσταρίσματά μου (ακόμη και 3 χρόνια πριν) και να αναπτύξεις την απάντησή σου πάνω σε αυτά.Με κάνεις όμως και νοιωθω άβολα γιατί πρέπει να σου πήρε όλο το βραδυ...

Δεν ξέρω αν έχεις πόρωση με την ιατρική(σου βγάζω το καπέλο σε αυτή την περίπτωση) ή αν απλά σκοπευεις μελλοντικά να διεκδικήσεις κάποια ιδιαίτερη θέση στο χώρο μας και μας αφήνεις έντεχνα και επώνυμα το στίγμα σου..Αν ήταν πιο αραιές οι ερωτήσεις σου και σε πιο συναφή θέματα(εσύ πηδάς μέσα σε μια μέρα και καθημερινά από την πν.υπέρταση στη γενικευμένη αγχώδη διαταραχή και στην οστεοπόρωση χωρίς να έχεις λάβει απάντηση στο προηγούμενο θέμα) και αν γινόταν εν είδη προβληματισμού σε περιστατικά και όχι εν είδη καθηγητού έδρας ιατρικής ή μεταπτυχιακού φοιτητή για την εργασία του τότε θα είχες τον απόλυτο σεβασμό μου.Ο τρόπος που καθημερινά αναζητας μου δίνει την αίσθηση πως η ερώτηση δε γίνεται πάντα για την απάντηση αλλά για την ίδια την ερώτηση.

Αν κάνω λάθος συγχώρεσέ με.Αν όχι,απλά σκεψου το!

--- Τέλος παράθεσης ---

απάντηση [ αν και κάπως καθυστερημένη ]

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

________________________________-

jUst fOr  fUn

Δ. Κουναλάκης:
Επισυνάπτω την απάντηση σου γιατί τα εξωτερικά link έχουν αποδειχτεί πολύ μικρού χρόνου ζωής.....

Προσωπικά, πιστεύω ότι πρέπει να διαβάσεις ξανά τον γνωστό ορισμό για την γενική ιατρική της Wonca όσο και τον ορισμό για την ΠΦΥ από τον ΠΟΥ. Εάν τον καταλάβεις, τότε είμαι σίγουρος θα δυσκολευτείς να προσαρμόσεις την ιατρική σου σκέψη σε αυτό που ζητάει η γενική ιατρική, όχι ότι δεν μπορείς να το καταφέρεις.

Δυστυχώς, η θέση του ιατρού στην κοινότητα είναι ιεραποστολική και εκεί έγκειται και η έννοια του λειτουργήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι το τμήμα "ιατρ" δεν θα το βρεις σε όλους τους τίτλους και τις ειδικότητες. Όσο περνάνε τα χρόνια επιβεβαιώνω όλο και περισσότερο τρεις απόλυτες θέσεις που είχα πριν πάρω ακόμη πτυχίο:
α) Ότι το πτυχίο ιατρικής δεν σημαίνει και την ιδιότητα του ιατρού, καθώς και το ότι πολλοί λίγοι μπορούν να γίνουν γενικοί ιατροί.
β) Ότι η γενική ιατρική είναι μια ειδικότητα που οι μόνοι της σύμμαχοι είναι οι ασθενείς και σήμερα πλέον και οι τραπεζίτες.
γ) Ότι θα είμαι πολύ τυχερός εάν δω την γενική ιατρική να αναβιώνει στην Ελλάδα όταν θα είμαι κοντά στην σύνταξη.

Είναι πολύ μεγάλη η συζήτηση και δεν έχω καθόλου χρόνο αυτές τις μέρες. Ελπίζω ότι τα χρόνια που έρχονται με την τεχνολογία θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Ξέρετε η ιστορία κάνει κύκλους...και παλιά υπήρχε τέσσερις ειδικότητες ιατρών... Μπορεί να ξανασυμβεί.

Harper:
 :D

Δεν παλευεσαι απλά βρε kdiwannou!!!
Anyway!

Υπόσχομαι να μην ξανασχοληθω με το θέμα.Δες την όλη φάση σαν μια κακη στιγμη δική μου και όχι σαν κάποιες δικες σου.Keep walking...Καλο βραδυ!

Zachariadis:
Ομολογώ και γώ πως έμεινα με το στόμα ανοιχτό :o :o

Ουδεν σχόλιο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση