Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ

<< < (26/44) > >>

iGP:
Αγαπητέ medicus,

δηλαδή καλή η αριθμητική αλλά έχει κι αυτή τις εξαιρέσεις της;Είναι μόνο για ενδοσυμπαντικά μοντέλα και στο πλαίσιο κοσμικών διαστάσεων; Την εξήγηση που δίνεις για τα θαύματα, μπορεί εγώ να την καταλαβαίνω ή να την ενστερνίζομαι κιόλας, αλλά θα σε σοκάρει πολύ το γεγονός (για να χρησιμοποιήσω και "κλασικές" ατάκες του forum) αν σου πω ότι μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι που θα σκεφτούν πως έχεις φτιάξει μέσα σου ένα ωραίο "παραμυθάκι" για να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα, όταν η "αριθμητική" σου ζορίζεται;Την πίστη να την αφήσουμε ήσυχη, έτσι; Γιατί;Τίποτα να μην αφήσουμε ήσυχο!Εξωσυμπαντική και εξωχρονική διάσταση, μάλιστα.Κάτι για μάντολες (κι άλλη κλασική ατάκα του forum) θα πρόσθεταν κάποιοι και τους ξέρεις.Κακώς όμως, κατά την άποψή μου.Εγώ δεν ρώτησα αν πιστεύει κάποιος στα θαύματα και αν τα εφαρμόζει ως ιατρική μέθοδο.Δεν ρώτησα αν είσαι Χριστός.Είσαι πολύ έξυπνος για να καταλάβεις το ερώτημα και που το πήγαινα :)
Μου αρέσει πολύ το γεγονός πως όλοι κρύβουμε μία Rose μέσα μας τελικά.

Θα σου θυμίσω τι έγραψες σε ένα άλλο νήμα:

"ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑ

Έχουμε εξακριβώσει πως το παλαιό έθιμο του "σταυρώματος" του φαγητού και του ποτού προ του γεύματος περιέχει ένα βαθύτατο μυστικό νόημα. Πίσω του βρίσκεται και το πρακτικό αποτέλεσμα: το φαγητό κυριολεκτικά εξαγνίζεται, εν ριπή οφθαλμού. Πρόκειται για ένα μέγα θαύμα, το οποίο συμβαίνει καθημερινά", δήλωσε η φυσικός Αγγελική Μαλαχόφσκαγια.
Η Μαλαχόφσκαγια μελετά αυτή την δύναμη του Σταυρού επί δέκα περίπου έτη. Είχε ήδη πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό πειραμάτων, τα οποία επιβεβαιώνονταν κατ' επανάληψη, πριν προβεί στην δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων τους.
Αποκάλυψε ειδικότερα τις μοναδικές ιδιότητες που αποκτούσε το νερό μετά απόP την ευλογία του από την Ορθόδοξη Προσευχή και τον Τύπο του Σταυρού. Η μελέτη επίσης αποκάλυψε μια νέα και μέχρι πρότινος άγνωστη ιδιότητα του Λόγου του Θεού να μεταβάλει την ίδια την δομή του νερού, καθιστώντας την οπτική του πυκνότητα μεγαλύτερη, στην περιοχή του υπεριώδους φάσματος.
Οι επιστήμονες έχουν επαληθεύσει την επίδραση του "Πάτερ Ημών" και του Ορθοδόξου Σημείου του Σταυρού επάνω σε παθογόνα βακτηρίδια. Χρησιμοποιήθηκαν δείγματα νερού από διάφορους αποταμιευτήρες - πηγάδια, ποτάμια, λίμνες - για την έρευνα αυτή. Όλα τα δείγματα είχαν κάποια μορφή σταφυλόκοκκου - ένα κολοβακτηρίδιο. Απεδείχθη όμως, πως όταν προφέρθηκε το "Πάτερ Ημών" και τυπώθηκε το Σημείο του Σταυρού επάνω από τα δείγματα αυτά, ο αριθμός των επικίνδυνων βακτηριδίων μειωνόταν, κατά επτά, δέκα, εκατό, ακόμα και περισσότερο από χίλιες φορές.
Τα πειράματα αυτά πραγματοποιήθηκαν με τέτοιον τρόπο, ώστε να αποκλείεται κάθε πιθανότητα αυθεπιβολής. Η προσευχή προφερόταν και από πιστούς και μη-πιστούς, όμως ο αριθμός των παθογόνων βακτηριδίων σε ποικίλα περιβάλλοντα με διαφορετικές ομάδες βακτηριδίων πάλι μειωνόταν, σε σχέση με τα δεδομένα αναφοράς.
Οι επιστήμονες επίσης απέδειξαν την ωφέλιμη επίδραση της Προσευχής και του Σημείου του Σταυρού επί των ανθρώπων. Όλοι οι συμμετέχοντες στα πειράματα διαπίστωσαν μια εξισορρόπηση στην πίεση του αίματος και τους δείκτες του αίματος να βελτιώνονται. Η δε εκπληκτική διαπίστωση ήταν πως όλοι δείκτες άλλαζαν, ανάλογα με το είδος θεραπείας που ήταν αναγκαία - οι υποτασικοί παρατήρησαν άνοδο στην δική τους πίεση, ενώ στους υπερτασικούς μειωνόταν η πίεση.
Επίσης παρατηρήθηκε πως αν το Σημείο του Σταυρού γινόταν πρόχειρα, με τα τρία δάχτυλα ενωμένα ατάκτως ή να τοποθετούνται έξω από τα απαραίτητα σημεία - το κέντρο του μετώπου, το κέντρο του ηλιακού πλέγματος και στις κοιλότητες του δεξιού και του αριστερού ώμου - το θετικό αποτέλεσμα ήταν σημαντικά πιό αδύναμο, ή απουσίαζε τελείως."

"Όλες, οι σχετικές με το θέμα, αναφορές βρίσκονται σε διάφορα ιστολόγια σε ποικίλες γλώσσες(π.χ. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος). Ανεξάρτητα, πάντως, από την αξιοπιστία τους οι συγκεκριμένες μελέτες μου υπενθύμισαν μία απλή,πραγματική και καθημερινή απόδειξη των όσων ισχυρίζονται, τον Αγιασμό. Και δε μιλάω για τα μπουκαλάκια Αγιασμού που διατηρεί ένας ιερέας σε μία εκκλησία επί δεκαετίες, αλλά για Αγιασμούς που έχω εγώ(και αρκετοί από εσάς) στο σπίτι μου από παρελθόντα έτη(το παλαιότερο δείγμα είναι του 1988). Κανένα από αυτά τα δείγματα δεν έχει, μέχρι σήμερα, μουχλιάσει ή υποστεί οποιαδήποτε αλλοίωση. Το νερό της βρύσης μπορούμε να το βάλουμε σε ένα μπουκαλάκι πλαστικό και να δούμε εαν και σε πόσο χρονικό διάστημα θα αλλοιωθεί η γεύση του και τα γενικότερα χαρακτηριστικά του. Μία απλή και, κατά χιλιάδες φορές επαναλαμβανόμενη, παρατήρηση που βρίσκεται εμπρός των οφθαλμών μας. "

"Όπως δήλωσα και στην αρχή, δεν ενδιαφέρομαι να προσηλυτίσω κανέναν ούτε και να κρίνω. Θέλω απλώς να θέσω στο τραπέζι του διαλόγου, θέματα που αφορούν στην σχέση της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας με την Ιατρική. Δεν διαφωνώ ότι η άποψη μου, ή και άλλων μελών, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές κάποιων άλλων. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν δυνάμεθα και δεν δικαιούμεθα να έχουμε άποψη και να την ανταλλάσσουμε ή να την αναθεωρούμε, μέσα σε ένα διάλογο. Συμφωνώ απόλυτα να δημιουργηθούν και άλλα αντίστοιχα "νήματα", όπου άτομα με ίδιες πεποιθήσεις να ανταλλάσσουν απόψεις. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει την "ομάδα" που του ταιριάζει καλύτερα.
Όσον αφορά το θέμα της ομοιοπαθητικής και της γιόγκα(και άλλων πολλών), δεν είναι "ξένα" με την ιατρική. Αν όχι σε όλα, τουλάχιστον, στην συντριπτική πλειοψηφία των βιβλίων της Γενικής Ιατρικής, οι ανωτέρω μεθοδολογίες παρουσιάζονται ως εναλλακτικές ή επικουρικές θεραπείες. Σε αυτό νομίζω ότι κανένας μας δεν διαφωνεί. Γιατί λοιπόν απαγορεύεται να υπάρχει μία ενημέρωση σχετικά με τις όποιες ενστάσεις μπορεί ο καθένας από εμάς να έχει; Μήπως η Ιατρική είναι ξεχωριστή θρησκεία ή δόγμα και δεν χωράει μέσα της καμία αντίρρηση ή αμφισβήτηση; Μήπως πρέπει ένας ιατρός να μην έχει θρησκευτικά πιστεύω;
Είμαι της άποψης ότι ένας ιατρός πρέπει να έχει πλήρη ελευθερία των πιστεύων του. Και με τη συζήτηση που άνοιξα, μέσω αυτού του "νήματος", θέλω ακριβώς αυτό να τονίσω. Δεν προσφέρω στους ασθενείς μου ούτε "αγιασμό" ούτε "ξεμάτιασμα", ως θεραπευτική μέθοδο. Και φυσικά ούτε απαιτώ να διδάσκονται οι παραπάνω μέθοδοι("αγιασμός", "ξεμάτιασμα") σε κανένα ιατρικό κείμενο.
Είναι κακό λοιπόν που επιθυμώ να μην με προσηλυτίζουν και οι όποιοι μη χριστιανικοί ορθόδοξοι κύκλοι στις δικές τους, μη επιστημονικά αποδεδειγμένες, μεθόδους τους;
Γνωρίζω ορισμένα λιγοστά πράγματα σε κάποια, θρησκευτικού περιεχομένου, θέματα και αγνοώ την πλειοψηφία τους. Είναι έγκλημα να θέλω να μοιραστώ αυτά που γνωρίζω και συγχρόνως να μάθω πολλά περισσότερα, από άλλα μέλη;
Επειδή αισθάνομαι ότι θίγονται τα θρησκευτικά μου πιστεύω, θέλω να εκθέσω την άποψή μου. Τίποτα παραπάνω!

Ευχαριστώ."

Τα πειράματα της Μαλαχόφσκαγια έχουν την τεκμηρίωση που επιζητείς;Τα μπουκαλάκια του αγιασμού;Σε τι διαφέρουν από τις παραθέσεις της Rose;
Αυτό που με ξενίζει εμένα, είναι τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά (δεν εννοώ από την πλευρά σου).
Δε θέλω να μπω σε διαλογική συζήτηση μαζί σου για την ουσία κάποιων θεμάτων, γιατί πολύ απλά καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις και μπορεί να συμφωνούμε και να πιστεύω τα ίδια με σένα.Απλά, θέλω να μπορεί ο καθένας να εκφράζει αυτά που πιστεύει, χωρίς να τον εξευτελίζουν και να του κολλούν ταμπέλες κάποιοι που νομίζουν πως κατέχουν την απόλυτη αλήθεια.Όσοι διαβάζουμε το forum τι είμαστε;Πρόβατα και έχουμε ανάγκη από καθοδήγηση και τσοπάνηδες;Δεν έχουμε δική μας κρίση;Θα μας παρασύρει η κάθε Rose και ο κάθε medicus και οι αυτόκλητοι σωτήρες και φωστήρες θα μας σώσουν;
Ευτυχώς, η Rose δεν έχει ανάγκη από "πατερούληδες" για να την προστατέψουν.Είναι απτόητη και με πολύ ωραίο τρόπο συνεχίζει και σπάει τα νεύρα ορισμένων.Δεν καταλαβαίνει τίποτα.Και μόνο γι΄αυτό, η συνεισφορά της είναι ανεκτίμητη  ;D  Γι' αυτό όμως, το τέλος της (στο forum εννοώ) είναι προδιαγεγραμμένο και το γνωρίζουμε όλοι ... Ευτυχώς που υπάρχουν και οι νέοι "βάρβαροι" σε αυτό το forum ... ;) Οι παλιοί μας τελείωσαν ή μάλλον τους τελείωσαν οι δυνάμεις της απόλυτης αλήθειας, τρομάρα τους... ;)

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔε θέλω να μπω σε διαλογική συζήτηση μαζί σου για την ουσία κάποιων θεμάτων, γιατί πολύ απλά καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις και μπορεί να συμφωνούμε και να πιστεύω τα ίδια με σένα.Απλά, θέλω να μπορεί ο καθένας να εκφράζει αυτά που πιστεύει, χωρίς να τον εξευτελίζουν και να του κολλούν ταμπέλες κάποιοι που νομίζουν πως κατέχουν την απόλυτη αλήθεια.Όσοι διαβάζουμε το forum τι είμαστε;Πρόβατα και έχουμε ανάγκη από καθοδήγηση και τσοπάνηδες;Δεν έχουμε δική μας κρίση;Θα μας παρασύρει η κάθε Rose και ο κάθε medicus και οι αυτόκλητοι σωτήρες και φωστήρες θα μας σώσουν;
Ευτυχώς, η Rose δεν έχει ανάγκη από "πατερούληδες" για να την προστατέψουν.Είναι απτόητη και με πολύ ωραίο τρόπο συνεχίζει και σπάει τα νεύρα ορισμένων.Δεν καταλαβαίνει τίποτα.Και μόνο γι΄αυτό, η συνεισφορά της είναι ανεκτίμητη  ;D  Γι' αυτό όμως, το τέλος της (στο forum εννοώ) είναι προδιαγεγραμμένο και το γνωρίζουμε όλοι ... Ευτυχώς που υπάρχουν και οι νέοι "βάρβαροι" σε αυτό το forum ... ;) Οι παλιοί μας τελείωσαν ή μάλλον τους τελείωσαν οι δυνάμεις της απόλυτης αλήθειας, τρομάρα τους... ;)

--- Τέλος παράθεσης ---
Επειδή εγώ δε διαφήμησα ποτέ ότι θεραπεύω με ξεμάτιασμα ή άλλη τελετουργία επιτρέψτε μου να πω τα εξής:
1) Η Rose καλά κάνει και λέει αυτά που λέει.
2) Κάποιος άλλος, εκτός της Rose, θα μπορούσε να μου απαντήσει αν υπάρχει evidence-based εναλλακτική ιατρική και γιατί δεν καλύπτονται οι εναλλακτικοί για αστική ευθύνη; Αυτά μου φτάνουν.
3) Το ότι λέμε όλοι μας τη γνώμη μας δε σημαίνει αναγκαστικά ότι σπάμε τα νεύρα μας ή ότι έχουμε εμπαθείς λογισμούς.

iGP:
Αναφέρθηκα σε σας κύριε Παπαδόπουλε;  Δε νομίζω.
Ούτε κι εγώ θεραπεύω με ξεμάτιασμα ή άλλη τελετουργία.Επίσης δε χρησιμοποιώ αγιασμούς και "σταυρώματα".Ε, και;
Στο 1 συμφωνούμε.
Στο 2 έχω τα ίδια ερωτήματα και περιμένω κι εγώ απάντηση.
Στο 3 επίσης συμφωνούμε.Δεν έγραψα ότι λέγοντας τη γνώμη μας σπάμε τα νεύρα μας ή έχουμε εμπαθείς λογισμούς.Έγραψα πως η Rose λέγοντας τη γνώμη της και απαντώντας με τον τρόπο που απαντά, όπως έχει το δικαίωμα, σπάει τα νεύρα κάποιων, επειδή δεν μπαίνει στο καλούπι των απαντήσεων που θέλουν να δίνει.Και όσο επιμένουν αυτοί, τόσο πιο πολύ συνεχίζει το "χαβά" της η Rose.Η κοπέλα είναι τέρας ψυχραιμίας, σε αντίθεση με μένα για παράδειγμα, κι έχει πιάσει το νόημα, για το πως "επιβιώνεις" εδώ μέσα.Προσωρινά βέβαια και περιμένω να δω πόσο θα αντέξει.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑναφέρθηκα σε σας κύριε Παπαδόπουλε;  Δε νομίζω.
Ούτε κι εγώ θεραπεύω με ξεμάτιασμα ή άλλη τελετουργία.Επίσης δε χρησιμοποιώ αγιασμούς και "σταυρώματα".Ε, και;
Στο 1 συμφωνούμε.
Στο 2 έχω τα ίδια ερωτήματα και περιμένω κι εγώ απάντηση.
Στο 3 επίσης συμφωνούμε.Δεν έγραψα ότι λέγοντας τη γνώμη μας σπάμε τα νεύρα μας ή έχουμε εμπαθείς λογισμούς.Έγραψα πως η Rose λέγοντας τη γνώμη της και απαντώντας με τον τρόπο που απαντά, όπως έχει το δικαίωμα, σπάει τα νεύρα κάποιων, επειδή δεν μπαίνει στο καλούπι των απαντήσεων που θέλουν να δίνει.Και όσο επιμένουν αυτοί, τόσο πιο πολύ συνεχίζει το "χαβά" της η Rose.Η κοπέλα είναι τέρας ψυχραιμίας, σε αντίθεση με μένα για παράδειγμα, κι έχει πιάσει το νόημα, για το πως "επιβιώνεις" εδώ μέσα.Προσωρινά βέβαια και περιμένω να δω πόσο θα αντέξει.

--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ αναφέρθηκα σε σας, όχι εσείς σε μένα - ακριβώς γιατί θεωρώ ότι έχουμε κοινές απορίες. Για τη Rose, δυστυχώς δε μου έδωσε απαντήσεις στα δύο συγκεκριμένα θέματα και γι' αυτό απευθύνθηκα σε όποιον άλλον μπορεί να το κάνει. Οι ερωτήσεις είναι ακόμη στο τραπέζι και χαίρομαι που τις συμμερίζεστε.

iGP:
Ααα, οκ.Παρεξήγησα.Όπως ανέφερα, δεν έχω την ψυχραιμία της Rose  :D

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση