Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 20:32:04

Αποστολέας Θέμα: Έρχεται η σειρά των ανασφάλιστων...  (Αναγνώστηκε 9332 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

15 Νοεμβρίου 2011, 16:48:13
Αναγνώστηκε 9332 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
 
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ –ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
 
Είναι πλέον αποδεδειγμένες οι καταστροφικές επιπτώσεις της πολιτικής του Μνημονίου στην εργασία, στο εισόδημα, στα κοινωνικά δικαιώματα, στην εθνική κυριαρχία και στην αξιοπρέπεια των πολιτών αυτής της χώρας.
 Ο χώρος της Υγείας δεν αποτελεί εξαίρεση. Το αντίθετο. Είναι γνωστό από τη διεθνή εμπειρία ότι «το ΔΝΤ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ». Την ώρα που όλοι αναγνωρίζουν ότι η οικονομική κρίση αυξάνει την νοσηρότητα και τη ζήτηση δημόσιων υπηρεσιών υγείας, το ΕΣΥ με την πολιτική του Μνημονίου αποδεκατίζεται από προσωπικό, υλικά, σύγχρονο εξοπλισμό και κυρίως από κοινωνική ευαισθησία. Το μόνο που ενδιαφέρει τον Υπουργό Διάλυσης της Υγείας και τους Διοικητές του, είναι να λειτουργούν καλά τα Ταμεία και τα Λογιστήρια των Νοσοκομείων!
Κορυφαίο δείγμα εισπρακτικής «μανίας» και κοινωνικής αναλγησίας από την πλευρά του Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και των πολιτικών του προϊσταμένων, είναι η απαίτηση του να υπογράφουν προκαταβολικά οι ανασφάλιστοι πολίτες που πρόκειται να νοσηλευτούν δήλωση αποδοχής χρέους! Ενός χρέους μάλιστα υπέρογκου, μετά την προκλητική αύξηση κατά 300% έως 700% του ημερήσιου κόστους νοσηλείας με το νέο σύστημα τιμολόγησης (ΚΕΝ). Δεν πρόκειται μόνο για έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στον ανθρώπινο πόνο και για γραφειοκρατική σκληρότητα τη στιγμή της μεγαλύτερης αδυναμίας, την ώρα της αρρώστιας. Στην ουσία ο κ. Διοικητής και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θέτουν στους ασθενείς το εκβιαστικό και απάνθρωπο δίλλημα: αφού δεν έχεις Ταμείο, ή αποδέχεσαι το χρέος σου προς το Νοσοκομείο ή αλλιώς δεν δικαιούσαι περίθαλψης. Με άλλα λόγια «ή πληρώνεις ή πεθαίνεις».
Δεν τους ενδιαφέρει ότι με την «εθνοσωτήρια» πολιτική τους η ανεργία έχει φτάσει επίσημα στο 18% και στην πραγματικότητα στο 23%, ενώ η ανασφάλιστη εργασία αφορά σχεδόν το 30% των εργαζομένων. Τι θα κάνουν λοιπόν με όλους αυτούς τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που θα καταφεύγουν στο ΕΣΥ χωρίς ασφαλιστική κάλυψη; Θα τους στείλουν στον «καιάδα» της δημοσιονομικής πειθαρχίας; 
Όμως τους γιατρούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα νοσοκομεία τους ενδιαφέρει η υγεία των ασθενών τους, η υπεράσπιση του κοινωνικού ρόλου του δημόσιου νοσοκομείου, η αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης, η ριζική αλλαγή της σημερινής πορείας που διαλύει το ΕΣΥ και το κοινωνικό Κράτος.
Γι’ αυτό και θα αντισταθούμε σ’ αυτή τη βαρβαρότητα. Δεν πρόκειται να μετατραπούμε σε κυβερνητικούς εισπράκτορες, δεν είμαστε διατεθειμένοι να εκβιάσουμε ανήμπορους και φτωχούς ανθρώπους, δεν υπάρχει περίπτωση να αναλάβουμε τη βαρύτατη και ενδεχομένως εγκληματική ευθύνη της αποπομπής από το δημόσιο νοσοκομείο ενός ασθενούς λόγω έλλειψης ασφάλισης ή λόγω οικονομικής αδυναμίας.
Προειδοποιούμε τους συμπολίτες μας ότι αυτή η υπόθεση δεν αφορά μόνο τους ανασφάλιστους, αλλά μας επηρεάζει όλους. Σε λίγο και οι ασφαλισμένοι θα υποχρεωθούν να πληρώνουν από την άδεια τσέπη τους πολύ μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής για τη νοσηλεία, τις εργαστηριακές εξετάσεις και τα φάρμακα τους.
Οφείλουμε όλοι μαζί, γιατροί - εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί φορείς του Ρεθύμνου, απλοί πολίτες, να καταδικάσουμε αυτή την πρωτοβουλία του Διοικητή του Νοσοκομείου που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και υπονομεύει το θεμελιώδες δικαίωμα σε δημόσια  και δωρεάν περίθαλψη ποιότητας.
Καλούμε τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας να μην υπογράφουν αυτή τη δήλωση της ντροπής και να απαιτούν την ισότιμη πρόσβαση τους στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

    * ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΕ SUPERMARKETΥΓΕΙΑΣ.
    * ΤΟ ΕΣΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ .

Ρέθυμνο 14/11/2011
 
ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

15 Νοεμβρίου 2011, 16:49:45
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το κοινωνικό δικαίωμα στην υγεία την εποχή του μνημονίου...

8 Μαΐου 2012, 22:13:58
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (iatronet)

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Μαϊου 2012

Μόνον σε όσους πρόσφυγες διαθέτουν τα νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα, θα παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας, η οποία απευθύνεται σε όλες τις υπηρεσίες παροχής υγειονομικής φροντίδας.

Η εγκύκλιος, που υπογράφεται από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο  :D, αναφέρει ότι η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη παρέχεται δωρεάν σε αλλοδαπούς που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, με την προϋπόθεση ότι είναι ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύνατοι και ανήκουν σε μια από τις κατωτέρω κατηγορίες:

Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες.Αιτούντες άσυλο αλλοδαποί.
Δικαιούχοι επικουρικής προστασίας.
Υπαχθέντες στο καθεστώς προστασίας για ανθρωπιστικούς λόγους.

Μόνο απαιτούμενο δικαιολογητικό για την εν λόγω παροχή είναι για κάθε μία από τις άνω κατηγορίες αντίστοιχα:

Η άδεια παραμονής αλλοδαπού, καθώς και η άδεια παραμονής μελών οικογενείας αλλοδαπού, διαρκείας πέντε ετών (αναγνωρισμένοι πρόσφυγες).

Το δελτίο αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού ή σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο εκδοθέν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, από το οποίο προκύπτει η υποβολή του αιτήματος ασύλου (αιτούντες άσυλο).

Άδεια παραμονής αλλοδαπού, (όπου, κατά κανόνα, τίθενται η σφραγίδα Επικουρική προστασία ή Ανθρωπιστικό Καθεστώς αντίστοιχα), ή ειδικό δελτίο υπό ανοχή αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας, διετούς διάρκειας (δικαιούχοι επικουρικής προστασίας ή υπαχθέντες σε καθεστώς προστασίας).

Η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη περιλαμβάνει εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία των κρατικών νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και των κρατικών περιφερειακών ιατρείων και διενέργεια παρακλινικών, ιατρικών και εργαστηριακών εξετάσεων, παροχή φαρμάκων με συνταγή ιατρού, θεωρημένη από το διευθυντή της κλινικής.

Η νοσοκομειακή περίθαλψη ισχύει για νοσηλεία σε κλινική της Γ΄ θέσης των κρατικών νοσοκομείων.

Δεν παρέχουν

Οι δημόσιες υπηρεσίες, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οργανισμοί και επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης υποχρεούνται να μην παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε υπηκόους τρίτης χώρας, οι οποίοι δεν έχουν διαβατήριο ή άλλο ταξιδιωτικό έγγραφο που αναγνωρίζεται από διεθνείς συμβάσεις, θεώρηση εισόδου ή άδεια διαμονής και γενικά δεν αποδεικνύουν ότι έχουν εισέλθει και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

Εξαιρούνται τα νοσοκομεία, θεραπευτήρια και κλινικές, όταν πρόκειται για υπηκόους τρίτων χωρών που εισάγονται εκτάκτως για νοσηλεία και για ανήλικα παιδιά, ασυνόδευτα ή μη για τα οποία σε κάθε περίπτωση (έκτακτη ή μη).

Ανεξάρτητα από το νομικό τους καθεστώς και γενικότερα την τυχόν έλλειψη νομιμοποιητικών εγγράφων, πρέπει να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Στην εν λόγω διαδικασία, πλην των ανωτέρω ρητά αναφερομένων κατηγοριών, δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης οι μη νομίμως διαμένοντες αλλοδαποί.

Ρητή και μοναδική εξαίρεση αποτελούν τα περιστατικά που προσέρχονται ως επείγοντα και αφορούν σε απειλητικές για τη ζωή και υπερεπείγουσες καταστάσεις, που εισάγονται από το ΤΕΠ κάθε Νοσοκομείου.

Επίσης, τα προσερχόμενα άτομα που έχουν μολυνθεί από HIV ή άλλα λοιμώδη νοσήματα εφόσον χρήζουν θεραπευτικής αγωγής και μέχρι σταθεροποίησης της υγείας τους.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Σεπτεμβρίου 2012, 23:06:27
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

carlita


We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.
Albert Einstein

5 Σεπτεμβρίου 2012, 12:56:40
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν βρίσκω τίποτα το παράλογο στην απόφαση του Λοβέρδου.
Και δεν έχει καμιά σχέση με τον όρκο.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

8 Μαΐου 2016, 21:42:37
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Γνωρίζετε σε ποιες περιπτώσεις συμπληρώνεται δήλωση αποδοχής χρέους κατά την επίσκεψη ασφαλισμένου στα επείγοντα ιατρεία των νοσοκομείων (έντυπο Δ2 134)?
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Μαΐου 2016, 22:03:26 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

9 Μαΐου 2016, 20:01:44
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Επανερχόμενος στο παραπάνω θέμα, αναφέρω την περίπτωση ασφαλισμένου ασθενούς που μου ανέφερε ότι του ζητήθηκε να καταβάλλει 12 ευρώ για εξέταση τροπονίνης (ποσοτική μέτρηση) που του έγινε στα επείγοντα νοσοκομείου, με τη δικαιολογία ότι η συγκεκριμένη εξέταση δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιο βάσιμο σε αυτή την περίπτωση?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

10 Μαΐου 2016, 07:10:58
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Άρθρο 8.

Σε περίπτωση πραγματοποίησης των εξετάσεων εντός των μονάδων του Οργανισμού, των σχηματισμών του ΕΣΥ, των πανεπιστημιακών και στρατιωτικών νοσοκομείων, δεν προβλέπεται συμμετοχή του ασφαλισμένου, ούτε απαιτείται θεώρηση του ελεγκτή ιατρού επί χειρόγραφων παραπεμπτικών. Επίσης εντός των σχηματισμών του Ε.Σ.Υ., των πανεπιστημιακών και στρατιωτικών νοσοκομείων δύναται να εκτελούνται και χειρόγραφα παραπεμπτικά του ίδιου ή άλλων νοσοκομείων.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

10 Μαΐου 2016, 12:02:13
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επανερχόμενος στο παραπάνω θέμα, αναφέρω την περίπτωση ασφαλισμένου ασθενούς που μου ανέφερε ότι του ζητήθηκε να καταβάλλει 12 ευρώ για εξέταση τροπονίνης (ποσοτική μέτρηση) που του έγινε στα επείγοντα νοσοκομείου, με τη δικαιολογία ότι η συγκεκριμένη εξέταση δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιο βάσιμο σε αυτή την περίπτωση?

Δε ξέρω αν ισχύει αλλά όταν πήγα με τη μαμά μου στο ΤΕΠ νοσοκομείου πριν 2 χρόνια, μου ζητήθηκε να πληρώσω την εξέταση  τροπονίνης. Συγκεκριμένα μας είπαν αν θέλουμε να γίνει και αυτή η εξέταση θα πρέπει να την πληρώσουμε. Πληρώσαμε 9 ευρώ και έγινε. Αν θυμάμαι καλά μας είπαν ότι είναι για τα αντιδραστήρια.

10 Μαΐου 2016, 12:57:16
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Να θυμίσω μια εποχή που κάποιοι έκαναν δωρεάν εξετάσεις σε ολόκληρες γειτονιές ;

Δεν μπορεί να μην τα θυμάστε αυτά όσοι κάνατε Ειδικότητα πριν το 2009...

Αυτά πληρώνουμε τώρα.
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Μαΐου 2016, 13:10:55 από kopritis »

10 Μαΐου 2016, 13:12:16
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Εμένα περίεργο μου φάνηκε όταν μου είπε ο ασθενής, ότι στο νοσοκομείο του δόθηκε έντυπο ''Υπεύθυνης δήλωσης αποδοχής χρέους'' ότι αν δεν πληρώσει την εξέταση, θα του καταλογιστεί το χρέος μέσω της εφορίας.

Δεδομένου ότι ούτε ΑΦΜ είχαν, αλλά και ούτε καν βιβλιάριο υγείας, ώστε, όχι μόνο να διαπιστώσουν αν όντως είναι ασφαλισμένος και να χρεώσουν εκεί τις υπόλοιπες εξετάσεις που δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ, αλλά πολύ περισσότερο, έστω για να διασταυρώσουν ότι το όνομα που δόθηκε είναι υπαρκτό και όχι κάτι που δήλωσε ο ίδιος (στα επείγοντα μπορείς να δηλώσεις ό,τι όνομα θέλεις και κανένας δεν το αμφισβητεί), η όλη κατάσταση μου φάνηκε εκφοβιστική και ανεύθηνη. 
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

10 Μαΐου 2016, 13:29:28
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν έχουν ΑΦΜ οι ανασφάλιστοι ;

Έχει τύχει να χειρουργήσουμε ανασφάλιστο, να την κοπανήσει και να τον ψάχνει το λογιστήριο του νοσοκομείου.

Ε, μια χαρά θα τον βρουν μέσω Εφορίας να τα πληρώσει και με τόκο μάλιστα.

Φυσικά είμαι σίγουρος ότι θα αρχίσει να βρίζει τους... αλήτες πολιτικούς, την Μέρκελ, τον Σόϊμπλε κ.α
Το έχουμε ξαναδεί το έργο.

10 Μαΐου 2016, 19:12:32
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Και βέβαια AΦΜ έχουν οι ανασφάλιστοι. Εγώ αναφέρομαι σε ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν και αυτοί ΑΦΜ, αλλά στα ιατρεία των επειγόντων ιατρείων, όπως και στα κέντρα υγείας, δεν έρχονται με αντίγραφο φορολογικής δήλωσης, ώστε να πιστοποιηθεί ο ΑΦΜ του καθενός. Ο καθένας μπορεί να δηλώσει ό,τι ΑΦΜ θέλει, ό,τι ονοματεπώνυμο θέλει ό,τι τηλέφωνο θέλει και ό,τι ΑΜΚΑ, θέλει εφόσον το παραπεμπτικό στα επείγοντα γίνεται χειρόγραφο.

Δηλώνω ότι λέγομαι Παπαδόπουλος Γεώργιος με ΑΜΚΑ 05075601234, παίρνω χειρόγραφο παραπεμπτικό για να κάνω εξετάσεις και αν μου ζητηθεί να πληρώσω την τροπονίνη, λέω να χρεωθεί στην οικεία ΔΟΥ η οποία είναι της Ρόδου με προσωπικό ΑΦΜ 078987127 και ας μην ισχύει τίποτε από τα παραπάνω.

Παρόλο αυτά και εγώ και ο διοικητικός υπάλληλος ξέρουμε ότι λόγω των παραπάνω, η διαδικασία είναι σαθρή και δεν μπορεί να γίνει τίποτε και όμως με εκφοβίζει ότι θα μου το χρεώσει στην εφορία. 
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

10 Μαΐου 2016, 19:14:48
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Άρθρο 8.

Σε περίπτωση πραγματοποίησης των εξετάσεων εντός των μονάδων του Οργανισμού, των σχηματισμών του ΕΣΥ, των πανεπιστημιακών και στρατιωτικών νοσοκομείων, δεν προβλέπεται συμμετοχή του ασφαλισμένου, ούτε απαιτείται θεώρηση του ελεγκτή ιατρού επί χειρόγραφων παραπεμπτικών. Επίσης εντός των σχηματισμών του Ε.Σ.Υ., των πανεπιστημιακών και στρατιωτικών νοσοκομείων δύναται να εκτελούνται και χειρόγραφα παραπεμπτικά του ίδιου ή άλλων νοσοκομείων.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Aναφέρομαι σε εξετάσεις που δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ, όπως η τροπονίνη. Ο ενιαίος κανονισμός παροχών υγείας αφορά ό, τι καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
15 Απαντήσεις
10785 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Δεκεμβρίου 2012, 12:31:43
από EzeΤΡΟΛ
2 Απαντήσεις
3738 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Δεκεμβρίου 2011, 09:33:53
από medicus
0 Απαντήσεις
3107 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Μαρτίου 2012, 13:05:02
από EzeΤΡΟΛ
10 Απαντήσεις
6423 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Σεπτεμβρίου 2013, 17:13:57
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
2026 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Μαΐου 2012, 14:28:02
από Gatekeeper