Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Απριλίου 2024, 08:46:16

Αποστολέας Θέμα: "Λίγα λόγια. Και λιγότερο δακρύβρεχτα" του Αλέξη Πολίτη  (Αναγνώστηκε 4352 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Οκτωβρίου 2011, 09:19:03
Αναγνώστηκε 4352 φορές
Αποσυνδεδεμένος

alfie


"Λίγα λόγια. Και λιγότερο δακρύβρεχτα" του Αλέξη Πολίτη

από ΑΙΧΜΗ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λίγα λόγια σήμερα. Το επιτάσσει και ο ψυχισμός μου. Ίσως καλύτερα έτσι. Η ίδια η ιστορία, άλλωστε, δικαίωσε τους πρώτους διδάξαντες Σπαρτιάτες, που κάποιες χιλιάδες χρόνια πριν, εισήγαγαν το «λακωνίζειν» ως τρόπο έκφρασης και στάσης ζωής εν γένει. Ας δούμε σε τι με έκαναν σοφότερο τα κόμματα σε τούτο το καυτό τριήμερο που ζήσαμε ως χώρα, από το μικρότερο (σε έδρες) μέχρι το μεγαλύτερο.

Δημοκρατική Αριστερά: Δεν το λέω με μειωτική ή ειρωνική διάθεση, κάθε άλλο. Σεβάσμια η μορφή του κυρίου Κουβέλη, αδιαμφισβήτητη η ηθική και ο έντιμος πολιτικός -και όχι μόνο- βίος του, ορθές και κοινής αποδοχής ως επί το πλείστον οι τοποθετήσεις του. Θα αγόραζα την αυτοβιογραφία του και θα του έσφιγγα ειλικρινώς το χέρι, αν τον συναντούσα στο δρόμο.
Όμως, τα ίδια δεν νιώθουμε με «συμπάθεια» και για τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας..;

Ντόρα: Είπες ότι θα πήγαινες και με το διάολο εάν επρόκειτο για τη σωτηρία της χώρας. Το διάβολο τον ρώτησες αν θα ερχότανε..;

ΣΥΡΙΖΑ: Μια σιτσιλιάνικη παροιμία λέει ότι «όποιος δεν ακούει, δε βλέπει και δε μιλάει, ζει εκατό χρόνια». Αντίθετα, όσοι υπερψήφισαν χθες, κρίνοντάς τους καλόπιστα και παρατηρώντας την αμηχανία στα βλέμματά τους, θεωρώ ότι «έχασαν χρόνια από τη ζωή τους», που λέμε όταν κάποιος ζει έντονα στρεσογόνες καταστάσεις. Ήταν φάουλ σου Αλέξη…

ΛΑΟΣ: Πέρυσι τέτοιο καιρό θεωρούσατε εαυτούς υπευθύνους για την καταβολή μισθών και συντάξεων στην πλέμπα, λόγω της υπερψήφισης του Μνημονίου. Φέτος «με λένε Ρίζο, και άμα λάχει τα γυρίζω.» Στην Τούμπα κέρδισε χθες ο ΠΑΟΚ, κερδίσατε και σεις…

ΚΚΕ: Άποψή μου είναι ότι όταν χάνεται μια ζωή, σιωπάς. «Οι μεγάλοι πόνοι είναι βουβοί», έγραφε κάποιος Γερμανός λόγιος. Σίγουρα, πάντως, δεν αναλώνεσαι σε αστείες τηλεκυνομαχίες για το αν οι μπαχαλάκηδες είναι ξυρισμένοι Σύριζα ή παρακρατικοί… Και κάτι ακόμα: Οι χιλιάδες απλοί ακομμάτιστοι πολίτες που κατέκλυσαν το κέντρο χθες, δε νομίζω ότι ζήτησαν περιφρούρηση από κανένα…

ΝΔ: Τα ίδια Μιχελάκη μου, τα ίδια Σαμαρά μου. Παρότι δεν ανήκω στο χώρο της Κεντροδεξιάς, κάποια στιγμή ομολογώ πως η επιμονή σας σε μια πιο φιλολαϊκή πολιτική, με έψησε ότι πραγματικά θέλετε το κάτι παραπάνω για τη χώρα, πέραν του επαχθούς Μνημονίου. Τώρα, πλέον, έχω πειστεί ότι δεν πρόκειται για επιμονή, αλλά για πείσμα. Παλαιάς κοπής, αναχρονιστικό και εκτός πραγματικότητας. Και δυστυχώς «Η επιμονή αντιστοιχεί στο “θέλω”. Το πείσμα αντιστοιχεί στο “δεν θέλω”»…
Δεν είστε ισχυρογνώμονες, ούτε απόλυτοι, απλούστατα για σας υπάρχουν δύο απόψεις, η δική σας και η λάθος… Ε, όχι δα.

ΠΑΣΟΚ: Θα δεχθώ ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ήταν θέμα εθνικής επιβίωσης. Θα δεχθώ ότι τα νούμερα δεν βγήκαν, οι δανειστές αγρίεψαν και κόντρα στην ιδεολογία σας για μια ακόμη φορά αναγκαστήκατε παίζοντας black jack να τραβήξετε χαρτί από 20 (Οκτώβρη).

Αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ τη μη κατάθεση κάποιας τροπολογίας της έσχατης στιγμής, ώστε να «αποποινικοποιηθεί» φορολογικά η τεκνοποίηση. Παραλλάσσοντας λίγο τη λατρεμένη Λιακοπούλειο ρήση: «Ομοιοπαθούντες νυν αλλά και επίδοξοι γονείς: σηκωθείτε τώρα από καρέκλες, πολυθρόνες, κρεβάτια, ντιβάνια, μπαούλα, ψαροκασέλες, στρώματα, καριόλες και σκαμπό και αγοράστε κάθε λογής και γεύσης προφυλακτικό, χάπια της επόμενης μέρας, σπιράλ, στην ανάγκη κόψτε το εντελώς το σπορ ή και αυνανιστείτε»…

Μεγαλώσαμε ακούγοντας και διαβάζοντας για το μείζον δημογραφικό πρόβλημα του τόπου. Στα σοβαρά τώρα. Η παράλειψή σας αυτή μπορεί ακόμα και εκ των υστέρων να διορθωθεί. Ας μη γίνουμε ανέκδοτο και πάλι.

Υ.Γ.: Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου διαδηλωτή, που ξεψύχησε την ώρα που μαχόταν για τα ιδανικά του. Τα δακρύβρεχτα και φανφαρώδη περί ηρωικού και τιμημένου θανάτου που ενδεχομένως θα ακουστούν, ας τα πουν στα παιδιά του, που δεν θα τον ξαναγκαλιάσουν ποτέ.

Follow on twitter: @AlexisPolitis
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Οκτωβρίου 2011, 10:07:08 από alfie »

22 Οκτωβρίου 2011, 21:47:34
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

eliastheod


όπως θα έλεγε και ο λαϊκός φιλόσοφος Αλέφαντος,
άποψη
"τα πάντα όλα"

25 Οκτωβρίου 2011, 16:59:22
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Εμπρηστικό άρθρο με τίτλο "Το χρέος και τα κροκοδείλια δάκρυα" δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Warwick, ο καθηγητής και σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ηρακλής Πολεμαρχάκις για την ελληνική κρίση χρέους και τα αίτιά της, αναφέροντας ως παράδειγμα τις Porsche Cayenne!

Το εμπρηστικό του θέματος έγκειται στο ότι ο κ. Πολεμαρχάκις ούτε λίγο ούτε πολύ ανακηρύσσει την... Λάρισα των 250.000 κατοικων ως "πρωτεύσουσα" των Porsche Cayenne, αφού, σύμφωνα με το άρθρο, η θεσσαλική πόλη κατέχει την παγκόσμια πρωτιά σε κατά κεφαλή πωλήσεις του πανάκριβου μοντέλου Cayenne, της ναυαρχίδας της Porsche.

O κ. Πολεμαρχάκις τονίζει ότι οι μεγάλες πωλήσεις Cayenne στη Λάρισα συγκριτικά με τον πληθυσμό είναι "αξιοπερίεργο" γεγονός αφού η γεωργία στην Ελλάδα δεν γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη. Το 2009, σημειώνει, η γεωργία συνεισέφερε μόνο κατά 3,2% στο ΑΕΠ της χώρας, πέφτοντας στο μισό σε σχέση με το 2000, ενώ  σχεδόν το μισό του αγροτικού εισοδήματος προέρχεται από κοινοτικές επιδοτήσεις.

Ένα ακόμα "αξιοπερίεργο" παράδειγμα που δίνει ο κ. Πολεμαρχάκις, για να εξηγήσει πιθανώς την κρίση χρέους στην Ελλάδα, είναι ότι δύο χρόνια πριν ο συνολικός αριθμός Πορσε Καγιέν στους ελληνικούς δρόμους ήταν μεγαλύτερος από τον αριθμό των Ελληνων που δήλωναν ετήσιο εισόδημα πάνω από 50.000 ευρώ. Κάτι περισσότερο από όσο κοστίζει μια Καγιέν, σημειώνει με νόημα ο σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Αυτά τα δύο σουρεαλιστικά παραδείγματα χρησιμοποιεί ο κ. Πολεμαρχάκις ως μεταφορά για την οικονομική κατάντια της χώρας. Αφού παραθέτει τα οικονομικά στοιχεία που δείχνουν την κρίση, ο κ. καθηγητής σημειώνει ότι η Ελλάδα έφτασε στη σημερινή θλιβερή κατάσταση της λόγω του «εύκολου» χρήματος, της διαφθοράς, της αποτυχημένης πολιτικής κουλτούρας και ενός εκπαιδευτικού συστήματος που αποτυγχάνει να δώσει στους νέους πολίτες τις απαιτούμενες δεξιότητες.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
5755 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Απριλίου 2010, 17:28:53
από Γ.Κτιστάκης
2 Απαντήσεις
26024 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Μαΐου 2010, 02:52:44
από Δημήτριος
0 Απαντήσεις
3715 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Απριλίου 2011, 22:24:42
από alfie
0 Απαντήσεις
3467 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Αυγούστου 2011, 22:18:06
από alfie
1 Απαντήσεις
3643 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Οκτωβρίου 2011, 15:44:06
από alfie