Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Έρχεται η σειρά ...του Αλάπη
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εντοπίστηκαν και δεσμεύτηκαν 160 εκατομμύρια ευρώ σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς του επιχειρηματίας Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην Ελβετία.
Τα ποσά είχαν κατατεθεί στην τράπεζα GHP Arbitrium AG της Ζυρίχης και εντοπίστηκαν από τον εισαγγελέα Ι.Δραγάτη, με εντολή του οποίου έγινε η δέσμευσή τους.
Τα χρήματα ήταν μοιρασμένα σε τρεις διαφορετικούς λογαριασμούς που διατηρούσε ο επιχειρηματίας στην ελβετική τράπεζα.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςεντοπίστηκαν από τον εισαγγελέα Ι.Δραγάτη
--- Τέλος παράθεσης ---
Respect
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Αντιμέτωπος με την ποινή των ισοβίων βρίσκεται πλέον ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, μετά και τις διώξεις που άσκησε εναντίον του ο εισαγγελέας για την υπόθεση της Proton Bank. O οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης, άσκησε σήμερα ποινικές διώξεις για έξι κακουργήματα εναντίον του επιχειρηματία και άλλων 27 προσώπων. Την ίδια ώρα την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για έξι από τους συνολικά 28 κατηγορούμενους στην υπόθεσης της Proton Bank, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Δραγάτσης.
Η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφορά τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, τα στελέχη, την επίμαχη περίοδο, της τράπεζας Αθανάσογλου, Κολίτζα, Λιαρμακοπούλου, Σαραμαντή και τον στενό συνεργάτη του επιχειρηματία, Πέτρο Κυριακίδη.
Η δίωξη του κ. Πεπόνη αφορά στην υπόθεση των επισφαλών δανείων τα οποία είχε χορηγήσει η τράπεζα σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Ο εισαγγελέας περιλαμβάνει στην παραγγελία του το σύνολο του επίμαχου ποσού, που φτάνει τα 701 εκατ. ευρώ, καθώς ζητά να μην αρχειοθετηθεί το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τα 50 εκατ. ευρώ, τα οποία επέστρεψε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην τράπεζα.
Οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και υπεξαίρεσης σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της απιστίας.
Ο κ. Πεπόνης ζητά επίσης να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες ελεγκτικών και εποπτικών οργάνων, ενώ τονίζει την ανάγκη λήψης νόμιμων μέτρων για τη διασφάλιση της παρουσίας των κατηγορούμενων ενώπιον των δικαστικών αρχών.
Aναλυτικότερα, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι συνεργάτες του κατηγορούνται για τα εξής κακουργήματα:
- Σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
- Απάτη κατ' εξακολούθηση και από κοινού, με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει, όπως ο ίδιος ο κ. Πεπόνης επισημαίνει στο έγγραφό του, ισόβια κάθειρξη.
- Σε σχέση με το πόρισμα του εισαγγελέα Ι. Δραγάτση προσθέτει την επιβαρυντική κατηγορία της απάτης κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια. Ορισμένα από τα υπόλοιπα άτομα κατηγορούνται για άμεση και από κοινού συνέργεια στην απάτη.
- Όλοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος) κατ΄ εξακολούθηση και από κοινού με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50. Απαιτείται μάλιστα η επιστροφή όλων των ποσών, και όχι μόνο των 54 εκ. ευρώ, όπως ζητούσε το πόρισμα Δραγάτση.
- Παραγγέλλεται επίσης δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από μαύρο χρήμα κατ' επάγγελμα στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης.
- Προστίθεται και νέο αδίκημα σε σχέση με το πόρισμα Δραγάτση, αυτό της απιστίας κατ' εξακολούθηση και από κοινού.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Του Νίκου Χρυσικόπουλου
«Σε μηχανική υποστήριξη» είναι ο χαρακτηρισμός που δίνουν τραπεζικά στελέχη για την περίπτωση του ομίλου Alapis, αποτέλεσμα της αδυναμίας να χρηματοδοτήσει σχεδόν κάθε εμπορική και παραγωγική λειτουργία, της κάθετης υποχώρησης των εσόδων και κυρίως των υποχρεώσεων-μαμούθ ύψους 1,28 δισ. ευρώ που στο μεγαλύτερο μέρος τους, 980 εκατ. ευρώ, αποτελούν βραχυπρόθεσμα δάνεια.
