Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑγαπητέ κ. Παπαδόπουλε,
--- Τέλος παράθεσης ---
Αγαπητή Κα Rose,
Έκανα μία βόλτα στο Ροδόκηπο και, εκτός από κάποια αξιοπρόσεκτα γραφόμενα που παραπέμπουν μάλλον σε κερδοσκοπική εταιρεία (το αφήνω στην κρίση του καθενός), διανθισμένα με μπόλικες νύξεις θρησκευτικού συγκρητισμού, δεν είδα κάποιο όνομα. Θα μπορούσα να συνεχίσω την ευχάριστη κουβέντα επί επωνύμου βάσεως.
Rose:
Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε,
είναι κανονισμός του φόρουμ, να επιτρέπει την επώνυμη ή ανώνυμη συζήτηση, και ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέγει. Η ανώνυμη συζήτηση δεν σημαίνει απαραίτητα πως κάποιος κρύβεται αλλά ίσως δεν κατευθύνεται από προσωπικές φιλοδοξίες. 'Αλλωστε αν θέλετε να συζητήσετε επώνυμα μαζί μου, γνωρίζετε τον τρόπο να επικοινωνήσετε, και θα είναι χαρά μου να συζητήσουμε περαιτέρω, και κατ' ιδίαν, αν το επιθυμείτε.
'Οσον αφορά τα σχόλια σας για τον Ροδόκηπο, (που είναι εκτός θέματος συζήτησης) αναμένω να μου εξηγήσετε πως αντλήσατε αυτά τα συμπεράσματα, πως δεν πρόκειται για Μη Κερδοσκοπικό οργανισμό, ειδάλλως χρειάζεται να αναιρέσετε τις συκοφαντίες σας.
Εγγραφή ή Είσοδοςδιανθισμένα με μπόλικες νύξεις θρησκευτικού συγκρητισμού
--- Τέλος παράθεσης ---
Μάλλον είδατε το όλο ζήτημα πολύ επιφανειακά. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς μία σωστή διάγνωση αν δεν μελετήσει πιο βαθιά κάποια πράγματα, και αν πραγματικά, ενδιαφέρεστε να κατανοήσετε, τι διαπραγματεύεται ο Ροδόκηπος, θα χρειαστεί να αφιερώσετε κάποιο διάστημα για μελέτη.
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλό θα ήταν με τη θεραπεία να ασχολούνται όσοι έχουν το εκ του νόμου δικαίωμα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Να το υπενθυμίσω για άλλη μια φορά και εγώ. Ο δε νόμος ισχύει ανάλογα και για κάθε προϊόν (φυτικό ή συνθετικό) που πωλείται με διαφημιζόμενη θεραπευτική ιδιότητα.
Τέλος, όταν ακούω να ξεχωρίζουν τα φυτικά από τα χημικά δύο πράγματα συμβαίνουν: Ή πρόκειται για απατεώνα ή πρόκειται για άνθρωπο που δεν διαθέτει στοιχειώδεις γνώσεις χημείας. Τόσο τα φυτικής προέλευσης ή φυτικά όσο και τα συνθετικά στο εργαστήριο ή στο εργοστάσιο είναι και τα δύο χημικά. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, δεν νομίζω πλέον ότι είναι μόνο πρόβλημα εκπαίδευσης.
Και δεν ξεχνάμε κάτι: Για την δράση του Placebo έχουμε πλέον έμμεσα πολλές αποδείξεις σε μοριακό επίπεδο για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί χημικά αλλά δεν έχουμε καμιά απόδειξη ακόμη για όλα τα υπόλοιπα που ανάγονται στο "πνευματικό τομέα" Οι δε επώνυμοι και πρωτοπόροι αλχημιστές ποτέ δεν μπλέξαν την επιστήμη με τα θρησκευτικά και τα πνευματικά.
Τέλος, η γνώμη του καθενός είναι κάτι το σχετικό και όχι απόδειξη. Και εγώ πιστεύω ότι η κύηση ενέχει και μια παροδική ψύχωση αλλά δεν έχω καταφέρει να το αποδείξω ακόμη.
Denominator:
Κατάστημα
Στην έδρα της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, λειτουργεί κατάστημα λιανικής, όπου θα βρείτε αιθέρια έλαια και φυτικά έλαια - βάσεις, έλαια μασσάζ όπως και ειδικά έλαια αρωματοθεραπείας, άλατα και "βόμβες" μπάνιου, κηραλοιφές θεραπευτικές και αρωματικές, αρωματικά χώρου με βιολογικά και φυσικά αιθέρια έλαια, λιβάνια - θυμιάματα και μείγματα ελαίων τελετουργίας και αρωματοθεραπείας, διακοσμητικά όπως και αρωματικά κεριά από φυτικά έλαια εμπλουτισμένα με αγνά αιθέ-ρια έλαια, βιολογικά καλυντικά και προϊόντα περιποίησης σώματος, λοιπά συναφή προϊόντα, είδη δώρων - διακοσμητικά κλπ, καθώς και βιβλιοπωλείο. Σύντομα θα λειτουργήσει και ηλεκτρονικό κατάστημα με τα παραπάνω είδη και όχι μόνον με αυτά.
Εγγραφή ή Είσοδος
Φαντάζομαι ότι αυτά χορηγούνται στο κόστος, ως κοινωνική προσφορά.
Αλήθεια, για ποιες τελετουργίες μιλάμε;
medicus:
Εγγραφή ή Είσοδος
...
Υπάρχουν παράπονα και για την κλασσική ιατρική...
--- Τέλος παράθεσης ---
Μάλλον εδώ υπάρχει παρεξήγηση των εννοιών, που οδηγεί αναπόφευκτα την "εξίσωση" του συγκεκριμένου διαλόγου σε λάθος αποτελέσματα και πιθανές λύσεις.
Το μαθηματικό, φιλολογικό και φιλοσοφικό αξίωμα της συγκεκριμένης "εξίσωσης" είναι ότι "υπάρχουν παράπονα για τους ιατρούς που ασκούν την κλασική ιατρική" και όχι "υπάρχουν παράπονα για την κλασική ιατρική". Είναι δύο έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες και ανεξάρτητες μεταξύ τους.
Αν αναζητήσουμε την "επίλυση" ή τη "διόρθωση" της διαγνωστικής-θεραπευτικής "εξίσωσης" τότε πρέπει να σεβαστούμε τα αντίστοιχα "αξιώματα". Θέτοντας λανθασμένα ένα συμπερασματικό ερώτημα τύπου "υπάρχουν παράπονα και για την κλασσική ιατρική", οδηγούμε το διάλογο σε μονοπάτια απομακρυσμένα από την ορθή συμπερασματολογία με αποτέλεσμα την παραπληροφόρηση και την μη αξιοπιστία της συγκεκριμένης έρευνας.
Ευχαριστώ.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση