ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Ομοιοπαθητική

<< < (3/8) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈχω μία απορία...: Υπάρχουν ιατροί που εφαρμόζουν την ομοιοπαθητική ιατρική και ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Γενικοί Ιατροί ;;
Δεν εχω δεί ούτε ακούσει για π.χ αγγειοχειρουργό, νεφρολόγο,παιδίατρο ή ιατρό οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας να ασχολείται και να εφαρμόζει
ομοιοπαθητική ιατρική... 

--- Τέλος παράθεσης ---
Υπάρχουν, από ότι ξέρουμε, μη ιατροί που εφαρμόζουν την ομοιοπαθητική.
Από καθαρή περιέργεια, τι κάνουν όταν έχουν να αντιμετωπίσουν π.χ. σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, ασταθή στηθάγχη, επαπειλούμενη κύηση, καταστροφικό αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, πέμφιγα, αρτηριακή εμβολή κάτω άκρου;
Σοβαρά το ρωτάω, γιατί είμαι ανοικτός στη γνώση και θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να μάθω κάτι καινούριο.

EzeΤΡΟΛ:
Ευπρόσδεκτες οι παρατηρήσεις σας και συγγνώμη για την παρεκτροπή μου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕκανε ενέσεις στρεπτομυκίνης και, με έκπληξη του παρατήρησε ότι εκτος από τη φυματίωση θεραπεύθηκε και το έλκος του. (Υπάρχει και άλλη εκδοχή ότι πηρε αντιβιοτικά για αιμορραγική γαστρεντερίτιδα και υποχώρησε το έλκος).

--- Τέλος παράθεσης ---

Έχω την εντύπωση ότι η στρεπτομυκίνη και τα αντιβιοτικά ανήκουν στην Ιατρική. Δεν γνωρίζω αν τα χρησιμοποιεί επίσης και η Ομοιοπαθητική.

Αλήθεια, τί προτείνει η Ομοιοπαθητική για την αντιμετώπιση της φυματικής νόσου;
Μήπως δυναμοποιημένο εκχύλισμα πτυέλων φθισικού;  :D Λέτε ποτέ να φτάσουμε να το θεωρούμε ως mainstream θεραπεία; ( Μαζί με βραβείο Νόμπελ για όποιον το σκεφτεί; ) Πολύ αμφιβάλλω...
Και για το πεπτικό έλκος; (Εξ όσων διαβάσαμε, ο συνάδελφος θεραπεύτηκε χάρη στην Ιατρική και όχι χάρη στην Ομοιοπαθητική.)

Σε κάθε περίπτωση, τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν αποζημιώνουν ομοιοπαθητικά σκευάσματα.

--- Παράθεση από: Βασίλης Παπαδόπουλος ---Από καθαρή περιέργεια, τι κάνουν όταν έχουν να αντιμετωπίσουν π.χ. σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, ασταθή στηθάγχη, επαπειλούμενη κύηση, καταστροφικό αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, πέμφιγα, αρτηριακή εμβολή κάτω άκρου;
Σοβαρά το ρωτάω, γιατί είμαι ανοικτός στη γνώση και θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να μάθω κάτι καινούριο

--- Τέλος παράθεσης ---

Παρατηρώντας την πρακτική Ομοιοπαθητικών, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτοί επιδίδονται σε τακτική παρακολούθηση ασθενών που είτε είναι ασυμπτωματικοί, είτε ΝΦΔιάρηδες, είτε πάσχουν από κάτι ούτως ή άλλως αυτοϊάσιμο.
Αν τα πράγματα δυσκολέψουν, τότε παραχωρούν το λόγο στην Ιατρική.
Θυμάμαι την απάντηση ενός Ομοιοπαθητικού όταν τον ρώτησα πώς αντιμετωπίζουν έναν ασθενή που εμφανίζει οξύ στεφανιαίο επεισόδιο:
- Μα, σκοπός είναι να μη φτάσει στο σημείο να το εμφανίσει!

Νταξ, καλά...

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠαρατηρώντας την πρακτική Ομοιοπαθητικών, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτοί επιδίδονται σε τακτική παρακολούθηση ασθενών που είτε είναι ασυμπτωματικοί, είτε ΝΦΔιάρηδες, είτε πάσχουν από κάτι ούτως ή άλλως αυτοϊάσιμο.

--- Τέλος παράθεσης ---
Κλασσικές περιπτώσεις που δίνουν εγκυρότητα στην placebo θεραπεία, δηλαδή.

dimipap73:
προ 12 ετιας επισκεφτηκα την αλοννησο απο απορια για το τι διαλο ειναι αυτη η ομοιοπαθητικη. Μαλιστα μου κοστισε αρκετα χρηματα για τα οικονομικα δεδομενα μου εκεινη την εποχη.Παρακολουθησα σεμιναριο ομοιπαθητικης.Αυτα που ακουσα εκει μαλλον με προσεβαλαν σαν επιστημονα καθως βασισμενοι σε παρδαλα πειραματα και με αναφορες σε πνευμονιες που περνουσαν τα διαφορα σταδια και μετα απο 6 μηνες οι ασθενεις απυρετουσαν!,οι διδασκοντες μας εβαζαν σε ενα mood μαγειας αποκρυφισμου της ιατρικης και οι λιγοτερο πραγματιστες απο τους γιατρους και τους οδοντιατρους του σεμιναριου τσιμπουσαν.Αλλα για να μη κατηγορουμε την ομοιοπαθητικη και τον βυθουλκα εχω να πω οτι η αλονησος αξιζε κυριως λογω των παραλιων της που ειναι ΜΑΓΙΚΕΣ (μαλλον γιαυτο επιλεχθηκε να γινει εκει το κεντρο της μαγικης αυτης υπερειδικοτητας).Θυμαμαι ακομα και κατι ολανδεζες φοιτητριες που παρακολουθουσαν το σεμιναριο και οι οποιες ειχαν προσλκηθει μαλλον για να κανουν πιο ευχαριστη την παρακολουθηση του σεμιναριου.Λυπαμαι ,συναδελφε που υπερασπιζεσαι την αποκρυφιστικη αυτη ειδικ.οτητα ,αλλα απο τα σεμιναρια εμενα μου μειναν οι εικονες των παραλιων και των ολανδικων αναρτησεων, τα υπολοιπα τα θεωρω (απο τοτε μαλιστα) αναξια λογου.Τωρα να πραγματικα βρεθεις για σεμιναριο στην αλονησο στειλε μου pm για να σου πω που εχει καλους ψαροτοπους τουλαχιστον να φας καλο ψαρακι και προσοχη υπαρχουν περιοχες και νησακια εκει κοντα που το  ψαρεμα απαγορευεται

Δ. Κουναλάκης:
προσωπικά, πιστεύω ότι προέχει η θεραπεία του ασθενή, με όποιο τρόπο κι αν γίνεται αυτό αρκεί να τηρούνται κάποιοι δεοντολογικοί κανόνες.
Η αυθυποβολή (και μόνο) που προσφέρει η ομοιοπαθητική, εάν θεραπεύει τον ασθενή, ελάχιστα με ενδιαφέρει τι κάνει και πως το κάνει.
Τώρα, εάν η "θεραπεία" έχει ως αποτέλεσμα να μην θεραπεύεται η νόσος και να υπάρχουν επιπλοκές μακροπρόθεσμα αυτό είναι κάτι που δεν είναι ανεκτό. Πάντως, γενικά έχω δει ότι οι ομοιοπαθητικοί ασχολούνται με νοσήματα που η ψυχική κατάσταση του ασθενή επιδρά στο πόσο αισθάνονται την ασθένεια τους ή στο πόσο δίνει συμπτώματα.... Συνεπώς, δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς τι προσφέρουν.....

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση