Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 10:21:11

Αποστολέας Θέμα: Έρχεται η σειρά ...του Αλάπη  (Αναγνώστηκε 10784 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Οκτωβρίου 2011, 15:44:20
Αναγνώστηκε 10784 φορές
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


   Alapis
we don't care


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη χρωστάει ένα δισ. ευρώ

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Proton Bank που υποχρέωσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην κρατικοποίηση της τράπεζας του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος ζει στο Λονδίνο, στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκεται και το δημιούργημά του, η φαρμακευτική εταιρεία Alapis η οποία οφείλει στις τράπεζες κοντά ένα δισ. ευρώ και προμηθεύει με φάρμακα και νοσηλευτικό υλικό σχεδόν όλα τα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με στοιχεία, η Alapis που μεταβιβάστηκε πέρυσι σε επενδυτικό fund που εδρεύει στο Λονδίνο είχε το α' εξάμηνο βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ και άλλες υποχρεώσεις 150 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές οφειλές – στο μεγαλύτερο μέρος τους (800 εκατ. ευρώ) είναι συγκεντρωμένες σε τρεις πιστώτριες τράπεζες, τη Royal Bank of Scotland (RBS), την Εμπορική και την Εθνική – προσεγγίζουν το ένα δισ. ευρώ, ενώ το Δημόσιο οφείλει στην εταιρεία περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ από προμήθειες φαρμάκων και υλικών στα νοσοκομεία.

Η εταιρεία βρίσκεται σε «χρηματοδοτικό κενό», οι εργαζόμενοι πληρώνονται μετ' εμποδίων, ενώ υπάρχει διοικητική αναταραχή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι ο κίνδυνος διακοπής των προμηθειών των νοσοκομείων που γίνεται μέσω του πολυσχιδούς δικτύου του Ομίλου και της εταιρείας Gerolymatos, η οποία ήδη δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στο ΧΑ, αλλά και των εξελίξεων που διαφαίνονται στην Alapis, η τιμή της μετοχής υποχώρησε την Τρίτη στα 5 λεπτά (0,05 ευρώ) καταγράφοντας απώλειες 28% σε μία ημέρα, ενώ την Τετάρτη εν μέσω ανόδου παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

Η ταμειακή κατάσταση της εταιρείας αποτυπώνεται ευκρινώς στα οικονομικά στοιχεία της τελευταίας διετίας όταν οι ταμειακές ροές βρέθηκεν πέρυσι στο «κόκκινο».Το 2009 στο ταμείο υπήρχαν διαθέσιμα της τάξης των 90 εκατ. ευρώ που ήταν σοβαρό ποσό σε περίοδο κρίσης.

Τα φάρμακα

Σήμερα, η Alapis δραστηριοποιείται στις ακόλουθες κατηγορίες φαρμάκων προωθώντας μεταξύ άλλων και προϊόντα συνεργαζόμενων πολυεθνικών εταιρειών:

- Καρδιολογικά, Αγγειοκαρδιακά, Διαβητολογικά, Δερματολογικά, Ουρολογικά, Νευρολογικά, Ψυχιατρικά, Αντικαρκινικά, Ανοσοποιητικά, Αιματολογικά Νοσοκομειακά, Παιδιατρικά, Οφθαλμολογικά, Αναπνευστικά, Αλλεργικά, Μη Υποχρεωτικά Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΟΤC)
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Οκτωβρίου 2011, 16:22:45
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Φαντάζεσαι να είχε πάρει το Θρύλο, διακοσμητή;
Κάτι ήξερε ο θείος και ήταν επιφυλακτικός!

14 Οκτωβρίου 2011, 18:24:27
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Γάτος ο θείος, χo, χο, χο, χο.
Εμένα ο Αλάπης  ποτέ δεν μου γέμιζε το μάτι.
Πολύ γρήγορα γιγαντώθηκε, αγόραζε ό,τι έβρισκε μπροστά του, μπήκε στον τραπεζικό χώρο κι όλα αυτά χωρίς να μπορεί να τα δικαιολογεί.
Τουλάστιχο ο Βαγγέλας έχει και 46 καράβια.
Κρίμα (μεγάλο) ωστόσο για τους εργαζόμενους του Αλάπη.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Οκτωβρίου 2011, 21:53:20
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Το νόμο που, εάν επιστρέψει τα χρήματα, δεν θα έχει ποινικές ευθύνες, του τον φτιάξανε όμως.....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

14 Οκτωβρίου 2011, 23:17:17
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73


τον κυνηγησανε για τα χρηματα που καταχραστηκε και περασαν νομο οτι αν επιστρεψει τα καταχρασθεντα την γλυτωνει........ομως δανειζε λεφτα της proton σε δικες του εταιριες  που σκορπουσαν ενα μερος αυτων σε εξαγορες στον εντυπο καιηλεκτρονικο τυπο, ετσι αποκτουσε πλατες,και κανεις δεν τον ενοχλουσε ,Κακομοιρη κοσκωτα ,μπροστα στον αλαπενιο ησουν γατακι

14 Οκτωβρίου 2011, 23:28:02
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Και τί να πει κανείς για τα τσουρογκλαμουράτα συνέδρια που επιχορηγούσε και για τους βαρύγδουπους ομιληταράδες που καταδεχόντουσαν να μπουκωθούν με τα κόκκαλα που τους πετούσε...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Οκτωβρίου 2011, 16:02:42
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Οκτωβρίου 2011, 16:24:10
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

1 Δεκεμβρίου 2011, 12:08:05
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Γερολυμάτος Cosmetics. Πριν από λίγη ώρα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της εταιρείας στο Μαρκόπουλο συνελήφθησαν από την Αστυνομία οι συνεργάτες του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη Κώστας Χρηστίδης και Φρανκ Σεκούλα (φωτογραφία στο περιπολικό).

Οι συγκεκριμένοι κύριοι εμφανίστηκαν στους εργαζόμενους που πραγματοποιούν κατάληψη στις εγκαταστάσεις ως εκπρόσωποι της ιδιοκτησίας χωρίς όμως να λένε ποιόν ακριβώς εκπροσωπούν.

Αν δηλαδή είναι στελέχη της Ballis Home Care που είχε αγοράσει από την Alapis του κ. Λαυρεντιάδη την Γερολυμάτος Cosmetics μέσω δανείου μαϊμού από την Proton Bank ύψους 72,7 εκατομμυρίων ευρώ ή αν εκπροσωπούν την εταιρεία Mideas Holdings Limeted που σύμφωνα με την Proton παρανόμως φέρεται να έχει αγοράσει την εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι κάλεσαν την Αστυνομία και κατήγγειλαν ότι τους οφείλονται δεδουλευμένα και έτσι οι συγκεκριμένοι κύριοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

Η ιστορία όπως έχει αποκαλύψει από χθες το iefimerida.gr έχει άμεση σύνδεση με τις δραστηριότητες του κ. Λαυρεντιάδη.

Οταν το καλοκαίρι του 2010 εφμανίστηκε να πουλάει 8 θυγατρικές εταιρείες της Alapis έναντι 144 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να επικεντρωθεί η μητρική εταιρεία στον τομέα του φαρμάκου κανείς δεν φανταζόταν που θα έφτανε η υπόθεση.

Οπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα οι αγοραπωλησίες έγιναν με δάνεια που παραχώρησε η υπό τον έλεγχο του κ. Λαυρεντιάδη Proton Bank στους αγοραστές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Κωνσταντίνος Μπαλλής αγόρασε από την Alapis τις εταιρείες Γερολυμάτος Cosmetics και Beauty Works και για το σκοπό αυτό έλαβε ομολογιακό δάνειο ύψους 77,2 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton. Τις ενέταξε δε στην ομπρέλα της Ballis Home Care.

Οταν η κομπίνα αποκαλύφθηκε οι εξελίξεις έγιναν ραγδαίες. Αφενός τόσο ο κ. Λαυρεντιάδης όσο και ο κ. Μπαλλής βρίσκονται κατηγορούμενοι και με δεσμευμένα τα περιουσιακά τους στοιχεία και αφετέρου η Νέα Proton Bank εμφανίζεται να ζητάει τα χρήματά της πίσω.

Οπως αναφέρεται δε στο εξώδικο που έστειλε μόλις χθες στην Ballis Home Care η εταιρεία έχει μεταβιβάσει παράνομα των σύνολο των μετοχών της στην Mideas Holdings Limited, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Οι εργαζόμενοι στη Γερολυμάτος οι οποίοι έχουν  καταλάβει τις εγκαταστάσεις της εταιρείας τόσο στα Οινόφυτα (αποθήκες) όσο και στο Μαρκόπουλο (εργοστάσιο παραγωγής) έλαβαν χθες ένα email το οποίο υπέγραφε ο κ. Χρηστίδης και τους ενημέρωνε ότι σήμερα θα συναντηθούν με τον κ. Σεκούλα για να τους ενημερώσει για το μέλλον της εταιρείας και το δικό τους.

Οι συγκεκριμένοι κύριοι πράγματι πήγαν στο εργοστάσιο αλλά δεν κατόρθωσαν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις ούτε για το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς της Γερολυμάτος, ούτε για το μέλλον της εταιρείας και των εργαζομένων.
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Δεκεμβρίου 2011, 12:10:04 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Ιανουαρίου 2012, 18:37:38
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


  Alapis
we 're finished


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Σε διαθεσιμότητα θέτει όλο το προσωπικό της η φαρμακευτική εταιρεία Alapis όπως αποκαλύπτει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών.
Η εταιρεία εδώ και καιρό φημολογούνταν ότι παρουσίαζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα ενώ έντονοι ήταν και οι ψίθυροι ότι μπορεί να αποτελούσε άλλο ένα κανόνι στην αγορά.
 
Μάλιστα το τελευταίο διάστημα είχε προβεί σε πολλές απολύσεις εργαζομένων με αβέβαιο το μέλλον και για τους υπόλοιπους. Μέχρι που έγινε γνωστό ότι όλο το προσωπικό τίθεται σε διαθεσιμότητα.   
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Καταγγέλλουμε την εταιρεία Alapis, η οποία μετά από σειρά απολύσεων, προβαίνει τώρα και σε διαθεσιμότητα του προσωπικού της, και από ό,τι φαίνεται απεργάζεται οριστική πτώχευση, κάνοντας χρήση του νέου νομικού πλαισίου που επέβαλε η Τρόικα και νομοθέτησε η Κυβέρνηση.
Καταγγέλλουμε τη στάση των αρμόδιων Υπουργείων, που τόσο καιρό κωφεύουν στα αιτήματα και τις εκκλήσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων τους. Καταγγέλλουμε όσους μηχανισμούς του Κράτους με την ανοχή ή τη σιωπή τους δημιούργησαν το «φαινόμενο Λαυρεντιάδη».
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

17 Φεβρουαρίου 2012, 20:45:45
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Εντοπίστηκαν και δεσμεύτηκαν 160 εκατομμύρια ευρώ σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς του επιχειρηματίας Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην Ελβετία.

Τα ποσά είχαν κατατεθεί στην τράπεζα GHP Arbitrium AG της Ζυρίχης και εντοπίστηκαν από τον εισαγγελέα Ι.Δραγάτη, με εντολή του οποίου έγινε η δέσμευσή τους.

Τα χρήματα ήταν μοιρασμένα σε τρεις διαφορετικούς λογαριασμούς που διατηρούσε ο επιχειρηματίας στην ελβετική τράπεζα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

17 Φεβρουαρίου 2012, 22:39:24
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
εντοπίστηκαν από τον εισαγγελέα Ι.Δραγάτη

Respect
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

21 Μαρτίου 2012, 18:55:41
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αντιμέτωπος με την ποινή των ισοβίων βρίσκεται πλέον ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, μετά και τις διώξεις που άσκησε εναντίον του ο εισαγγελέας για την υπόθεση της Proton Bank. O οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης, άσκησε σήμερα ποινικές διώξεις για έξι κακουργήματα εναντίον του επιχειρηματία και άλλων 27 προσώπων.  Την ίδια ώρα την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για έξι από τους συνολικά 28 κατηγορούμενους στην υπόθεσης της Proton Bank, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Δραγάτσης.

Η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφορά τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, τα στελέχη, την επίμαχη περίοδο, της τράπεζας Αθανάσογλου, Κολίτζα, Λιαρμακοπούλου, Σαραμαντή και τον στενό συνεργάτη του επιχειρηματία, Πέτρο Κυριακίδη.

Η δίωξη του κ. Πεπόνη αφορά στην υπόθεση των επισφαλών δανείων τα οποία είχε χορηγήσει η τράπεζα σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο εισαγγελέας περιλαμβάνει στην παραγγελία του το σύνολο του επίμαχου ποσού, που φτάνει τα 701 εκατ. ευρώ, καθώς ζητά να μην αρχειοθετηθεί το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τα 50 εκατ. ευρώ, τα οποία επέστρεψε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην τράπεζα.

Οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και υπεξαίρεσης σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της απιστίας.

Ο κ. Πεπόνης ζητά επίσης να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες ελεγκτικών και εποπτικών οργάνων, ενώ τονίζει την ανάγκη λήψης νόμιμων μέτρων για τη διασφάλιση της παρουσίας των κατηγορούμενων ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Aναλυτικότερα, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι συνεργάτες του κατηγορούνται για τα εξής κακουργήματα:
 
- Σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης   

- Απάτη κατ' εξακολούθηση και από κοινού, με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει, όπως ο ίδιος ο κ. Πεπόνης επισημαίνει στο έγγραφό του, ισόβια κάθειρξη.   

- Σε σχέση με το πόρισμα του εισαγγελέα Ι. Δραγάτση προσθέτει την επιβαρυντική κατηγορία της απάτης κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια. Ορισμένα από τα υπόλοιπα άτομα κατηγορούνται για άμεση και από κοινού συνέργεια στην απάτη.   

- Όλοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος) κατ΄ εξακολούθηση και από κοινού με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50. Απαιτείται μάλιστα η επιστροφή όλων των ποσών, και όχι μόνο των 54 εκ. ευρώ, όπως ζητούσε το πόρισμα Δραγάτση.   

- Παραγγέλλεται επίσης δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από μαύρο χρήμα κατ' επάγγελμα στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης.   

- Προστίθεται και νέο αδίκημα σε σχέση με το πόρισμα Δραγάτση, αυτό της απιστίας κατ' εξακολούθηση και από κοινού.   
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Σεπτεμβρίου 2012, 08:22:49
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Του Νίκου Χρυσικόπουλου

«Σε μηχανική υποστήριξη» είναι ο χαρακτηρισμός που δίνουν τραπεζικά στελέχη για την περίπτωση του ομίλου Alapis, αποτέλεσμα της αδυναμίας να χρηματοδοτήσει σχεδόν κάθε εμπορική και παραγωγική λειτουργία, της κάθετης υποχώρησης των εσόδων και κυρίως των υποχρεώσεων-μαμούθ ύψους 1,28 δισ. ευρώ που στο μεγαλύτερο μέρος τους, 980 εκατ. ευρώ, αποτελούν βραχυπρόθεσμα δάνεια.

Η εικόνα του ομίλου στο πρώτο εξάμηνο του 2012 εμφανίζεται ως μη αναστρέψιμη. Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε στα 34 εκατ. ευρώ έναντι 339 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011, τα λειτουργικά αποτελέσματα ήταν αρνητικά κατά 33,9 εκατ. ευρώ, και οι καθαρές ζημιές διαμορφώθηκαν στα 77 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση αποδίδει την υποχώρηση κατά 90% των πωλήσεων στα σημαντικά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει, καθώς βρίσκεται σε αδυναμία να χρηματοδοτήσει την εμπορική και λειτουργική του δραστηριότητα, αποτέλεσμα, όπως αναφέρει στη λογιστική κατάσταση εξαμήνου, της έλλειψης κεφαλαίων και του παγώματος των χρηματοδοτήσεων από τις τράπεζες.

Πρόκειται για τις τράπεζες οι οποίες το προηγούμενο διάστημα είχαν καταγγείλει τη σύμβαση για τη χορήγηση ομολογιακού δανείου ύψους 640 εκατ. ευρώ που είχαν υπογράψει με την Alapis στο τέλος του 2007.

Με εκπρόσωπο των ομολογιούχων την BNP Paribas, οι ABN AMRO, Εθνική, Εμπορική, Πειραιώς, Geniki, Αττικής, Κύπρου και Alpha Bank κατήγγειλαν τη σύμβαση τον περασμένο Μάρτιο και πλέον το ποσό των 640 εκατ. ευρώ κατέστη ληξιπρόθεσμο και άμεσα καταβλητέο πλέον τόκων. Συνολικά, από το σύνολο των υποχρεώσεων του ομίλου ύψους 1,28 δισ. ευρώ, το 1,1 δισ. ευρώ έχει καταστεί ληξιπρόθεσμα στις 29 Αυγούστου 2012, όταν και εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου.

Το ζητούμενο, βέβαια, είναι τί έχουν λαμβάνειν οι πιστωτές, όταν το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων εταιρείας και ομίλου υπερβαίνει σημαντικά το σύνολο των αντίστοιχων κυκλοφορούντων περιουσιακών τους στοιχείων. Ο όμιλος στο τέλος του περασμένου Ιουνίου είχε αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 530 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο του ενεργητικού του έφθανε τα 730 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 106 εκατ. ευρώ αφορούν σε απαιτήσεις από πελάτες. Οι, δε, ελεγκτές που υπογράφουν τη λογιστική κατάσταση εξαμήνου εξέφρασαν αρνητικό συμπέρασμα αναφέροντας ότι ο όμιλος όφειλε να είχε προχωρήσει σε σημαντικές απομειώσεις και προσαρμογές των περιουσιακών του στοιχείων.

Όπως προκύπτει, η Alapis έχει «βομβαρδιστεί» από αγωγές, δεσμεύσεις και εντολές κατασχέσεων από τράπεζες, πιστωτές, προμηθευτές, εργαζομένους και λοιπούς, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και ανοικτές φορολογικά χρήσεις. Τελευταία καταγγελία ήταν αυτή των Εθνική Leasing και Emporiki Leasing, οι οποίες κατήγγειλαν τη σύμβαση για τη μίσθωση των κτιριακών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί η Alapis στον Ασπρόπυργο.

Πηγή:www.capital.gr
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Σεπτεμβρίου 2012, 10:58:07 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Σεπτεμβρίου 2012, 09:49:01
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Ο Αλάπης που βρίσκεται άραγε;
Οποιαδήποτε θέση εκτός του κελλιού θα με εκπλήξει...
Ίσως χωνεύει ακόμα τα λεφτά των μετόχων της Proton, μιας και βρέθηκε το κράτος να τον καλύψει (700εκ αν θυμάμαι καλά).
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
15 Απαντήσεις
14937 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2013, 11:40:35
από Ορθοπαιδικός
13 Απαντήσεις
9327 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαΐου 2016, 19:14:48
από ΑΡΗΣ
2 Απαντήσεις
3736 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Δεκεμβρίου 2011, 09:33:53
από medicus
0 Απαντήσεις
3106 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Μαρτίου 2012, 13:05:02
από EzeΤΡΟΛ
10 Απαντήσεις
10307 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Ιουλίου 2013, 12:44:49
από Denominator