Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 16:57:10

Αποστολέας Θέμα: Σκόπια και το θέμα της ονομασίας τους  (Αναγνώστηκε 21720 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Αυγούστου 2008, 21:10:20
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Παίρνοντας αφορμή το παραπάνω εύστοχο σχόλιο του αγαπητού iGP, παραθέτω ένα κείμενο του Παντελή Μπουκάλα από την Καθημερινή, για το περιβαλλοντικό αδιέξοδο στη σύγχρονη Ελλάδα. Ο συγγραφέας καταλήγει με μια διαπίστωση-έκφραση "αντίστροφου εθνικισμού": "Αλβανέ, ας μη γίνεις Έλληνας ποτέ".


Υποθεσεις
Ενας Δείκτης Περιβαλλοντικής Υπαισθησίας

Tου Παντελη Μπουκαλα

«Ενα χρόνο μετά τις μεγάλες πυρκαγιές στον Υμηττό, λίγες μόλις ημέρες μετά την πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά, το τοπίο στο πολυτραγουδισμένο και πολύπαθο βουνό της Αθήνας είναι χειρότερο από ποτέ. Οι καμένες εκτάσεις καταπατούνται, χαρακτηρίζονται γεωργικές, ανοικοδομούνται· στην άφρονα δε λεηλασία πρωταγωνιστούν και οι παρακείμενοι δήμοι με πλήθος αντιφατικών, ανεύθυνων και καταστροφικών επεμβάσεων. Οι εκκλήσεις των επιστημόνων και των οικολογικών οργανώσεων για δασοπροστασία, για χωροθέτηση, για μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για κήρυξη του Υμηττού σε Εθνικό Δρυμό, δεν συγκινούν το κράτος και την κυβέρνηση. Η διατήρηση ενός πολύτιμου φυσικού αποθέματος για την υπερφορτωμένη Αττική δεν συγκινεί κανέναν κρατικό αξιωματούχο. Ούτε καν οι καπνοί πάνω από τα σπίτια, μέσα στην πρωτεύουσα του κράτους! Εγκληματική αδράνεια και σιγή. Και εγκληματική, σκόπιμη ασάφεια: Κανείς δεν γνωρίζει ποιο είναι το δάσος, ποιες οι κατοικήσιμες εκτάσεις, ποια τα όρια της χαρακτηρισμένης περιοχής Natura, υπό ποίους νέους περιβαλλοντικούς όρους θα διανοιχθούν νέες σήραγγες για τον αυτοκινητόδρομο. Κανείς δεν γνωρίζει τίποτε. Και ο Υμηττός γεμίζει οικοδομές, λατομεία και χωματερές, ερημοποιείται, αφανίζεται»…

Οχι. Δεν πρόκειται για απόσπασμα από προκήρυξη ριζοσπαστικής οικολογικής οργάνωσης, μιας από αυτές που συνηθίζαμε να τις ειρωνευόμαστε αγρίως πριν από ελάχιστα χρόνια, να χλευάζουμε την «υστερική καταστροφολογία» τους και να καταδικάζουμε τη μεν σκέψη τους σαν «παιδαριώδη», τη δε ευαισθησία τους σαν υποπροϊόν μόδας ή πόζας. Για το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της «Καθημερινής» πρόκειται, δημοσιευμένο την Πέμπτη 10 Ιουλίου. Και δυστυχώς, καθόλου αυθαίρετο δεν είναι να αντικαταστήσει κάποιος τον Υμηττό του σχολίου με την Πάρνηθα, την Πεντέλη, το Μαίναλο, τον Γράμμο, τον Πάρνωνα, το Πήλιο. Λατομεία μπορεί να μην υπάρχουν σε όλα τα βουνά μας, πουθενά όμως δεν λείπουν οι ανεξέλεγκτες χωματερές, οι οποίες, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των δασολόγων και τις στατιστικά τεκμηριωμένες καταγγελίες τους, αποτελούν μία από τις τρεις βασικές αιτίες των δασικών πυρκαγιών, μαζί με τα καλώδια της ΔΕΗ και τις ορέξεις των κτηνοτρόφων για νέα βοσκοτόπια. Κι ας ψάχνουν για «ασύμμετρες απειλές» οι ευφάνταστοι μέσα στην ευθυνοφοβία τους κυβερνήτες μας, κι ας τα φορτώνουν όλα στον «στρατηγό άνεμο».

Για τον Κουρουπητό μόνο, χάρη και στις φιλότιμες προσπάθειες του και υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κ. Λαλιώτη, πληρώναμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση πρόστιμο ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ την ημέρα (αλλη μία ελληνική πρωτιά: Η χρηματική ποινή για τον κρητικό σκουπιδότοπο ήταν η πρώτη που επιβλήθηκε για περιβαλλοντικούς λόγους σε χώρα–μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης). Επειδή όμως το πρόστιμο έχει ήδη αυξηθεί, έγινε 34.000 ευρώ, και επειδή ο Κουρουπητός δεν είναι το μοναδικό στολίδι της ελληνικής φύσης, από την Πρωτοχρονιά του 2009, και κάθε μέρα, θα πληρώνουμε πρόστιμο 16.728.000 εκατομμυρίων ευρώ: 34.000 ευρώ για καθεμία από τις 492 χωματερές που θα εξακολουθούν να βρίσκονται εν χρήσει. Τεράστιο ποσό; Οχι, αν συγκριθεί με τα ευρώ που θα πληρώνουμε κάθε μέρα με τον καινούργιο χρόνο αν μέσα στο ήδη μισοφαγωμένο 2007 δεν προλάβουμε να κλείσουμε 1.555 χωματερές. Καλύτερα να μην πολλαπλασιάσουμε το 1.155 με το 34.000 (και βέβαια να μην πολλαπλασιάσουμε το γινόμενό τους με το 340,75 για να το δραχμοποιήσουμε), γιατί ο ίλιγγος που θα προκληθεί δεν θα γιατρεύεται με τίποτε και πιθανόν να οδηγήσει σε απονενοημένα διαβήματα. Μακάρι πάντως να πληρώναμε οικολογικά πρόστιμα μόνο για τις χωματερές. Η μη συμμόρφωση της χώρας μας στις πρωτόδικες καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, για ποικίλες παραβάσεις του κοινοτικού περιβαλλοντικού δικαίου (διαχείριση απορριμμάτων, βιολογικός καθαρισμός αποβλήτων, συνεχείς υπερβάσεις στην εκπομπή αιωρούμενων σωματιδίων, Ασωπός, Κορώνεια…), θα οδηγήσει αναπόφευκτα, αφού κανείς και σε τίποτε δεν συμμορφώνεται, σε δεύτερες καταδικαστικές αποφάσεις, και πλέον η Κομισιόν έχει προβλέψει και την καταβολή «κατ’ αποκοπήν προστίμου», σαν ποινή για το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την πρώτη ώς τη δεύτερη απόφαση. Οι διαβεβαιώσεις του κ. Γιάννη Παπαθανασίου, υφυπουργού Οικονομικών, ότι «από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουμε δει πως είναι διατεθειμένοι να δείξουν κατανόηση», είναι κάτι σαν παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να επέλθει το μοιραίο.

Στα δάση μας βέβαια εκτός από τις χωματερές ανθούν και οι καταπατήσεις, από άτομα, μοναστήρια ή «φιλοπρόοδους συλλόγους» ισχυρών συντεχνιών. Η παράνομη δόμηση, ακόμα και σε εκτάσεις κηρυγμένες «αναδασωτέες», τρία χιλιόμετρα από την Ομόνοια, που υποτίθεται ότι τις προστατεύουν δέκα υπηρεσίες, είναι πια ένα έθιμο τόσο ισχυρό όσο και ο πασχαλινός οβελίας ή τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου· έχει μετατραπεί και αυτό σε συστατικό της ελληνικότητας, όπως καταχρηστικά και γελοιοποιητικά την εννοούμε. Είναι τέτοια η οικοφαγική μας μανία, νομιμοποιημένη από αλλεπάλληλες κυβερνήσεις, οι οποίες ως βάθος χρόνου εννοούν μόνο την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, που ώρες ώρες καταντάει κανείς να προσεύχεται να επιστρέψουμε στην ένδοξη εποχή που ψήφιζαν και τα δέντρα, μπας και νοιαστεί κανείς για δαύτα. Και να νοιαστεί βέβαια ουσιαστικά, κι όχι με αυτοεπιδεικνυόμενη ευαισθησία, σαν κι αυτή που σκηνοθετεί το τελετουργικό και δήθεν παραδειγματικό φύτεμα δέντρων από ηγέτες οι οποίοι χαχανίζουν κάτω από τα μουστάκια τους, έχουν δεν έχουν.