Η εικόνα του ομίλου στο πρώτο εξάμηνο του 2012 εμφανίζεται ως μη αναστρέψιμη. Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε στα 34 εκατ. ευρώ έναντι 339 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011, τα λειτουργικά αποτελέσματα ήταν αρνητικά κατά 33,9 εκατ. ευρώ, και οι καθαρές ζημιές διαμορφώθηκαν στα 77 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση αποδίδει την υποχώρηση κατά 90% των πωλήσεων στα σημαντικά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει, καθώς βρίσκεται σε αδυναμία να χρηματοδοτήσει την εμπορική και λειτουργική του δραστηριότητα, αποτέλεσμα, όπως αναφέρει στη λογιστική κατάσταση εξαμήνου, της έλλειψης κεφαλαίων και του παγώματος των χρηματοδοτήσεων από τις τράπεζες.
Πρόκειται για τις τράπεζες οι οποίες το προηγούμενο διάστημα είχαν καταγγείλει τη σύμβαση για τη χορήγηση ομολογιακού δανείου ύψους 640 εκατ. ευρώ που είχαν υπογράψει με την Alapis στο τέλος του 2007.
Με εκπρόσωπο των ομολογιούχων την BNP Paribas, οι ABN AMRO, Εθνική, Εμπορική, Πειραιώς, Geniki, Αττικής, Κύπρου και Alpha Bank κατήγγειλαν τη σύμβαση τον περασμένο Μάρτιο και πλέον το ποσό των 640 εκατ. ευρώ κατέστη ληξιπρόθεσμο και άμεσα καταβλητέο πλέον τόκων. Συνολικά, από το σύνολο των υποχρεώσεων του ομίλου ύψους 1,28 δισ. ευρώ, το 1,1 δισ. ευρώ έχει καταστεί ληξιπρόθεσμα στις 29 Αυγούστου 2012, όταν και εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου.
Το ζητούμενο, βέβαια, είναι τί έχουν λαμβάνειν οι πιστωτές, όταν το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων εταιρείας και ομίλου υπερβαίνει σημαντικά το σύνολο των αντίστοιχων κυκλοφορούντων περιουσιακών τους στοιχείων. Ο όμιλος στο τέλος του περασμένου Ιουνίου είχε αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 530 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο του ενεργητικού του έφθανε τα 730 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 106 εκατ. ευρώ αφορούν σε απαιτήσεις από πελάτες. Οι, δε, ελεγκτές που υπογράφουν τη λογιστική κατάσταση εξαμήνου εξέφρασαν αρνητικό συμπέρασμα αναφέροντας ότι ο όμιλος όφειλε να είχε προχωρήσει σε σημαντικές απομειώσεις και προσαρμογές των περιουσιακών του στοιχείων.
Όπως προκύπτει, η Alapis έχει «βομβαρδιστεί» από αγωγές, δεσμεύσεις και εντολές κατασχέσεων από τράπεζες, πιστωτές, προμηθευτές, εργαζομένους και λοιπούς, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και ανοικτές φορολογικά χρήσεις. Τελευταία καταγγελία ήταν αυτή των Εθνική Leasing και Emporiki Leasing, οι οποίες κατήγγειλαν τη σύμβαση για τη μίσθωση των κτιριακών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί η Alapis στον Ασπρόπυργο.
Πηγή:www.capital.gr
tasath:
Ο Αλάπης που βρίσκεται άραγε;
Οποιαδήποτε θέση εκτός του κελλιού θα με εκπλήξει...
Ίσως χωνεύει ακόμα τα λεφτά των μετόχων της Proton, μιας και βρέθηκε το κράτος να τον καλύψει (700εκ αν θυμάμαι καλά).
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση