ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Ομοιοπαθητική
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ Διεθνής Ιατρική Εταιρεία Προηγμένης Ομοιπαθητικής διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Προηγμένη Ομοιοπαθητική - Μια εφαρμογή για τους ιατρους όλων των ειδικοτήτων" στο Motel Natassa της Ξάνθης στις 17/5/17 και ώρα 19:00.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης, το έχει διαβάσει αυτό;
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν ξέρω, υποθέτω ότι ξέρουν.
Ίσως έγινε εκ παραδρομής.
Έτσι όμως μπορούμε να δώσουμε ιατρικό βήμα σε κάθε εναλλακτική θεραπεία.
Θέλει πολύ διάκριση.
Ορθοπαιδικός:
Μεταφέρω σχετική με ομοιοπαθητική ανάρτηση απο το FB...
--- Παράθεση ---Και εκεί που βρισκόμουν στη μεγάλη σκοτούρα και προσπαθούσα να βρω χειρουργό σε δημόσιο νοσοκομείο και σχετικά σύντομα για την αφαίρεση της χολής που μου προέκυψε, χτυπάει το κινητό μου. Πρόσεξα μάλιστα πως ήταν κλήση μέσω μεσεντζερ, πράγμα που μου έκανε εντύπωση γιατί δε χρησιμοποιώ αυτό τον τρόπο επικοινωνίας. Εμφανιζόταν στην οθόνη του κινητού ένα όνομα κάποιου φίλου στο φβ, αλλά οχι κάποιου που γνωρίζω προσωπικά.
-Λεγετε?
-Ειστε ο Άρης?
-Μάλιστα.
-Ειδα την ανάρτηση σας σχετικά με τις πέτρες στην χολή σας. Να σας δώσω ένα χαπακι να σας τις διαλύσει?
-Μα συγγνώμη, εσείς ποιος είστε? Οι γιατροί μου είπαν ότι χρειάζεται αφαίρεση όλης της χολής χειρουργικά και ότι δεν υπάρχει άλλη θεραπεία.
-Εγω είμαι ομοιοπαθητικός ιατρός και μπορώ να σας δώσω ένα ομοιοπαθητικό χαπακι, που είναι πολύ φτηνό, δε θα σας κοστίσει τίποτα σχεδόν και θα σας καθαρίσει τη χολή από τις πέτρες διαλύοντας τις.
-Με αιφνιδιαζετε αλλά αφήστε με να το σκεφτώ, θα σας απαντήσω σε λίγο.
Σκέφτηκα, είναι δυνατόν με ένα χαπακι ομοιοπαθητικής να μπορείς να γλυτώσεις την ταλαιπωρία ενός χειρουργείου? Είναι πολύ πιθανόν η επίσημη δυτική ιατρική να έχει δει ένα τέτοιο σκεύασμα να έχει τόσο θαυματουργά αποτελέσματα και παρόλα αυτά να αρνείται να το χορηγήσει στους ασθενείς? Είναι λογικο τόσοι άνθρωποι να συνωστίζονται στα χειρουργεία μόνο και μόνο γιατί η επιστήμη ξεροκέφαλα σκεπτόμενη, προτιμάει να ταλαιπωρεί τους ανθρώπους αντί να τους λύσει έτσι εύκολα και αρκετά "μαγικά" το πρόβλημα?
Εγώ λέω πως αποκλείεται. Πως οι ομοιοπαθητική αποκλείεται να σοβαρολογει όταν τάζει θαυματουργά μαντζούνια. Ότι δε θα ήταν καλή ιδέα να το δοκίμαζα γιατί θα με καθυστερούσε και ίσως να είχα να υποστώ επιπλοκές λίαν επώδυνες που θα μπορούσε να δημιουργήσει η καθυστέρηση.
Έστειλα μήνυμα στον άνθρωπο, όπου τον ευχαρίστησα μεν για το ενδιαφέρον του, αλλά του δήλωσα πως δεν πιστεύω στην ομοιοπαθητική και συνεπώς δε θα ακολουθήσω την συμβουλή του.
Αλλά μου κάνει εντύπωση. Είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι παγκοσμίως που αυτοονομάζονται ιατροί(μερικοί μάλιστα είναι και κανονικοι ιατροί ταυτόχρονα-ποτε δεν κατάλαβα πως γίνεται αυτό)να συστήνουν τα θαυματουργά παρασκευάσματά τους στους ασθενείς τους χωρίς να νοιάζονται για τις συνέπειες? Και κυρίως, πως βρίσκονται τόσοι ευκολόπιστοι, σήμερα, το 2017 που πιστεύουν στα θαύματα και ρισκάρουν σ'αυτα?
Πέρασαν πολλά χρόνια για να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε την "κυρά μας τη μαμή", έτσι δεν είναι?
--- Τέλος παράθεσης ---
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
--- Παράθεση ---Και εκεί που βρισκόμουν στη μεγάλη σκοτούρα και προσπαθούσα να βρω χειρουργό σε δημόσιο νοσοκομείο και σχετικά σύντομα για την αφαίρεση της χολής που μου προέκυψε,
--- Τέλος παράθεσης ---
Εκείνη η λίστα χειρουργείων, ακόμη έρχεται;
Argirios Argiriou:
02/09/2017
Εγγραφή ή Είσοδος
GirousisN:
Εγγραφή ή Είσοδος02/09/2017
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Εμείς όμως περί άλλων τυρβάζουμε. Ο Πατούλης απασφάλισε...
--- Παράθεση ---O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει τη σκανδαλώδη εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής του ΚΕΣΥ αναφορικά με το προτεινόμενο νομοθετικό πλαίσιο για την ομοιοπαθητική που ανοίγει το δρόμο για την ανεξέλεγκτη άσκηση της ομοιοπαθητικής από μη ιατρούς.
Η απαράδεκτη αυτή εισήγηση προτείνει την απαγόρευση της άσκησης της ομοιοπαθητικής από τους γιατρούς και μάλιστα τους τιμωρεί με αναστολή της ιατρικής ιδιότητας και ειδικότητας , σε περίπτωση που επιθυμούν να την ασκήσουν.
Αντίθετα παραπέμπει τις αρμοδιότητες για την άσκηση της θεραπευτικής πρακτικής στο..υπουργείο εμπορίου! Την ίδια ώρα αυτό το παράλογο και αναχρονιστικό κείμενο χαρακτηρίζει ως ασθενείς όσους απευθύνονται σε ομοιοπαθητικούς.
Τονίζουμε ότι τίθενται σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία καθώς τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα είναι νομοθετημένα ως φάρμακα από το 2013 και η συγκεκριμένη θεραπευτική πρακτική πρέπει να ασκείται αποκλειστικά από ιατρούς που λογοδοτούν στα αρμόδια όργανα των Ιατρικών Συλλόγων.
Καταγγέλλουμε ότι η εν λόγω εισήγηση δεν έλαβε υπόψη τις θέσεις των Ιατρικών Συλλόγων, για το σοβαρό αυτό θέμα καθώς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Ο ΙΣΑ τονίζει ότι η ομοιοπαθητική όπως και κάθε εναλλακτική θεραπεία πρέπει να διενεργείται μόνο από ιατρούς. Και τούτο γιατί κάθε πράξη για θεραπευτικούς, διαγνωστικούς και προληπτικούς σκοπούς εμπίπτει στην έννοια της θεραπευτικής πράξης σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν.3418/2005.
Όταν μη ιατρός εκτελεί τις θεραπευτικές αυτές πράξεις πρόκειται για παράνομη άσκηση της ιατρικής που εγκυμονεί κινδύνους για τι δημόσια υγεία.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση