Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 04:33:20

Αποστολέας Θέμα: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!  (Αναγνώστηκε 3376 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Σεπτεμβρίου 2011, 21:42:52
Αναγνώστηκε 3376 φορές
Αποσυνδεδεμένος

carlita


ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ



· ΕΟΠΥΥ

· Άνοιγμα της ΠΦΥ σε επιχειρηματικά συμφέροντα

· Συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, Κλινικών και φορέων Κοινωνικής προστασίας

· Φάρμακο

· Οφειλές δεδουλευμένων από Ασφαλιστικά Ταμεία

· Νομοσχέδιο περί αναδιάρθρωσης υπηρεσιών Υγείας



Σας παραθέτουμε τις θέσεις-απόψεις του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά σε αντιδιαστολή με αυτές του Υπουργού Υγείας και της Κυβέρνησης και ζητάμε συμπαράσταση από τους πολίτες-χρήστες των υπηρεσιών Υγείας, καθώς και από τα ΜΜΕ, από τα οποία επιπροσθέτως ζητάμε να αναδεικνύουν την επικρατούσα κατάσταση στα θέματα υγείας και όχι τις πομφόλυγες της Πολιτικής Ηγεσίας.


ΕΟΠΥΥ


Η θέση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά (που είναι η ίδια με αυτή των υπόλοιπων Ιατρικών Συλλόγων και του ΠΙΣ) είναι μία και αδιαπραγμάτευτη:

· Η ΠΦΥ θα πρέπει να είναι ασφαλής, προσβάσιμη σε κάθε πολίτη και επιστημονικά επαρκής, ώστε να διασφαλίζει πλήρως το υπέρτατο αγαθό της Υγείας.

· Όλα τα μέλη της Ιατρικής Κοινότητας που το επιθυμούν, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στις μονάδες της ΠΦΥ, ήτοι:

- Κατά πράξη και περίπτωση

- Ελεύθερη επιλογή ιατρού από τον ασθενή

- Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με τους Ιατρικούς Συλλόγους και τον ΠΙΣ


Η πάγια αντιμισθία αποτελεί εξαθλιωμένη σχέση παροχής υπηρεσιών, διότι δημιουργεί εξάρτηση του ιατρού προς τον πολίτη, του πολίτη προς τον ιατρό και των δύο προς την εκάστοτε Πολιτεία και δεν συμβάλλει στην ανάδειξη των επιστημονικών προσόντων του ικανού και έμπειρου ιατρού, αλλά στηρίζεται στην υποτέλεια προς την εξουσία. Όλα τα ανωτέρω χειροτερεύουν όταν οι «λογιστές» της Υγείας υποτιμώντας τον άρρωστο, τον ιατρό και το έργο του, τιμολογούν την επίσκεψη από 0,86 έως 1 ευρώ, κάτι που καθολικά απορρίπτουμε. Δεν θα επιτρέψουμε δε σε κανένα μέλος μας να ευτελιστεί με αυτές τις τιμές...



ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΦΥ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ


Πρωτοστατώντας, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά μαζί με πολλούς Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας στο τέλος Ιουλίου-αρχές Αυγούστου ενημέρωσε με Ανοικτή Επιστολή τον Πρωθυπουργό της χώρας (από τον οποίο δεν έχουμε λάβει καμμία απάντηση, για κανένα θέμα), τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καθώς και τους αρχηγούς των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ότι θα πρέπει να σταματήσει το άνοιγμα του επιχειρείν στην ΠΦΥ από εξωιατρικά συμφέροντα και να προστατευθεί το υπέρτατο αγαθό της Υγείας, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

Ανακοινώνουμε δε ότι στην πρώτη εκτελεστή πράξη, που θα ζητηθεί από επιχειρηματία, θα κατατεθεί αίτηση για άμεση ακύρωση ενώπιον του αρμοδίου Διοικητικού Δικαστηρίου (ΣτΕ), στηριζόμενοι στην αντισυνταγματικότητά της (Σύνταγμα, Ιατρική Νομοθεσία & Δεοντολογία, ΑΝ 1565/39), θα φθάσουμε δε μέχρι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Ελπίζουμε, για να μην γίνουν όλα τα ανωτέρω, αλλά κυρίως για να προστατευθεί ο Έλλη­νας πολίτης, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να λάβει άμεσα νομοθετικές αποφάσεις τέτοιες, ώστε ακόμη και την τελευταία στιγμή να δείξει ότι αντιστέκεται στις πιέσεις των μεγάλων συμφερόντων.



ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ-ΚΛΙΝΙΚΩΝ κλπ.

Οι συγχωνεύσεις όπως ανακοινώθηκαν είναι προς λάθος κατεύθυνση. Εξυπηρετούν λογιστικά μόνο νούμερα και δεν αποβαίνουν προς όφελος των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, που θέλουν οι πολίτες από το ΕΣΥ.

Η χώρα μας έχει ιδιαίτερα γεωγραφικά στοιχεία και υποχρέωση της Πολιτείας είναι να εγγυηθεί Νοσοκομειακούς σχηματισμούς ασφαλείς για τον ασθενή, τον ιατρό και το λοιπό προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές. Επομένως πριν μιλήσουμε για λειτουργικές δαπάνες και πριν υποσχεθούν στην Τρόικα οτιδήποτε, οφείλουν να λάβουν υπόψιν τους τα ανωτέρω.


ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά θεωρεί προσβολή και καταγγέλει την αρνητική λίστα φαρμάκων, με την οποία 440 φάρμακα -που μπορεί να έχει ανάγκη ο ασθενής-χορηγούνται μεν με ιατρική συνταγή, αλλά τα πληρώνει ο ίδιος. Για το θέμα αυτό ζητήσαμε από τα μέλη μας να λειτουργήσουν σαν ιατροί και να συνεχίσουν να τα συνταγογραφούν στους ασφαλισμένους των Ταμείων.

Το Ιατρικό Σώμα κατηγορείται από την Κυβέρνηση για την υψηλή φαρμακευτική δαπάνη.

Ερωτούμε:

· Τις τιμές των φαρμάκων τις έβαλαν οι ιατροί ;

· Τις τιμές στα υγειονομικά υλικά τις έβαλαν οι ιατροί ;

· Οι Έλληνες Πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα νέας τεχνολογίας ;

· Πόσα Νοσοκομεία έχουν διπλογραφικό σύστημα και δη στα υλικά των χειρουργείων ;

· Γιατί η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει κεντρική κοστολόγηση στα υλικά ;


Είμαστε υπέρ της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Όμως θα πρέπει να γίνει προσβάσιμη και εύχρηστη και κυρίως να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, κάτι που δεν είμαστε σίγουροι ότι με την υφιστάμενη κατάσταση ισχύει. Γι' αυτό θα ζητήσουμε διασφάλιση από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Αρχή Διασφάλισης του απόρρητου των επικοινωνιών. Κόστος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.


ΟΠΑΔ και άλλα Ταμεία
Έχουμε προσφύγει στο ΣτΕ για τη δυνατότητα συνταγογράφησης από μη συμβε­βλημένους με τον ΟΠΑΔ - ή με άλλα Ταμεία- ιατρούς. Θεωρούμε ότι οι συμβάσεις με τα Ασφαλιστικά Ταμεία είναι συμβάσεις υπηρεσιών και η δυνατότητα συνταγογράφησης απορρέει εκ της ιδιότητας του Ιατρού, ο οποίος σαφώς οφείλει να σέβεται τους υπάρχοντες όρους.


Οφειλές μέχρι σήμερα :

· ΟΠΑΔ (από τέλος 2009)

· ΟΑΕΕ (από Αύγουστο 2009)

· Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (Οκτώβριο 2010)

· ΤΑΠ-ΟΤΕ (2 χρόνια)

· ΟΝ (1 χρόνος)

Σαν Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά μαζεύουμε τις οφειλές των Ταμείων προς τους ιατρούς, που -ενδεικτικά επί 100 ιατρών- ανέρχεται στο ποσό των 4.373.680 ευρώ. Ετοιμάζουμε αγωγές για αποζημιώσεις στα αρμόδια Δικαστήρια για τα δεδουλευμένα των ιατρών, που δεν τους έχουν καταβάλει οι ανωτέρω Ασφαλιστικοί Οργανισμοί (ΠΔ 138/2008) και μάλιστα εντόκως. Στο αρθ. 1 του πρώτου πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών..
Καταγγέλουμε

την κοροϊδία που υφίστανται οι ιατροί του ΙΚΑ, εργασιακά αλλά και σε επίπεδο εργασιακών συνθηκών (6 min τον άρρωστο, laptop, επαγγελματική ομηρία ετών, κρίσεις υπηρεσιακών συμβουλίων, μη ανανέωση συμβάσεων έργου ιατρών, που υπηρετούσαν στο ΙΚΑ με κριτήρια ανακόλουθα της προκήρυξης, εκφοβισμός συνταγογράφησης κ.α.).


Καταγγέλουμε

και ζητάμε την άμεση απόσυρση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου « αναδιάρθρωση του ΕΣΥ και άλλες διατάξεις.», όπου επιχειρείται (εκτός των άλλων) να μην προσλαμβάνουν ιατρούς στο ΕΣΥ, αλλά να καλύπτουν περιστασιακά και πρόσκαιρα τις ανάγκες με τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς.

Καταγγέλουμε

τις συμβάσεις των Ασφαλιστικών εταιρειών με τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, που θέλουν να τους δώσουν 556 κρεβάτια, στερώντας τα από τους πολίτες που δεν έχουν ιδιωτική ασφά­λιση. Αλήθεια γιατί ;


Καταγγέλουμε

ότι (πονηρά σκεπτόμενοι) κανείς από την Κυβέρνηση δεν έχει μιλήσει μέχρι τώρα για τους εργαστηριακούς ιατρούς και εμείς συνδυάζοντας το παζλ -του τί έχει νομοθετήθει μέχρι σήμερα- ξέρουμε πού και πώς θα ξεπουλήσει τις εργαστηριακές εξετάσεις: Στα μεγάλα εξωιατρικά συμφέροντα.


Όλα τα ανωτέρω μας οδηγούν σε ένα δρόμο: Ότι τα μέτρα που έχει λάβει και θέλει να λάβει η ανάλγητη και άσχετη Πολιτική Ηγεσία των Υπουργείων Υγείας & Εργασίας οδηγούν στη μη ασφαλή παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, στον ευτελισμό και την αναξιοπρέπεια ενός επιστήμονα: Του Ιατρού.


Καλούμε δε όλα τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική-Πανιατρική απεργία στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2011 και στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 8-9-2011 και ώρα 11 το πρωί. Επίσης τους καλούμε να είναι σε ετοιμότητα για μελλοντικές κινητοποιήσεις.


Για το ΔΣ


     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                           ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ



Επισυναπτόμενο σελίδας 3

Οφειλές Ταμείων σε ιατρούς (συμπληρωματικό)

Από τα συγκεντρωμένα στοιχεία, επί αθροίσεων σε 100 ιατρούς, ενδεικτικά αναφέρουμε:



ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΑΕΕ

ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ

ΤΥΔΚΥ

ΕΤΑΑ

ΤΑΥΤΕΚΩ
ΕΤΑΠ-ΜΜΕ 2.844.290,00

373.856,00 449.765,00

409.265,00 143.472,00 136.048,00 16.984,00


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.
Albert Einstein

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2989 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Μαρτίου 2009, 18:21:59
από Αγωνιστική Παρέμβαση
0 Απαντήσεις
2872 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Ιουνίου 2010, 21:59:11
από mandreou
5 Απαντήσεις
5486 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Ιουλίου 2011, 09:33:38
από EzeΤΡΟΛ
8 Απαντήσεις
8406 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Ιανουαρίου 2012, 22:36:58
από Denominator
0 Απαντήσεις
3537 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Νοεμβρίου 2018, 23:04:53
από Argirios Argiriou