Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες

ΠΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕ.Π.Α.

<< < (24/24)

Argirios Argiriou:
Μου λέει γνωστός μου:

Πριν λίγες ώρες πέρασε επιτροπή ΚΕΠΑ από το σπίτι του πατέρα μου. Με παραίνεση της Επιτροπής ΚΕΠΑ πάω να κάνω και αίτηση στον e-ΕΦΚΑ για εξωϊδρυματικό επίδομα για τον πατέρα μου (δεν ήξερα ότι πρέπει να γίνει και τέτοια αίτηση, νόμιζα ότι αρκεί η αίτηση προς τα ΚΕΠΑ), κάνω log in με τους κωδικούς taxis του πατέρα μου, και επειδή συμπληρώνω μόνο το τηλέφωνο και το email του αντιπροσώπου (εμού δηλαδή)

(και όχι του πατέρα μου, που έτσι και αλλιώς είναι κατακεκλιμένος και με βαριά Άνοια, και ο οποίος δεν έχει email,  και που έχει να χρησιμοποιήσει το κινητό του κάτι χρόνια) και μου βγάζει τότε ένα εικονίδιο που λέει:

«Σας ενημερώνουμε ότι από 9/12/2024 προκειμένου να μπορέσετε να υποβάλλετε ηλεκτρονική αίτηση, θα πρέπει προηγουμένως να έχετε καταχωρίσει τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ)» ...

fanisgp:
Δεν είναι κάτι, ο λογιστής το φτιάχνει σε 2 λεπτά. Αυτό που κάνουμε για τις ταινίες και γενικά αναλώσιμα

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜου λέει γνωστός μου:

Πριν λίγες ώρες πέρασε επιτροπή ΚΕΠΑ από το σπίτι του πατέρα μου. Με παραίνεση της Επιτροπής ΚΕΠΑ πάω να κάνω και αίτηση στον e-ΕΦΚΑ για εξωϊδρυματικό επίδομα για τον πατέρα μου (δεν ήξερα ότι πρέπει να γίνει και τέτοια αίτηση, νόμιζα ότι αρκεί η αίτηση προς τα ΚΕΠΑ), κάνω log in με τους κωδικούς taxis του πατέρα μου, και επειδή συμπληρώνω μόνο το τηλέφωνο και το email του αντιπροσώπου (εμού δηλαδή)

(και όχι του πατέρα μου, που έτσι και αλλιώς είναι κατακεκλιμένος και με βαριά Άνοια, και ο οποίος δεν έχει email,  και που έχει να χρησιμοποιήσει το κινητό του κάτι χρόνια) και μου βγάζει τότε ένα εικονίδιο που λέει:

«Σας ενημερώνουμε ότι από 9/12/2024 προκειμένου να μπορέσετε να υποβάλλετε ηλεκτρονική αίτηση, θα πρέπει προηγουμένως να έχετε καταχωρίσει τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ)» ...

--- Τέλος παράθεσης ---

Παράθεση από σχετική συζήτηση στο παραπάνω θέμα σε ομάδα του fb ( συν ήγορος Α ΜΕΑ ):

- Aπο την στιγμη που εχει ανοια πρεπει για της υποθεσεις του να εχετε αποφαση δικαστικου συμπαραστατη την στιγμη που δεν μπορει να υπογραψη ο ιδιος

- Εχεις ακόμη τον αριθμό σύνδεσης κινητού τηλεφώνου του πατέρα σου; Που είναι στο όνομα του πατέρα σου; Κάνε ανανέωση χρηματικού υπολοίπου -αν χρειαστεί- και μπες στο ΕΜΕπ για καταχώρηση στοιχείων του πατέρα σου. Κατόπιν επανέλαβε την διαδικασία αιτήσεως στον eΕΦΚΑ.

- Είναι ένα μητρώο που καταχωρούμε κινητό email και διεύθυνση.
Μπαίνουμε με κωδικούς taxis.
Πρέπει το κινητό να είναι στο όνομα του ατόμου. Το διασταυρώνουν αν το έχεις δώσει σε τράπεζα ( όσοι έχουν ebanking το έχουν σίγουρα) ή αν το κινητό ανήκει στον Αφμ μας στην εταιρεία τηλεφωνίας.
Στέλνουν κωδικούς επιβεβαίωσης σε κινητό κ mail κάνετε την καταχώρηση και αυτό είναι όλο.

- Αν έχεις τον αριθμό τ μπορείς ν τ ενεργοποιήσεις μετά πάνε σε ένα ιδιωτικό ΚΕΠ εκεί θ τ κάνεις συγουρα

- Αγοράζεις μια σιμ στο όνομα του πατέρα σου, του φτιάχνεις κι ένα email, τα καταχωρεις στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας, κάνεις επιβεβαίωση γιατί θα σου στείλουν κωδικό και στο κινητό και στο email και είσαι οκ. Πρέπει όμως να είσαι δικαστικός συμπαραστατης και να τα κάνετε για λογαριασμό του

- Πάντως θα χρειαστεί η μετάβαση του πατέρα σου στα ΚΕΠ για να γίνει η καταχώριση

- Αντιλαμβάνομαι από την μια πως αν αυτός ο άνθρωπος δεν είχε κανέναν εν ζωή ότι θα δυσκολευόταν άπειρα να εξυπηρετηθεί και να διεκδικήσει τα αυτονόητα...δεν αντιλαμβάνομαι όμως που είναι το πρόβλημα για εσάς?! Θεωρώ ότι από την στιγμή που τον φροντίζετε εσείς από την μια λέτε δεν γνωρίζατε για το μητρώο ή άλλες αποφάσεις, αιτήσεις κτλπ...και απλά μου κάνει περίεργο πως εν έτη 2026 πολλοί επιλέγουν να μη ψάχνουν τις νομοθεσίες και ότι τους αφορά και μετά τους φταίει το κράτος...και που είναι η δυσκολία για εσάς να καταχωρησετε τα στοιχεία του στο μητρώο?! Μέσω κινητού μπορείτε να του φτιάξετε και email και ότι άλλο θέλετε και να τα δηλώσετε και ούτε γάτα ούτε ζημιά...
Και μέχρι και αυτό που γράφετε μερικοί για ΚΕΠ για δικαστικός συμπαραστάτης κτλπ...δλδ γιατί κάποιοι να δυσκολεύετε την διαδικασία? Η μητέρα μου δεν έχει κάποια πάθηση απλά τεχνολογικά είναι αναλφαβητη όσο αφορά την γραφειοκρατία...από κει και πέρα διαχειρίζομαι εκ μέρους της κάποιες υποθέσεις ή πληρωμές κτλπ...δλδ γιατί να μαι σονι ντε και καλά δικαστικός συμπαραστάτης?! Γιατί να πάω σε ΚΕΠ να πληρώνω (που κάποιος έγραψε για ιδιωτικό) δλδ συγνώμη κοινωνικοί λειτουργοί? Δημόσια ΚΕΠ δεν υπάρχουν για να βοηθήσουν και να εξηγήσουν?! Με στεναχωρεί πως μερικοί σκέφτονται αντίστροφα...και αντί να κάνετε την ζωή σας λίγο πιο εύκολη την δυσκολεύετε εντέλει οι ίδιοι...

Argirios Argiriou:
Διάλογος με το chatgpt:

- Τι πρέπει να κάνω για να πάρω επίδομα κώφωσης - βαρηκοΐας;

- Για να πάρεις το επίδομα κώφωσης–βαρηκοΐας από τον ΟΠΕΚΑ, συνήθως πρέπει να ακολουθήσεις τα εξής βήματα:

1. **Πιστοποίηση αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ**

* Χρειάζεται γνωμάτευση από τα ΚΕΠΑ που να πιστοποιεί ποσοστό αναπηρίας λόγω κώφωσης ή βαρηκοΐας **67% και άνω**. ([Proson][1])

2. **Υποβολή αίτησης για το επίδομα**

* Αφού εκδοθεί η απόφαση των ΚΕΠΑ, υποβάλλεις αίτηση μέσω του Δήμου σου ή του αρμόδιου Κέντρου Κοινότητας, ώστε να διαβιβαστεί στον ΟΠΕΚΑ. ([ΤΑ ΝΕΑ][2])

3. **Δικαιολογητικά**

* Απόφαση ΚΕΠΑ.
   * Ταυτότητα ή διαβατήριο.
   * ΑΜΚΑ, ΑΦΜ.
   * IBAN τραπεζικού λογαριασμού.
   * Όποια επιπλέον έγγραφα ζητηθούν από τον Δήμο ή τον ΟΠΕΚΑ. (Οι ακριβείς απαιτήσεις μπορεί να διαφέρουν ανά περίπτωση.) ([ΤΑ ΝΕΑ][2])

4. **Έγκριση και καταβολή**

* Εφόσον εγκριθεί η αίτηση, καταβάλλεται μηνιαία οικονομική ενίσχυση. Το ισχύον ποσό είναι **391 € τον μήνα** και πλέον δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός, αρκεί να πληρούνται οι προϋποθέσεις αναπηρίας. ([Proson][1])

Αν μου πεις:

* την ηλικία σου,
* αν έχεις ήδη περάσει από ΚΕΠΑ,
* και τι ποσοστό αναπηρίας αναγράφει η απόφαση (αν υπάρχει),

μπορώ να σου πω πιο συγκεκριμένα αν φαίνεται να το δικαιούσαι και ποιο είναι το επόμενο βήμα.

[1]: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος "ΟΠΕΚΑ: 391 ευρώ κάθε μήνα - Πώς θα τα πάρετε | Proson"
[2]: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος "ΟΠΕΚΑ: Ποιοι δικαιούνται επίδομα 391 ευρώ - Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι - ΤΑ ΝΕΑ"

Argirios Argiriou:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση