Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 07:20:32

Αποστολέας Θέμα: ΕΚΤΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ, ΖΗΤΑ Ο Μ.ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ  (Αναγνώστηκε 4594 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Σεπτεμβρίου 2011, 15:27:45
Αναγνώστηκε 4594 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
ΕΚΤΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ, ΖΗΤΑ Ο Μ.ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ο Λοβέρδος τι θα εισηγηθεί ? Εξίσωση των ιατρών με την ΠΕ Νοσηλεύτρια.....
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

8 Σεπτεμβρίου 2011, 17:25:01
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


"Υπενθυμίζεται πως για πρώτη φορά ορίσθηκε ότι οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών πρέπει να είναι ανάλογοι με το λειτούργημα τους και ότι τα της βαθμολογικής και μισθολογικής των κατάστασης ορίζονται με ειδικούς νόμους με την διάταξη του άρθρου 87 του Συντάγματος του 1952. Η διάταξη αυτή περιελήφθη και στο άρθρο 88 του Συντάγματος του 1975."

Ίσως ο Υπ. Δικαιοσύνης να έχει δίκιο. Στο Νομό μου, οι Δικαστικοί λειτουργοί (Πρωτοδικείο+Εισαγγελεία Πρωτοδικών) δεν είναι παραπάνω από 6-7, ενώ οι ΕΣΥτες, ζωή νά 'χουμε, υπερβαίνουμε τους 110. Επιπλέον, αντιμετωπίζουν κώλυμα εντοπιότητας (δεν μπορούν να υπηρετούν στο Νομό από τον οποίο κατάγονται αυτοί ή οι σύζυγοί τους [πλην Αθηνών-Θεσ/νίκης]) και υπόκεινται σε διαρκείς μεταθέσεις. Δεν κρίνω σωστό ν΄αμοιβόμαστε όσο οι Δικαστικοί λειτουργοί, αλλά IMHO πρέπει στο μισθολόγιο του Δημοσίου να ερχόμαστε αμέσως μετά. Μη γινόμαστε και Λουράντοι....
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Σεπτεμβρίου 2011, 17:33:29
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Θυμησέ μου pls τον ιδρυτικό νόμο του ΕΣΥ σχετικά με τις αμοιβές των ιατρών ΕΣΥ.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

13 Σεπτεμβρίου 2011, 02:30:28
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο οι δικαστικοί, οι ένστολοι,  οι γιατροί του ΕΣΥ και οι καθηγητές της ανώτατης εκπαίδευσης (ΑΕΙ,ΤΕΙ) για τους  οποίους θα υπάρξουν αυτόνομα μισθολόγια, είπε στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ενώ αναφέρθηκε και σε θέματα επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαχινίδης είπε:

«Το ενιαίο μισθολόγιο δεν περιλαμβάνει επί του παρόντος τα ειδικά μισθολόγια, αυτό είναι ξεκάθαρο το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή. Τα ειδικά μισθολόγια είναι τα Σώματα Ασφαλείας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι Δικαστές, οι Γιατροί του ΕΣΥ, καθώς επίσης και οι καθηγητές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ».

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους οι παραπάνω εργαζόμενοι εξαιρούνται ο κ. Σαχινίδης δήλωσε: «Υπάρχουν ορισμένα επαγγέλματα στα οποία δεν μπορούν να εφαρμοστούν εκ των πραγμάτων οι κανόνες οι οποίοι εφαρμόζονται στα υπόλοιπα επαγγέλματα. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Το ενιαίο μισθολόγιο όπως ξέρετε, συνοδεύεται και από ένα βαθμολόγιο. Θα πάρουμε δηλαδή το βαθμολόγιο που θα αφορά το δημόσιο υπάλληλο και θα το βάλουμε στο στρατό και στην αστυνομία; Άρα εκ των πραγμάτων τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στο στρατό και στην αστυνομία δεν μπορούν να βρουν αντιστοίχιση στα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτό, λοιπόν, είναι ξεκάθαρο γι' αυτό και είπαμε ότι θα το συζητήσουμε χωριστά».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο υπουργός είπε ότι «θα υπάρξει παρέμβαση και σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, δεν πρόκειται να αφήσουμε στην άκρη τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Αυτό το οποίο είχαμε αποτυπώσει όταν είχαμε παρουσιάσει τα στοιχεία των ΔΕΚΟ - μέσα από τα οποία πρόεκυπτε ότι κατά μέσον όρο ο ετήσιος μισθός είναι της τάξης των 45.000,00 € με 55.000,00 € - δεν πρόκειται να συνεχιστεί μετά την ψήφιση και την παρέμβαση που θα κάνουμε στα μισθολόγια όλων αυτών των φορέων».
Ο κ. Σαχινίδης αρνήθηκε ότι οι εργαζόμενοι στη Βουλή δεν είναι ειδικό μισθολόγιο, ενώ για τους εργαζόμενους  στα ΕΛΠΕ, είπε ότι «είναι η δεύτερη κατηγορία στην οποία αναφέρθηκα σε όλες εκείνες τις εταιρείες οι οποίες βρίσκονται εκτός κεντρικής Κυβέρνησης, αλλά εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ή σε εκείνες τις εταιρείες οι οποίες είτε είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, είτε όχι, ορίζει τη διοίκησή τους το ελληνικό δημόσιο».

Για τα επιδόματα που ενσωματώνονται στο ενιαίο μισθολόγιο, ο υπουργός ανέφερε ότι μόνο ένα ποσοστό 20% - 23% από τα καταργούμενα επιδόματα θα ενσωματωθεί στο βασικό μισθό για τους πτυχιούχους πανεπιστημίων και ένα ποσοστό 17% για πτυχιούχους ΤΕΙ. Προσέθεσε ότι σύμφωνα με το σχέδιο του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους , η απώλεια από τα καταργούμενα επιδόματα για απόφοιτους υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα κυμαίνεται από 3% έως 5%.

Πάντως, οι αποδοχές προσωπικού στο πλαίσιο του Προϋπολογισμό 2012 θα υπολογισθούν με το ισχύον μισθολόγιο, σύμφωνα με  εγκύκλιο που απέστειλε ο αναπλ. υπουργός κ. Σαχινίδης, προς τους εποπτευόμενους φορείς που περιλαμβάνονται στο μητρώο της Γενικής Κυβέρνησης. 

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

13 Σεπτεμβρίου 2011, 07:11:18
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

dralex


Για να δούμε τι θα κάνουν. Εμένα μου φαίνεται πολύ ύποπτο που άφησαν τους γιατρούς του ΕΣΥ απέξω. Πρώτη φορά αναγνωρίζουν την ύπαρξη αυτού του κλάδου άλλοι εκτός φυσικά του υπουργού μας..

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
7 Απαντήσεις
7700 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Φεβρουαρίου 2012, 13:23:42
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
5185 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Φεβρουαρίου 2015, 23:59:29
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5067 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Απριλίου 2019, 23:32:10
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3017 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Ιανουαρίου 2021, 06:47:38
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3632 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Ιανουαρίου 2024, 01:03:44
από Argirios Argiriou