Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 11:01:39

Αποστολέας Θέμα: «Συμμόρφωση» Ελλάδας – Ιρλανδίας για το χρόνο εργασίας των γιατρών ζητά η Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 4948 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Σεπτεμβρίου 2011, 18:07:53
Αναγνώστηκε 4948 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τη συμμόρφωση Ιρλανδίας και Ελλάδας, για τα όρια του χρόνου εργασίας των γιατρών στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα από την Ιρλανδία και την Ελλάδα να εξασφαλίσουν την πλήρη συμμόρφωσή τους με τους κανόνες της ΕΕ, σχετικά με τα όρια του χρόνου εργασίας για γιατρούς στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

Tο αίτημα της Επιτροπής διατυπώθηκε, με τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης, που αποτελεί το δεύτερο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας.

Η Ιρλανδία και η Ελλάδα έχουν πλέον δύο μήνες προθεσμία να κοινοποιήσουν στην Επιτροπή τα μέτρα που έχουν λάβει για την εναρμόνιση της νομοθεσίας τους με τη νομοθεσία της ΕΕ. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την Ιρλανδία και την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, η Επιτροπή υποστηρίζει ότι οι γιατροί που εργάζονται σε κρατικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας, πρέπει συχνά να εργάζονται κατά μέσο τουλάχιστον 64 ώρες την εβδομάδα και πάνω από 90 ώρες σε ορισμένες περιπτώσεις, χωρίς να υπάρχει νόμιμο μέγιστο όριο.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, δεν υπάρχει νόμιμο ανώτατο όριο, όσον αφορά τον αριθμό των συνεχόμενων ωρών, που μπορεί να τους ζητηθεί να εργαστούν στη θέση εργασίας και συχνά πρέπει να εργάζονται, χωρίς τα δέοντα διαλείμματα ανάπαυσης και ύπνου.

Η Επιτροπή θεωρεί την κατάσταση αυτή σοβαρή παράβαση της οδηγίας της ΕΕ σχετικά με τον χρόνο εργασίας.

Υπερβολικές ώρες εργασίες, σε συνδυασμό με την έλλειψη ελάχιστης ανάπαυσης, αποτελούν ευρέως αναγνωρισμένους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Επίσης, γιατροί με υπερκόπωση διατρέχουν τον κίνδυνο να κάνουν λάθη, τα οποία μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις για τους ασθενείς τους.

Προειδοποιητική επιστολή έχει αποσταλεί στην Ιρλανδία τον Νοέμβριο του 2009 και στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2008. Μολονότι, είχαν ως συνέπεια την πραγματοποίηση μικρών αλλαγών, η εκτίμηση της Επιτροπής είναι ότι η συμμόρφωση με τους κανόνες της ΕΕ δεν έχει βελτιωθεί ουσιαστικά στην πράξη.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

29 Σεπτεμβρίου 2011, 19:19:04
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

dralex


Ξέρετε φυσικά από πού προήλθε αυτό ξαφνικά. Και τώρα προκειμένου να εναρμονιστούμε με τις οδηγίες της Ε.Ε. που ΤΟΣΟ νοιάζεται για εμάς θα κόψουν τις εφημερίες και θα μείνουμε με το χιλιάρικο. Αλλά θα είμαστε εναρμονισμένοι.

29 Σεπτεμβρίου 2011, 21:31:25
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Η υπερεργασία συνάδελφε δεν είναι μέθοδος αύξησης του εισοδήματος, αλλά υπερεκμετάλλευσης του εργαζόμενου. Η εφημερία δεν είναι επίδομα (εκτός αν μιλάνε για τις πλασματικές).
Κουρασμένος γιατρός = κακός γιατρός.
Αν θέλουμε αύξηση του εισοδήματός μας πρέπει να αναζητήσουμε άλλους τρόπους (ίσως και εκτός των συντεχνιακών μας ορίων;)

29 Σεπτεμβρίου 2011, 21:35:08
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

jupiter


Ναι αλλά αυτό πρέπει να το κάνουμε πριν μας κόψουν τις εφημερίες.Στον τυφώνα που έχουμε μπει αν δώσεις δάχτυλο σου κόβουν το χέρι από τον ώμο.Αν μειωθεί ακόμη και εκατό ευρώ το μηνιάτικο τελειώσαμε συνάδελφε

30 Σεπτεμβρίου 2011, 00:41:08
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Σωστα...αλλά να υπάρχει και ενα μετρο ρε παιδια...γιατι με το κοψε-κοψε στους μισθους και την μισθολογικη εξαθλιωση στο τελος θα παρακαλαμε να κανουμε 20 εφημεριες το μηνα για να ρεφαρουμε και άσε που μπορει να μας πληρωνουν και ψιχουλα για αυτες (αφού έχουν πλεον το μαχαιρι και το πεπόνι)....Ειναι όμως ζωη αυτη ρε γαμωτο???Για αυτο ξεσκιστηκαμε στα θρανια τόσα χρονια?
+

30 Σεπτεμβρίου 2011, 06:30:39
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

dralex


Εγώ αυτό κάνω παιδιά γιατί δε βγαίνω αλλιώς. Παίρνω και τις εφημερίες παλαιών συναδέλφων. Δυστυχώς δε γίνεται αλλιώς. Έχω ειδικευόμενους με παιδιά που είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Αν κόψουν τις εφημερίες θα γίνει χαμός. Μόνο από το νοσοκομείο μου που γνωρίζω θα φύγουν οι μισοί τουλάχιστο νεότεροι επιμελητές και οι ειδικευόμενοι γιατροί για έξω. Κι αυτό το έξω πια πόσους Έλληνες θα χωρέσει όμως? Αν δε συντονιστούμε να απεργήσουμε ΟΛΟΙ μαζί με ξεκάθαρους στόχους θα μας αφανίσουν. Όσο σκέφτομαι ότι ξεκίνησα το thread για τις προσλήψεις όταν νόμιζα πως η πρόσληψή μου θα είναι η λύση ούτε σε εφιάλτη δεν θα μπορούσα να δω αυτό που ζούμε τώρα.

30 Σεπτεμβρίου 2011, 16:37:32
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
+

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
4 Απαντήσεις
17864 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Ιουνίου 2017, 23:02:33
από Argirios Argiriou
11 Απαντήσεις
6152 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Δεκεμβρίου 2015, 09:54:29
από Νίκος Κιοσές
1 Απαντήσεις
7062 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Σεπτεμβρίου 2018, 09:19:29
από Σπύρος Κ.
0 Απαντήσεις
3013 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Ιανουαρίου 2021, 06:47:38
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2595 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Ιανουαρίου 2024, 01:03:44
από Argirios Argiriou