Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες
ΠΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕ.Π.Α.
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος...
Το θέμα είναι οτι ο γιατρός της κύριας πάθησης έγραψε μόνο τα προβλήματα που αφορούν την δική του ειδικότητα και αρνήθηκε να γράψει τα υπόλοιπα για τα οποία είχα πάρει γνωμάτευση από τους γιατρούς ενώ οι υπάλληλοι στο τηλέφωνο μου είπανε οτι ο παραπέμπον γιατρός θα αντιγράψει τις γνωματεύσεις των άλλων γιατρών στον εισηγητικό φάκελο. Τώρα σκέφτομαι αντι να τρέχω πάλι σε 2 διαφορετικούς γιατρούς (αυτούς που μου έγραψαν τις γνωματεύσεις) να πάω σε έναν παθολόγο να μου γράψει αυτός και τις συνυπάρχουσες παθήσεις στον εισηγητικό φάκελο από τις γνωματεύσεις που έχω. Επίσης δεν έχω καταλάβει αν στο ιστορικό του ασθενή πρέπει να γραφτεί μόνο η προέχουσα πάθηση ή και οι συνυπάρχουσες, καθώς οι οδηγίες συμπλήρωσης του εντύπου αναφέρουν οτι εκεί αναγράφεται μόνο η προέχουσα πάθηση ενώ για τις συνυπάρχουσες παθήσεις υπάρχουν κάτι πεδία πιο κάτω στην 2η σελίδα που λένε να γραφτεί και ο κωδικός της επιτροπής που θα εξετάσει τις συνυπάρχουσες παθήσεις.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μπορείτε εναλλακτικά να απευθυνθείτε σε ένα Γενικό Ιατρό ο οποίος, ως εισηγητής, θα ιεραρχήσε τα προβλήματά σας και θα ετοιμάσει ένα πλήρη φάκελο.
βασιλης31:
Μάλιστα. Ο γενικός γιατρός είναι η ειδικότητα του παθολόγου ή άλλη ειδικότητα;
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜάλιστα. Ο γενικός γιατρός είναι η ειδικότητα του παθολόγου ή άλλη ειδικότητα;
--- Τέλος παράθεσης ---
Άλλη.
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜπορείτε εναλλακτικά να απευθυνθείτε σε ένα Γενικό Ιατρό ο οποίος, ως εισηγητής, θα ιεραρχήσε τα προβλήματά σας και θα ετοιμάσει ένα πλήρη φάκελο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πάντως το πρόβλημα δεν είναι στην ειδικότητα. Εγώ (και πολλοί άλλοι συνάδερφοι που ξέρω) στο έντυπο εισήγησης αναπηρίας (στις σπάνιες φορές που είναι το ορθοπαιδικό το κύριο νόσημα) αναγράφω κανονικά όπως προβλέπεται τα άλλα νοσήματα (για να προταθούν σχετικές επιτροπές).
Ίσως ο ΓΙ τον εξυπηρετήσει καλύτερα αφού θα γράψει λογικά όλα τα νοσήματα, καλό όμως θα ήταν να έχει και γνωμάτευση ορθοπαιδικού αφού αυτό είναι το κύριο νόσημα του (χωρίς να θέλω να μειώσω τους ΓΙ αλλά όταν απευθύνεσαι σε ορθοπαιδική επιτροπή διαφορετική βαρύτητα έχει η ορθοπαιδική εκτίμηση).
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜπορείτε εναλλακτικά να απευθυνθείτε σε ένα Γενικό Ιατρό ο οποίος, ως εισηγητής, θα ιεραρχήσε τα προβλήματά σας και θα ετοιμάσει ένα πλήρη φάκελο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πάντως το πρόβλημα δεν είναι στην ειδικότητα. Εγώ (και πολλοί άλλοι συνάδερφοι που ξέρω) στο έντυπο εισήγησης αναπηρίας (στις σπάνιες φορές που είναι το ορθοπαιδικό το κύριο νόσημα) αναγράφω κανονικά όπως προβλέπεται τα άλλα νοσήματα (για να προταθούν σχετικές επιτροπές).
Ίσως ο ΓΙ τον εξυπηρετήσει καλύτερα αφού θα γράψει λογικά όλα τα νοσήματα, καλό όμως θα ήταν να έχει και γνωμάτευση ορθοπαιδικού αφού αυτό είναι το κύριο νόσημα του (χωρίς να θέλω να μειώσω τους ΓΙ αλλά όταν απευθύνεσαι σε ορθοπαιδική επιτροπή διαφορετική βαρύτητα έχει η ορθοπαιδική εκτίμηση).
--- Τέλος παράθεσης ---
Χμμ...
Αν η κύρια πάθηση που είναι π.χ. ορθοπαιδική είναι μακράν η βαρύνουσα και προκαλεί από μόνη της ικανή αναπηρία και τα υπόλοιπα είναι ψιλολόγια, τότε σίγουρα θα πρέπει ο εισηγητής να είναι ορθοπαιδικός.
Αν όμως έχουμε μία σοβαρή ορθοπαιδική πάθηση (π.χ. μία Ο/Α γονάτων που δυσχεραίνει πολύ τη βάδιση) αλλά και αρκετές άλλες με ικανό ποσοστό (π.χ. ένα διαβήτη με επιπλοκές, μία υποτροπιάζουσα κατάθλιψη κ.λ.π.) τότε η λύση του Γ.Ι. (και δευτερευόντως τπυ Παθολόγου) μάλλον είναι προτιμότερη.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση