Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Απριλίου 2024, 06:13:00

Αποστολέας Θέμα: Έρχεται η σειρά των φαρμακαποθηκών  (Αναγνώστηκε 14953 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Οκτωβρίου 2011, 18:54:16
Αναγνώστηκε 14953 φορές
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
Φαρμακαποθήκη Κ.Π. Μαρινόπουλος

Οκτώβριος 14, 2011 από mypharm

Από εδώ και στο εξής οι επιταγές και οι υποχρεώσεις της φαρμακαποθήκης θα εκδίδονται στο όνομα της εμπορικής τράπεζας ή αλλιώς πλέον ο έλεγχος της φαρμακαποθήκης περνάει εξ ολοκληρου στην Credit Αgricole. Στα φαρμακεία θα επιδίδεται με δικαστικό επιμελητή η αναληψη των υποχρεώσεων εκ μέρους της εμπορικής τράπεζας.

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Οκτωβρίου 2011, 19:28:45
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Αν θυμάμαι καλά, η συγκεκριμένη φαρμακαποθήκη ανήκει κατά ένα μεγάλο ποσοστό στον ογκόλιθο που λέγεται ALAPIS.
Η οποία, παρά τις προσδοκίες και τις μεγαλόσχημες δηλώσεις, πάει κατά διαόλου.
Το δε πρώην αφεντικό της αρμενίζει στας Λόνδρας, αφού ξέφυγε και από τη μυστήρια ιστορία της Proton Bank.
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

14 Οκτωβρίου 2011, 20:00:21
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...Το δε πρώην αφεντικό της αρμενίζει στας Λόνδρας, αφού ξέφυγε και από τη μυστήρια ιστορία της Proton Bank.

Medicus curat,
Deus sanat

28 Μαΐου 2012, 15:47:04
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΜΑΪ́ΟΥ 2012
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Έκκληση προς τις εταιρείες-φαρμακοβιομηχανίες που τις προμηθεύουν προκειμένου να αυξήσουν τον χρόνο πίστωσης των φαρμάκων έκαναν σήμερα με κοινή επιστολή τους οι ΣΥΦΑ και αρκετές ιδιωτικές φαρμακαποθήκες. Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Αγαπητοί συνεργάτες,

Κάθε μέρα που περνάει καθίσταται και προφανέστερη η παντελής αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να ανταποκριθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις απέναντι στα φαρμακεία-πελάτες μας.

Σε συνέχεια, λοιπόν, της προχθεσινής συνάντησης των προεδρείων, του ΠΦΣ, ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, ΠΣΦ και ΟΣΦΕ, σας καλούμε όπως ανταποκριθείτε άμεσα στην κραυγή αγωνίας των Φαρμακείων, Φαρμακαποθηκών και Συνεταιρισμών, προκειμένου να καταφέρουμε από κοινού να διατηρήσουμε στη ζωή την αγορά μας, και διαμέσου αυτής τον ίδιο τον Έλληνα ασθενή, που τόσο σκληρά δοκιμάζεται σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα παρακαλούμε όπως:

Α) Από σήμερα και έως ότου η χώρα αποκτήσει επιτέλους κυβέρνηση να μετακυληθούν ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΓΚΗ επιταγές εκδοθείσες από τις επιχειρήσεις μας προς εσάς κατά τουλάχιστον 20 μέρες

Β) Από 1ης Ιουνίου και μετά αυξήσετε την χορηγούμενη προς εμάς πίστωση σε 60 μέρες από την έκδοση του τιμολογίου, προκειμένου να κατορθώσουμε να διατηρήσουμε μια στοιχειωδώς ομαλή ροή φαρμάκων από τις επιχειρήσεις μας προς τα φαρμακεία και από αυτά προς τους ασθενείς

 
Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα σας βρούμε αρωγούς στην προσπάθειά μας και σας παρακαλούμε να τοποθετηθείτε επί των όσων αναφέρουμε το συντομότερο δυνατόν.

Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ
Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ
ALFA PHARM ΑΕ
PHARMALUX ΕΠΕ
EL PHARM ΕΠΕ
ΑΠ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ
ΠΡΟΦΑΡΜ ΑΕ
PHARMANET ΑΕ
Όμιλος PHARMAGROUP ΑΕ
Σιαμπλής Θεόδωρος ΑΕ
ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.ΠΕ

Καλά κρασιά ...Το χάος είναι ήδη εδώ.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

28 Μαΐου 2012, 18:07:55
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


μαλλον δεν τα λενε οπως ειναι τα πραγματα οι αποθηκες

αυτοι ζητουν απο τα φαρμακεια τα χρηματα σε μικροτερο χρονο αλλα εχουν φεσωσει τις εταιρειες

για του λογου το αληθες μπορεις να ρωτησεις οποια εταιρεια θελεις............


11 Ιουνίου 2012, 14:20:24
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Με υψηλά χρηματικά πρόστιμα αλλά ακόμη και με διακοπή των παράλληλων εξαγωγών απειλούνται όσοι αφήνουν ακάλυπτη την ελληνική αγορά από φάρμακα, σύμφωνα με προειδοποίηση του ΕΟΦ και με αφορμή τις ελλείψεις που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στα ράφια των φαρμακείων.

Με απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών προειδοποιεί ο ΕΟΦ τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις φαρμακαποθήκες αν δεν αποκαταστήσουν άμεσα την επάρκεια φαρμάκων στην αγορά.

Έξαρση του φαινομένου των ελλείψεων φαρμάκων εντοπίζει και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), αποδίδοντας το φαινόμενο κυρίως στην οικονομική κρίση και την αναπόφευκτη δυσχέρεια που έχει προκαλέσει στις σχέσεις μεταξύ εταιρειών, φαρμακαποθηκών και φαρμακείων.
 
Ωστόσο, ο ΕΟΦ, πέραν από τα προβλήματα εμπορικής φύσεως, διαπίστωσε πως για 20 φάρμακα που είναι σε έλλειψη ευθύνεται η μειωμένη διάθεση τους από τις υπεύθυνες εταιρείες , ενώ για 41 σκευάσματα υπάρχει αυξημένη εξαγωγική δραστηριότητα.
 
Μετά από αυτή τη διαπίστωση, ο Οργανισμός ζήτησε από τις εταιρείες και τις φαρμακαποθήκες, που εμπλέκονται στις ελλείψεις αυτές, να φροντίσουν για την άμεση αποκατάσταση της επάρκειας στην αγορά. Διαφορετικά προειδοποιεί πως θα προβεί ακόμη και σε απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών σε φάρμακα αναντικατάστατα και φάρμακα σοβαρών παθήσεων, ενώ θα εισηγηθεί και την επιβολή χρηματικών κυρώσεων στις εταιρείες, όπως έπραξε και στο πρόσφατο παρελθόν.
 
Σύμφωνα με τους Φαρμακοποιούς, πάνω από 160 φαρμακευτικά σκευάσματα λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία ακόμη και ασθενών με σοβαρές παθήσεις, όπως καρκινοπαθείς ή καρδιοπαθείς. ,
 
Πάντως, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, από τα 41 φάρμακα μόνο ένα είναι μοναδικό χωρίς υποκατάστατο, για εννέα απ’ αυτά υπάρχει υποκατάστατο στην ευρύτερη θεραπευτική κατηγορία, ενώ για τα υπόλοιπα υπάρχει άμεσο υποκατάστατο.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

11 Ιουνίου 2012, 16:45:43
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Μερικές φορές, η υποκρισία και η δυσκοιλιότητα ενός φορέα που έπρεπε να δρα άμεσα είναι τόσο χαρακτηριστική που καταντά ανούσια σχολιασμού.

Έλα δω, κ. ΕΟΦ και φώναξέ με να σου δώσω στοιχεία: π.χ. είμαι φαρμακείο και δεν βρίσκω το σκεύασμα Χ. Τηλεφωνώ στην αποθήκη και με παραπέμπει στην εταιρεία (εισαγωγική στο 99,999% των περιπτώσεων). Τηλεφωνω στην εταιρεία και επικαλείται έλλειψη. Η ακόμα χειρότερα, για να μου το στείλει απαιτεί ευρύτερη παραγγελία και του Ψ και του Ζ σκευάσματος σε ικανές ποσότητες. Κάνω παράπονα, απειλώ με καταγγελία. Στα τέτοια τους.

Εδώ έρχεσαι κ. ΕΟΦ και παρεμβαίνεις αυτόματα, με την πρώτη υποψία.
Όχι να κάθεσαι και να οσμίζεσαι τη βοθρίλα (όταν φυσάει νοτιάς και σου τη φέρνει)...
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

11 Ιουνίου 2012, 17:44:43
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εδώ έρχεσαι κ. ΕΟΦ και παρεμβαίνεις αυτόματα, με την πρώτη υποψία.
Όχι να κάθεσαι και να οσμίζεσαι τη βοθρίλα (όταν φυσάει νοτιάς και σου τη φέρνει)...

Kαι να φανταστεί κανείς ότι όχι πολλά χρόνια όπισθεν, 5-6, πρόεδρος του ΕΟΦ ήταν ο μέγας εθνάρχης και τοτέμ των εγχώριων φμφ, υπέρμαχος του κλειστού επαγγέλματος, ο πολύς Μr James Vayo.

To ότι οι φμφ χάσανε μέσα από τα χέρια τους τον ΕΟΦ και τώρα αγανακτούν μαζί του, αποτελεί άλλο ένα σημάδι ότι η συντέλεια του κόσμου πλησιάζει.
Αλλά ξέχασα: Και μήπως επί ημερών Βάγιω, δεν γινόντουσαν όργια παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων, τα οποία ποτέ δεν ερευνήθηκαν σε βάθος; Μήπως η βοθρίλα φτάνει πολύ πιο βαθιά απ' ότι φανταζόμαστε;
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιουνίου 2012, 17:49:55 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

11 Σεπτεμβρίου 2012, 11:50:00
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Σοβαρά προβλήματα ρευστότητας για τις φαρμακαποθήκες
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μείωση του αριθμού των φαρμακαποθηκών τη διετία 2012 - 2013 και περαιτέρω πτώση της συγκεκριμένης αγοράς το 2012 της τάξης του 10% - 15% εκτιμά σε ανάλυσή της για τον κλάδο η εταιρεία Στόχασις Σύμβουλοι Επιχειρήσεων.

Η αγορά υπολογίζεται σε 4,1 δισ. για το έτος 2011, σημειώνοντας μείωση 12% σε σχέση με το 2010 και μέσο ετήσιο ρυθμό μεταβολής -11% τη χρονική περίοδο 2009-2011.

Ο περιορισμός των πιστώσεων των φαρμακοβιομηχανιών στον κλάδο, η επιμήκυνση του χρόνου είσπραξης των απαιτήσεων από τα φαρμακεία (λόγω αντίστοιχων καθυστερήσεων από το δημόσιο), καθώς και του περιορισμού της χρηματοδότησης από τις τράπεζες έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας στον κλάδο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, αναμένεται ότι θα περιοριστεί ο αριθμός των φαρμακαποθηκών τη διετία 2012-2013, καθώς προβλέπεται ότι θα πραγματοποιηθούν συγχωνεύσεις/εξαγορές και στρατηγικές συνεργασίες, με σκοπό τόσο την επίτευξη οικονομιών κλίμακας σε όλους τους τομείς λειτουργίας τους, όσο και την αποτελεσματικότερη προώθηση των πωλήσεών τους.

Η εξεταζόμενη αγορά των φαρμακαποθηκών περιλαμβάνει τις ανεξάρτητες εταιρίες φαρμακαποθηκών και τους προμηθευτικούς συνεταιρισμούς φαρμακοποιών.

Ο αριθμός των φαρμακαποθηκών στην Ελλάδα, ανήλθε σε 145 περίπου για το 2011, εκ των οποίων 105 περίπου αφορούν ανεξάρτητες εταιρίες φαρμακαποθηκών και οι υπόλοιπες 40, προμηθευτικούς συνεταιρισμούς φαρμακοποιών.

Στις χώρες τις Ευρώπης, μια φαρμακαποθήκη εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 234 φαρμακεία και 757.867 άτομα, ενώ στην Ελλάδα, η παραπάνω αναλογία διαμορφώνεται σε 81 φαρμακεία / φαρμακαποθήκη και 79.310 άτομα, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Ρεγκούζα, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Στόχασις, η ταμειακή ρευστότητα τόσο των ανεξάρτητων εταιρειών, όσο και των προμηθευτικών συνεταιρισμών φαρμακοποιών κινείται σχεδόν σε μηδενικά επίπεδα την τετραετία 2008-2011, προοιωνίζοντας αρνητικές εξελίξεις.

Επίσης, σημειώνεται ότι η εξάρτηση των εξεταζόμενων επιχειρήσεων του κλάδου από ξένα κεφάλαια αυξάνει το 2011 σε σχέση με το 2010, γεγονός το οποίο οφείλεται στη μείωση των ιδίων κεφαλαίων λόγω συσσωρευμένων αρνητικών αποτελεσμάτων. Αντίθετα, σταθερή παραμένει η κεφαλαιακή διάρθρωση των συνεταιρισμών την τελευταία διετία. 
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

22 Οκτωβρίου 2012, 20:13:44
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Φάρμακα μόνο από το στοκ των φμφ από την Τετάρτη 24 μέχρι την Παρασκευή 26/10.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Με απόφαση του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων (ΠΣΦ), κλειστές θα παραμείνουν όλες οι φαρμακαποθήκες της χώρας την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή διαμαρτυρόμενες για το νέο δελτίο τιμών.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Φεβρουαρίου 2013, 09:43:26
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Οι φαρμακαποθηκάριοι διαμαρτύρονται για την απαγόρευση εξαγωγών που τους επιβλήθηκε, και χαρακτηρίζουν τις εξαγωγές των φαρμάκων του Έλληνα ασθενή ως σανίδα σωτηρίας (για εκείνους).
Η παρακάτω επιστολή απευθύνεται από φαρμακαποθηκάριους σε φμφ και τους καλεί σε "συστράτευση".
Δυστυχώς, μερικοί -όποτε τους βολεύει- ξεχνούν ότι το φάρμακο είναι πάνω απ' όλα κοινωνικό αγαθό και όχι πηγή πλουτισμού.



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Τις τελευταιες μερες συσσωμος ο φαρμακευτικος κλαδος βιωνει τον απολυτο εφιαλτη.1)Μια πολιτικη ηγεσια που ψαχνει εξιλαστηρια θυματα για να δικαιολογησει την ανεπαρκεια της 2)Συνδικαλιστες σε απολυτη διασπαση να προσπαθουν να αποφυγουν την ευθυνη τουτων των ωρων 3)Καταναλωτες στα ορια νευρικης κρισης, ζαλισμενοι απ το φοδοκυνηγητο,να βαλλουν κατα δικαιων(απληρωτων)και αδικων(που χρωστανε) 4)Μετατροπη του "σκηνικου ελπιδας"που στηθηκε σε "πραγματικοτητα ολεθρου" 5)Φανερα και αφανη συμφεροντα.που προσδοκουν την ωρα της"τελικης επιθεσης",γιατ-ας μη γελιομαστε-το φαρμακο ειναι"φιλετο"ακομα και στην Ελλαδα.Ολ αυτα συνθετουν ενα παρνοικο και παρακμιακο συναμα τοπιο στο χωρο μας.

Ας παρουμε λιγο τα πραγματα απ την αρχη τις τελευταιες εβδομαδες.Το υπουργειο Υγειας επιτιθεται κατα "επιτηδειων"που "κρυβουν τα φαρμακα"για να τα "εξαγουν κερδοσκοπωντας".Ταυτοχρονα ο εοπυυ δεν πληρωνει.Οχι εμπροθεσμα,αλλα καθολου ως προχθες,που "χρυσωσε"τα φαρμακεια με το 21% του Οκτωβριου μειον rebate,μειον κοστος συνταγων και μειον ...λαστιχακια.Κρυβουν ευστοχα οτι για την εξαφανιση "των φαρμακων του λαου"φταινε (κατα τον Προεδρο του εοφ)ΠΡΩΤΟΝ Η ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ Η ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ(αληθεια τι εγινα μ εκεινες τις 13 που κατεγραψε ο ΕΟΦ?)ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΝ Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΙΜΩΝ!!!Αντ'αυτων στοχοποιουνται οι απατεωνες φαρμακοποιοι και φαρμακεμποροι,ξαμολιεται ο "αγνος"ελεγκτικος μηχανισμος κι ολα θα γινουν ονειρικα.ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΤΙ Η EFPIA(Πανευρωπαικο οργανο της βιομηχανιας)απ τις 20/6(ημερα ορκομωσιας της κυβερνησης)εχει ζητησει ΔΥΟ πραγματα.Α)exports ban Β)εξαιρεση απ το συστημα αναφορας τιμων της χωρας μας,ωστε να μην επηρεαστουν οι τιμες σε αλλες μεγαλυτερες συνδεδεμενες μ εμας αγορες.Ο ΕΟΦ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΧΕI ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ"ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ."στα Αγγλικα..

Ειναι αυτονοητο οτι τα κελευσματα της efpia εισακουονται 100%Ειναι αυτονοητο επισης οτι δεν θα εισηκουοντο τοσο ευκολα να ο κλαδος δεν ηταν διασπασμενος κι αν δεν ειχε τους δικους του "εφιαλτες".Ειναι αυτονοητο οτι η οποια ρευστοτητα εμπαινε στην αγορα απο την ΝΟΜΙΜΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ των φαρμακαποθηκωμ και των συφα την..κρατουσε ορθια,εστω και βαρια ασθενουσα.Ειναι επισης αυτονοητο,οτι φαρμακεια και φαρμακαποθηκες αντεχαν παραπανω απ το προσδοκιμο και ισως θα αντεχαν για αρκετο καιρο ακομα. ΓΙΑΤΙ ειχαν βαθιες και ισχυρες κοινωνικες ριζες.Οποτε μ ενα σμπαρο δυο τρυγονια.Αμεση εφαρμογη της παγιας τακτικης των τελευταιων ετων(στοχοποιηση μιας μςριδας της κοινωνιας στα ματια των υπολοιπων)ουτως ωστε ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ-ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΕΣ ΝΑ "ΣΚΑΣΟΥΝ"ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΕΚΠΕΦΡΑΣΜΕΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ.

Αν πραγματικα ο κ.Υπουργος ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ενδιαφεροταν για τις ελλειψεις θα εκανε δυο-τρεις απλες κινησεις.

1)ΘΑ ΗΛΕΓΧΕ ΑΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΜΗΝΗ ΠΙΣΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕ(εκτος κι αν το εκανε για το "θεαθηναι"),Ε,ΛΟΙΠΟΝ,ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ.

2)Θα υποχρεωνε τις εταιρειες να διαθετουν "ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ"ΩΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ(εκτος αν δεν γνωριζει τη νομολογια)Ε,ΛΟΙΠΟΝ,ΔΕΝ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ

3)Θα δημοσιοποιουσε αντι για "λιστες κςρδοσκοπων¨"ΕΝΑΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΤΗΛΕΣ.ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΣΤΗ ΜΙΑ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ "ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ"ΑΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ,ωστε με μια απλη αριθμητικη να δουμε ποιος -τελικα-φταιει για τις ελλειψεις.Ε,ΛΟΙΠΟΝ,ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ.

Αντ αυτου ο εοφ-για την προστασια της δημοσιας υγειας παντα-απαγορευσε την εξαγωγη του lariam,καθως στην Ελλαδα ως γνωστον βριθουμε περιστατικων...ελονοσιας.Α,ναι!Εδωσε κι εντολη να αποκολουνται τα κουπονια ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ,εξαιρωντας βεβαιως της υποχρεωσης αυτης την ...πτωχη πλην αλλ ομως τιμια βιομηχανια.

Συναδελφοι

για μενα και ισως καποιους αλλους ειναι πασιφανες οτι παρακολουθουμε ειτε ενα θεατρο του παραλογου,ειτε ενα εξαιρετικο σχεδιο αφελληνισμου της "χρυσοφορας"ανα τον κοσμο αγορας του φαρμακου.Ενα σχεδιο που αρχισε με τη συρρικνωση της Ελληνικης φαρμακοβιομηχανιας,συνεχιζεται με τη διαλυση του χονδρεμποριου και-δυστυχως-μελλεται να ολοκληρωθει με την "αλωση"της λιανικης.Συσπειρωθειτε κι αγωνιστειτε για το μελλον των οικογενειων σας,γι αυτη την ιδια την αξιοπρεπεια σας.Απομονωστε τους μεγαλοσχημους "σωτηρες"κι ασκειστε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΠΑΝΤΟΥ,με δελτια τυπου με δρασεις,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΟΣΟ ΨΗΛΑ ΚΙ ΑΝ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ.Μην ακουτε τη νουθεσια"κατσε στ αυγα σου,εσυ θ αλλαξεις τον κοσμο"γιατι εκπορευεται απ αυτους που θελουν να υφαρπαξουν τις δουλειες μας κι οχι να μας σωσουν.ΜΗΝ ΕΝΔΙΔΕΤΕ ΣΤΙΣ ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ(η επαρχια,η Αθηνα,η Θεσσαλονικη,οι φαρμακεμποροι,οι συ-φα κλπ).Ολοι τρωμε ψωμι απ τον ιδιο φουρνο.Μην ξεχνατε οτι ο θανατος του διπλανου σας δεν σημαινει τη δικη σας σωτηρια,αλλα ενα αναχωμα λιγοτερο πριν ερθει η σειρα σας,Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ. Προς Θεου,δε,μην πιστευετε οτι ολα θα φτιαξουν σε λιγους μηνες,Η μαχη δειχνει οτι θα ειναι πολυετης,μαραθωνιος παρα σπριντ.Μην δινετε(δινουμε)τη χαρα της ατακτης υποχωρησης,παρα αντισταθειτε με καθε τροπο.

Ο κλαδος που εχω την τιμη-μαζι με αλλους- να εκπροσωπω ξεκινησε ηδη.Κατηγγειλε την Ελλαδα για αντι-ευρωπαικη συμπεριφορα στην Κομισιον,προσεφυγε στο ΣΤΕ για τις πρακτικες της διοικησης και θα προσπαθησει να δημοσιοποιησει-οσο μπορει-την αληθεια,.οτι το Ελληνικο φαρμακειο και η Ελληνικη φαρμακαποθηκη βαλλεται συνεχως-και,ισως σκοπιμως.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ,ΔΗΛΑΔΗ,ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ.Καντε το ιδιο,επικοινωνειστε το στον κοσμο και -γιατι οχι-κυνηγειστε με καθε νομιμο τροπο το δικαιωμα σας (μας)στη δουλεια σας(μας).Πιεστε σε ραδιοφωνα σαν ακροατες,σ εφημεριδες σαν αναγνωστες κι οπου αλλου μπορειτε.ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΝΕΣΑΙ.

Αντι επιλογου θα ηθελα a priori να πω οτι σε σχολια του τυπου"κοιτα ποιος μιλαει"η"δεν συντασσομαστε με τους φαρμακεμπορους"η ακομα περισσοτερο σε ...μπινελικια δε θα μπω στον κοπο ν απαντησω,καθως ενω δεν προσδιδουν τιποτα στην κουβεντα,προδιδουν το ποιον και τα συμφεροντα οσων -με το θαρρος της ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ τους-τα γραφουν

Καλη Δυναμη

Θ.Γ.Σκυλακακης
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Φεβρουαρίου 2013, 10:09:00 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

13 Φεβρουαρίου 2013, 20:24:22
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Πτώση κατά 10% παρουσίασε η αγορά στον κλάδο χονδρικού εμπορίου (διανομή) φαρμάκων και παραφαρμακευτικών προϊόντων, στον οποίο δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων και συνεταιρισμών φαρμακοποιών, με μακρόχρονη και ισχυρή παρουσία και δυναμική.

Οι τελευταίες μεταβολές και προοπτικές εξέλιξης του συγκεκριμένου κλάδου παρουσιάζονται στην τρίτη έκδοση της κλαδικής μελέτης που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group.

Οι ελληνικές φαρμακαποθήκες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τομέα υγείας, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία. Στην ελληνική αγορά φαρμακαποθηκών, εκτιμάται ότι δραστηριοποιούνται, στην παρούσα φάση, περίπου 100 επιχειρήσεις και 40 συνεταιρισμοί. Πρωταρχικός σκοπός των εξεταζόμενων επιχειρήσεων είναι ο ομαλός εφοδιασμός φαρμακευτικών προϊόντων και συναφών ειδών, η έγκαιρη και συνεπής παράδοσή τους στο χώρο του φαρμακείου, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στον εκσυγχρονισμό του δικτύου διανομής και των υφιστάμενων διαδικασιών παραγγελιοληψίας.

Σχετικά με τη διάρθρωση και την εξέλιξη της αγοράς, η Διευθύντρια Οικονομικών – Κλαδικών Μελετών της ICAP Group, κ. Σταματίνα Παντελαίου, τόνισε τα εξής: «Το συνολικό μέγεθος της εγχώριας αγοράς φαρμακαποθηκών παρουσίασε αύξηση την περίοδο 2007-2009, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 8,7%, ενώ ακολούθησε μείωση την τελευταία διετία. Το 2011 η αγορά σημείωσε πτώση της τάξης του 10%, με τις εταιρείες να καλύπτουν το 56% αυτής και τους συνεταιρισμούς το υπόλοιπο 44%.  Ο βαθμός συγκέντρωσης της συνολικής αγοράς φαρμακαποθηκών για το 2011 δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός, καθώς οι πέντε και δέκα μεγαλύτερες επιχειρήσεις καλύπτουν ποσοστό της τάξης του 23% και 35% αντίστοιχα».

Συνολική Εγχώρια Αγορά Φαρμακαποθηκών (σε αξία)
α) Εξέλιξη Συνολικής Εγχώριας Αγοράς Φαρμακαποθηκών

β) Κατανομή Συνολικής Εγχώριας Αγοράς Φαρμακαποθηκών (2011)

Έτος Βάσης=2007
Πηγή: ICAPGroup

 

Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου διαθέτουν αναπτυγμένα δίκτυα διανομής που καλύπτουν σχεδόν όλη την Ελλάδα. Πολλές από αυτές προχωρούν στην δημιουργία ή εξαγορά φαρμακαποθηκών σε όλη την ελληνική επικράτεια, με σκοπό την διεύρυνση της γεωγραφικής κάλυψης του δικτύου τους.  Αντίθετα, οι επιχειρήσεις μικρού μεγέθους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αναπτύξουν τα δίκτυα διανομής τους, περιορίζονται στην απ’ ευθείας διάθεση των προϊόντων τους στην τοπική αγορά.

 

Για την σύνταξη του ομαδοποιημένου ισολογισμού των εταιρειών του κλάδου των φαρμακαποθηκών χρησιμοποιήθηκε δείγμα 37 συνολικά επιχειρήσεων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμοι ισολογισμοί των χρήσεων 2010 και 2011. Από τα σχετικά στοιχεία προκύπτει ότι το σύνολο του ενεργητικού των εταιρειών του δείγματος μειώθηκε σημαντικά (κατά 17,2%) το 2011 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι συνολικές πωλήσεις των 37 εταιρειών του δείγματος μειώθηκαν κατά 14,7% το 2011/10, το δε μικτό κέρδος μειώθηκε κατά 8,8%. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την αύξηση των χρηματοοικονομικών δαπανών και των λοιπών λειτουργικών εξόδων οδήγησε στην εμφάνιση αρνητικού λειτουργικού αποτελέσματος το 2011. Τελικά, τόσο το καθαρό αποτέλεσμα όσο και τα κέρδη EBITDA κατέστησαν αρνητικά το 2011.

Με βάση τον ομαδοποιημένο ισολογισμό που παρουσιάστηκε για τους 12 προμηθευτικούς συνεταιρισμούς που έχουν δημοσιεύσει οικονομικά στοιχεία τη διετία 2010-2011, το σύνολο του ενεργητικού αυξήθηκε κατά 23% το 2011 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι συνολικές πωλήσεις των 12 συνεταιρισμών του δείγματος αυξήθηκαν μόλις κατά 1,6% το 2011/10. Με εντονότερο ρυθμό αυξήθηκε το μικτό κέρδος (13,96%). Το συνολικό λειτουργικό αποτέλεσμα των επιχειρήσεων βελτιώθηκε κατά 53% περίπου. Ωστόσο, η μεταβολή των μη λειτουργικών εσόδων (μειώθηκαν) και των μη λειτουργικών εξόδων (αυξήθηκαν) είχαν σαν αποτέλεσμα την μικρή υποχώρηση (κατά 2,3%) των καθαρών κερδών. Τέλος, τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 51,1%.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

21 Φεβρουαρίου 2013, 10:20:20
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Φαρμακαποθηκάριοι προς ΠΦΣ: Μέλη σας είναι αναξιόχρεοι και ένοχοι για παράνομες εξαγωγές!
Αγνό χάος

Με αφορμή την ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) που αφορά στην έλλειψη φαρμάκων που παρατηρείται στην ελληνική αγορά, καλούμαστε να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας, διευκρινίζοντας ότι για την έλλειψη φαρμάκων ευθύνονται αποκλειστικά και μόνο οι φαρμακευτικές εταιρείες και σε καμία περίπτωση οι φαρμακαποθήκες', τονίζει σε σημερινή τουσε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων και συνεχίζει:
 
'Προς επιβεβαίωση της θέσης μας, παραθέτουμε τα κατωτέρω γεγονότα:
Οι πολυεθνικές εταιρείες μείωσαν μέχρι και 80% τις διατιθέμενες ποσότητες σε ορισμένα είδη φαρμάκων. Μάλιστα, σε οκτώ ( 8 ) από αυτές επιβλήθηκαν πρόστιμα για την εν λόγω τακτική τους.
 
Πενήντα τέσσερις (54) φαρμακευτικές εταιρείες- που το μερίδιο τους στην αγορά ανέρχεται στο 53% του συνόλου-, εξακολουθούν να παραβιάζουν το νόμο περί δίμηνης πίστωσης , επιμένοντας να μην τη χορηγούν.
 
Παρά την απαγόρευση εξαγωγών- που βρίσκεται σε ισχύ εδώ και εκατόν έντεκα (111) ημέρες-, για τριάντα πέντε (35) είδη, τα συγκεκριμένα είδη φαρμάκων βρίσκονται ακόμα σε έλλειψη.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ε.Ο.Φ., για τη χρονική περίοδο 2009-2011, οι εξαγωγές φαρμάκων μειώθηκαν σε σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό από το αντίστοιχο της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης. Συγκεκριμένα, οι «ελλειψιογόνες» παράλληλες εξαγωγές είναι μειωμένες κατά 60% σε σχέση με το 2005, ενώ λανθασμένα αναφέρεται ότι ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 450 εκατομμυρίων.
 
Στον αντίποδα, το χονδρεμπόριο χορηγεί πιστώσεις στα φαρμακεία πολύ μεγαλύτερες από αυτές που ορίζει ο νόμος, γεγονός που οφείλεται αποκλειστικά στη ρευστότητα που δημιουργείται από τις παράλληλες εξαγωγές. Σε περίπτωση που κοπούν οι πιστώσεις αυτές, είναι βέβαιο ότι ένας μεγάλος αριθμός φαρμακείων θα οδηγηθεί σε άμεσο κλείσιμο.
 
Οι Έλληνες φαρμακαποθηκάριοι, παρά τη δραματική μείωση των εσόδων τους, ως αποτέλεσμα της μείωσης του ποσοστού κέρδους τους- κατά 40% στα συνταγογραφούμενα και κατά 74% στα Φ.Υ.Κ. (φάρμακα υψηλού κόστους)-, συνέχισαν να εφοδιάζουν την ελληνική αγορά, ενώ ταυτόχρονα μείωσαν τις παράλληλες εξαγωγές σε ποσοστό μεγαλύτερο από τη μείωση που έγινε στη συνολική φαρμακευτική δαπάνη. Η στάση τους αυτή αποδεικνύει την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό τους, έστω και αν ο Π.Φ.Σ., δια του προέδρου του, επιμένει να το αγνοεί.
 
Προτείνουμε ο Π.Φ.Σ. να στρέψει την προσοχή του στο γεγονός ότι τα φαρμακεία έχουν καταστεί αναξιόχρεα- με αποτέλεσμα και οι φαρμακαποθήκες- λόγω των παλινωδιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ας διευθετήσει, λοιπόν, την ομαλή ροή πληρωμών των μελών του, καθώς και την παραβατική συμπεριφορά ορισμένων εξ αυτών που ασχολούνται παρανόμως με εξαγωγές.'
 
iatronet.gr
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

22 Μαρτίου 2013, 17:33:05
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ευρωβουλετής ΝΔ [Ντόρας], μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων και Διευθύνων Σύμβουλος της Profαrm A.E. Θοδ. Σκυλακάκης: ''Οι Φαρμακαποθηκάριοι νομιμοποιούνται να επιβάλλουν κυρώσεις στο Ελληνικό κράτος και τους Έλληνες πολίτες, επειδή με την κρίση έχουν θιχτεί τα κέρδη που τόσα χρόνια συσσώρευαν."

iatronet.gr

Έγκλημα και μη τιμωρία
του Θ. Σκυλακάκη

Εδώ και δύο εβδομάδες όλοι οι μετέχοντες στη φαρμακευτική αγορά παρακολουθούμε να εξελίσσεται ένα πρωτοφανές κυνήγι μαγισσών γύρω απ’ τις πάμπολλες ελλείψεις που παρουσιάζονται. Φαρμακέμποροι («επιτήδειοι») σε συνεργασία με φαρμακοποιούς («επίορκους») βαπτίζονται ως ένοχοι για τις ελλείψεις των «φαρμάκων του λαού» και επιχειρείται να ριχθούν ομαδικά στην πυρά.

Σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να αναλύσει το «τις πταίει» για τις ελλείψεις. Αυτά τα έχουμε ξαναπεί και θα τα ξαναλέμε μέχρι ν’ ανοίξουν τα αυτιά των αρμοδίων. Σήμερα όμως, θέλω να δούμε κάτι άλλο, κάτι πιο βαθιά κρυμμένο και συνεπώς πολύ πιο επικίνδυνο. Για την οικονομία της συζήτησης θα δεχθώ ότι, ναι, πέντε-έξι φαρμακαποθήκες και χίλια φαρμακεία εμπλέκονται στο παράνομο (αλήθεια είναι;) δίκτυο συλλογής κι εξαγωγής φαρμάκων απ’ τη χώρα. Εδώ να σημειώσω απλώς ότι οι παραπάνω αριθμοί εκφράζουν το 5% των φαρμακαποθηκών και το 8% των φαρμακείων, όπερ σημαίνει ότι μονοψήφιο ποσοστό της αγοράς φέρει την ευθύνη για πρωτοφανείς ελλείψεις που μαστίζουν το 100% της αγοράς, αλλά και τα νοσοκομεία!!! Φαντάζομαι ότι συμφωνείτε μαζί μου ότι κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον περίεργο, αν όχι αδύνατο να συμβαίνει. Ας είναι, κι ας πάμε ένα βήμα παρακάτω.

Κάθε έγκλημα έχει φυσικούς αλλά και ηθικούς αυτουργούς. Αναρωτήθηκε κανείς ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της συγκεκριμένης εγκληματικής συμπεριφοράς. Τι οδήγησε τα τελευταία 3-4 χρόνια κάποιους συναδέλφους στο να παρανομήσουν ομαδικά [σ.σ. στις παρακάτω σειρές επιχειρεί να νομιμοποιήσει την ...αυτοδικία] , ειδικά όταν κατά τεκμήριο στη χώρα μας η παρανομία ήταν πολύ ευκολότερη και περισσότερο αποδεκτή κατά το παρελθόν σε σχέση με σήμερα. Εφ’ όσον η «νόσος των τρελλών φαρμακοποιών» δεν έχει ταυτοποιηθεί, καλόν θα ήταν να δούμε το πρόβλημα λίγο πιο προσεκτικά. Η πολιτεία ξεκινά τον ανένδοτο κατά των παρανόμων. Αυτή ακριβώς η πολιτεία που σήμερα επιχαίρει για την «αποκάλυψη των ενόχων» είναι η ίδια που το 2010 ψήφισε ως χρόνο αποπληρωμής των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία τις 45 ημέρες και το 2012 τις 60 ημέρες. Η ασυνέπεια της πολιτείας και η παράνομη συμπεριφορά της, καθώςουδέποτετήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις απέναντι στα φαρμακεία, απλούστατα «τίναξε στον αέρα» τις ταμειακές ροές των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών, και οι ταμειακές ροές είναι το οξυγόνο των επιχειρήσεων: χωρίς αυτές πεθαίνουν. Εκατοντάδες συνάδελφοι έχουν βρεθεί στον Τειρεσία, επειδή το «χρονοδιάγραμμα Σαλμά» ήταν κενό γράμμα και σήμερα βρίσκονται εκ νέου κατηγορούμενοι επειδή παρανόμησαν σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρουν την αναγκαία ρευστότητα. Τη ρευστότητα που παράνομα δεν τους δίνει η πολιτεία, καθώς σήμερα 15.03.13 έχει πληρωθεί το 55% των συνταγών Νοεμβρίου (υπερήμερη οφειλή από τις 08.02.13) και φυσικά δεν γίνεται κουβέντα για τον Δεκέμβρη (υπερήμερη οφειλή από 07.03.13). Έχει απόλυτο δίκιο ο αν. υπουργός Υγείας, οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Εγώ βέβαια, θα ήθελα να δω το ίδιο να συμβαίνει και για τους ηθικά υπεύθυνους, αλλά αυτά μάλλον είναι «ψιλά γράμματα». Πάντα φταίει ο Γιάννης Αγιάννης και κανένας άλλος για την κλοπή ενός καρβελιού, και πάντα αυτός θα διώκεται.

Η βιομηχανία σφυρίζει αδιάφορα. Ξέρω ότι θα μου πείτε πως έχω εμμονές κι ότι διακατέχομαι από ψυχώσεις κατά των πολυεθνικών. Εγώ όμως θα επιμείνω, και θα ρωτήσω: Ποιος πουλούσε 50 κουτιά πανάκριβου σκευάσματος κατά της ρευματοειδούς σε μεμονωμένα φαρμακεία την ίδια ώρα που πουλούσε 4 σε φαρμακαποθήκες με 400 φαρμακεία; Ποιος επέλεξε να παρακάμψει τις φαρμακαποθήκες στη διανομήόλων των ακριβών σκευασμάτων του και να πάει να τα πουλάει κατά δεκάδες απευθείας στα φαρμακεία; Ποιος έστελνε εκατό κουτιά φαρμάκου για στυτική δυσλειτουργία και δέκα κουτιά ογκολογικού φαρμάκου σε μεμονωμένα φαρμακεία, όταν οι φαρμακαποθήκες παρακαλούσαν έστω και για ένα κουτάκι; Ήταν τόσο αθώοι και ανυποψίαστοι αυτοί που νόμιζαν ότι όλοι οι αρθροπαθείς ενός νομού μπορεί να έχουν κάνει το «εντευκτήριό» τους σε ένα και μόνο φαρμακείο; Τα κίνητρα πολλά. Πρώτα απ’ όλα risk diversification (διασπορά πιστωτικού κινδύνου). Ύστερα, υφαρπαγή του χονδρεμπορικού κέρδους. Γιατί όχι, και positioning (αυτό που λέμε πιάνω πόρτα για τον χειμώνα!!) στα φαρμακεία εν όψει της αλλαγής του τρόπου συνταγογράφησης (όταν κάποιος εξαρτά τη ρευστότητά του από τη διάθεσή σου, εύκολα προωθεί ότι του πεις).

Όλοι λοιπόν αυτοί οι τύποι –managers επί το ελληνικότερον– γνώριζαν, επικροτούσαν και έμπρακτα στήριζαν τις εξαγωγές μέσω φαρμακείων, όσο το επέτρεπαν οι «μαμάδες» άλλαξαν ρότα (επιστολή EFPIA στον πρωθυπουργό στις 20.06.12 με αίτημα απαγόρευσης των εξαγωγών), οι ίδιοι ανερυθρίαστα άρχισαν να κλείνουν τις κάνουλες και να ανεβάζουν τους τόνους στον δημόσιο λόγο τους «κατά των παρανόμων». Ταυτόχρονα, βέβαια, οι ίδιοι παρανομούν προκλητικά και ατιμώρητα, καθώς παραβιάζουν την υποχρέωσή τους να παρέχουν δίμηνες πιστώσεις σε φαρμακαποθήκες και φαρμακεία, σφίγγοντας ακόμη περισσότερο τη θηλιά γύρω από τον λαιμό των φαρμακοποιών εξωθώντας τους να παρανομήσουν. Οξύμωρο! Τους εξωθούν να παρανομήσουν για να βρουν ρευστότητα να πληρώσουν εκείνους που παρανόμως τους την στερούν!

Συμπερασματικά, σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν αλλάζει. Πάντα θα υπάρχει επιλεκτική απονομή δικαιοσύνης και η ισονομία θα παραμείνει όνειρο θερινής νυκτός. Σε αυτή τη βάση θα «επιβληθούν αυστηρότατα πρόστιμα στους φαρμακοποιούς και στις φαρμακαποθήκες που παρανόμησαν» ενώ οκτώ πολυεθνικές που βρέθηκαν να εφοδιάζουν ανεπαρκώς την αγορά πλήρωσαν από πέντε χιλιάρικα! Το ότι σε ένα φαρμακείο φτάνουν το 1/12.000 των προϊόντων που πουλάει (ή δεν πουλάει) μια εταιρία, προφανώς είναι κάτι που δεν αντιλαμβάνεται η πολιτεία. Για μία ακόμη φορά οι ηθικοί αυτουργοί θα παραμείνουν αλώβητοι και οι «Αγιάννηδες» θα οδηγηθούν στην κρεμάλα, ενώ μια ομάδα από «ειδικούς» και «καθηγητές» θα κληθεί εκ των υστέρων να περιγράψει πόσο καλύτερα είναι τώρα τα πράγματα που «καθάρισε η αγορά» και θα ζήσουμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα.

Αντί επιλόγου μια ερώτηση Αλήθεια, αν –λέμε αν– μπουν τα OTC στα supermarkets, ποιος πάει στοίχημα ότι δεν θα απαγορευτούν οι εξαγωγές από λιανεμπορικές επιχειρήσεις κι ότι δεν θα υπάρξει εκεί κανένας φραγμός; Βλέπετε, στο συγκεκριμένο γήπεδο πέφτει πολύ ξύλο από τους «σκληροπυρηνικούς» κι ο «διαιτητής» σφυρίζει πάντα προσεκτικά!

« Τελευταία τροποποίηση: 22 Μαρτίου 2013, 17:35:07 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Απριλίου 2013, 14:15:52
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Βίντεο)
9/4/2013

 
 Ραγδαίες οι εξελίξεις στην φαρμακαποθήκη Χίου. Το πρωί παρουσία δικαστικού επιμελητή και κλειδαρά, που άνοιξε την κλειστή εδώ και μέρες πόρτα της αποθήκης, ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής της περιουσίας της (φαρμάκων, εξοπλισμού, οχημάτων κ.λ.π.) προκειμένου να γίνει κατάσχεση έναντι οφειλών της προς τον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών (ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ), που υπολογίζονται στα 400.000 ευρώ. Ανάστατοι εμφανίστηκαν στο χώρο φαρμακοποιοί - μέλη της που είχαν δώσει στη φαρμακαποθήκη επιταγές βοηθείας, που υπολογίζονται συνολικά στα 480.000 ευρώ, έναντι αγοράς φαρμάκων που δεν πήραν ποτέ, αλλά και πρώην εργαζόμενοι που απολύθηκαν και στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα κ.λ.π., οι οποίοι βλέπουν να εξανεμίζονται οι ελπίδες τους να λάβουν τα οφειλόμενα.

Σε δηλώσεις του στην ΑΛΗΘΕΙΑ ο φαρμακοποιός, Στρατής Χάρλας τόνισε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος  το "ναυάγιο" της φαρμακαποθήκης να παρασύρει και 5 με 6 φαρμακεία που είναι στο "κόκκινο".

Ο ίδιος, που συμμετέχει στην τετραμελή επιτροπή (Χάρλας, Χαμέτης, Κοκκινάκη, Χατζηδάκης), η οποία ορίστηκε μετά την παραίτηση της διοίκησης της Φαρμακαποθήκης, προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση, να προχωρήσει στην εξόφληση χρεών της και να την οδηγήσει σε πτώχευση, έβαλε ευθέως κατά του πρώην Προέδρου, Θόδωρου Νικολαϊδη, λέγοντας ότι αφενός δεν τους έδινε τα κλειδιά για να μπουν μέσα με το λογιστή για να γίνει αποτίμηση της κατάστασης, αφετέρου – ενώ ήξερε- για την επικείμενη κατάσχεση από τον ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, δεν ενημέρωσε κανέναν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Συνεταιρισμός των φαρμακοποιών αποτελείται από 30 μέλη και υπολογίζεται ότι στους μισούς από αυτούς η φαρμακαποθήκη οφείλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες 17 φαρμακοποιοί σκοπεύουν να κινηθούν νομικά υποβάλλοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Απαντώντας στις βολές που δέχτηκε από συναδέλφους του ο πρώην Πρόεδρος της Φαρμακαποθήκης, Θόδωρος Νικολαϊδης, αμφισβήτησε τη νομιμότητα εκλογής της τετραμελούς επιτροπής, λέγοντας ότι αναδείχθηκε από 10 άτομα, οπότε δεν υπήρξε η πλειοψηφία των 2/3 των συνεταιριστών. Γι’αυτό το λόγο, όπως δήλωσε στην ΑΛΗΘΕΙΑ, και αφού δεν αναλάμβαναν καμία ευθύνη, δεν τους έδωσε τα κλειδιά της φαρμακαποθήκης, στην οποία όμως κάποιοι άλλοι – που δεν γνωρίζει ποιοι είναι, όπως είπε -  είχαν φροντίσει να κλειδώσουν την εξωτερική πόρτα και να πάρουν τα κλειδιά, οπότε και ο ίδιος δεν είχε πρόσβαση εκεί.

Όσο για τα τις κατάσχεσεις, σημείωσε ότι «οι κατασχέσεις δεν προειδοποιούνται», λέγοντας ότι κι εκείνος μόλις σήμερα το πρωί ενημερώθηκε από τον κλητήρα και μάλιστα εκτός από τον κλητήρα του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ δέχθηκε και δεύτερη επίσκεψη κλητήρα, αυτή τη φορά από Χιώτη φαρμακοποιό, για λογαριασμού του οποίου είχε επίσης εκδοθεί δικαστική διαταγή κατάσχεσης για οφειλές της φαρμακαποθήκης.

Αναφορικά, τέλος, με τους λόγους που οδήγησαν στην παραίτησή του, με αποτέλεσμα ο Συνεταιρισμός να μείνει ακέφαλος σε μια τόσο κρίσιμη για το μέλλον του περίοδο, απάντησε ότι παραιτήθηκε αφού προηγούμενα το ίδιο είχαν κάνει όλα τα μέλη της πρώην διοίκησης.

Πέρα από τις επιπτώσεις που επιφέρουν αυτές οι εξελίξεις στους φαρμακοποιούς το «λουκέτο» στη φαρμακαποθήκη αυτομάτως βγάζει στην ανεργία 10 εργαζόμενους, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

Βέβαια πέρα από τα προβλήματα οικονομικής φύσεως και τις όποιες άλλες – για παράδειγμα νομικές – διαστάσεις θα έχει αυτή η ιστορία, άμεσες συνέπειες θα έχουν και οι πολίτες της Χίου, αφού πλέον η αγορά φαρμάκων εξυπηρετείται με παραγγελίες του κάθε φαρμακείου από φαρμακαποθήκες των Αθηνών, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον έγκαιρο χρόνο παράδοσης τους, αλλά και την επάρκειά τους.
 
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
15 Απαντήσεις
10816 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Δεκεμβρίου 2012, 12:31:43
από EzeΤΡΟΛ
13 Απαντήσεις
9362 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαΐου 2016, 19:14:48
από ΑΡΗΣ
0 Απαντήσεις
3111 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Μαρτίου 2012, 13:05:02
από EzeΤΡΟΛ
10 Απαντήσεις
10340 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Ιουλίου 2013, 12:44:49
από Denominator
1 Απαντήσεις
25973 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Σεπτεμβρίου 2019, 10:58:11
από Αρχίατρος