Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 02:05:01

Αποστολέας Θέμα: Πείτε κάτι αριστερό!  (Αναγνώστηκε 6899 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Οκτωβρίου 2011, 21:43:01
Αναγνώστηκε 6899 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Το Βήμα.
02/10/2011.
του Ι.Κ. Πρετεντέρη.




Στην ταινία «Απρίλης» του Νάνι Μορέτι ο πρωταγωνιστής παρακολουθεί από την τηλεόραση τον Μάσιµο ντ’ Αλέµα να εκφωνεί κάτι γενικόλογες και άχρωµες οµιλίες. Εξαλλος του φωνάζει:

– Ντ’ Αλέµα, πες κάτι αριστερό! Αναρωτιέµαι τι ταινία θα γύριζε ο Μορέτι αν ήξερε την Ελλάδα κι εκείνους που υποδύονται την ελληνική Αριστερά.

∆ιότι έτσι θα ανακάλυπτε µια Αριστερά (το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και διάφορους παρατρεχάµενους...) η οποία – και δεν κάνω πλάκα:

– αντιτίθεται στη φορολόγηση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας (αυτό θα πρέπει να αποτελεί παγκόσµια αριστερή πρωτοτυπία!..), – υπερασπίζεται την πιο ακραία φαυλοκρατία στα Πανεπιστήµια, – βολεύεται µε τα προνόµια των βουλευτών και την ανεξέλεγκτη δηµόσια χρηµατοδότηση των κοµµάτων, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε και σχετική ανακοίνωση, – χαϊδεύει τους δηµοσίους υπαλλήλους που η ίδια παραδέχεται ότι διορίστηκαν ως επί το πλείστον µε φαυλοκρατικές και πελατειακές διαδικασίες και η ίδια διαπιστώνει ότι συγκροτούν ένα αντιπαραγωγικό και αναχρονιστικό ∆ηµόσιο, – αντιστρατεύεται τη µετατροπή των αδειών ταξί σε δηµόσιο αγαθό και την κατάργηση της µαύρης αγοράς που έχουν στήσει οι ταξιτζήδες, – υπεραµύνεται όλων των προνοµίων των λεγόµενων «κλειστών επαγγελµάτων» και βάζει τις φωνές κάθε φορά που πάει να γίνει ένα βήµα προς την κατάργησή τους, – σκίζει τα ρούχα της υπέρ κάθε κεκτηµένου – δίκαιου ή άδικου...

Γενικώς αυτή η «ντεµέκ Αριστερά» κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε να κάνει µια παράταξη η οποία επαγγέλλεται την αλλαγή, την κίνηση και την πρόοδο: αντιτίθεται στα πάντα, υιοθετεί τους πάντες (ακόµη και τους απόστρατους!..) και συγκροτεί σήµερα την πιο λυσσαλέα υπερασπιστική δύναµη όλων των αναχρονισµών, των στρεβλώσεων, των αυθαιρεσιών και των παραλογισµών ενός καθεστώτος, το οποίο (εξ όσων γνωρίζω) ούτε είναι ούτε δήλωσε ποτέ σοσιαλιστικό.

Το σόι Αριστερά είναι λοιπόν αυτή; Και ποια είναι η σύγχρονη αριστερή επαγγελία;

∆ιότι εγώ το µόνο που βλέπω είναι µια ακραία εµπρηστική και λαϊκιστική ρητορική που επιστρατεύεται απλώς για να καλύψει την πιο συντηρητική και καθεστωτική πολιτική δύναµη που έχει γνωρίσει η σύγχρονη Ελλάδα. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα – συνεπώς είναι µάλλον ευχαριστηµένοι µε αυτά που ξέραµε ως τώρα!

Αυτό το συνονθύλευµα όµως δεν είναι Αριστερά. ∆εν είναι παράταξη του ορθού λόγου, ούτε είναι κληρονόµοι του ∆ιαφωτισµού όσοι ξεφωνίζουν κάθε προσπάθεια ξεβολέµατος σαν προσβεβληµένες θεούσες. Και επειδή η κοινωνία χρειάζεται µια Αριστερά, η Αριστερά σήµερα λείπει.

Γι’ αυτό ο πρωταγωνιστής του «Απρίλη» δικαιούται να φωνάξει µε απόγνωση στην Παπαρήγα, στον Τσίπρα, στον Αλαβάνο και στους υπόλοιπους:

– Πείτε επιτέλους κάτι αριστερό!


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Οκτωβρίου 2011, 21:45:09 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

14 Νοεμβρίου 2011, 12:27:49
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Υπέρ των κλειστοεπαγγελματιών Λυμπερόπουλων δείχνει να τοποθετείται ο νέος υπουργός υποδομών, ούλτρα ακροδεξιός-χουντάλας-υπερεθνικιστής-ρατσιστής-αυγό φιδιού-πρώην ρέιντζερ της νεολαίας ΕΠΕΝ και ιδρυτής του φασιστικού κόμματος "Ελληνικό Μέτωπο", Μαυρουδής (Μάκης) Βορ-βορίδης: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Δεκεμβρίου 2011, 11:22:48 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

17 Νοεμβρίου 2011, 13:54:44
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μαυρουδής (Μάκης) Βορ-βορίδης

« Τελευταία τροποποίηση: 23 Δεκεμβρίου 2011, 11:23:38 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

23 Δεκεμβρίου 2011, 11:24:11
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Tου Πασχου Μανδραβελη / pmandravelis@kathimerini.gr

Με πόσα εκατομμύρια δολοφονίες γίνεται κάποιος καλός κομμουνιστής; Ξέρουμε ότι για να γίνει κανείς «πατερούλης» του νέου οράματος της ανθρωπότητας, απαιτούνται περί τα 20 εκατομμύρια χαμένες ψυχές. Τόσες χρειάστηκε ο Ιωσήφ Στάλιν για να εγκαθιδρύσει τη σοβιετική δικτατορία, αλλά και για να αποκατασταθεί από το ΚΚΕ. «Εγιναν ακρότητες; Εγώ σου λέω ότι μπορεί και να έγιναν. Αυτό θα μας μείνει από εκείνη την περίοδο;», αναρωτήθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όταν το 2008 δέχθηκε κριτική για την αποκατάσταση του αιμοσταγούς δικτάτορα.

Αλλά και με δύο εκατομμύρια νεκρούς από λιμό μπορεί κάποιος να έχει έναν καλό λόγο από το ΚΚΕ και τη γνήσια θλίψη του κόμματος μόλις αποδημήσει. Ετσι, μόλις πέθανε ο δικτάτωρ της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ (ο οποίος ήταν γιος του προηγούμενου δικτάτορα Κιμ Ιλ Σουνγκ και τον οποίο θα διαδεχθεί ο εγγονός Κιμ Γιονγκ Ουν), το ΚΚΕ έσπευσε να συλλυπηθεί: «Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην Κ.Ε. του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της Λ.Δ. Κορέας και στον λαό της για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, γενικού γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας. Ο λαός της Λ.Δ. Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στον δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας. Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της Λ.Δ. Κορέας. Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεατικού λαού».

Να συμφωνήσουμε λοιπόν με το ΚΚΕ, ότι «ο λαός της Λ.Δ. Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στον δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει». Αρκεί να μπορέσει να το επιλέξει. Διότι εκλογές και σ’ αυτή τη «Λαϊκή» «Δημοκρατία» δεν γίνονται. Εκεί αναπτύχθηκε η κληρονομική δικτατορία. Μεταξύ μιας μόνο οικογένειας γίνονται οι δουλειές. Πεθαίνει ο πατέρας, αναλαμβάνει ο γιος. Πεθαίνει ο γιος, αναλαμβάνει ο αδελφός μέχρι να ωριμάσει για να αναλάβει ο εγγονός. Σόι πάει ο κομμουνισμός και το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε καν πόσο μεγάλο είναι το συγγενολόι των Κιμ. Το κυριότερο είναι ότι δεν το ξέρουν ούτε οι δυστυχείς Βορειοκορεάτες, οι οποίοι το μόνο δικαίωμα που έχουν είναι να πεθαίνουν (κυριολεκτικά, όμως) της πείνας.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

18 Μαΐου 2012, 12:37:16
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Tου Πασχου Μανδραβελη

Οι παλιότεροι πολιτικοί το ήξεραν καλά. «Ο,τι ουρείς στη θάλασσα, το βρίσκεις στο αλάτι», έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης. Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ουρήσει πολλά στη θάλασσα των «Αγανακτισμένων». Από τη θεωρία της τζάμπα πολιτικής ανυπακοής μέχρι τα «Δεν πληρώνω», από τους προπηλακισμούς των αντιπάλων μέχρι την ανοχή στα επαναστατικά γιαούρτια και στη βία των Εξαρχείων (ήδη μέτρησε δύο ξυλοδαρμούς), από το «όχι σε όλα» μέχρι τα μπάχαλα στις διαδηλώσεις του.

Το άλλο που ξέρουν καλά οι πολιτικοί είναι ότι τα ωσαννά του λαού απέχουν από τη σταύρωση τρεις μόνον ημέρες. Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Τσίπρας είναι ότι αυτή η θάλασσα των «Αγανακτισμένων» που σήμερα τον υμνεί, αύριο θα ζητάει να τον κρεμάσει στο Σύνταγμα. Ο,τι και να αποφασίσει, όπως και να του προκύψουν τα επόμενα εκλογικά αποτελέσματα. Αν αποφασίσει να κυβερνήσει θα αναγκαστεί να πάρει τα μέτρα που σήμερα βδελύσσεται· και μάλιστα θα είναι πολύ πιο σκληρά, αφού όπως δηλώνει απορρίπτει τα δεκανίκια της τρόικας. Αν αποφασίσει να συνεχίσει τον ρόλο του κήνσορα των πάντων με τον δυναμικό τρόπο που γινόταν πριν από τις εκλογές, η χώρα θα οδηγηθεί σε ιστορική καταστροφή και η Αριστερά σε ιστορική ήττα. Η ιδεολογική της κυριαρχία όχι μόνο θα κατακρημνιστεί, αλλά ακόμη και το άκουσμα της έννοιας Αριστερά θα προκαλεί για πολλά χρόνια απέχθεια. Οπως ακριβώς έγινε με τη μετεμφυλιακή Δεξιά.

Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με τα παλαβά θα καούν και τα λογικά και ότι μετά μια χρεοκοπία θα υπάρχει ελάχιστο κοινωνικό κράτος να διασώσει κανείς. Τους σημερινούς τυχοδιωκτισμούς του κ. Τσίπρα θα τους πληρώσουν οικονομικά οι αδύναμοι και θα τους πληρωθούν οι ατσίδες· πολιτικά θα τους πληρώσουν εκείνοι που πασχίζουν να βρουν τη δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης και θα την πληρωθούν τα απέναντι της αριστεράς άκρα. Και αν δεν υπάρχουν ακόμη, θα δημιουργηθούν. Σε αυτή τη χώρα εξάλλου συνηθίσαμε να πηγαίνουμε σαν τρελό φορτηγό· με τις μπάντες.

Αυτόν τον κίνδυνο για την Αριστερά τον υπονοεί ακόμη και ο κ. Αλαβάνος: «Η “νίκη” του ηττημένου είναι πάντα ένα εντυπωσιακό φαινόμενο στην Ιστορία. Σήμερα η Δεξιά φαίνεται καταρρακωμένη, η Αριστερά με αέρα στα πανιά της. Ο κίνδυνος είναι όμως παρών» («Για τις εκλογές, το Μνημόνιο και το ευρώ» tometopo.gr, 12.5.2012). Απλώς προτείνει να παλαβώσει η Αριστερά έτι περαιτέρω: «Η Αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το Μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική. Του δίνει τη δυνατότητα να επεξεργασθεί την ανησυχία του, που δεν είναι αβάσιμη. Δεν τον αφήνει να βρεθεί σε άγνωστο λιμάνι, να αιφνιδιασθεί, να στραφεί τελικά με μένος ενάντια στους υπαιτίους». Με άλλα λόγια να προτείνει στον λαό αίμα, δάκρυα και πόνο· με ποια προοπτική; Να ικανοποιηθούν τα γεροντικά γινάτια των απόμαχών τους;

Η έπαρση της Αριστεράς –όπως την ενσαρκώνουν έξοχα ο κ. Τσίπρας και οι παρατρεχάμενοί του– αναγκαστικά θα την οδηγήσει στη γωνία. Δίκαιο για την ίδια, διότι ιδεοληψίες της κανονάρχησαν τη μεταπολίτευση και υπήρξε δύναμη αντίδρασης σε κάθε εκσυγχρονισμό. Αδικο για τον τόπο, διότι ακόμη και μετά από καταστροφή θα χρειαστούν όλες οι ιδέες να ζυμωθούν για να προκύψει ο ορθός δρόμος.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

18 Μαΐου 2012, 19:41:22
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

eliastheod


Εντυπωσιακός, εύστοχος Μανδραβέλης, που είχα καιρό να διαβάσω, και μου έλειψε.
Άλλη μια βαθειά πολιτική σκέψη, ένα think tank που διάβασα σήμερα, Θ. Πάγκαλος για το ίδιο θέμα:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θ. Πάγκαλος: Αργόμισθοι και φοροφυγάδες ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ
«Αυτοί όταν φθάσουν το 25% μπορεί να αρχίσουν τις εκτελέσεις»
Σκληρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφέροντας ότι οδηγεί τη χώρα σε εκλογές προκειμένου να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό, ότι οι θέσεις του είναι ασυνάρτητες και αυθαίρετες και οι ψηφοφόροι του αργόμισθοι και φοροφυγάδες, ενώ είπε ότι αν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει τόσο υπερόπτες με ποσοστό 16%, όταν φθάσουν στο 25% μπορεί να αρχίσουν τις εκτελέσεις.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Πάγκαλος είπε επίσης ότι το εκλογικό αποτέλεσμα καταδεικνύει ότι οι Ελληνες πολίτες δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα και προτιμούν να συνεχιστεί η κατάσταση όπως είναι και ότι αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε η κάλπη και όχι η συνεργασία μεταξύ των κομμάτων. Αναφέρθηκε δε σε «διορισμένους με κομματική εύνοια» και όσους «θέλουν να μείνουν στο απυρόβλητο»
Τέλος, ο κ. Πάγκαλος άσκησε κριτική προς τον κ. Φ. Κουβέλη, λέγοντας ότι δεν είναι λογικό «να κάνει ό,τι του λέει ο Τσίπρας», διότι αν αυτό ήθελαν οι ψηφοφόροι του «θα ψήφιζαν κατ' ευθείαν ΣΥΡΙΖΑ»



Στην ίδια εφημερίδα διαβάζω σε άλλο σημείο και ένα άσχετο

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μπέρδεμα με την εγκατάσταση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή
Κανείς δεν τη θέλει κοντά του-προσωρινά βολεύτηκαν χωρίς καρέκλες στο παλιό γραφείο του Θ. Πάγκαλου
Στο γραφείο που διατηρούσε ο κ. Θ. Πάγκαλος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στον πρώτο όροφο του Κοινοβουλίου και στο γραφείο του πρώην βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Ντ. Βρεττού που διατηρούσε ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και βρίσκεται απέναντι από εκείνο του κ. Πάγκαλου, τοποθετήθηκαν οι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής». Έτσι ρυθμίστηκε το θέμα που προέκυψε όταν οι «χρυσαυγίτες» βουλευτές εμφανίστηκαν ξαφνικά στα γραφεία του ΛΑΟΣ, στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, αναζητώντας χώρο να καθίσουν.
Οι υπάλληλοι του ΛΑΟΣ αιφνιδιάστηκαν και κλήθηκε ο γενικός γραμματέας της Βουλής κ. Αθ. Παπαϊωάννου για να διευθετήσει το πρόβλημα. Οι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» διευκρίνισαν ότι δεν μπορούν να περιφέρονται στους χώρους του κοινοβουλίου δίχως να έχουν γραφεία ως Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος είχε ήδη συνομιλήσει τις προηγούμενες ημέρες τηλεφωνικώς με τον πρόεδρό τους κ. Ν. Μιχαλολιάκο, τους είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η τακτοποίηση του ζητήματος αυτού αφορά τον νέο Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Β. Πολύδωρα, ο οποίος και θα κληθεί άμεσα να το διευθετήσει, όχι μόνον όσον αφορά την «Χρυσή Αυγή», αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες του κ. Π. Καμμένου, όπως και της Δημοκρατικής Αριστεράς του κ. Φ. Κουβέλη, η οποία έχει ένα μικρό χώρο στο ισόγειο του κτηρίου.
Τους διευκρίνισε ότι δεν είναι βέβαιον ότι θα καταλάβουν τα γραφεία του ΛΑΟΣ, οι υπηρεσίες του οποίου δεν έχουν ακόμη αποχωρήσει. Σημειώνεται, εξάλλου, ότι η κυρία Αλέκα Παπαρήγα έχει κάνει σχετικό διάβημα στον απελθόντα Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, ζητώντας να μην παραχωρηθούν τα γραφεία του ΛΑΟΣ στην «Χρυσή Αυγή», όπως αρχικώς είχε κυκλοφορήσει, καθώς τα γραφεία του ΚΚΕ γειτνιάζουν με αυτά και η κυρία Παπαρήγα δεν επιθυμεί με κανέναν τρόπο αυτή την ιδιότυπη «συγκατοίκηση». Έτσι, προς το παρόν τουλάχιστον, επελέγη η λύση με τα γραφεία του κ. Πάγκαλου και του κ. Βρεττού, όπου ήδη εγκαταστάθηκαν τα μέλη της Κ.Ο. της «Χρυσής Αυγής», χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμη καρέκλες για να κάτσουν.


Όντως άσχετο άρθρο
Θα το θεωρούσα σχετικό αν έγραφε:
Να εγκατασταθούν (οι της χρυσής αυγής) στα γραφεία του Πάγκαλου, στο όρθιο ως τσολιάδες, και να διαβάζουν Μανδραβέλη

26 Μαΐου 2012, 16:31:57
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Χαοτικές θέσεις του Τσίριζα διατυπωμένες από κάποιον κύριο Μπασκόζο για τον ΕΟΠΥΥ και τα φαρμακεία. Αναμένονται οι απόψεις των υπολοίπων 16 συνιστωσών.
Μπορείτε να αρχίσετε να διαβάζετε κατ΄ευθείαν από την 6η παράγραφο χωρίς να χάσετε τίποτε σημαντικό.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Όλοι αυτοί που «ανησυχούν» τώρα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ οφείλουν να εξηγήσουν ποια ήταν και ποια είναι η θέση τους για τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές, αλλά και τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων που οδήγησαν τα πράγματα στο σημερινό σημείο.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτιστο μέλημα είναι η διασφάλιση του αγαθού της υγείας και η απρόσκοπτη δυνατότητα των πολιτών στην πρόσβαση στην αναγκαία φαρμακευτική αγωγή.
Η αληθινή αιτία και ο στόχος της δημιουργίας του μνημονιακού ΕΟΠΥΥ ήταν η υλοποίηση της μνημονιακής επιταγής για μεγάλη περικοπή των δημόσιων δαπανών για την υγεία. Η λογική ανάγκη για ενιαιοποίηση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης χρησιμοποιήθηκε σαν πρόσχημα για την δημιουργία ενός ελλειμματικού από την αρχή οργανισμού, με ανεπαρκή χρηματοδότηση που κινδυνεύει να καταρρεύσει στα πρώτα του βήματα.

Η αλήθεια είναι πως οι συνολικές δαπάνες υγείας στην Ελλάδα δεν είναι υψηλές σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ. Το τραγικό είναι πως η αναλογία δημόσιων και ιδιωτικών δαπανών, δηλαδή αυτών που καλύπτει το δημόσιο και αυτών που πληρώνει ο ασθενής από την τσέπη του είναι τραγικές. (περίπου 50-50)

Ο αρχικός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ εξαγγέλθηκε στα 9 περίπου δις ευρώ. Η καταστροφική για τα ταμεία όμως υφεσιακή πολιτική και η ανεργία προσγείωσαν τον προϋπολογισμό για το 2012 στα 6.5 δις από τα οποία το 85% θα ήταν από τις ασφαλιστικές εισφορές των συγχωνευόμενων ταμείων και το υπόλοιπο από το 0.6 του ΑΕΠ σαν κρατική επιχορήγηση. Με το μεσοπρόθεσμο και τους εφαρμοστικούς νόμους το ποσοστό κρατικής επιχορήγησης έπεσε στο 0.4% και η απελπιστική κατάσταση των ταμείων με τη μείωση των αποδιδόμενων εισφορών λόγω ανεργίας, εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής συνδυαζόμενη με την υφεσιακή κατάρρευση του ΑΕΠ οδηγούν σε ασφυξία τον ΕΟΠΥΥ.
Η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών με την ακύρωση των νόμων της καταστροφής και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να αλλάξουμε πορεία. Ο ελληνικός λαός στις 6 Μάιου απονομιμοποίησε το μνημόνιο και έστειλε μήνυμα αντίστασης σε Ελλάδα και Ευρώπη.  Εμείς τον καλούμε να ολοκληρώσει τη νίκη του στις 17/6 και να δώσει τη δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ οι κοινωνικές ανάγκες έχουν άμεση προτεραιότητα. Θα ανακατευθύνουμε πόρους προς την υγεία  ??? και θα καταργήσουμε το περίφημο ταμείο στο οποίο κατευθύνονται όλοι οι δημόσιοι και δανειακοί πόροι με προτεραιότητα την αποπληρωμή των δανειστών.  ???
Συμμεριζόμαστε την αγωνία των φαρμακοποιών θεωρούμε απαραίτητη την αποπληρωμή των συσσωρευμένων χρεών  ??? και την έγκαιρη πληρωμή τους στο μέλλον. ???

Θεωρούμε απαραίτητη την αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στο 0.6%.  ???
Με την υπαγωγή των τραπεζών υπό δημόσιο έλεγχο  ??? θα διευκολύνουμε το φαρμακείο  ??? και θα απαλλάξουμε τους φαρμακοποιούς από τη θηλιά των ακάλυπτων επιταγών που με ευθύνη του κράτους και του ΕΟΠΥΥ τους οδηγεί στην απόγνωση. ???
Συμφωνούμε πολιτικά  ??? με τον συμψηφισμό χρεών προς το δημόσιο και αντίστοιχων οφειλών, βλέποντας το σαν μια μορφή έκτακτης κρατικής επιχορήγησης. Τα όποια νομικά ζητήματα θα εξεταστούν με θετική διάθεση ???.
Θα ασκήσουμε πολιτική πίεση  ??? προς τις φαρμακευτικές εταιρίες για αλλαγή της ασφυκτικής πιστωτικής πολιτικής προς τα φαρμακεία  ??? που οδηγεί σε έλλειψη απαραίτητων φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις και δημιουργεί κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές.

Μεσομακροπρόθεσμα βέβαια μόνο η ανατροπή της ανεξέλεγκτης υφεσιακής πορείας , η αύξηση του ΑΕΠ και η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και η αύξηση των αποδιδόμενων ασφαλιστικών εισφορών, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στήριξης ενός δημόσιου συστήματος υγείας.
Βεβαίως το πρόβλημα των φαρμακείων δεν είναι μόνο οι οφειλές που δεν πληρώνονται. Η μνημονιακή επίθεση στο μικρό φαρμακείο που με φανατισμό υπηρετήθηκε από την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων τα προηγούμενα χρόνια είναι τμήμα του συνολικού πολέμου που αποσκοπεί στην εξαφάνιση του φαρμακείου και την πλήρη μονοπώληση στο χώρο του φαρμάκου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε δίπλα στους αγώνες των φαρμακοποιών και στη βουλή αποκάλυψε και ακύρωσε κυβερνητικά πραξικοπήματα. Οι φαρμακοποιοί γνωρίζουν ποιος ήταν δίπλα τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με αίσθημα ευθύνης θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον της κοινωνίας και των εργαζόμενων και την επιβίωση των επαγγελματιών υγείας .
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

31 Οκτωβρίου 2012, 22:41:31
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
31/10/2012, ΤΑ ΝΕΑ.

Στο παρά πέντε τα ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ
Η τροπολογία του υπουργού Οικονομικών προκάλεσε αντιδράσεις από κόμματα και συνδικαλιστικούς φορείς
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Τζάθας, Αγγελική Καραγεώργου.

Το ενδεχόμενο να μην ενταχθούν στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ο κλάδος Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) καθώς και οι τομείς Ασθένειας Προσωπικού ΕΤΒΑ, Εμπορικής Τράπεζας, Πίστεως, Γενικής, American Express αλλά και ο κλάδος Υγείας του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας προκάλεσε την υπαγωγή στον ΕΟΠΥΥ και του Ταμείου των δημοσιογράφων ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με τροπολογία που κατέθεσε αργά χθες το απόγευμα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Από την πλευρά του, ο υπουργός, όταν συναντήθηκε στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης με αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών φορέων των ΜΜΕ, είπε ότι: «Δεν δέχομαι μία Ελλάδα δύο ταχυτήτων, δεν μπορώ, παιδιά, ελάτε στη θέση μου. Θα ζητάνε και άλλες επαγγελματικές ομάδες εξαιρέσεις. Το επιβάλλει η κοινή λογική και η κοινωνική δικαιοσύνη». Κι ενώ, οι δημοσιογράφοι τον προέτρεψαν να πάρει πίσω τη ρύθμιση, ουσιαστικά τους παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες προτείνοντας να συναντηθεί μαζί τους αύριο για να τα πούνε.
Πάντως, στα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν στο περιστύλιο της Βουλής, τόσο ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος όσο και της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης έλεγαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη συγκεκριμένη τροπολογία, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης διαβεβαίωνε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «και γι' αυτή τη διάταξη θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία».
Η συγκεκριμένη διάταξη, που υπάγεται στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις ΔΕΚΟ και λιμανιών, η συζήτηση του οποίου ολοκληρώθηκε αργά χθες τη νύχτα και σήμερα αναμένεται η διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας ύστερα από αιτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων βουλευτών της αντιπολίτευσης και της συνδικαλιστικής ηγεσίας των ΜΜΕ, που έχει προκηρύξει απεργία για σήμερα. 
Κατά τη συζήτηση, το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης ανέβηκε στην Ολομέλεια, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για πραξικόπημα. «Στον Καιάδα του ΕΟΠΥΥ ρίχνετε ένα υγιές Ταμείο. Δεν μπορείτε να εισάγετε νέες ρυθμίσεις με έξωθεν εντολές. Πρόκειται για πραξικόπημα. Να τις αποσύρετε» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Λαφαζάνης, για να λάβει λίγο αργότερα την απάντηση του κ. Στουρνάρα: «Δεν περίμενα από εσάς να αντιδράσετε στην ένταξη του Ταμείου των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ. Είχα πει και το προηγούμενο διάστημα ότι όλοι πρέπει να μπουν μέσα. Είναι οι δικηγόροι, οι τραπεζοϋπάλληλοι και οι γιατροί που θέλουν να εξαιρεθούν. Αν γινόταν κάτι τέτοιο, δεν θα υπήρχε ο ΕΟΠΥΥ».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Νοεμβρίου 2012, 21:59:46
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
01/11/2012 Health Daily.

ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΣΑΥ-ΕΤΑΑ, ΕΔΟΕΑΠ
ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Καταψηφίστηκε η τροπολογία

Καταψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία με την οποία οι κλάδοι
Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
(ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ. Η τροπολογία εισήχθη εκτάκτως στο
σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στη μείωση του ποσοστού
του Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, καθώς και
το άρθρο 4 περί εισφοράς του ΤΕΕ. «Παρών» στην επίμαχη τροπολογία - με
εξαίρεση τον κ. Οικονόμου - δήλωσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς,
ενώ από την αίθουσα απουσίαζε ο Φώτης Κουβέλης. Επίσης οι βουλευτές του
ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν το άρθρο 4 του νομοσχεδίου.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής
ονομαστικής ψηφοφορίας καταψηφίστηκε η τροπολογία ένταξης του ΤΣΑΥ στον
ΕΟΠΥΥ. Στο μεταξύ η τρόικα ζήτησε κλείσιμο όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων
των Ταμείων για το 2012 και καταγραφή της αξίας της περιουσίας τους. Σε
υλοποίηση της σχετικής οδηγίας, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης
και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης εξέδωσε αποφάσεις για το συμψηφισμό 458,5
εκατ. ευρώ, από ειδικό λογαριασμό του προϋπολογισμού του υπουργείου, των
προκαταβολών που είχαν λάβει μεγάλα ταμεία ενώ η Γραμματεία Κοινωνικών
Ασφαλίσεων έδωσε προθεσμία μίας ημέρας σε δεκαεπτά ταμεία κύριας και
επικουρικής ασφάλισης για να αποστείλουν στη Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας
στοιχεία με όλα τα ακίνητά τους αν και το υπουργείο Οικονομικών τα είχε ζητήσει
από τις 16 Οκτωβρίου.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

16 Δεκεμβρίου 2013, 17:58:26
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

16.12.2013 15:06

Πλουσιότερος κατά ένα εκατομμύριο ευρώ έγινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς την περίοδο 2010-2011 αφού όπως φαίνεται από το πόθεν έσχες που κατέθεσε ο ίδιος στη Βουλή έλαβε αυτά τα χρήματα ως αποζημίωση συνταξιοδότησης (εφάπαξ).

Στο πόθεν έσχες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται στις σελίδες 10 -11 πως ο κ.Τσουκαλάς έλαβε 350.000 ευρώ και 650.000 ευρώ αντίστοιχα ως εφάπαξ από την εποχή που ήταν συνδικαλιστής και πρόεδρος της ΟΤΟΕ.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Δεκεμβρίου 2013, 21:52:22
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

samsok


οταν μεγαλωσω θελω να γινω και εγω συνδικαλιστης!

16 Δεκεμβρίου 2013, 22:30:19
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ας διαβάσουμε όλο το άρθρο και την άποψη του ίδιου.

18 Δεκεμβρίου 2013, 08:32:09
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
3024 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Ιανουαρίου 2009, 14:39:11
από EzeΤΡΟΛ
0 Απαντήσεις
2167 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Οκτωβρίου 2013, 23:48:28
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2334 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Σεπτεμβρίου 2014, 18:48:05
από iasis
0 Απαντήσεις
4901 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Φεβρουαρίου 2022, 00:01:15
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
11118 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαρτίου 2023, 17:46:23
από Argirios Argiriou