Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 16:00:33

Αποστολέας Θέμα: ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ  (Αναγνώστηκε 121059 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Φεβρουαρίου 2012, 14:07:24
Απάντηση #195
Αποσυνδεδεμένος

Rose


κ. Κουναλάκη, αποκαταστείστε παραπάνω τα μηνύματα μου που για πολλοστή φορά αλλοιώσατε, διότι πολλές φορές οι σύνδεσμοι χάνονται και έτσι το περιεχόμενο κατά αυτό τον τρόπο σώζεται, για να γίνεται κατανοητή η επιχειρηματολογία. 'Οπως γνωρίζετε, χρησιμοποίησα ένθετο κείμενο κατά την υπόδειξη του κ. Μιχάλη.

« Τελευταία τροποποίηση: 20 Φεβρουαρίου 2012, 18:26:36 από Rose »

19 Φεβρουαρίου 2012, 21:26:23
Απάντηση #196
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
κ. Κουναλάκη, αποκταστείστε παραπάνω τα μηνύματα μου που για πολλοστή φορά αλλοιώσατε, διότι πολλές φορές οι σύνδεσμοι χάνονται και έτσι το περιεχόμενο κατά αυτό τον τρόπο σώζεται, για να γίνεται κατανοητή η επιχειρηματολογία. 'Οπως γνωρίζετε, χρησιμοποίησα ένθετο κείμενο κατά την υπόδειξη του κ. Μιχάλη.

Επιστημονικό κείμενο δεν έχω σβήσει. Για μη επιστημονικά κείμενα σε αυτό το φορουμ αρκούν και τα links.
Φαντάζομαι ότι αξιόπιστα κείμενα είναι διαχρονικά στο διαδίκτυο.
Μόλις έχω χρόνο θα δω πιο επισταμένα και τα προηγούμενα σου μηνύματα μια και μου το θύμησες....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

20 Φεβρουαρίου 2012, 00:49:50
Απάντηση #197
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
Μιά και βρηκα χρόνο σήμερα, ας ολοκληρώσω την απάντηση που είχα αφήσει μισή.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Λυπάμαι, αλλά μάλλον δε θα πάρουμε τις απαντήσεις που περιμένουμε ποτέ, καθώς αναλωνόμαστε σε θεωρίες επί θεωριών.
Ανακεφαλαιώνω:
1) Υπάρχει evidence-based εναλλακτική ιατρική σε επίπεδο μεγαλύτερο του Ε;
2) Γιατί δεν ασφαλίζεται κανείς εναλλακτικός από τις ασφαλιστικές εταιρείες για αστική ευθύνη αφού υπάρχει τόσο μεγάλη διεθνής εμπειρία;

   Ερώτημα 1: Σε μεμονωμένες έρευνες ναί, εάν δεις το θέμα συνολικά, δηλαδη πάρεις το "αλγεβρικό άθροισμα" όλων των ερευνών με θετική και μη-θετική απάντηση στο ερώτημα "είναι η Ομοιοπαθητική αποτελεσματική;" τότε ίσως όχι [αν και το προηγούμενο κατεβατό ερευνών από τη rose μπορεί να με κανει να αναθεωρήσω/ τι ξεφτίλα κι αυτή, ομοιοπαθητικός γιατρός ο ίδιος να πληροφορούμαι από άλλους, μη γιατρούς, δεδομένα ενισχυτικά της μεθόδου που χρησιμοποιώ]. Τονίζω το "μη-θετική", διότι η μη-θετική απάντηση δεν ταυτίζεται, ως γνωστόν, με την αρνητική, πραγμα το οποίο οι πολέμιοι της Ομοιοπαθητικής αποσιωπούν. Το να πώ "η έρευνα μου δεν απέδειξε την αποτελεσματικότητα της Ομοιοπαθητικης αγωγής" δεν ταυτίζεται νοηματικά με τη φράση "η έρευνα μου απέδειξε την αναποτελεσματικότητα της Ομοιοπαθητικης αγωγής". Στην πρώτη περίπτωση σημαίνει ότι η έρευνα μου δεν έδειξε διαφορά μεταξύ Ομοιοπαθητικης αγωγης και placebo σε επίπεδο στατιστικά σημαντικό, όχι απαραίτητα λόγω αναποτελεσματικότητας  της Ομοιοπαθητικης αγωγης, αλλά λόγω ανεπαρκούς ισχύος της έρευνας ως επιστημονικού εργαλείου για να αναδείξει τη θεραπευτική αποτελεσματικότητα της (π.χ. μικρός αριθμός ασθενών, λανθασμένη μεθοδολογία κλπ.). Παρ' όλα αυτά οι πολέμιοι της Ομοιοπαθητικής συγχέουν (σκόπιμα;) τις δύο εκφράσεις, εκλαμβάνουν τη "μη-θετικότητα" ως αρνητικότητα και προβάλλουν στα ΜΜΕ και στον απλό κόσμο με τον ίδιο τρόπο τα αποτελέσματα των ερευνών (αν δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά ένας γιατρός, πολύ λιγότερο ή μάλλον καθόλου δεν θα την καταλάβει ο δημοσιογράφος και απλός πολίτης).
   Μίλησα παραπάνω για λανθασμένη μεθοδολογία. Κάτι που πολλοί αγνοούν είναι ότι πολλες "ομοιοπαθητικες" ερευνες γίνονται από κλασικούς γιατρούς άσχετους με τους κανόνες της Ομοιοπαθητικής. Παίρνουν μια ομαδα ασθενων, τους δίνουν το ίδιο ομοιοπαθητικό φάρμακο, μία άλλη ομάδα σύγκρισης και τους δίνουν placebo και μετράνε τη διαφορά. π.χ. ειχαν πάρει μια ομάδα ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα, εδωσαν σε όλους το ομοιοπαθητικό φάρμακο Rhus-Tox (συχνα χρησιμοποιούμενο στη Ρ.Α. από την Ομοιοπαθητική), στην ανάλυση βγήκε (φυσικό και αναμενόμενο από την πλευρά της Ομοιοπαθητικής) ότι δεν υπήρχε διαφορα από το placebo και θριαμβολογούσαν. Αυτό είναι εξωφρενικό, διότι στην Ομοιοπαθητική εξατομικεύεις τη θεραπεία με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ασθενούς, όπως προκύπτουν από το ομοιοπαθητικό ιστορικό. Δέκα ασθενείς με την ίδια ακριβώς πάθηση ενδέχεται να πάρουν δέκα διαφορετικες (ομοιοπαθητικές) θεραπείες, αναλογα με τα ατομικά χαρακτηριστικά τους. Αρα, εάν θέλουμε να γίνουν μεθοδολογικά σωστες έρευνες πάνω στο θέμα, πρεπει να συνεργασθούν γιατροί της κλασικης και της ομοιοπαθητικής ιατρικης, ώστε να βρεθεί ο κοινός τόπος των κανόνων των δύο πλευρών και με βαση αυτόν τον κοινό τόπο να γίνουν οι έρευνες. Αυτό είναι κατι που η Ομοιοπαθητική επιθυμεί διακαώς και δέχεται την πρόκληση, αλλά που ο σνομπισμός των εκπροσώπων της κλασικης ιατρικης απέναντι της δεν αφήνει να γίνει (πρώτο εμπόδιο στην καθιέρωση της Ομοιοπαθητικής, κρατήστε το, γιατι υπαρχουν κι άλλα).
   Είπα οτι για να ανέβει επίπεδο στην κλίμακα αξιολόγησης της evidence-based medicine η ομοιοπαθητική ιατρική, χρειάζονται έρευνες με μεγάλο αριθμό ασθενών. (Συνειρμικά αυτή η αξιολόγηση μου φερνει στο νού τις αξιολογήσεις των εθνικων οικονομιών από οίκους τύπου Standard's and Poor's, Moody's κλπ., αξιολογήσεις συχνα όχι αντικειμενικες, αλλά κατευθυνόμενες από υποκρυπτόμενα συμφέροντα.) Πώς να γίνουν όμως τέτοιες έρευνες όταν τα απαιτούμενα κονδύλια είναι τεράστια και δεν είναι διαθέσιμα από ομοιοπαθητικής πλευράς; Οι περισσότερες ερευνες σήμερα, ως πασίγνωστον, χρηματοδοτούνται από φαρμακευτικες εταιρείες, οι οποίες βέβαια δεν τρελλάθηκαν να επιχορηγήσουν μια θεραπευτική μέθοδο, που αν επικρατήσει θα φέρει "τα πάνω κάτω" στον χώρο της αγοράς του φαρμάκου. Θα ήταν καθαρή αυτοκτονία εκ μέρους των. (Δεύτερο εμπόδιο στην καθιέρωση ή αναβάθμιση της Ομοιοπαθητικής)
   Ξέχωρα από τα συμφεροντα των φαρμακευτικων εταιρειών και τον σνομπισμό των γιατρών υπάρχει και μια άλλη αιτία που δεν υπαρχουν αρκετες ερευνες για την Ομοιοπαθητική, με τα κριτήρια που ζητάει η κλασική ιατρική εννοώ, γιατί η Ομοιοπαθητική εχει δικες της ερευνες, των οποίων όμως η κλασικη ιατρικη αμφισβητεί την αξιοπιστία της μεθοδολογίας. Ειναι η σπουδή και η τάση των εκπροσώπων της κλασικης ιατρικης να αποδίδουν όλα τα θετικά αποτελέσματα της Ομοιοπαθητικής σε φαινόμενο placebo. Θρονιασμένοι στην ακράδαντη πεποίθηση τους ότι Ομοιοπαθητική = αυθυποβολή, απορρίπτουν a priori την παραμικρή πιθανότητα η Ομοιοπαθητική να είναι ενδεχομένως αποτελεσματική και αρνούνται να ελέγξουν πειραματικά αυτη την πιθανότητα. Είναι αρνητικοί και απρόθυμοι στη διεξαγωγή περαιτέρω έρευνας, τη στιγμή που τα εκπληκτικα αποτελέσματα της Ομοιοπαθητικής αντιμετώπισης μιας πλειάδας δυσκολων κλινικων περιστατικων θα έπρεπε να τους ειχαν κάνει λιγότερο δογματικούς στην άποψη τους. Δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω αυτή τη στάση. Τυφλό δογματισμό; Στρουθοκαμηλισμό; Αλαζονεία; Αυταπάτη επιστημονικης παντογνωσίας, την ψευδαίσθηση δηλαδή ότι η σύγχρονη επιστήμη εχει εξηγήσει τα πάντα, εχοντας φθάσει στο τέρμα της ιστορικης διαδρομής της;
   Πάρτε παραδειγμα από την ερμηνεία της θεραπείας περιστατικού παιδικού ασθματος με Ομοιοπαθητική, που ανέφερε ο συναδελφος Δημήτρης Μακρέας (σελ.8, απάντηση 113 αυτου του thread), από τον συναδελφο και φίλο Δημ. Κουναλάκη. Χωρίς δεύτερη σκέψη απέδωσε την ίαση σε συμπτωση. Ειχε φθάσει το παιδί, κατά την άποψη του, στην ηλικία να υποχωρήσει το ασθμα του, οπότε το γεγονος της υποχωρησης της πάθησης κατα τη διάρκεια της Ομοιοπαθητικής θεραπείας ηταν τυχαίο και συμπτωματικό. Κατι σαν τις ιωσεις που υποχωρούν εχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο τους και όχι λογω της αντιβίωσης που παιρνει παράλληλα ο ασθενης, ας πούμε. Στην απολυτότητα της κρίσης του δεν άφησε ούτε το παραμικρό περιθώριο για το ενδεχόμενο η θεραπεία να ηταν αποτελεσμα της Ομοιοπαθητικής αγωγης και όχι τυχαίο γεγονός.
   Θα αναφέρω άλλο χαρακτηριστικό παραδειγμα, από τα πάμπολλα που υπάρχουν, προσωπικό αυτή τη φορά. Πριν πολλα χρόνια, προτού ενταχθώ στο ΕΣΥ, εργαζόμουν αποκλειστικά ως ομοιοπαθητικος γιατρός στην Αθήνα. Ανέλαβα να βοηθήσω, όσο ηταν δυνατόν, ένα παιδί 15 ετών, που επασχε από μυϊκή δυστροφία, πάθηση ανίατη. 10 μηνες μετα την εναρξη της Ομοιοπαθητικής αγωγής οι τιμες CPK ειχαν πέσει στο 1/3 των αρχικών και, παρά κάποια σκαμπανεβάσματα στη συνέχεια, εξακολούθησαν να πέφτουν. Ο θεράπων νευρολόγος απορούσε, διερωτώμενος εάν πρόκειται για κάποιο θαύμα (η μητέρα του παιδιού ειχε αποφασίσει να μην αποκαλύψει ότι το παιδί της κάνει Ομοιοπαθητική). Μετά από αυτή τη θαυμαστή ανταπόκριση αποφάσισα να υποβάλω το περιστατικό για ανακοίνωση και σε Πανελλήνιο Νευρολογικό Συνέδριο (μετα το Πανελλήνιο Ομοιοπαθητικό), ως απλό case report και τίποτε παραπάνω. Απορρίφθηκε, προφανώς ως ανάξιο λόγου. Αποτάθηκα σε 4 νευρολογικες κλινικες νοσοκομείων της Αθήνας (οι δύο Παίδων) με πρόταση για διεξαγωγή περαιτέρω έρευνας και "έφαγα πόρτα", άλλοτε ευγενικά, άλλοτε όχι. Προφανώς για τους νευρολόγους συναδέλφους, εκπροσώπους της κλασικής ιατρικής, δεν άξιζε τον κόπο να δοκιμάσουν μια θεραπεία για πάθηση ανίατη από την κλασική ιατρική. "Που να μπλέκουμε με αγυρτείες και κομπογιαννιτισμούς", ίσως σκέφθηκαν, "θα μας κακοχαρακτηρίσουν οι υπόλοιποι του συναφιού μας για συνεργασία με τσαρλατάνους". Από τότε παράτησα τη σχετική προσπάθεια.

  Παραθέτω την καμπύλη τιμών της CPK του προαναφερθέντος περιστατικού για να κρίνετε εάν μπορεί να οφειλόταν σε τυχαίο γεγονός.

 

  Ένα επιπλέον σχόλιο για τις evidence-based κλιμακες αξιολόγησης, που τις επικαλείσαι με τεράστιο σεβασμό. Θεωρώ ότι πρεπει να τις βλέπουμε ως ένα "μπούσουλα", ένα βοήθημα στο κλινικό μας έργο και όχι ως ιερά και απαραβίαστα δόγματα, όπως περίπου εχουν οι Χριστιανοί το Ευαγγέλιο και οι Μουσουλμάνοι το Κοράνι. Αλλωστε η κλίμακα αξιολόγησης αξιολογεί την ποιότητα των ερευνών που σχετίζονται με μια θεραπεία (και τροποποιεί ανάλογα το μέγεθος της εμπιστοσύνης ή της αμφιβολίας μας σ' αυτή) και όχι την αποτελεσματικότητα καθαυτή της θεραπείας. Η δακτυλίτιδα, λόγου χάρη, παρα τις αμέτρητες άριστα τεκμηριωμένες σχετικες έρευνες, είναι το ίδιο αποτελεσματική σήμερα για τη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας, όσο ηταν και πριν πάμπολλα χρόνια, όταν κάποιος τυχαία παρατήρησε ότι το εκχύλισμα του ομώνυμου φυτού εξαφανίζει  τα οιδήματα της "υδρωπικίας", παρ' ότι η παρατήρηση του θα αξιολογούνταν με τα σημερινά κριτήρια ως evidence-based επιπέδου μικρότερου του Ε.

   Οσον αφορά τη δεύτερη ερώτηση σου για ασφάλιση των εναλλακτικων γιατρων, ναι, ειχα ασφάλιση αστικης ευθύνης όταν εργαζόμουνα και μάλιστα αποκλειστικά ως ομοιοπαθητικός γιατρός, εν γνώσει της ασφαλιστικης εταιρείας.

 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πάνο, εγώ δεν αμφέβαλλα ποτέ για το ότι η ομοιοπαθητική έχει αποτελέσματα σε αρκετούς ανθρώπους.
Αμφέβαλλα σε δύο πράγματα:
α) Ότι δεν έχει καθολικό αποτέλεσμα σε όλους τους ασθενείς με το ίδιο συγκεκριμένο-προσδιορισμένο νόσημα
...

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν εχει δοθεί το σωστό, το "όμοιο" φάρμακο (ίαμα, για την ακρίβεια). Το να βρεις το σωστό ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι συχνά πολύ δύσκολο.

 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
β) Ότι φαίνεται να έχει αποτέλεσμα σε νοσήματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το stress του ασθενή.

Αυτά τα δύο παραπέμπουν σε ένα πράγμα: Στη δύναμη του placebo.
...

Όχι, δεν οφείλεται σε placebo, σε παραπέμπω στην παραπάνω περίπτωση του παιδιού με τη μυϊκή δυστροφία και επιπλέον σου θυμίζω ότι η Ομοιοπαθητική δρά σε βρέφη, ζώα, οξείες καταστάσεις, ακόμα και ασθενείς σε κώμα. 

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
 Και πριν πιάσουμε τις μελέτες κλινικής αποτελεσματικότητας ας δούμε κάτι άλλο.
Η διαφορά στις ηλεκτροχημικές ιδιότητες μεταξύ υγρών σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση καθώς εκεί αρχίζει να παίζει η κβαντική φυσική, και ένα πολύ αραιωμένο διάλυμα δεν έχει ποτέ την ίδια αγωγιμότητα με το απεσταγμένο νερό. Μπορείς να φανταστείς ακόμη και ένα μόριο σαν καταλύτη που επιφέρει αγωγιμότητα.
Και πριν μου πεις ότι το ίδιο γίνεται και στην ομοιοπαθητική, σου λέω ότι σε ένα κλειστό σύστημα μια διαλυμένη χημική ουσία σε ένα διαλύτη είναι εύκολο να μελετήσεις, αλλά σε ένα χαμό από χημικές ουσίες στο ανθρώπινο σώμα το συζητάμε τι γίνεται μέσα.... Για μένα πιο λογικό θα ήταν να πούμε ότι αρκούν 5 μόρια από μια συγκεκριμένη πρωτεϊνη για έχεις καταστολή σε ένα νόσημα παρά το Χ μαντζούνι. Η εφαρμογή της κβαντικής φυσικής θα φέρει πολλές αλλαγές στην ζωή μας αλλά ακόμη και τέτοιο υπόβαθρο να σκεφτούμε για την ομοιοπαθητική, οι ομοιοπαθητικοί μοιάζουν με τους μάγους και όχι με τους επιστήμονες στην χρήση της όποιας φυσικής δύναμης. Διαφωνείς;
...

   Διαφωνώ, αλλά για να μη μακρηγορούμε αντιπαρατιθέμενοι πανω σε παλιες έρευνες, θα επισυνάψω πάλι μια πρόσφατη και πολύ σημαντική, από πολύ σοβαρό επιστήμονα, τον Montagnier, που δικαιώνει την Ομοιοπαθητική.

 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Και το δεύτερο ερώτημα που εγώ έχω είναι το κόστος, το οποίο επίσης σχετίζεται με την αυθυποβολή και σε παρακαλώ Πάνο απάντησε μου το, το έχω μεγάλη απορία:
Γιατί τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα κοστίζουν πανάκριβα όταν έχουν προκύψει από από ατελείωτες αραιώσεις και έχεις τεράστιες ποσότητες τελικά από το χρησιμοποιούμενο τελικό διάλυμα; Τι κοστίζει τόσο ακριβά στην παρασκευή τους; Είναι τόσο εκμεταλλευτές οι κατασκευαστές τους ή είναι αυθυποβολή η θεραπεία και μέρος της αυθυποβολής είναι και το κόστος της θεραπείας; Έχεις δοκιμάσει ποτέ να δεις την διαφορετική θεραπευτική δράση στην ασθένεια που έχει μια Tb Depon 1000mg από μια Im apotel 1g; Ή την αντίδραση του ασθενή όταν του πεις ότι είναι το ίδιο;
...

  Αυτό που ανεβάζει το κόστος είναι η διαδικασία της παρασκευής τους και όχι τόσο η αξία του μητρικου διαλύματος. Για να καταλάβεις, δυο συχνα χρησιμοποιούμενες αραιώσεις είναι η 200 CH και η 1M. 200 CH σημαίνει 200 διαδοχικες εκατοστιαίες δυναμοποιημένες αραιώσεις του αρχικού διαλύματος και 1Μ σημαίνει 1000 αντίστοιχες αραιώσεις. Αρα η δεύτερη συνεπάγεται 800 επιπλέον διαδικασίες αραίωσης, πραγμα που επιβαρύνει το κόστος παρασκευής, εστω και αν οι αραιώσεις γίνονται πλέον αυτοματοποιημένα με μηχανήματα. Δεν συμφωνώ όμως ότι κοστίζουν πανάκριβα. Εχουν λογικότατη τιμή, σαφως μικρότερη από τα περισσότερα φάρμακα της κλασικης ιατρικής. Εκτος εάν εχεις παραπλανηθεί από περιστατικά κερδοσκοπίας ομοιοπαθητικων φαρμακοποιων, γιατι συμβαίνουν και αυτά.

 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Για μένα το αποτέλεσμα μετράει και ότι θεραπεύει τον ασθενή καλό είναι...............................

  Σ΄αυτό συμφωνούμε απόλυτα.
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

20 Φεβρουαρίου 2012, 02:19:50
Απάντηση #198
Αποσυνδεδεμένος

Rose


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Μίλησα παραπάνω για λανθασμένη μεθοδολογία. Κάτι που πολλοί αγνοούν είναι ότι πολλες "ομοιοπαθητικες" ερευνες γίνονται από κλασικούς γιατρούς άσχετους με τους κανόνες της Ομοιοπαθητικής. Παίρνουν μια ομαδα ασθενων, τους δίνουν το ίδιο ομοιοπαθητικό φάρμακο, μία άλλη ομάδα σύγκρισης και τους δίνουν placebo και μετράνε τη διαφορά. π.χ. ειχαν πάρει μια ομάδα ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα, εδωσαν σε όλους το ομοιοπαθητικό φάρμακο Rhus-Tox (συχνα χρησιμοποιούμενο στη Ρ.Α. από την Ομοιοπαθητική), στην ανάλυση βγήκε (φυσικό και αναμενόμενο από την πλευρά της Ομοιοπαθητικής) ότι δεν υπήρχε διαφορα από το placebo και θριαμβολογούσαν. Αυτό είναι εξωφρενικό, διότι στην Ομοιοπαθητική εξατομικεύεις τη θεραπεία με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ασθενούς, όπως προκύπτουν από το ομοιοπαθητικό ιστορικό. Δέκα ασθενείς με την ίδια ακριβώς πάθηση ενδέχεται να πάρουν δέκα διαφορετικες (ομοιοπαθητικές) θεραπείες, αναλογα με τα ατομικά χαρακτηριστικά τους. Αρα, εάν θέλουμε να γίνουν μεθοδολογικά σωστες έρευνες πάνω στο θέμα, πρεπει να συνεργασθούν γιατροί της κλασικης και της ομοιοπαθητικής ιατρικης, ώστε να βρεθεί ο κοινός τόπος των κανόνων των δύο πλευρών και με βαση αυτόν τον κοινό τόπο να γίνουν οι έρευνες. Αυτό είναι κατι που η Ομοιοπαθητική επιθυμεί διακαώς και δέχεται την πρόκληση, αλλά που ο σνομπισμός των εκπροσώπων της κλασικης ιατρικης απέναντι της δεν αφήνει να γίνει (πρώτο εμπόδιο στην καθιέρωση της Ομοιοπαθητικής, κρατήστε το, γιατι υπαρχουν κι άλλα).

'Ετσι ακριβώς! 'Εχουμε να κάνουμε με αντιεπιστημονικούς επιστήμονες.  Γι' αυτό το λόγο, οι έρευνες αυτές είναι biased, γιατί γίνονται με στόχο να καταφερθούν ενάντια σε μία συγκεκριμμένη άποψη, και όχι για να καταθέσουν αντικειμενικά την Αλήθεια.  Είδα πραγματικά από πολύ κοντά την απάτη των δήθεν επιστημονικών ερευνών από την πλευρά της ψυχολογίας, όταν έκανα το μεταπτυχιακό μου, και ειλικρινά αγανάκτησα, για την διαφθορά και το έγκλημα στον χώρο της υγείας, με θύματα εκατομμύρια ανθρώπους παγκόσμια.

Κάτι ανάλογο με την Ομοιοπαθητική γίνεται και με την Επιστήμη της Αστρολογίας.  Ο κάθε αστρολογικός χάρτης αποτελείται από πάρα πολλές συνιστώσες και είναι ένας μοναδικός ατομικός συνδυασμός από τουλάχιστον 12 κύριους παράγοντες ή ζώδια, καθώς και πολλές άλλες λεπτομέρειες.  'Ενας λοιπόν "ξύπνιος επιστήμονας", θέλησε να αποδείξει πως η Αστρολογία είναι απάτη.  Πήρε λοιπόν, από δημογραφικά στοιχεία, τις ημερομηνίες γέννησης χωρισμένων ζευγαριών, και προσπάθησε να δει αν τα ζώδια που δεν ταίριαζαν, χώριζαν.  Φυσικά δεν μπορούσε να βγει ένα τέτοιο συμπέρασμα, γιατί ακριβώς όπως και στην Ομοιοπαθητική, ο κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζεται ως μία μοναδική προσωπικότητα, ως ένας μοναδικός συνδυασμός, και έτσι χρειάζεται να αντιμετωπίζεται από ολιστικές προσεγγίσεις είτε επιστημονικές, είτε θεραπευτικές.

Δυστυχώς η "κλασσική" ιατρική βλέπει τον άνθρωπο μόνο σαν μηχανή, και όχι ως μία ολοκληρωμένη οντότητα, και έτσι αποτυγχάνει να τον θεραπεύσει ολιστικά, μια και έχει αποκλίνει από την πραγματική έννοια της θεραπείας, που στηρίζεται στον Πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη.

"Επειδή και αυτοί οι ιατροί κάνουν χρήση σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό του προγνωστικού μέρους της τέχνης τους, για το λόγο αυτόν αποδέχτηκαν την αστρολογία και αν όχι όλοι, τότε οι περισσότεροι. Ο Ιπποκράτης […] είπε ότι ο νους όσων δεν έχουν χρησιμοποιήσει τη φυσιογνωμική βρίσκεται στο σκοτάδι. Αλλά το φυσιογνωμικό τμήμα της αστρολογίας είναι το μεγαλύτερο μέρος της.[31]"1
________________________________________________________________________________________________________

1 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
[31] Γαληνός, Περὶ κατακλίσεως 1, έκδ. C. G. Kühn, ό.π., τόμ. 19, σελ. 529-30: ὅτι καὶ αὐτοὶ οἱ ἰατροὶ διὰ τὸ περὶ πλείστου ποιεῖσθαι τὸ προορατικὸν μέρος τῆς αὑτῶν τέχνης, τοῦτο τῇ μαθηματικῇ ἐπιστήμῃ ἀπένειμαν, καὶ εἰ μὴ πάντες, κατά γε τὸ πλεῖστον. ῾Ιπποκράτης […] ἀνὰ σκότος γὰρ ἔφη τὴν γνώμην πλανᾶσθαι τῶν τῇ φυσιογνωμίᾳ μὴ χρησαμένων. τὸ δὲ φυσιογνωμονικὸν μέρος τῆς ἀστρολογίας ἐστὶ μέγιστον μόριον.
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Φεβρουαρίου 2012, 02:51:27 από Rose »

20 Φεβρουαρίου 2012, 02:44:09
Απάντηση #199
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Θα είμαι λακωνικός και περιεκτικός.
Βαρέθηκα την έλλειψη ερευνών και την ανάγκη διαφορετικών μαθηματικών για να εξηγήσουμε την αξία της ομοιοπαθητικής. Επίσης, βαρέθηκα την αιτιολογία ότι δεν μπορεί στην ίδια νόσο να δοθεί το ίδιο φάρμακο αλλά πρέπει να βρούμε κάτι το ιδιαίτερο... και τη δικαιολογία ότι αυτή είναι η αιτιολογία για την εξίσωση με το placebo. Αυτό μου δημιουργεί μια εικόνα ότι πρόκειται για κάτι το μαγικό και όχι το επιστημονικό.
Να σου πω μια πρακτική Ρεθεμνιωτών ιατρών περίπου το 1740 για την πυώδη αμυγδαλίτιδα στα παιδιά: μια τούφα από τα μαλλιά του παιδιού, 2 αυγά, 5-10 σπόροι από ένα χόρτο που μόνο την κρητική του ονομασία έχω ακουστά και άφθονο λεμόνι. Όλα τα έκανες στο τηγάνι ομελέτα και τα έβαζες καυτά πάνω στις αμυγδαλές του παιδιού πριν δέσει η ομελέτα. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι βάση των ιστορικών στοιχείων, η θεραπεία αυτή είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Εγώ έχω λογική εξήγηση, εσύ έχεις; Φυσικά, δεν ξέρω κανένα που να την κάνει πλέον.
Αλήθεια, σχετικά με το άσθμα και το Μακρέα, γιατί είδες την "απόλυτη" άποψη μου και δεν πρόσεξες και τον σχολιασμό μου στο τέλος; Περίεργες δεν είναι οι ηλικίες; Σου θυμίζουν κάτι; Ψάξε να βρεις τους παράγοντες που έχουν βρεθεί να σχετίζονται με τις παροξύνσεις του άσθματος τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ εντυπωσιακό πως μπορείς να μειώσεις τις εξάρσεις με οποιοδήποτε "φάρμακο" ακόμη και με το ζουμί του καβρού.

Σχετικά με την δυστροφία.... Αλήθεια, τι είδους μυική δυστροφία ήταν; έχει θέση στην πορεία της νόσου, το ανοσολογικό σύστημα; Αν ναι, έχει και η αυθυποβολή....  Χρησιμοποιούν και κορτιζόνη, λουτρά και σωματική άσκηση;;;; Γιατί;

Για το όμοιο ίαμα... δεν θα ξανασχολιάσω, μη επαναληψιμότητα ισοδυναμεί με τύχη.... Σε διαβεβαιώ ότι τα βρέφη έχουν άγχος, και σχετίζεται άμεσα με τους παλμούς της καρδιάς και τον τόνο των μυών της μητέρας. Τα βρέφη αναγνωρίζουν την μυρωδιά και τον ήχο της αναπνοής επίσης ακόμη κι όταν έχουν κλειστά τα μάτια. Για το κώμα, δεν ξέρω να σου πω, αλλά μπορώ να σου πω ότι υπάρχουν άνθρωποι που σε χειρουργείο με γενική αναισθησία, ακούν τα πάντα, ενώ είναι σε μυοχάλαση και αναισθησία, και μάλιστα μου έχει τύχει ένα τέτοιο περιστατικό σαν φοιτητής. Συνεπώς, μην ορκίζεσαι για το κώμα.

Και ο αγαπητός Luc που ανακάλυψε τον ιό των λεμφαδένων αλλά δεν πήρε χαμπάρι ότι ήταν το AIDS σαφώς και έκανε μια μελέτη πάνω στην αναμετάδοση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων από μόρια DNA μετά από αραιώσεις, αλλά όπως και ο ίδιος δέχτηκε, σε σημαντικά μικρότερες αραιώσεις από αυτές που χρησιμοποιούνται στην ομοιοπαθητική. Αυτό δεν σου το αρνιέμαι αν και δεν έχω ακόμη μελέτη από άλλο που να την επιβεβαίωσε. Και πρώτος σου είπα, ότι έχουμε πράγματα να μάθουμε από την χημεία σε κβαντικό επίπεδο. Αλλά υπό αυτές τις συνθήκες, η ομοιοπαθητική, ακόμη και έτσι να την σκεφτείς είναι ραντεβού στα τυφλά, ή καλύτερα δελτίο λοττο.
Θα μου επιτρέψεις συνεπώς αντί να βαδίζω στα τυφλά, απλά να περιμένω να δω κάτι πιο χειροπιαστό. Και μην ξεχνάμε ότι η βάση της κβαντικής χημείας είναι τα μαθηματικά και όχι η εμπειρία.

Τελειώνοντας δεν πείστηκα σχετικά με το κόστος. Γιατί όσο και ακριβή να είναι η διαδικασία, έχεις στο τέλος εκατομμύρια δόσεις. Συνεπώς, αρκεί ένας πολλαπλασιασμός για να δεις τα κέρδη.

Τελειώνοντας σου λέω ξανά, ότι κοινωνικώς προέχει η θεραπεία του ασθενή και όχι του νοσήματος του.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

20 Φεβρουαρίου 2012, 03:25:50
Απάντηση #200
Αποσυνδεδεμένος

Rose


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
εστω και αν οι αραιώσεις γίνονται πλέον αυτοματοποιημένα με μηχανήματα.

Η δυναμοποίηση δεν είναι απλή αραίωση. Δυναμοποιώ σημαίνει ενεργειακά φορτίζω την ουσία, είναι μία "μαγική" τελετουργία.

Μπορεί ο αγιασμός και η θεία κοινωνία1 να γίνουν με μηχανήματα?  'Ετσι λοιπόν και ένα ομοιοπαθητικό δεν "δυναμοποιείται", δεν φορτίζεται ενεργειακά, με μηχανήματα.2

Για να το αποδείξουμε, καλό είναι να κάνουμε το εξής πείραμα, από μόνοι μας, αντί να περιμένουμε οι κάθε είδους "ειδικοί" να μας πείσουν.

1. Σε ένα ποτήρι με νερό να βουτήξουμε για λίγο βασιλικό3, και χωρίς τελετουργία να το αποθηκεύσουμε, σε ένα μπουκαλάκι.

2. Σε ένα άλλο ποτήρι με νερό να βουτήξουμε για λίγο βασιλικό, και με την παρουσία κόσμου ειδικά, να γίνει μία τελετουργία αγιασμού, και κατόπιν να αποθηκεύσουμε το νερό, σε ένα άλλο μπουκαλάκι.

3. Ας συγκρίνουμε τα δύο μπουκαλάκια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, να δούμε ποιο από τα δύο δεν θα μουχλιάσει.  
________________________________________________________________________________________________

1 Αρχαία Ελληνικά Μυστήρια, που αργότερα οικειοποιήθηκαν από τον χριστιανισμό.  'Εχουν σαν βάση την ενεργοποίηση ή δυναμοποίηση μιας ουσίας, με το ψυχικό εγρηγορός των ανθρώπων που συμμετέχουν στην τελετουργία, μία γνώση που δυστυχώς την έκρυψαν σκοπίμως (απόκρυφη), και έτσι θεωρείται ακόμη και σήμερα, ως θαύμα, από θρησκευόμενους, ενώ πρόκειται για μία απλή ερμηνεία των νόμων της φύσης.

2 Και αυτό θέτει το εξής ερώτημα.  Είναι όλα τα ομοιοπαθητικά που κυκλοφορούν γνήσια, ή κάποια είναι απλές αραιώσεις, δηλαδή ίσως placebo?  Τελικά μήπως πρέπει να γνωρίζουμε ποιος τα φτιάχνει και πως τα φτιάχνει, για να είμαστε πιο σίγουροι, για την αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής τους δράσης?

3 Αντισηπτικό Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Φεβρουαρίου 2012, 03:44:32 από Rose »

20 Φεβρουαρίου 2012, 11:37:32
Απάντηση #201
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η δυναμοποίηση δεν είναι απλή αραίωση. Δυναμοποιώ σημαίνει ενεργειακά φορτίζω την ουσία, είναι μία "μαγική" τελετουργία.
Είναι κάτι σαν αυτό στη χρονική στιγμή 4:15 στο βιντεάκι που ανέβασε ο Ζαχαριάδης Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος;
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Φεβρουαρίου 2012, 14:44:46 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

20 Φεβρουαρίου 2012, 16:33:10
Απάντηση #202
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
@Loumakis
Κύριε Λουμάκη, επιτρέψτε μου να καταθέσω ορισμένες σκέψεις, με το δεδομένο ότι ασπάζεσθε την ορθοδοξία:
1) Ας δεχθούμε ότι μπορούν να θεραπεύσουν τόσο η "κλασσική" όσο και οι λοιπές "εναλλακτικές" ιατρικές.
2) Για μας τους χριστιανούς είναι δεδομένο ότι μπορούν να γίνονται θαύματα και από την Παναγία και τους Αγίους και "θαύματα" από τον εξ' από 'δώ. Και οι δύο ενέργειες (θεϊκή και δαιμονική) μπορούν να πει κανείς ότι κάνουν πολύ εντυπωσιακότερα πράγματα από το να βελτιώσουν μία Duchenne
3) Όταν παρακάμπτουμε την πεπατημένη για την επιστήμη οδό της απόδειξης και εισερχόμαστε σε υπερβατικές λογικές ("θαύματα", "δυναμοποίηση", "μαγικά", "τελετουργίες") τότε σαφώς και μιλούμε πλέον για θέματα τα οποία μπορούν (ανεξαρτήτως πολλές φορές από τα "πιστεύω" του θεραπευτή) να κινητοποιήσουν "θετική ενέργεια" - ας την ονομάσουμε "αυθυποβολή" για να συνεννοούμαστε (μολονότι πιστεύω ότι δεν είναι ακριβώς αυτό).
Δεν ξέρω ειλικρινά τι είναι όλα αυτά. Όμως αυτό που διαβάζω δε με αναπαύει - ίσα ίσα, μου φέρνει πολλές φορές ταραχή - και για το λόγο αυτό πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καλά.
Δεν μπορώ να πω περισσότερα, γιατό δεν έχω εντριφήσει αλλά ούτε έχω και θεολογικές γνώσεις. Δεν είμαι ο κατάλληλος για πολλά - πολλά, είμαι όμως ένας απλός γιατρός που δέχομαι την πίστη πρου πρεσβεύετε κι εσείς και ως εκ τούτου έχω όλα αυτά τα ερωτήματα.

Υ.Γ. Για τη Duchenne σαφώς και έχω αρκετά επιχειρήματα τόσο από την κλασσική ιατρική, όσο και από τη Μοριακή Ιατρική - δέχομαι όμως ότι το περιστατικό πράγματι βοηθήθηκε με "θαυματουργικό" τρόπο.
Επίσης δέχομαι ότι όλες οι αναφερόμενες θεραπείες μπορεί να έχουν αποτέλεσμα.
Αυτό που δεν ξέρω είναι πώς.
Και μη βιαστούμε να απαντήσουμε, αν είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί.
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Φεβρουαρίου 2012, 16:52:47 από Βασίλης Παπαδόπουλος »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

20 Φεβρουαρίου 2012, 17:35:23
Απάντηση #203
Αποσυνδεδεμένος

Rose


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η δυναμοποίηση δεν είναι απλή αραίωση. Δυναμοποιώ σημαίνει ενεργειακά φορτίζω την ουσία, είναι μία "μαγική" τελετουργία.
Είναι κάτι σαν αυτό στη χρονική στιγμή 4:15 στο βιντεάκι που ανέβασε ο Ζαχαριάδης Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος;

Από ότι φαίνεται κ. Κουναλάκη, υπάρχει ένα χάσμα γνώσεων, όπως καταλαβαίνετε, και έτσι δυσκολεύει πολύ η επικοινωνία μας.  'Ομως ειλικρινά, χαίρομαι που αυτή τουλάχιστον την φορά, δεν σπεύσατε, να κατακρίνετε, αλλά ρωτήσατε απλά, και ευχαρίστως να απαντήσουμε.

Θα χρειαστούν προφανέστατα, κάποια introductory courses, Magic 101, Alchemy 101, Ancient Greek Mysteries 101, Hermetic Sciences 1011, αλλά θα προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε όσο γίνεται περισσότερο την κεντρική ουσία, της απόκρυφης2 σοφίας των προγόνων μας.

Κρίμα όμως που δεν αρπάξατε την ευκαιρία, να δικαιωθείτε, πως όντως κάποια σκευάσματα που πλασάρονται ως ομοιοπαθητικά, μπορεί να είναι Placebo, όχι όλα, αλλά κάποια, ειδικά όσα φτιάχνονται από αδαείς, ή μηχανήματα...

'Οπως βλέπουμε η γνώση του εσωτερισμού, η γνώση της Αρχαίας Ελληνικής Πραγματείας, είναι χρυσάφι, και χωρίς αυτήν είναι αδύνατον, είτε να προσεγγίσουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, του τι είναι ο άνθρωπος, είτε να κατανοήσουμε πως είναι φτιαγμένος ο κόσμος μας, και για ποιο στόχο.

Λυπούμαστε που η Αλήθεια αναστατώνει, αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως υπάρχει μεγάλο έλλειμμα γνωσιολογικό, με αποτέλεσμα, οι συνάνθρωποι μας, γύρω μας, να ταλαιπωρούνται άδικα.  

Θα καταθέσουμε σύντομα τον ορθό τρόπο παρασκευής ενός ομοιοπαθητικού, και πως ακριβώς λειτουργεί στον οργανισμό που τον λαμβάνει.
________________________________________________________________________________________________________

1 Ευελπιστούμε πως στο μέλλον θα συσταθεί μία ολοκληρωμένη Ελληνική Πνευματική Ακαδημία, έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε ακαδημαϊκά πτυχία, μεταπτυχία, και διδακτορικά, στις Εσωτερικές Επιστήμες, αλλά μέχρι εκείνη την ώρα, οι γνώσεις εσωτερισμού, παρέχονται μέσω των Δωρεάν διδασκαλιών της ΑΜΡΑ, για όποιον ενδιαφέρεται περαιτέρω.

2 την έκρυψαν (κυνήγησαν) πολύ καλά από ότι φαίνεται, αρκετούς αιώνες τώρα, για να νιώθουμε την Αυτόχθονη Πνευματική μας κληρονομιά, παντελώς ξένη, ή ακόμα του εξ' από 'δώ...
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Φεβρουαρίου 2012, 18:10:30 από Rose »

22 Φεβρουαρίου 2012, 09:22:24
Απάντηση #204
Αποσυνδεδεμένος

timex


Εγω παντως θελω να μαθω τη λογικη εξηγηση της ομελετας πανω στις αμυγδαλες   :D

22 Φεβρουαρίου 2012, 21:38:14
Απάντηση #205
Αποσυνδεδεμένος

Rose


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εγω παντως θελω να μαθω τη λογικη εξηγηση της ομελετας πανω στις αμυγδαλες   :D

'Οσο και να μας φαίνεται παράξενο, υπάρχουν εξηγήσεις για όλα αυτά.  Δεν γνωρίζω την συγκεκριμένη "μαγική" συνταγή που έχει αναφέρει ο κ. Κουναλάκης, αλλά γνωρίζω το πώς η τελετουργία και τα αυγά χρησιμοποιούνται, ως θεραπευτικά εργαλεία.

Καταρχήν, μας συμφέρει πραγματικά, να ερευνήσουμε όλα αυτά που φαντάζουν σήμερα, παράξενα και "μαγικά", γιατί θα αναγνωρίσουμε, πως λείπει μία υψηλή γνώση, από το χώρο της σύγχρονης κλασσικής ιατρικής, που ειλικρινά κατέχοντας αυτή την γνώση και κατανόηση γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί θεραπευτές, διότι κατανοούμε πιο ολοκληρωμένα την ανθρώπινη φύση, και έτσι θεραπεύουμε τον άνθρωπο, και όχι την ασθένεια, όπως μας τονίζει και ο Πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης.

Πριν προχωρήσουμε σε μία ολοκληρωμένη παρουσίαση, με απώτερο και κεντρικό στόχο, την κατανόηση της Ομοιοπαθητικής, είναι σημαντικό να ορίσουμε κάποιες έννοιες, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προκαταλήψεις, δεισιδαιμονίες, ή λοιπές παρεξηγήσεις.

Καταρχήν ως Μαγεία, ορίζεται η υψηλή γνώση και κατανόηση, που αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ολιστικά, δηλαδή, πέρα από τον υλικό του φορέα, αντιμετωπίζει και τον αιθερικό του φορέα, το συναισθηματικό (αστρικό) του φορέα, το νοητικό και το πνευματικό του φορέα.

Μαγεία λοιπόν, είναι μία πολύ αρχαία έννοια, ισοδύναμη με την σημερινή έννοια Phd, αν και το σημερινό Phd, είναι περιορισμένων γνώσεων και αντιλήψεων, λόγω της επιβολής ενός θρησκευτικού και αργότερα όπως γίναμε μάρτυρες, ενός επιστημονικού σκοταδισμού.

Με άλλα λόγια, Μάγος, Μάγιστρος, Ιερέας, Ιεροφάντης, Δάσκαλος, Μεγάλος ή ακόμα Μάγκας είναι συνώνυμες έννοιες.

Απλά ένα μάρκετινγκ μιας άλλης θρησκευτικής αντίληψης, καταδίκασε αυτές τις έννοιες ως αρνητικές, και απογορευμένες, υοθέτησε τα Αρχαία Ελληνικά Μυστήρια, σε ένα νέου τύπου εκκλησιασμού, και η μαγεία συνεχίστηκε κάτω από ένα άλλο όνομα, αλλά όχι ως φορέας φωτός, και κατανόησης των μυστηρίων, αλλά ως ακατανόητα θαύματα, που μόνο κάποιος συγκεκριμένος Μάγος, ή Μάγκας θεός μπορούσε να πράξει, και όχι εμείς οι απλοί θνητοί.

'Ομως οι Αρχαίοι και Αυτόχθονοι Πρόγονοί μας, κατείχαν μία πιο ολοκληρωμένη κατανόηση του πως λειτουργεί η φύση, και ειδικά η ανθρώπινη φύση μας, και γνώριζαν πολύ καλά, και εμπειρικά, πως είμαστε κάτι πολύ παραπάνω από μόνο το φυσικό μας φορέα, πως έχουμε δηλαδή και πνεύμα και ψυχή, και πως αν το ψυχικό ή νοητικό ή πνευματικό μας κομμάτι, ήταν υγιές, τότε και το σώμα μας θα προσαρμοζόταν, σε αυτά τα δεδομένα, δηλαδή με άλλα λόγια "νους υγιής εν σώματι υγιή".

Επίσης ο Ηνίοχος1 της Ελληνικής Αρχαιότητας, συμβόλιζε ακριβώς αυτή την κατανόηση, που είχαν οι Πρόγονοι μας, πως είμαστε πολύ περισσότερα από το όχημα μας, το σώμα μας (άμαξα), είμαστε και τα συναισθήματα μας, ή το ψυχολογικό μας κομμάτι (ά-λογα), είμαστε και το νοητικό μας κομμάτι, ή ο Διαχειριστής του οχήματος μας (ο Ηνίοχος).

Εφόσον λοιπόν, ως Θεωρία, αντιληφθούμε, πως υπήρχε μία πληροφορία, προσιτή και κατανοητή, στους Αρχαίους Προγόνους μας, η οποία ειδικά μετά το 300 μκχ περίπου, φανατικά κυνηγήθηκε, και κρύφτηκε, και χάθηκε από την κοινή θέα, μπορούμε να προχωρήσουμε και σε βαθύτερη μελέτη των Αρχαίων Ελληνικών κειμένων, ή ακόμα σύγχρονων "μεταφυσικών" πειραμάτων, για να γίνει επιστημονικά κατανοητό και αντιληπτό το γεγονός, πως δεν είμαστε μόνο ύλη, δεν είμαστε μόνο μία μηχανιστική λειτουργία και τίποτα παραπάνω, όπως βλέπει δυστυχώς σήμερα η κλασική ιατρική, τον άνθρωπο, ή ακόμα και η σύγχρονη ψυχολογία, η οποία έχει καταντήσει μία συμπεριφοριστική ρύθμιση μέσω τεχνικών ή ακόμα και συνθετικών φαρμάκων (ψυχιατρική), φέροντας επικίνδυνες ή ακόμα θανατηφόρες προεκτάσεις2 και συνέπειες σε όσους αναζητήσουν την θεραπεία, από σύγχρονους "ειδικούς".

Για να κατανοήσουμε λοιπόν την Ομοιοπαθητική, και πως λειτουργούν τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα, χρειαζόμαστε να προσεγγίσουμε, αυτή την υψηλή κατανόηση των Αυτοχθόνων Ελλήνων προγόνων μας, που σήμερα δεν είναι ευρέως γνωστή, από επιστημονικούς και ειδικά από ακαδημαϊκούς θεραπευτικούς κύκλους.

Δηλαδή πως οι ασθένειες είναι ψυχοβιολογικά φαινόμενα, και πως η ψυχή και το σώμα είναι συγκοινωνούντα δοχεία.  Με άλλα λόγια επειρεάζοντας την ψυχολογία μας, μπορούμε να επηρεάσουμε και την χημεία του σώματος μας, ή επηρεάζοντας την χημεία του σώματός μας, επηρεάζουμε την ψυχολογία μας.

Φυσικά αυτό είναι κατανοητό μέσω των σύγχρονων και επικίνδυνων συνθετικών ψυχοτρόπων ουσιών που χορηγούνται μέσω της σύγχρονης ψυχιατρικής, όπου το χημικό συνθετικό φάρμακο επηρεάζει την ψυχολογία μας, αλλά και μέσω φυσικών ουσιών, όπως μία μπύρα, ένα ποτήρι κρασί, ένα ποτηράκι τσίπουρο, ή ακόμα ένα χαμόγελο.

Η κλασσική ιατρική λοιπόν ασχολείται με συνθετικά ή χημικά φάρμακα και μέσω του υλικού φορέα, προσπαθεί να θεραπεύσει την ασθένεια.

Η Ομοιοπαθητική ακριβώς αντίθετα, ασχολείται με αυτή τη χαμένη υψηλή γνώση, ή "μαγική" γνώση, που κατείχαν οι πρόγονοί μας, όπου επηρεάζοντας τον αιθερικό (βιοενεργειακό) φορέα, ή ακόμα τον συναισθηματικό (αστρικό) φορέα, επηρεάζουμε τον υλικό φορέα, δηλαδή γιατρεύεται η ασθένεια που εκδηλώθηκε στο σώμα μας.

Η Ομοιοπαθητική λειτουργεί όπως το εμβόλιο, αλλά όχι ως ένα χημικό εμβόλιο, αλλά ως ένα αιθερικό (βιοενεργειακό) εμβόλιο.

Με άλλα λόγια το Ομοιοπαθητικό φάρμακο, δρα από το αιθερικό (βιοενεργειακό) προς τον υλικό φορέα.

Για να κατανοήσουμε πως συμβαίνει αυτό χρειάζεται να κατανοήσουμε πρώτα από όλα πως παρασκευάζονται τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα, τα οποία δεν είναι απλές αραιώσεις, και μετέπειτα μέσω πειραματισμών και κλινικών μελετών, έρχεται και η επιβεβαίωση της θεωρίας, πως είμαστε πολύ περισσότερα από τον υλικό μας φορέα.

Υ.Γ. Θα ακολουθήσει η συνέχεια σύντομα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η παρουσίαση της λειτουργίας της Ομοιοπαθητικής.
________________________________________________________________________________________________

1 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
2
feature=related
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Φεβρουαρίου 2012, 22:05:21 από Rose »

22 Φεβρουαρίου 2012, 22:11:48
Απάντηση #206
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εγω παντως θελω να μαθω τη λογικη εξηγηση της ομελετας πανω στις αμυγδαλες   :D

'Οσο και να μας φαίνεται παράξενο, υπάρχουν εξηγήσεις για όλα αυτά.  Δεν γνωρίζω την συγκεκριμένη "μαγική" συνταγή που έχει αναφέρει ο κ. Κουναλάκης, αλλά γνωρίζω το πώς η τελετουργία και τα αυγά χρησιμοποιούνται, ως θεραπευτικά εργαλεία

1:54 ως τέλος σκηνής  ;D   (Robert De Niro στο ρόλο του εωσφόρου)
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

23 Φεβρουαρίου 2012, 00:26:15
Απάντηση #207
Αποσυνδεδεμένος

Rose


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Να σου πω μια πρακτική Ρεθεμνιωτών ιατρών περίπου το 1740 για την πυώδη αμυγδαλίτιδα στα παιδιά: μια τούφα από τα μαλλιά του παιδιού, 2 αυγά, 5-10 σπόροι από ένα χόρτο που μόνο την κρητική του ονομασία έχω ακουστά και άφθονο λεμόνι. Όλα τα έκανες στο τηγάνι ομελέτα και τα έβαζες καυτά πάνω στις αμυγδαλές του παιδιού πριν δέσει η ομελέτα. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι βάση των ιστορικών στοιχείων, η θεραπεία αυτή είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Εγώ έχω λογική εξήγηση, εσύ έχεις; Φυσικά, δεν ξέρω κανένα που να την κάνει πλέον.

Μάλλον τελικά η ομελέτα, κινητοποίησε το ενδιαφέρον,  :D και πραγματικά θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου, να ακούσω την λογική εξήγηση του κ. Κουναλάκη.  Η αλήθεια είναι πως η μεταφορά της αιθερικής δυσαρμονίας, σε αυγά λειτουργεί φανταστικά, όμως εμείς χρησιμοποιήσαμε ως πειραματισμό, άβραστα αυγά.

Αυτή η αρχαία γνώση, που μεταφέρθηκε από στόμα σε στόμα, μέχρι στις μαμές, στις πρακτικές, των χωριών, είναι πραγματικά πολύτιμη, να σωθεί και να κατανοηθεί, ως θεραπευτική πρακτική παράδοση.

Η θεωρία αυτής της πρακτικής είναι η εξής.  Η ασθένεια αντιμετωπίζεται ως ένα "φάντασμα", ένας "δαίμονας" (πνεύμα-αιθερικό). Επιστημονικά, ως φορέας πέρα του υλικού, και ενός αιθερικού (βιοενεργειακού) αντίστοιχου φορέα, το οποίο προβάλλεται ως (ιονισμένο πλάσμα).

Για να κατανοήσουμε πως ο άνθρωπος εκτός από ένα υλικό σώμα, κατέχει ταυτόχρονα και ένα βιονεργειακό, αιθερικό-διπλό σώμα, όπως ονομάζεται, αρκεί μία φωτογράφιση της αύρας, ή του αιθερικού, ενός ανθρώπου που έχει χάσει το ένα σκέλος του, για παράδειγμα ένα πόδι του.  Στην φωτογραφία της αύρας, θα φανεί το αιιθερικό του ποδιού1, ενώ στην ουσία το υλικό του πόδι θα λείπει.  Με άλλα λόγια ο άνθρωπος έχει τουλάχιστον δύο φορείς, έναν υλικό και έναν αιθερικό (βιοενεργειακό φορέα), τα οποία μπορούμε να δούμε ή να φωτογραφίσουμε, μέσω βιοενεργειακών διαγνωστικών εργαλείων, πχ Κίρλιαν φωτογράφιση.

Αυτό λοιπόν που γινόταν με τα αυγά, είναι να μεταφέρουν τον "κακοδαίμονα" ή την "αιθερική δυσαρμονία" που προκαλούσε την ασθένεια πχ αμυγδαλίτιδα, μέσα στα αυγά, διότι το αιθερικό της ασθένειας, χρειάζεται ένα αντίστοιχο ζωντανό υλικό, για να υπάρξει, αλλιώς διαλύεται. Μετά την μεταφορά της ασθένειας, τα αυγά, χρειάζεται να θαφτούν, μακριά, έτσι ώστε να μην μεταφερθεί η βιοενεργειακή υπόσταση της ασθένειας, και μολύνει άλλο ζωντανό οργανισμό.

'Αρα μιλάμε για μία υψηλή γνώση, πολύ κακώς κρυφή, η οποία είναι χρήσιμη, στην θεραπευτική, και μόνο ο πειραματισμός και η προσωπική εμπειρίωση, αποδυκνείουν πραγματικά, την ορθότητα αυτών των πρακτικών, οι οποίες επεμβαίνουν στον αιθερικό φορέα, και θεραπεύοντας, τον αιθερικό φορέα, θεραπεύεται και ο αντίστοιχος υλικός φορέας, μια και αποτελούν συγκινονούντα δοχεία.

Με τον ανάλογο τρόπο δρα και η Ομοιοπαθητική, καθώς και η αρωματοθεραπεία, η θεραπεία με αιθέρια έλαια, που ουσιαστικά, ονομάζονται στοιχειακές ενώσεις, είναι στην κυριολεξία, τα ψυχικά σώματα των φυτών, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τον αιθερικό φορέα, λύνοντας κυριολεκτικά το πρόβλημα ταυτόχρονα και στον υλικό φορέα.

Η διαφορά ανάμεσα στα ομοιοπαθητικά σκευάσματα και στην χρήση των αιθερίων ελαίων, είναι πως τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα χρειάζεται να φορτιστούν ενεργειακά, (δυναμοποίηση)2, από κάποιον παρασκευαστή, ή "τελετουργό", μεταφέροντας την αιθερική ιδιοσυχνότητα, μιας φυσικής ή φυτικής ουσίας, σε νερό, ενώ τα αιθέρια έλαια, είναι από μόνα τους φορτισμένα, σε μία συγκεκριμένη βιοενεργειακή ιδιοσυχνότητα από την ίδια την φύση.  

Με άλλα λόγια η θεραπεία του υλικού φορέα μέσω του βιοενεργειακού ή αιθερικού, αποτελεί μία ολόκληρη επιστήμη, από μόνη της, με πολλές προεκτάσεις, όπως είναι τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα, η αρωματοθεραπεία (μέσω αιθερίων ελαίων), ή ακόμα η βιοενεργειακή θεραπευτική, είτε από μηχανήματα3 είτε από τον ίδιο τον άνθρωπο4.

Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να θυμίσω την αρχική μας κατάθεση, περί Ροδοσταυρικής Θεραπευτικής, ή σύγχρονης Ιπποκράτειας θεραπευτικής.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο Ροδοσταυρισμός αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ολιστικά, δηλαδή, αντιμετωπίζει ταυτόχρονα το υλικο-αιθερικό, το συναισθηματικό (αστρικό), το νοητικό, και το πνευματικό του επίπεδο, και ως σύνολο2 επιδιώκει να τον θεραπεύσει.  'Ενα από τα βασικά αξιώματα της Ροδοσταυρικής θεραπευτικής είναι ότι η ρίζα της ασθένειας, βρίσκεται στο αμέσως παραπάνω επίπεδο, και είναι αυτό που σιγά σιγά ξανα-ανακαλύπτει η σύγχρονη επιστήμη, αποδεχόμενη ότι η αιτία, πολλών ασθενειών είναι ψυχολογικής - συναισθηματικής φύσης.
_______________________________________________________________________________________

1 Treating 'phantom limb pain' with mirror therapy

aura movie.wmv

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Velope showed me some examples of her work and I was surprised at how vivid the auras appear. She pointed to one picture of a woman. "This lady had her right arm amputed several years before I photographed her but you can still see the faint aura of the arm and hand which was left behind."

Velope believes that these "ghost auras" are what allow some amputees to keep experiencing feelings from the missing arm or leg long after it has been removed. "Sometimes people will even be able to make a fist with a hand that's not there any more." Velope told me. "I bet that if you took a aura photograph of them, you would see that the ghost aura was still there and trying to do what the brain was telling it to."

2 TeleKinesis 2 PSIs Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

AquaKinesis
feature=related

Water has Memory
feature=related

How Thoughts Affect Our Reality? a must see!!!
feature=related

3 Testimony IMEB PAPIMI
Papimi [Pan.Papas] (Meros2o)

4 Reiki Therapy Offered To Crouse Patients
,
Reiki in hospital Ramón y Cajal (Madrid, Spain)  
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Φεβρουαρίου 2012, 11:48:07 από Rose »

23 Φεβρουαρίου 2012, 02:00:54
Απάντηση #208
Αποσυνδεδεμένος

Rose


Ζούμε σε μία εποχή που επιζητά διακαώς να θεραπευτεί, και να σωθεί από τον επικίνδυνο ιό που λέγεται σύγχρονος άνθρωπος.

Για όσους δεν τα έχουν δει ακόμη...

1. What the bleep do we know - full movie
feature=related

2. What the bleep do we know? Down the rabbit hole. (2o Μέρος στα ελληνικά)

What The Bleep Do We Know! (greek sub) 1/16

Εδώ ολοκληρώθηκε η κατάθεσή μας.  Καλή συνέχεια σε όλους...[/color]
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Φεβρουαρίου 2012, 11:51:57 από Rose »

23 Φεβρουαρίου 2012, 16:24:24
Απάντηση #209
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Μαγεία λοιπόν, είναι μία πολύ αρχαία έννοια, ισοδύναμη με την σημερινή έννοια Phd, αν και το σημερινό Phd, είναι περιορισμένων γνώσεων και αντιλήψεων, λόγω της επιβολής ενός θρησκευτικού και αργότερα όπως γίναμε μάρτυρες, ενός επιστημονικού σκοταδισμού.
Με άλλα λόγια, Μάγος, Μάγιστρος, Ιερέας, Ιεροφάντης, Δάσκαλος, Μεγάλος ή ακόμα Μάγκας είναι συνώνυμες έννοιες.
Απλά ένα μάρκετινγκ μιας άλλης θρησκευτικής αντίληψης*, καταδίκασε αυτές τις έννοιες ως αρνητικές, και απογορευμένες, υοθέτησε τα Αρχαία Ελληνικά Μυστήρια, σε ένα νέου τύπου εκκλησιασμού, και η μαγεία συνεχίστηκε κάτω από ένα άλλο όνομα, αλλά όχι ως φορέας φωτός**, και κατανόησης των μυστηρίων, αλλά ως ακατανόητα θαύματα, που μόνο κάποιος συγκεκριμένος Μάγος, ή Μάγκας θεός μπορούσε να πράξει, και όχι εμείς οι απλοί θνητοί.
...

Εάν σας ενοχλεί η *Ορθόδοξος Χριστιανική διδασκαλία(βλέπε εικόνες παρακάτω από δείγμα δηλώσεών σας σε άλλο φόρουμ) μπορείτε να την προσπεράσετε, να την αγνοήσετε και να ακολουθήσετε τη σωστή, για εσάς, **θρησκεία-μαγεία, ως φορέα φωτός(=Εωσφόρος).

Τουλάχιστον σεβαστείτε, όπως σας σέβονται, όσους πιστεύουν στο χριστιανισμό. Ή μήπως σας φοβίζουν τόσο πολύ που δεν θέλετε ούτε να τους ακούτε; Γιατί δεν ασχολείστε, με τόσο μίσος και απέχθεια, και με άλλες "απάτες" και "απατεώνες"; Υπάρχουν μυριάδες ανάμεσά μας.

Τελικά, λύστε μου μία απορία, για εσάς η Ομοιοπαθητική είναι "φορέας φωτός"; Γιατί δεν νομίζω ότι όσοι ασχολούνται με την Ομοιοπαθητική, έχουν αυτή την άποψη. Μπορείτε, ως γνώστες της Αλήθειας, να με διαφωτίσετε;

Ευχαριστώ
 





« Τελευταία τροποποίηση: 23 Φεβρουαρίου 2012, 16:56:03 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

Λέξεις κλειδιά: ομοιοπαθητική 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
3173 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Φεβρουαρίου 2016, 21:42:36
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
1 Απαντήσεις
22766 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Δεκεμβρίου 2017, 23:44:09
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
12019 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιουνίου 2019, 10:10:41
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3630 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Νοεμβρίου 2019, 19:36:50
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
36300 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιανουαρίου 2022, 22:04:24
από Argirios Argiriou