Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 21:41:37

Αποστολέας Θέμα: Μέτρα, μέτρα, μέτρα...  (Αναγνώστηκε 15728 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Σεπτεμβρίου 2011, 19:08:20
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Πηγή  ΣΚΑΙ. Το μέτρο από ότι είπαν θα μπει με την μορφή τέλη στους λογαριασμούς νερού.

19 Σεπτεμβρίου 2011, 20:37:12
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πηγή  ΣΚΑΙ. Το μέτρο από ότι είπαν θα μπει με την μορφή τέλη στους λογαριασμούς νερού.

Σας ευχαριστώ, αν και η είδηση είναι κάκιστη...

19 Σεπτεμβρίου 2011, 21:55:08
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Tελείωσε η τηλεδιάσκεψη - Αναμένονται ανακοινώσεις

19 Σεπτεμβρίου 2011, 22:38:04
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Όσο νυχτώνει, η λο*τσα μεγαλώνει. Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι....

Υπερωρίες και εφημερίες τέλος για τους γιατρούς του ΕΣΥ

Λίγο πριν αρχίσει η τηλεδιάσκεψη με την τρόικα, το οικονομικό επιτελείο προχώρησε σε μια ακόμα απόφαση περικοπής κονδυλίων. "Θύμα" αυτή τη φορά ήταν το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.gr, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών έβαλε την υπογραφή του στην αφαίρεση 250 εκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό του συγκεκριμένου υπουργείου. Πρόκειται για χρήματα, τα οποία προορίζονται για την πληρωμή των εφημεριών και των υπερωριών των γιατρών, που εργάζονται στο εθνικό σύστημα υγείας.
 
Τα ποσά αυτά εντάσσονται σε κωδικούς νοσοκομείων και η αφαίρεσή τους σημαίνει σημαντική μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα
.

από το τόπικ του συναδέλφου Αναστάσιου Θεοδωρίδη Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Σεπτεμβρίου 2011, 22:46:25 από alfie »

19 Σεπτεμβρίου 2011, 22:54:32
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

carlita


Το ΔΝΤ ''αδειαζει'' τον Βενιζελο για το χαρατσι στα ακινητα



Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ για την Ελλάδα Μπομπ Τράα τόνισε ότι η επιβολή του ειδικού τέλους για τα ακίνητα "δεν είναι καλή ιδέα".

Ο κ. Τράα σε παρέμβαση του στο συνέδριο του Economist, στο οποίο νωρίτερα μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε ότι "δεν θα πρέπει να επιβάλουμε υψηλότερους φόρους σε μια περιορισμένη φορολογική βάση".

Ασκώντας κριτική στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ πρόσθεσε ότι η πρόθεση για επιβολή του τέλους στα ακίνητα "δεν είναι βιώσιμη, ούτε οικονομικά ούτε πολιτικά".

Όπως μεταδίδει το BBC, ο Τράα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στην δημιουργία ενός πιο αξιόπιστου φορολογικού συστήματος και να αντιμετωπίσει "με περισσότερη αποφασιστικότητα την φοροδιαφυγή".

Η αύξηση των εσόδων πρέπει να προέλθει από την βελτίωση των φοροεισπαρκτικών μηχανισμών και όχι από την αύξηση υφιστάμενων ή την επιβολή νέων φόρων, πρόσθεσε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.

/www.theinsider.gr
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.
Albert Einstein

20 Σεπτεμβρίου 2011, 00:07:20
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όσο νυχτώνει, η λο*τσα μεγαλώνει. Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι...

Κάτι τέτοιες στιγμές δεν μπορούμε παρά να ενθυμηθούμε και να κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ για το τέλος των πάλαι ποτέ αεράτων/πλάσμα διευθυντικών εφημεριακών πλαφόν, από αυτά που απολάμβαναν από το σπίτι τους για δεκαετίες οι ταγοί του "κινήματος" (της ΟΕΝΓΕ) και όχι μόνο.

