Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 11:44:04

Αποστολέας Θέμα: ΠΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕ.Π.Α.  (Αναγνώστηκε 255141 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

13 Σεπτεμβρίου 2016, 10:55:20
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Πολλές φορές σκέφτηκα τι είναι καλό για τον ασθενή που παραπέμπεται για αξιολόγηση στα ΚΕ.Π.Α., ιδιαίτερα όποιον έχει περισσότερα από ένα νοσήματα. Τείνω να καταλήξω ότι οι πιο ολοκληρωμένες εισηγήσεις μπορούν να γίνουν από καταρτισμένους γενικούς ιατρούς και δευτερευόντως παθολόγους, όπως δηλαδή θεωρούμε τη βάση της ΠΦΥ. Πολύ βοηθάει κατά την άποψή μου το να κάνει την εισήγηση ο γιατρός που παρακολουθεί τον ασθενή χρόνια και τρόπον τινά είναι ο οικογενειακός του γιατρός. Τις περισσότερες φορές ο γιατρός αυτός έχει εμπλακεί άμεσα ή έμμεσα σε όλες τις ασθένειες και την εξέλιξή τους και ως εκ τούτου είναι ο πλέον κατάλληλος να τις περιγράψει στο σύνολό τους.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

13 Σεπτεμβρίου 2016, 11:58:11
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
εκανα ένα λάθος στο όνομα.Δαβάνη και όχι Δαβάκη

15 Δεκεμβρίου 2016, 03:07:43
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

βασιλης31


Γεια σας, είμαι καινούργιο μέλος, βρήκα το forum σας από αναζητήσεις στο google και πήρα το θάρρος να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την συμπλήρωση του εισηγητικού φακέλου για το ΚΕΠΑ διότι έχω πελαγώσει με διάφορα θέματα και δεν μπορώ να βγάλω μια σίγουρη άκρη με αποτέλεσμα να έχω αγχωθεί πολύ....

Έχω κάποια προβλήματα υγείας και θέλω να δω τι ποσοστό αναπηρίας μπορώ να λάβω, τα προβλήματα αυτά είναι ορθοπεδικά, καρδιολογικά και οφθαλμολογικά. Τα σοβαρότερα είναι τα ορθοπεδικά τα οποία τα βάλαμε ως προέχουσα πάθηση με τον ορθοπεδικό. Ένα από τα πρώτα πράγματα που με μπέρδεψε στην συμπλήρωση του εγγράφου αυτού είναι αν στην 2η σελίδα εκεί που λέει να αναγραφεί το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς πρέπει να αναφέρουμε όλα τα προβλήματα ή μόνο την σοβαρότερη πάθηση, στις οδηγίες συμπλήρωσης του φακέλου από πίσω αναφέρει οτι εκεί αναγράφουμε την προέχουσα πάθηση ενώ τις συνυπάρχουσες τις αναγράφουμε από κάτω σε κάτι πεδία.

Μίλησα τηλεφωνικά με 2 άτομα από ένα ΙΚΑ, ο ένας συμφώνησε με το παραπάνω ενώ ο άλλος είπε οτι πρέπει να αναγράψω όλες τις παθήσεις εκεί που λέει για το ιστορικό και όσες θέλω να βάλω ως συνυπάρχουσες πρέπει να αναγράψει ο γιατρός από κάτω τους κωδικούς των υγειονομικών επιτροπών που θα εξετάσουν τα υπόλοιπα προβλήματα. Επίσης ο ένας υπάλληλος μου είπε οτι αυτός που θα συμπληρώσει τον εισηγητικό φάκελο θα είναι ο γιατρός της προέχουσας πάθησης και να έχω μαζί μου και γνωματεύσεις από τους άλλους γιατρούς με σφραγίδα και υπογραφή να τις δώσω στον παραπέμποντα γιατρό για να τις αντιγράψει.

Για την ιστορία του θέματος, τον Ιούλιο πήρα γνωμάτευση από τον οφθαλμίατρό, μετά έκλεισα ραντεβού και περίμενα τρεις εβδομάδες για για να βρω καρδιολόγο στα πρωινά ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο τον Αύγουστο, πήρα γνωμάτευση και από καρδιολόγο λοιπόν. Για τον ορθοπεδικό τώρα, περίμενα 1.5 μήνα στην αναμονή και μέσα σε αυτό το διάστημα προέκυψε ορθοπεδικό πρόβλημα. Ο ορθοπεδικός που πήγα τον Οκτώβριο συμπλήρωσε οτι αφορά τα προβλήματα της ειδικότητάς του και τα υπόλοιπα προβλήματα αρνήθηκε να τα γράψει λέγοντας να πάω στους άλλους γιατρούς να γράψουνε τα δικά τους... του ανέφερα τι μου είπε ο υπάλληλος που ρώτησα και μου λέει οτι ο παραπέμπον γιατρός είναι μόνο αυτός που σε παραπέμπει για τα κύρια προβλήματα και οι άλλοι γιατροί να αναγράψουν τις συνυπάρχουσες παθήσεις...

Εν τω μεταξύ μετά από νέα τηλεφωνική επικοινωνία με κάποιο ΚΕΠΑ αυτή την φορά σχετικά με τι πρέπει να γίνει για τις συνυπαρχουσες παθήσεις, η υπάλληλος μου είπε οτι αν ο ασθενής πάσχει από πολλά προβλήματα υγείας, στον εισηγητικό θα αναφερθεί η κύρια πάθηση ενώ στις συνυπάρχουσες θα συμπληρωθεί ο κωδικός της επιτροπής που θα τις εξετάσει και θα συνυποβάλλω μέσα τις γνωματεύσεις που έχω. Άρα από οτι κατάλαβα πρέπει να πάω σε κάποιον ιατρό και να συμπληρωθούν μόνο οι 2 κωδικοί για τα καρδιολογικά και οφθαλμολογικά προβλήματα.

Ένα άλλο πρόβλημα που με προβληματίζει είναι η χρονική ισχύς που πρέπει να έχουνε οι γνωματεύσεις των γιατρών που θα προσκομίσω στο ΚΕΠΑ. Καθώς αφού πήγα στον ορθοπεδικό και προέκυψε νέο πρόβλημα υγείας με προβλήματα στις μετακινήσεις και στο περπάτημα, μετά περίμενα άλλον 1.5 μήνα μέχρι να κάνω αξονική τομογραφία να πάρω τα αποτελέσματα και να ξαναπάω στον ορθοπεδικό να τα δει, μου έγραψε και κάποια νέα ευρήματα που προέκυψαν.

Επειδή τώρα για τις συνυπάρχουσες παθήσεις δεν έχει συμπληρωθεί τίποτα στον εισηγητικό φάκελο, σκέφτομαι αν είναι να πάω σε κάποιον παθολόγο να μου αναγράψει επάνω οτι είναι να μου αναγράψει με βάση τις γνωματεύσεις των άλλων γιατρών που έχω για να μην ταλαιπωρούμαι να τρέχω πάλι σε 2 γιατρούς, εσείς τι λέτε;
Επίσης, παίζει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις γνωματεύσεις του καρδιολόγου και του οφθαλμιάτρου που είναι από τον Ιούλιο και Αύγουστο; Δυστυχώς λόγω προβλημάτων με το περπάτημα δεν θέλω να ταλαιπωρηθώ και σκέφτομαι να πάω στο ΚΕΠΑ τον Ιανουάριο που πιστεύω πως η υγεία μου θα είναι καλύτερη.

Αυτή η διαδικασία με τον εισηγητικό φάκελο είναι πολύπλοκη για κάποιον που πάσχει από πολλά συμπτώματα και με έχει αγχώσει γιατί δεν θέλω να κάνω κάτι λάθος και μετά να μην δεχτούν τα δικαιολογητικά με τα χαρτιά και να ξανατρέχω σε γιατρούς και νοσοκομεία....

Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα.

15 Δεκεμβρίου 2016, 08:31:23
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Εφόσον δεν είστε ιατρός, θα απευθυνθείτε σε ιατρό της ειδικότητας στην οποία εμπίπτει η κύρια πάθησή σας. Εκείνος γνωρίζει πώς να συμπληρώσει σωστά τον εισηγητικό φάκελο.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

15 Δεκεμβρίου 2016, 19:48:35
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

βασιλης31


Έχω πάει σε ορθοπεδικό γιατί τα κύρια προβλήματα που έχω είναι ορθοπεδικά, ο γιατρός συμπλήρωσε τον φάκελο, τον σφράγισε και πέρασε και από πρωτόκολλο. Το θέμα είναι οτι ο γιατρός της κύριας πάθησης έγραψε μόνο τα προβλήματα που αφορούν την δική του ειδικότητα και αρνήθηκε να γράψει τα υπόλοιπα για τα οποία είχα πάρει γνωμάτευση από τους γιατρούς ενώ οι υπάλληλοι στο τηλέφωνο μου είπανε οτι ο παραπέμπον γιατρός θα αντιγράψει τις γνωματεύσεις των άλλων γιατρών στον εισηγητικό φάκελο. Τώρα σκέφτομαι αντι να τρέχω πάλι σε 2 διαφορετικούς γιατρούς (αυτούς που μου έγραψαν τις γνωματεύσεις) να πάω σε έναν παθολόγο να μου γράψει αυτός και τις συνυπάρχουσες παθήσεις στον εισηγητικό φάκελο από τις γνωματεύσεις που έχω. Επίσης δεν έχω καταλάβει αν στο ιστορικό του ασθενή πρέπει να γραφτεί μόνο η προέχουσα πάθηση ή και οι συνυπάρχουσες, καθώς οι οδηγίες συμπλήρωσης του εντύπου αναφέρουν οτι εκεί αναγράφεται μόνο η προέχουσα πάθηση ενώ για τις συνυπάρχουσες παθήσεις υπάρχουν κάτι πεδία πιο κάτω στην 2η σελίδα που λένε να γραφτεί και ο κωδικός της επιτροπής που θα εξετάσει τις συνυπάρχουσες παθήσεις.

15 Δεκεμβρίου 2016, 20:18:53
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Το θέμα είναι οτι ο γιατρός της κύριας πάθησης έγραψε μόνο τα προβλήματα που αφορούν την δική του ειδικότητα και αρνήθηκε να γράψει τα υπόλοιπα για τα οποία είχα πάρει γνωμάτευση από τους γιατρούς ενώ οι υπάλληλοι στο τηλέφωνο μου είπανε οτι ο παραπέμπον γιατρός θα αντιγράψει τις γνωματεύσεις των άλλων γιατρών στον εισηγητικό φάκελο. Τώρα σκέφτομαι αντι να τρέχω πάλι σε 2 διαφορετικούς γιατρούς (αυτούς που μου έγραψαν τις γνωματεύσεις) να πάω σε έναν παθολόγο να μου γράψει αυτός και τις συνυπάρχουσες παθήσεις στον εισηγητικό φάκελο από τις γνωματεύσεις που έχω. Επίσης δεν έχω καταλάβει αν στο ιστορικό του ασθενή πρέπει να γραφτεί μόνο η προέχουσα πάθηση ή και οι συνυπάρχουσες, καθώς οι οδηγίες συμπλήρωσης του εντύπου αναφέρουν οτι εκεί αναγράφεται μόνο η προέχουσα πάθηση ενώ για τις συνυπάρχουσες παθήσεις υπάρχουν κάτι πεδία πιο κάτω στην 2η σελίδα που λένε να γραφτεί και ο κωδικός της επιτροπής που θα εξετάσει τις συνυπάρχουσες παθήσεις.
Μπορείτε εναλλακτικά να απευθυνθείτε σε ένα Γενικό Ιατρό ο οποίος, ως εισηγητής, θα ιεραρχήσε τα προβλήματά σας και θα ετοιμάσει ένα πλήρη φάκελο.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

15 Δεκεμβρίου 2016, 22:17:46
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

βασιλης31


Μάλιστα. Ο γενικός γιατρός είναι η ειδικότητα του παθολόγου ή άλλη ειδικότητα;

15 Δεκεμβρίου 2016, 22:30:53
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μάλιστα. Ο γενικός γιατρός είναι η ειδικότητα του παθολόγου ή άλλη ειδικότητα;
Άλλη.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

16 Δεκεμβρίου 2016, 12:43:08
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μπορείτε εναλλακτικά να απευθυνθείτε σε ένα Γενικό Ιατρό ο οποίος, ως εισηγητής, θα ιεραρχήσε τα προβλήματά σας και θα ετοιμάσει ένα πλήρη φάκελο.
    Πάντως το πρόβλημα δεν είναι στην ειδικότητα. Εγώ (και πολλοί άλλοι συνάδερφοι που ξέρω) στο έντυπο εισήγησης αναπηρίας (στις σπάνιες φορές που είναι το ορθοπαιδικό το κύριο νόσημα) αναγράφω κανονικά όπως προβλέπεται τα άλλα νοσήματα (για να προταθούν σχετικές επιτροπές).
    Ίσως ο ΓΙ τον εξυπηρετήσει καλύτερα αφού θα γράψει λογικά όλα τα νοσήματα, καλό όμως θα ήταν να έχει και γνωμάτευση ορθοπαιδικού αφού αυτό είναι το κύριο νόσημα του (χωρίς να θέλω να μειώσω τους ΓΙ αλλά όταν απευθύνεσαι σε ορθοπαιδική επιτροπή διαφορετική βαρύτητα έχει η ορθοπαιδική εκτίμηση).

16 Δεκεμβρίου 2016, 13:22:14
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μπορείτε εναλλακτικά να απευθυνθείτε σε ένα Γενικό Ιατρό ο οποίος, ως εισηγητής, θα ιεραρχήσε τα προβλήματά σας και θα ετοιμάσει ένα πλήρη φάκελο.
    Πάντως το πρόβλημα δεν είναι στην ειδικότητα. Εγώ (και πολλοί άλλοι συνάδερφοι που ξέρω) στο έντυπο εισήγησης αναπηρίας (στις σπάνιες φορές που είναι το ορθοπαιδικό το κύριο νόσημα) αναγράφω κανονικά όπως προβλέπεται τα άλλα νοσήματα (για να προταθούν σχετικές επιτροπές).
    Ίσως ο ΓΙ τον εξυπηρετήσει καλύτερα αφού θα γράψει λογικά όλα τα νοσήματα, καλό όμως θα ήταν να έχει και γνωμάτευση ορθοπαιδικού αφού αυτό είναι το κύριο νόσημα του (χωρίς να θέλω να μειώσω τους ΓΙ αλλά όταν απευθύνεσαι σε ορθοπαιδική επιτροπή διαφορετική βαρύτητα έχει η ορθοπαιδική εκτίμηση).
Χμμ...
Αν η κύρια πάθηση που είναι π.χ. ορθοπαιδική είναι μακράν η βαρύνουσα και προκαλεί από μόνη της ικανή αναπηρία και τα υπόλοιπα είναι ψιλολόγια, τότε σίγουρα θα πρέπει ο εισηγητής να είναι ορθοπαιδικός.
Αν όμως έχουμε μία σοβαρή ορθοπαιδική πάθηση (π.χ. μία Ο/Α γονάτων που δυσχεραίνει πολύ τη βάδιση) αλλά και αρκετές άλλες με ικανό ποσοστό (π.χ. ένα διαβήτη με επιπλοκές, μία υποτροπιάζουσα κατάθλιψη κ.λ.π.) τότε η λύση του Γ.Ι. (και δευτερευόντως τπυ Παθολόγου) μάλλον είναι προτιμότερη.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

19 Δεκεμβρίου 2016, 03:10:33
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

βασιλης31


Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Και κάτι τελευταίο, σχετικά με τον χρόνο έκδοσης των γνωματεύσεων των γιατρών υπάρχει κάποιο όριο;

Σκοπεύω να πάω στο ΚΕΠΑ από Ιανουάριο που θα έχω βελτιωθεί, θα κάνω και ένα triplex καρδιάς τότε οπότε θα το υποβάλλω και αυτό στο ΚΕΠΑ μαζί με το προηγούμενο.

19 Δεκεμβρίου 2016, 08:13:40
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Και κάτι τελευταίο, σχετικά με τον χρόνο έκδοσης των γνωματεύσεων των γιατρών υπάρχει κάποιο όριο;

Ένα τυπικό όριο είναι το 6μηνο. Γενικά όσο πιο πρόσφατες, τόσο το καλύτερο. Όμως ο γιατρός που θα συντάξει τον εισηγητικό φάκελο ενδέχεται να συμπεριλάβει και παλαιότερες στις οποίες θα στηρίξει το ιστορικό και την πορεία της νόσου.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

30 Δεκεμβρίου 2016, 19:23:13
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

βασιλης31


Έφτιαξαν ιστοσελίδα από το ΙΚΑ για ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος στο ΚΕΠΑ!

Θα αποφύγουν αρκετή ταλαιπωρία οι ενδιαφερόμενοι.

30 Δεκεμβρίου 2016, 21:40:10
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έφτιαξαν ιστοσελίδα από το ΙΚΑ για ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος στο ΚΕΠΑ!

Θα αποφύγουν αρκετή ταλαιπωρία οι ενδιαφερόμενοι.

Παραθέτω το σχετικό pdf.

Όταν όμως πηγαίνω στον σύνδεσμο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος δεν μου βγάζει τίποτε.
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Δεκεμβρίου 2016, 21:42:50 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

2 Ιανουαρίου 2017, 03:33:10
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

βασιλης31


Ναι, ούτε σε εμένα μπαίνει η σελίδα. Πάντως την προηγούμενη φορά είχα μπει κανονικά και είδα το όλο interface της εφαρμογής.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
29158 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Νοεμβρίου 2008, 14:53:38
από Argirios Argiriou
9 Απαντήσεις
32005 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Δεκεμβρίου 2022, 15:52:27
από GirousisN
0 Απαντήσεις
7141 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Μαΐου 2013, 13:59:27
από Denominator
0 Απαντήσεις
26483 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Ιανουαρίου 2022, 21:27:48
από anasm
0 Απαντήσεις
25497 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Απριλίου 2022, 18:07:16
από Argirios Argiriou