Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 12:55:49

Αποστολέας Θέμα: 20 χρόνια δήλωνε παιδίατρος αλλά δεν είχε ειδικότητα!  (Αναγνώστηκε 7045 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Σεπτεμβρίου 2011, 19:59:48
Αναγνώστηκε 7045 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Την υπόθεση ενός ανειδίκευτου γιατρού, ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελία ,παρουσιάζεται ως παιδίατρος, ερευνά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ). Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιατρός δραστηριοποιείται εδώ και περίπου είκοσι χρόνια σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης και, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται στον ΙΣΘ, οι κάτοικοι εκεί είναι ανάστατοι το τελευταίο διάστημα.

Οπως έχει καταγγελθεί, ο γιατρός εμφανίζεται ως παιδίατρος σε πολλές διαφημιστικές καταχωρίσεις σε επαγγελματικούς οδηγούς και άλλα έντυπα. Ωστόσο, μόλις πρόσφατα κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός είναι «άνευ ειδικότητας».

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στο σύλλογο, οι κάτοικοι πίστευαν ότι ο εν λόγω γιατρός είχε ειδικότητα παιδιάτρου, αφού έτσι εμφανιζόταν, και η έλλειψη ειδικότητας αποκαλύφτηκε όταν το όνομά του εντοπίστηκε στις νέες λίστες συμβεβλημένων γιατρών του ΙΚΑ ως... άνευ ειδικότητας. Ο γιατρός, που έχει εξετάσει και εμβολιάσει δεκάδες παιδιά στην περιοχή όπου διαθέτει ιατρείο, περιλαμβάνεται και στην επίσημη λίστα γιατρών του ΙΣΘ ως «ιατρός άνευ ειδικότητας». «Η περίπτωσή του ερευνάται και ήδη μετά την καταγγελία ο γιατρός παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του συλλόγου», είπε στον «Α» ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ξεχνούν τον «όρκο»

Πάντως, οι περιπτώσεις γιατρών που φέρονται να αθετούν τον «όρκο του Ιπποκράτη» και καλούνται να λογοδοτήσουν στο πειθαρχικό όργανο του ΙΣΘ δεν είναι λίγες. Οπως αναφέρουν στον «Α» μέλη της διοίκησης του συλλόγου, πρόκειται συνήθως για περιστατικά που σχετίζονται με παράνομη άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος, απαράδεκτη συμπεριφορά, δυσμενή έκβαση περιστατικών λόγω αμέλειας ή κακής ιατρικής πρακτικής, «φακελάκι» σε δημόσιο νοσοκομείο, ακόμα και σεξουαλική παρενόχληση.

Τα τελευταία χρόνια φτάνουν στον ΙΣΘ ετησίως περίπου δέκα περιπτώσεις γιατρών που με κάποιο τρόπο παραβαίνουν τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι ίδιοι οι γιατροί, το φαινόμενο έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά λίγα περιστατικά καταγγέλλονται.

Οι ποινές ξεκινούν από επίπληξη και επιβολή χρηματικού προστίμου έως 15.000 ευρώ και φτάνουν σε προσωρινή αφαίρεση άδειας επαγγέλματος (κλείσιμο ιατρείου) μέχρι τρία χρόνια.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
4644 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Οκτωβρίου 2008, 14:58:39
από Harper
3 Απαντήσεις
44116 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Απριλίου 2010, 15:35:47
από Νίκος Αγγελής
0 Απαντήσεις
76154 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαρτίου 2011, 16:27:11
από anastasios theodoridis
1 Απαντήσεις
4756 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Μαρτίου 2014, 13:37:56
από Denominator
0 Απαντήσεις
3574 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Δεκεμβρίου 2020, 00:08:08
από Argirios Argiriou