*bonus: Το μέτρο με τη διακοπή της καταβολής συντάξεων σε συνταξιούχους <55 ετών, αφορά άμεσα τον Λόβερ, καθώς η (Ναουσαία) σύζυγός του τυγχάνει 44ετής συνταξιούχος αεροσυνοδός. Να δούμε τί θα γίνει μ' αυτό...
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Σεπτεμβρίου 2011, 13:05:00 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

20 Σεπτεμβρίου 2011, 23:38:07
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Tα νέα σκληρά μέτρα που αναμένεται να επιβληθούν, θα ανακοινωθούν αύριο, μετά την κυβερνητική σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Τετάρτης. (enet.gr)

21 Σεπτεμβρίου 2011, 13:06:41
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Τη λήψη νέων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, κατά την ομιλία του επί νομοσχεδίου για τον τραπεζικό τομέα, στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.
 
«Ναι, θα πάρουμε συμπληρωματικά μέτρα» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, καθιστώντας σαφές ότι η χώρα πρέπει να κάνει ό,τι πρέπει, προκειμένου να εξέλθει από την τρέχουσα κρίση.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

21 Σεπτεμβρίου 2011, 21:18:25
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Μέτρα-σοκ για τις συντάξεις και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο αποφάσισε, έπειτα από συνεδρίαση επτά ωρών και πλέον, η Κυβερνητική Επιτροπή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα μειωθούν κατά 20% οι συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.200 ευρώ το μήνα και ο υπολογισμός του συγκεκριμένου ποσοστού θα γίνεται για το επιπλέον των 1.200 ευρώ ποσό.

Για δε τους συνταξιούχους που είναι κάτω των 55 ετών, η μείωση θα είναι 40% για ποσό πάνω από 1.000 ευρώ. Ακόμα, οι πληροφορίες θέλουν να περικόπτεται κατά 20%-30% το εφάπαξ στο Δημόσιο.

Επιπλέον, τίθενται σε εφεδρεία, μόνο για φέτος, 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο (20.000 στο ευρύτερο και 10.000 στον στενό τομέα), το ενιαίο μισθολόγιο του οποίου επεκτείνεται και στις ΔΕΚΟ.

Από αυτές τις 30.000, περίπου 6.000 με 7.000 θα απολυθούν μέσα σε ένα χρόνο

Το δε αφορολόγητο μειώνεται στις 5.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι κάθε φορολογούμενος χάνει αυτομάτως από το εισόδημά του 300 ευρώ.

Ακόμη, από τον Οκτώβριο του 2012 εκτοξεύεται στα ύψη η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς εξισώνεται ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Σε ό,τι αφορά δε, στο τέλος ακινήτων, οι πληροφορίες θέλουν το μέτρο να παρατείνεται μέχρι το 2014.

Τι λέει η ανακοίνωση του Ηλία Μόσιαλου

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, ανακοίνωσε τα εξής: «Η Κυβερνητική  Επιτροπή εξειδίκευσε σήμερα τα μέτρα  που οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και επιτρέπουν την ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας μέχρι το 2014.

Οι συζητήσεις με την Τρόικα θα ολοκληρωθούν -όπως ανακοινώθηκε χθες- μετά την άφιξη των επικεφαλής της στην Αθήνα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Είναι όμως απολύτως δεδομένη η θεμελιώδης στρατηγική επιλογή  της χώρας να καταστεί και πάλι μια δημοσιονομικά ανεξάρτητη και  ισότιμη χώρα - μέλος της ευρωζώνης  φτάνοντας το ταχύτερο δυνατόν σε πρωτογενή πλεονάσματα. Οι επιλογές αυτές στέλνουν και στους εταίρους μας και στις αγορές το μήνυμα πως η Ελλάδα και θέλει και μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, μένοντας πάντα στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επειδή οι έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν μια σαφή εικόνα για μια σειρά από θέματα που γίνονται αντικείμενα ανεξέλεγκτης φημολογίας, η Κυβέρνηση ανακοινώνει ήδη από σήμερα το σαφές πλαίσιο των κρίσιμων αποφάσεων:

Α) Το αφορολόγητο  όριο τοποθετείται στις 5.000 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή στο μέσο επίπεδο των κρατών της ευρωζώνης.

Β) Το νέο  μισθολόγιο - βαθμολόγιο θα είναι  πραγματικά, ενιαίο, αξιοκρατικό, διαφανές και δίκαιο δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και των στελεχών της.

Γ) Δεν επέρχεται  καμία μείωση στις συντάξεις ύψους  μέχρι 1.200 ευρώ. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα περικοπεί το 20% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ, ώστε να διασφαλίζεται η αναλογικότητα και η εσωτερική  δικαιοσύνη του συστήματος».
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μέτρα όπως η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, αλλά και η παράταση της εφαρμογής του τέλους ακινήτων μέχρι και το 2014, θα περιληφθούν στο επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

26 Σεπτεμβρίου 2011, 21:17:14
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Νέα μείωση των μισθών στο Δημόσιο και μέτρα ύψους 7 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών. Αναδρομική η ισχύς του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ.

Μιλώντας ενώπιον μελών του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου IIF, αναφέρθηκε επίσης σε "μέση μείωση 4% στις συντάξεις" στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και επανέλαβε την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας για 30.000 εργαζόμενους το 2011.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για κατάργηση φοροαπαλλαγών με δημοσιονομικό όφελος 0,6% του ΑΕΠ η οποία θα ισχύσει αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου του 2011.

Για το τέλος ακινήτων ανέφερε ότι το όφελος θα είναι 1,1% του ΑΕΠ και ότι θα ισχύσει καθ' όλη τη διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου, ως και το 2014.

Στην ομιλία του, ανέφερε ακόμη, ότι ο στόχος για τις αποκρατικοποιήσεις είναι η είσπραξη 28 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2014.

Στις σχετικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, ισοδυναμούσαν με μέτρα πολλαπλάσια των 4 δισ. ευρώ, στην περίπτωση που εφαρμόζονταν όλα μαζί.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν συνδυαστικά. Ωστόσο, η εκτίμηση για τα 7 δισ. είναι από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σε αυτό πρέπει να συμφωνήσει και η Τρόικα εφ' όσον έρθει στην Ελλάδα, αλλά και να πειστεί ότι με αυτά τα μέτρα μπορούν να συγκεντρωθεί το ποσό των 7 δισ. ευρώ.


27 Σεπτεμβρίου 2011, 00:09:00
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ο κύβος ερρίφθη. Η συντεταγμένη χρεοκοπία της χώρας βρίσκεται καθ' οδόν και μάλιστα σε χρονικό ορίζοντα ορατό διά γυμνού οφθαλμού. Ολα αυτά, βέβαια, ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις και υποχρεούται να ακολουθεί οδηγίες για την απόλυτη και πιστή εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων και μεταρρυθμίσεων.

Εξυπακούεται πως μια τέτοια εξέλιξη θα σημαίνει πως η χώρα θα παραμείνει επί σειρά ετών εκτός αγορών και, στην πράξη, θα συνοδεύεται και από νέες ελληνικές δεσμεύσεις, τις οποίες θα κληθεί να πληρώσει για άλλη μια φορά ο Ελληνας φορολογούμενος.

Από τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις στην Ουάσιγκτον, κατά το τριήμερο της συνόδου του ΔΝΤ, διεφάνη πως όλα είναι έτοιμα ή για την ακρίβεια σχεδόν έτοιμα. Προηγουμένως, θα απαιτηθεί και περαιτέρω προετοιμασία της ελληνικής κοινής γνώμης για την αποδραματοποίηση της έννοιας της συντεταγμένης χρεοκοπίας, προκειμένου ο Ελληνας ψηφοφόρος να εκλάβει τη χρεοκοπία ως νέα... «επιτυχία της κυβέρνησης». (Σ.σ. Η συνεχής ειδησεογραφία επί του θέματος, όπως δείχνουν οι κυβερνητικές αντιδράσεις, δεν διευκολύνει την αποδραματοποίησή της.)

Οι «διευκολύνσεις»

Μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί και ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης της ευρωζώνης, ενδεχομένως και εντός του '12, ήτοι αρκετούς μήνες νωρίτερα του αρχικώς προβλεφθέντος χρόνου και μέσω του οποίου στο μέλλον θα γίνονται οι «ελεγχόμενες πτωχεύσεις» στην ευρωζώνη.

Κατ' άλλες πληροφορίες, αμερικανικών δημοσιογραφικών κύκλων, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πολύ πιθανόν να «διευκολυνθεί» από τον EFSF2, το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό ταμείο που συμφωνήθηκε στις 21 Ιουλίου και θα αντικαταστήσει τον EFSF1 που βρίσκεται σε ισχύ, αλλά δεν μπορεί να εξυπηρετήσει πλέον την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Ολα αυτά βέβαια γίνονται εν συνεννοήσει και καθ' υπαγόρευσιν της Γερμανίας, η οποία πλέον έχει αποφασίσει συνειδητά, και παρά τις αρχικές επιφυλάξεις της, ότι θα διαδραματίσει ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη, αντιλαμβανόμενη ταυτόχρονα πως κάτι τέτοιο δεν έρχεται ανέξοδα και σε ουδεμία περίπτωση με την απομάκρυνση χωρών από την ευρωζώνη.

Οι συγκλίνουσες παρασκηνιακές διαπιστώσεις στην ετήσια σύνοδο των δύο οικονομικών οργανισμών ήταν πως η χώρα οδηγείται σε συντεταγμένη χρεοκοπία, με «κούρεμα» του χρέους της, που αναμένεται να κυμανθεί κατ' ελάχιστον γύρω στο 50% των δανειακών υποχρεώσεών της γιατί κατά την εκτίμηση των Γερμανών ό,τι και να κάνει η Ελλάδα από δω και πέρα (μέχρι τώρα «απλώς κορόιδευε», λέγεται χαρακτηριστικά) θα 'ναι αντικειμενικά αδύνατη η εξυπηρέτηση του χρέους της προς τις τράπεζες πέραν του '13.

Οι σχετικές διαβουλεύσεις προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης είχαν ξεκινήσει και λάβει κάποια επεξεργασμένη μορφή από την περασμένη άνοιξη και αποτελούσαν αντικείμενο μυστικών συνομιλιών, αλλά παρέμεναν παγωμένες προς ανεύρεση της κατάλληλης χρονικής στιγμής που θα συνδύαζε την ταυτόχρονη παρουσία όλων των απαιτούμενων συγκυριών.


27 Σεπτεμβρίου 2011, 18:36:11
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μετά τη μείωση του αφορολογήτου ορίου και την περικοπή και κατάργηση των φοροαπαλλαγών το υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν αλλαγές στο τρόπο εφαρμογής του. Σύμφωνα με όσα είπε ο...
υπουργός Οικονομικών οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν περισσότερες αποδείξεις για να αποφύγουν την επιπλέον φορολόγησή τους, με συντελεστή 10%, για το ποσό των αποδείξεων που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν.
Συγκεκριμένα στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν την αύξηση του ποσοστού 25% επί του εισοδήματος που θα πρέπει να καλύπτουν στο εξής οι φορολογούμενοι με αποδείξεις, για να γλυτώσουν την επιβολή πρόσθετου φόρου 10% το τμήμα του εισοδήματος που καλύπτεται με αποδείξεις.
Σύμφωνα με όσα διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος το μειωμένο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ θα ισχύει για όλους τους φορολογούμενους με εξαίρεση του φορολογούμενους άνω των 65 ετών με εισοδήματα αποκλειστικά από τη σύνταξή τους και τους νέους ηλικίας έως 30 ετών για τους οποίους το αφορολόγητο όριο θα μειωθεί από τις 12.000 ευρώ που είναι σήμερα στις 9.500 ευρώ.

27 Σεπτεμβρίου 2011, 23:31:23
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επαχθέστερο γίνεται το μέτρο των αποδείξεων

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οι αποδείξεις που έκαναν την εμφάνιση τους φέρνοντας έκπτωση φόρου και "κατοχυρώνοντας" το αφορολόγητο πλέον αλλάζουν ριζικά μορφή, από τη στιγμή που και το αφορολόγητο θα είναι στις 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, θα θεσπίζεται όριο αποδείξεων ανά κατηγορία εισοδήματος και όσοι δεν φέρνουν τις ανάλογες αποδείξεις θα κινδυνεύουν με πρόστιμο. Με λίγα λόγια εάν κάποιος αποταμιεύει ή αποπληρώνει δάνεια και δεν καταναλώνει καθόλου θα τιμωρείται επειδή δεν κατανάλωσε.

Οι λεπτομέρειες για τις αποδείξεις θα ενσωματωθούν σε νομοσχέδιο που η κυβέρνηση θέλει να ψηφίσει μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι σε κάτι λιγότερο από τρεις μήνες πριν τελειώσει η χρονιά, η κυβέρνηση θα ενημερώσει τους φορολογούμενους πως χρειάζονται τις διπλάσιες τουλάχιστον αποδείξεις από όσες τους ζητούσε μέχρι σήμερα. Με βάση τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών οι αποδείξεις που θα ζητούνται θα είναι τουλάχιστον το μισό εισόδημα.

Όπως τόνισε "Δηλαδή, αν τα εισοδήματά σου είναι 100.000 ευρώ, στο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα θα προβλέπεται ότι πρέπει να εμφανίσεις 60.000 ευρώ σε αποδείξεις -ας πάρω ένα αισιόδοξο παράδειγμα γιατί μόνο 25.000 Έλληνες κάνουν δήλωση εισοδήματος άνω των 100.000 για να καταλάβουμε τι συμβαίνει με το φορολογικό σύστημα. Μόνο 160.000 άτομα δηλώνουν εισόδημα πάνω των 50.000 ευρώ. Αν δηλώσεις 50.000 ή 60.000 ευρώ, πρέπει να έχεις αποδείξεις οι οποίες είναι 30.000 όχι 5.000 ευρώ. Αυτές οι αποδείξεις θα είναι ηλεκτρονικές, οι αποδείξεις θα είναι συγκεντρωμένες με ηλεκτρονικό τρόπο και δεν θα παίρνεις καμία επιστροφή. Πρέπει να οικοδομήσεις το επίπεδο του δικού σου εισοδήματος με αποδείξεις οι οποίες θα είναι ηλεκτρονικές".

28 Σεπτεμβρίου 2011, 00:00:22
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

eliastheod


εντυπωσιακό το σημερινό επεισόδιο
ο πρωθυπουργός μιλά σε ένα κοινό που το απαρτίζουν γερμανοί επιχειρηματίες
στο κάστρο, στη φωλιά του καπιταλισμού
και η τηλεόραση καταγράφει και μας μεταφέρει την ατάκα της ομιλίας του:
"δεν με ενδιαφέρει η επανεκλογή μου, εγώ ήρθα για να σώσω τη χώρα μου"
οι γερμανοί επιχειρηματίες χειροκροτούν ενθουσιασμένοι
(όχι, δεν φώναξαν το γνωστό, είσαι η ελπίδα τους, άλλωστε στα γερμανικά δεν κάνει ομοιοκαταληξία)

βρε, σε τι κόσμο ζούμε;
ήρθαν τα πάνω κάτω
γύρισε ο σοσιαλισμός ανάποδα....

4 Οκτωβρίου 2011, 12:13:34
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος: «Καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε»
 Μεσογαίας Νικόλαος
 "Θα ήθελα λοιπόν να πω σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν την λεγόμενη «έκτακτη εισφορά ακινήτων» να μη φτάσουν σε απόγνωση. Να ξέρουν ότι θα βρεθούμε όλοι ενωμένοι στο πλευρό τους και θα φωνάξουμε μαζί: «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Ας καταλάβουν ότι δεν έχουμε. Δεν μπορούμε. Φτάσαμε στα όριά μας, αλλά αρνούμαστε να μας τελειώσουν. Αν αδρανήσουμε δεν θα το καταλάβουν... ... ..."
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
30188 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Ιουλίου 2008, 00:09:56
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2508 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Σεπτεμβρίου 2009, 23:04:22
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
7211 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαρτίου 2010, 13:09:41
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
4708 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Μαΐου 2010, 20:36:24
από anastasios theodoridis
1 Απαντήσεις
7797 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Νοεμβρίου 2017, 12:13:33
από adam74