Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 18:58:52

Αποστολέας Θέμα: HPV ΕΜΒΟΛΙΟ/ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΜΕ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ  (Αναγνώστηκε 11888 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

17 Σεπτεμβρίου 2011, 18:52:11
Αναγνώστηκε 11888 φορές
Αποσυνδεδεμένος

stasolaris


Κατηγορίες  εκτοξεύτηκαν για το ότι κορίτσι στο οποίο έγινε το εμβόλιο παρουσίασε νοητική υστέρηση που δεν είχε πρίν,στις ΗΠΑ.
Προκάλεσε δε ισχυρή αντίδραση απο  ιατρικούς φορείς,ως προς την εγκυρότητα των ισχυρισμών,αλλά και για την εκταση που δώθηκε από τον τύπο (δημοσ/φος M.Bacman)
Ως γνωστόν το εμβόλιο για συγκεκριμένους τύπους του ιού των θηλωμάτων HPV άρχισε προσφάτως να εκτελείται και στην χώρα μας...
παραθέτω εδώ το άρθρο για ενημέρωση/ συζήτηση

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν έρθει η στιγμή ν αποφασίσεις αν θα ζήσεις ή θα πεθάνεις, κάνε και τα δύο σαν πρίγκηπας

PHILIP SIDNEY

18 Σεπτεμβρίου 2011, 12:23:24
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

γιαννης παιδιατρος


    Νάτος πάλι ο αστικός μύθος για τα εμβόλια.
Έτσι ανεύθυνα παρουσιαζόταν στο παρελθόν συσχέτιση βασικού εμβολιασμού και αυτισμού που ποτέ δεν προέκυψε πραγματικά.Το ερώτημα είναι ρητορικό :"εσύ μητέρα ,πατέρα θα ήθελες το βλαστάρι που αγαπάς και προστατεύεις να κινδυνεύει από τέτανο, διφθερίτιδα...Ca τραχήλου της μήτρας η΄κονδυλώματα (θες δεν θες θα κάνει sex όπως έκανες και εσύ ) ενώ γνωρίζεις ότι θα προστατευόταν με ένα απλό εμβόλιο; "

Όσον αφορά την πολιτική τοποθέτηση έναντι του hpv εμβολιασμού , προέκυψε σαν θέμα στα απόνερα της προεκλογικής μάχης στις ΗΠΑ ,όπου οι "πεφωτισμένοι" μίλησαν ακόμη και για  promiscuity(=miscellaneous mingling or selection of persons or things) στη σεξουαλική συμπεριφορά των νέων , είναι πάντοτε κατώτερη των περιστάσεων ( ίδιος αφελής χειρισμός υπήρξε και για το εμβόλιο για τη γρίπη στη χώρα μας και όχι μόνο) .

Το αποτέλεσμα πάντα είναι να φέρνει πισωγύρισμα  στον εμβολιασμό των παιδιών ρίχνοντας νερό στο μύλο της ανοησίας των σκεπτικιστών σχετικά με την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των  εμβολίων  .

29 Οκτωβρίου 2011, 10:19:22
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

γιαννης παιδιατρος


Το FDA συστήνει HPV εμβολιασμό και στα αγόρια!!!!!!


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 :laugh:


30 Οκτωβρίου 2011, 19:14:07
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

stasolaris


may be given...στην ελλάδα μας δεν το βλέπω ,πάντως αν και συμφωνώ γενικά με τις μυθοπλασίες που συχνά συμφύονται με την επιστήμη της ιατρικής πολές φορές απο τέτοιες ενδείξεις/κατηγορίες/μυθοπλασίες(πέστο όπως θέλεις) αποκαλύφθηκαν πολλες λαννθασμένες  τακτικές και φάρμακα με σοβαρές παρενέργειες ,π.χ.βλέπε θαλιδομίδη και τερατογενέσεις ,μάλιστα χρειάστηκαν τότε αρκετές μαρτυρίες και μελέτες αλλα και αρκετά θύματα(επειδή και σαν παιδίατρος που είσαι το συγκεκριμμένο παραδειγμα σε αγγίζει συναισθηματικά) ώστε να αποδειχτεί η τερατογόνος δράση της.
Απλά θέλω να πω ότι πρέπει να αφουγκραζόμαστε τις περιπτωσεις που μπορει να έχουν καταγραφεί και πως εχουν καταγραφεί αυτές δηλ.αν υπαρχει η πιθανότητα να υπεισέρχονται συγχυτικοί παράγοντες .Ακόμη σημείωσε ότι πολλές φορές οι μελέτες που θα στήριζαν την επισφάλεια κάποιας αγωγής απλά δεν θα υπάρξουν..διότι το κίνητρο του κέρδους δεν θα υπάρχει....δεν ξερω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ ,και για νακαταλήξω να γιατι πρέπει ο κάθε ιατρός ευσυνείδητα όταν πρέπει να συμπληρώνει την κίτρινη κάρτα...πόσοι όμως το κάνουν  και μιλάω πόσοι συνάδελφοι διεθνώς...
κατάλαβες ;
Αν έρθει η στιγμή ν αποφασίσεις αν θα ζήσεις ή θα πεθάνεις, κάνε και τα δύο σαν πρίγκηπας

PHILIP SIDNEY

12 Δεκεμβρίου 2011, 16:29:18
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

γιαννης παιδιατρος


Η βιβλιογραφία μάλλον δεν φαίνεται να συμφωνεί με τις απόψεις σας σήμερα .Πιο καλό είναι να ακούμε και όχι να  " αφουγκραζόμαστε "  διότι το τελευταίο υπονοεί και ολίγη συνωμοσία! ;)
 

13 Δεκεμβρίου 2011, 12:56:02
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
may be given...στην ελλάδα μας δεν το βλέπω ,πάντως αν και συμφωνώ γενικά με τις μυθοπλασίες που συχνά συμφύονται με την επιστήμη της ιατρικής πολές φορές απο τέτοιες ενδείξεις/κατηγορίες/μυθοπλασίες(πέστο όπως θέλεις) αποκαλύφθηκαν πολλες λαννθασμένες  τακτικές και φάρμακα με σοβαρές παρενέργειες ,π.χ.βλέπε θαλιδομίδη και τερατογενέσεις ,μάλιστα χρειάστηκαν τότε αρκετές μαρτυρίες και μελέτες αλλα και αρκετά θύματα(επειδή και σαν παιδίατρος που είσαι το συγκεκριμμένο παραδειγμα σε αγγίζει συναισθηματικά) ώστε να αποδειχτεί η τερατογόνος δράση της.
Απλά θέλω να πω ότι πρέπει να αφουγκραζόμαστε τις περιπτωσεις που μπορει να έχουν καταγραφεί και πως εχουν καταγραφεί αυτές δηλ.αν υπαρχει η πιθανότητα να υπεισέρχονται συγχυτικοί παράγοντες .Ακόμη σημείωσε ότι πολλές φορές οι μελέτες που θα στήριζαν την επισφάλεια κάποιας αγωγής απλά δεν θα υπάρξουν..διότι το κίνητρο του κέρδους δεν θα υπάρχει....δεν ξερω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ ,και για νακαταλήξω να γιατι πρέπει ο κάθε ιατρός ευσυνείδητα όταν πρέπει να συμπληρώνει την κίτρινη κάρτα...πόσοι όμως το κάνουν  και μιλάω πόσοι συνάδελφοι διεθνώς...
κατάλαβες ;

Διαβάζοντας ιστορία ανακαλύπτει κανείς ότι όπου επικρατεί άγνοια επικρατούν οι δοξασίες... Όπου απουσιάζει η σκέψη επικρατούν οι δοξασίες... για να μην πω κάτι άλλο.
Υπάρχουν ανθρωπίνως προβλέψιμες καταστάσεις και μη προβλέψιμες. Η μόνη διαφορά του πτυχιούχου ιατρικής από τον ιατρό είναι ότι ο δεύτερος οφείλει να διαβάσει, να βάλει το μυαλό του να δουλέψει, και να παρακολουθήσει τους ασθενείς του με πολύ προσοχή. Εάν το κάνεις αυτό είναι δύσκολο να μην προβλέψεις ποια φάρμακα θα αποσυρθούν στο μέλλον. Αλλά αυτό προϋποθέτει να είσαι γιατρός και όχι γραφιάς. Μπορεί ο ασθενής σου να μην ξέρει ή να μην υποψιάζεται καν αυτή την απαίτηση που πρέπει να έχει από τον ιατρό του αλλά αυτό είναι το κέρδος του από ένα γιατρό σε σχέση με κάποιο μη γιατρό και πτυχιούχο άλλης σχολής.

Μου είναι ασύμβατο για γιατρό να ακούω να συγκρίνει ένα εμβόλιο με την θαλιδομίδη, μια χημική ουσία που την εποχή που την δίνανε δεν ξέραν καν πως δρα και ήταν εμπειρική η χρήση της. Εάν κάποιος δίνει φάρμακα που δεν ξέρει το μηχανισμό δράσης τους σε μια έγκυο τότε δεν είναι άξιος της τύχης του; Επί τη ευκαιρία, αν είναι υποχρεωτική πλέον η κατηγοριοποίηση των σκευασμάτων ως προς την ασφάλεια στην εγκυμοσύνη, η προσωπική μου εμπειρία από το Ηράκλειο Κρήτης είναι ότι η πλειοψηφία των ιατρών αγνοεί παντελώς ποια φάρμακα ανήκουν σε ποια κατηγορία ως προς την ασφάλεια τους και πολύ συχνά όταν ανοίγουν το βιβλίο αναθεωρούν την αγωγή τους άρδην.

Τώρα να ξαναεπαναλάβω αυτά που έγραψα αλλού για την Αλίκη στη χώρα του Λαγού; Νομίζω ότι δεν έχει νόημα.
Υπάρχουν πολλά ιστορικά δεδομένα για προβλήματα με τα εμβόλια εδώ και χρόνια. Για παράδειγμα το DTP που κυκλοφορούσε πριν 40 χρόνια στην Ελλάδα δημιουργούσε καθυστέρηση στην ανάπτυξη του εγκεφάλου στις 3 πρώτες δόσεις εάν αυτές γίνονταν χρονικά πολύ κοντά, κοντύτερα από τις προτεινόμενες αποστάσεις εμβολιασμού λόγω κάποιου έκδοχου που είχε, το οποίο αθροιζόταν και δεν προλάβαινε να αποβληθεί. Αυτά για την Αλίκη. Αλλά κανείς δεν κάνει τον κόπο να διαβάσει τι είναι το κάθε φάρμακο που δίνει και πως πρέπει να το λαμβάνει.
Δεν καταλαβαίνω γιατί μας απασχολεί η κάθε παράνοια που υπάρχει για το Gardasil ή το Cervarix και δεν ενοχλεί κανένα ότι στο ΙΚΑ επειδή δεν έχουν ραντεβού για τους ασφαλισμένους κάνουν μαζί συνδυασμούς από εμβόλια σε μια επίσκεψη που κανείς δεν ξέρει εάν είναι ασφαλές ή καλύτερα για κάποια δεν συνίσταται από τις οδηγίες να χορηγούνται μαζί.
Να ρωτήσω κάτι επίσης απλό; Επιτρέπετε σε ασθενείς σας με αλλεργικό υπόβαθρο (από αλλεργική ρινίτιδα μέχρι άσθμα και δερματικές αλλεργικές αντιδράσεις) να τρώνε ότι συνδυασμό τροφών θέλουν; Είστε σίγουροι ότι είναι ασφαλείς όταν το κάνουν; Γιατί μπορεί η νοητική υστέρηση να μεταδοθεί ξέρετε.....
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Δεκεμβρίου 2011, 13:00:38 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
5 Απαντήσεις
18446 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2019, 18:54:25
από Δημήτριος
0 Απαντήσεις
43526 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουνίου 2008, 17:41:22
από Πατρωνάκης Μάνος
0 Απαντήσεις
3412 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Ιουλίου 2013, 18:20:32
από Denominator
0 Απαντήσεις
5022 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Μαρτίου 2019, 00:43:26
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4091 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Δεκεμβρίου 2023, 21:43:04
από Argirios Argiriou