Περίπου τις ίδιες ημέρες που οι Ελληνες υπουργοί γνωστοποιούσαν με δυσερμήνευτη υπερηφάνεια ποια υπέρογκα πρόστιμα θα κληθούμε να πληρώσουμε για τις παράνομες χωματερές, έγινε γνωστό πως η Ελλάδα έρχεται 44η παγκοσμίως στον κατάλογο οικολογικής ευαισθησίας. Το κριτήριο που χρησιμοποιήθηκε στη σχετική έρευνα, η οποία περιέλαβε 149 χώρες, είναι ο Δείκτης Περιβαλλοντικής Επίδοσης (ΔΕΠ)· τον επινόησαν επιστήμονες των πανεπιστημίων του Γέιλ και του Κολούμπια, του έχει δε αποδοθεί ήδη το παρανόμι «πράσινο ΑΕΠ». Αφού μετρήθηκε λοιπόν και ζυγίστηκε η περιβαλλοντική συμπεριφορά όλων αυτών των χωρών, όπως αποτυπώνεται σε 25 τομείς (κατά κεφαλήν εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, ατμοσφαιρική ρύπανση, ποιότητα του πόσιμου νερού, προστασία της βιοποικιλότητας, κατάσταση των δασών, σπατάλη και μόλυνση των υδάτινων πόρων, έλεγχος φυτοφαρμάκων, έκταση της καμένης γης και των προστατευόμενων θαλάσσιων περιοχών κτλ.), η Ελλάδα αναδείχτηκε τεσσαρακοστή τέταρτη. Η καλύτερη επίδοση της χώρας μας (100) σημειώθηκε στην κατηγορία «πόσιμο νερό», όπου αξιολογείται η πρόσβαση του πληθυσμού, και η χειρότερη (μόλις 4,8) στον τομέα «αποτελεσματικότητα προστασίας» περιοχών που έχουν βέβαια τη σφραγίδα των «προστατευόμενων», αυτό όμως δεν τις σώζει από τίποτε – πράγμα που σημαίνει ότι ο δείκτης της περιβαλλοντικής ευαισθησίας εκφυλίζεται σε δείκτη υπαισθησίας.

Ε, θα πει κανείς (αν μάλιστα τυγχάνει υπουργός Περιβάλλοντος δεν θα το πει απλώς αλλά θα το βροντοφωνάξει), μια χαρά τα πάμε, τεσσαρακοστοί τέταρτοι στον κόσμο, καλύτεροι από εκατό χώρες και βάλε. Μάλιστα. Μόνο που ο δείκτης μας (80,2 με άριστα το 100) μας φέρνει πολύ κάτω από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, την Ελβετία, που πρωτεύει, τη δεύτερη Σουηδία (όλο εισάγεται το περιθρύλητο «σουηδικό μοντέλο» κι όλο στο τελωνείο μένει), τη Νορβηγία, τη Γαλλία, τη Γεωργία, τη Λευκορωσία κ.ο.κ. Και για να τσιγκλήσουμε τον εθνικό μας εγωισμό, υστερούμε και από την «οπισθοδρομική» Αλβανία, η οποία, με δείκτη 84, έρχεται 27η. Ε, ας μη γίνεις Ελληνας ποτέ, Αλβανέ…

21 Αυγούστου 2008, 21:22:29
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Από δημοσιογραφικές πηγές αναφέρθηκε ότι έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα "Σεμπέρνα Μακεντόνια" (Северна Македонија) που σημαίνει "Βόρεια Μακεδονία" και δεν είναι τυχαίο αν θυμίζει σε εμάς ολίγο από ...Σιβηρία, αφού (μάλλον) έτσι αποκαλείται στα σλαβικά ο Βορράς. Πριν από δύο εβδομάδες είχα την εξαιρετική τύχη να μιλήσω κοντά στο χωριό Τοίχιο της Καστοριάς (απ' όπου έλκει την καταγωγή του ο 32χρονος ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας κ. Μιλόσοσκι και όπου συναντά κανείς το όνομα Μηλώσης) με έναν δίγλωσσο ελληνοαμερικανό, βετεράνο του ΔΣΕ, που δεν σας αποκαλύπτω τί φρόνημα είχε γιατί ίσως μερικοί να με χρεώσουν με μερικές αποδοκιμασίες ακόμη. Ο οικοδεσπότης μου, λοιπόν, μου αποκάλυψε ότι η σκοπιανή διάλεκτος αριθμεί περίπου 2,000 λέξεις, οι περισσότερες για συγκεκριμένα ουσιαστικά ενώ παρουσιάζει μεγάλη πτωχεία σε λέξεις για αφηρημένες έννοιες. Σαν παράδειγμα μου ανέφερε την απουσία λέξεων για τα σημεία του ορίζοντα που αναπληρώνεται από τα επιρρήματα "εδώ" και "εκεί". Για να καλυφθεί αυτή η λεξιπενία, κατά τα τελευταια 50 χρόνια οι λόγιοι των Σκοπίων προχώρησαν σε δάνεια από τη Γαλλική και Ρωσσική γλώσσα.

Από εδώ και πέρα, η τοποθέτηση μου γίνεται μονομερής και αν θέλετε μπορείτε να μην προχωρήσετε.

Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να σταθούμε σε αυτή την ονομασία, με την προϋπόθεση να αποτελεί τη μοναδική ονομασία της χώρας τόσο στο εσωτερικό της όσο και διεθνώς. Μάλιστα, εμείς θα μπορούσαμε να κρατήσουμε το "Σεμπέρνα" αμετάφραστο και να το χρησιμοποιήσουμε σαν μία λέξη μαζί με τον γεωγραφικό προσδιορισμό ή ακόμη και σκέτο: Σεμπερνοματσεντόνσκα ή Σεμπέρνια, Σεμπέρνιοι. Ωχ, σαν να ξεφεύγω πάλι, ε; Άντε, σταματάω εδώ.
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Αυγούστου 2008, 21:27:28 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

22 Αυγούστου 2008, 12:24:33
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Τι θα γίνει μ' εσάς του δύο; Για πόσο καιρό ακόμη θα τρίβεστε "στη γκλίτσα του τσοπάνη" που λέει και το ρητό; Η εμμονή σας στο θέμα, και η συλλογή αρνητικών ψήφων από τους αφανείς "μαυρίζοντες", εγείρει υπόνοιες μαζοχισμού... ;D

22 Αυγούστου 2008, 23:29:12
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Λες άμα κάναμε παρέα και γνωριζόμασταν προσωπικά, να σε άφηνα έτσι να μου κατηγορείς την Αεκάρα και να μη λέω τίποτα;  ;D  :P

Φταίω εγώ τώρα να πω, ότι μ' αυτά που γράφεις για "Αεκάρες" επιβεβαιώνεις τα παραπάνω περί μαζοχισμού;;;  ;D

25 Αυγούστου 2008, 17:03:05
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επίσης δε μπορεί να είναι μύθος ότι τα περισσότερα κράτη μας φθονούν, οι μεγάλες δυνάμεις συνομωτούν εναντίον μας, το Ισραήλ θέλει να μας εξαφανίσει από το χάρτη, γιατί μόνο εμείς μπορούμε να σταθούμε εμπόδιο στα σκοτεινά σχέδιά του.

Το Ισραήλ αναφέρεται σταθερά στο κρατίδιο των Σκοπίων ως FYROM, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα του Ισραηλινού υπουργείου εξωτερικών, όπου επίσης αναγράφεται ότι δεν έχουν αποκαταστήσει διπλωματικές σχέσεις μεταξύ τους:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Αυγούστου 2008, 20:55:56
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Σήμερα, το κοινοβούλιο των Σκοπίων, έχοντας λύσει όλα τα άλλα προβλήματα και μη έχοντας με τί να ασχοληθεί, συνεδρίασε με μοναδικό θέμα αυτό της … "Αιγαιακής Μακεδονίας" (βλέπετε για τον κ. Γκρούεφσκι και την παρέα του δεν υπάρχει Ελληνική Μακεδονία) και μάλιστα υιοθέτησε ομόφωνα (εκεί δεν υπάρχουν αντίθετες απόψεις; ) ψήφισμα για (ταρατατζούμ, ταρατατζούμ) την παροχή κάθε είδους υποστήριξης στους "Αιγαιάτες" (πώς είπατε; ) πρόσφυγες και στις αξιώσεις τους έναντι της Ελλάδας.

Ο κ. Γκρούεφσκι, θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι βασικός κανόνας του διεθνούς δικαίου ότι μια χώρα δεν μπορεί να παρέχει νομική συνδρομή ομαδικά σε πολίτες της έναντι μιας άλλης χώρας, για γεγονότα που συνέβησαν όταν αυτοί δεν ήταν πολίτες της. Με αυτές και με άλλες κινήσεις (όπως οι απειλές για αποκλεισμό της ροής των υδάτων του Αξιού προς τη Ελλάδα) ο κ. Γκρούεφσκι αποδεικνύει καθημερινά πως έχει διαλέξει το δρόμο της ρήξης με την Ελλάδα και αμφιβάλλω κατά πόσο θα έχει μακροπρόθεσμα οφελήσει τα συμφέροντα της χώρας του.
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Αυγούστου 2008, 23:44:36 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Σεπτεμβρίου 2008, 11:51:31
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Λέτε μετά τις αμερικανικές εκλογές να αλλάξει κάτι στο σκοπιανό;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επίσης, δείτε και αυτό: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Νομίζω ότι αν ήξεραν τί προβλήματα διακομιδών δημιουργεί η Θάσος και το Άγιο Όρος, ίσως και να τα άφηναν "εκτός". Για την Αμμουλιανή μάλλον το πήραν χαμπάρι, γι' αυτό ( ; ) και δεν απεικονίζεται στο χάρτη της "Γκρουγιο-Μακεδονίας."
Το ανάλογο για τη χώρα των Ελ θα ήταν αν ο αρχηγός κάποιας υπερεθνικιστικής οργάνωσης ήταν ταυτόχρονα και πρωθυπουργός και κατέθετε στεφάνι στην Ελ των 2 ηπείρων και των 5 θαλασσών.

Ακόμη, ο Χιλμή Πασάς φαίνεται να ταυτίζεται με τις θέσεις των Ελ, όπως φαίνεται από την παρακάτω στιχομυθία του με Γάλλο δημοσιογράφο (πηγή: Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών)

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι η στιχομυθία μεταξύ του Χιλμή Πασά και του Michael Paillarais όπως αυτή αναγράφεται από τον Κωνσταντίνο Βαβούσκο στα «Εθνικά Θέματα» της ΕΜΣ :

Michael Paillarais:
Αλλά αυτοί οι Βουλγαρόφωνοι πράγματι ισχυρίζονται ότι είναι Έλληνες

Χιλμή Πασάς:
Ισχυρίζονται ότι έιναι Έλληνες όταν δεν ασκούνται εις βάρος τους πιέσεις

Michael Paillarais:
Και η γνώμη σας ποια είναι εξοχότατε ?

Χιλμή Πασάς:
Η γνώμη μου είναι όπως και αυτή της κυβερνήσεως μου ότι είναι Έλληνες.
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Σεπτεμβρίου 2008, 22:09:42 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Σεπτεμβρίου 2008, 17:16:47
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Tέτοιοι που είναι (οι πολίτες του), καλά τους κάνει ( ; ) (ο Γκρούεφσκι):
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Σεπτεμβρίου 2008, 17:28:53 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

13 Σεπτεμβρίου 2008, 19:24:38
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Στην έκθεση της CIA για τη Matsedonska, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παρακάτω παράγραφος:

major transshipment point for Southwest Asian heroin and hashish; minor transit point for South American cocaine destined for Europe; although not a financial center and most criminal activity is thought to be domestic, money laundering is a problem due to a mostly cash-based economy and weak enforcement

Ολόκληρη η έκθεση στο:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Όχι πως για εμάς γράφουν καλύτερα...
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Σεπτεμβρίου 2008, 19:42:32 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

13 Οκτωβρίου 2008, 00:09:25
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Μπλογκ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων που ζουν στην ΠΓΔΜ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Οκτωβρίου 2008, 18:17:45
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Από τη σημερινή Καθημερινή:

Διάβημα διαμαρτυρίας της ΠΓΔΜ στην Ελλάδα

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κάλεσε για σήμερα το απόγευμα την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας, πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, για να της επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είχε δώσει στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με τη διέλευση στρατιωτικής φάλαγγας και τη λειτουργία πεδίου βολής στο Δήμο Μελίτης, στο νομό Φλώρινας:

«Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι σχετικά με τα σημερινά (σ.σ χθεσινά) επεισόδια στην περιοχή της Φλώρινας, στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, ως αρχική αντίδραση, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία της».


Αν καταλαβαίνουμε καλά, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, ως αρχική αντίδραση, εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία της για μια τακτική στρατιωτική άσκηση του ΕΣ, εντός των συνόρων της χώρας των Ελ. Αναμένονται οι επόμενες αντιδράσεις της.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Οκτωβρίου 2008, 18:20:41 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

15 Οκτωβρίου 2008, 20:12:23
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα από το ΥΠΕΞ για αρχηγό γειτονικής χώρας:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Α, μη κάνετε κλικ δεξιά στον "γιατρό" :(
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Οκτωβρίου 2008, 21:10:08 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

17 Οκτωβρίου 2008, 15:30:51
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Κοινή δήλωση Ελλάδας - Μεξικού για την ονομασία της ΠΓΔΜ (από την ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ):
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το Μεξικό στο εξής θα αναφέρεται στο γειτονικό κρατίδιο ως: Αντίκα(!) Γιουγκοσλάβα Ρεπουμπλίκα ντε Μακεντονία.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

17 Οκτωβρίου 2008, 22:06:48
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ένα μοναδικό αρχείο φωτογραφιών από το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Οκτωβρίου 2008, 22:08:19 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

26 Οκτωβρίου 2008, 15:02:18
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Απόσπασμα από άρθρο της "Μακεδονίας" για τη σημερινή επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης:

Σύμφωνα με την παράδοση ο ευγενικός, σώφρων, ψύχραιμος και αξιοπρεπής τούρκος αρχιστράτηγος Χασάν Ταξίν πασάς, όταν αποφάσισε να παραδώσει τη Θεσσαλονίκη στους Έλληνες, δήλωσε: “Από αυτούς την πήραμε και σʼ αυτούς θα την παραδώσουμε”. Στα απομνημονεύματά του ο πεφωτισμένος τούρκος στρατηγός, που έχει συνδέσει το όνομά του με τη Nεότερη Ιστορία της Θεσσαλονίκης, γράφει για τις ιστορικές εκείνες ώρες της παράδοσης της πόλης:

“Πιεζόμενος από τα γεγονότα και τις εκκλήσεις αρχών και προξένων, έχοντας αντιληφθεί τον άμεσο κίνδυνο της βουλγαρικής εισβολής και διαπιστώσει την εγκατάλειψη των χαρακωμάτων και τη διασκόρπιση των εφέδρων, αφότου νύχτωσε, υπέκυψα, για να σώσω τη ζωή χιλιάδων αθώων πλασμάτων και για να προλάβω την καταστροφή της πόλης. Οι απεσταλμένοι του διαδόχου Κωνσταντίνου έφτασαν στο Διοικητήριο της πόλης κατά τις νυκτερινές ώρες. Το ʽΠρωτόκολλο παραδόσεωςʼ συντάχθηκε στα γαλλικά. Έτσι έληξε άδοξα και συντριπτικά για μας ο αγώνας και θριαμβευτικά για τον αντίπαλο. Η Θεσσαλονίκη χάθηκε, αλλά και σώθηκε. Έχω την συνείδηση ότι έπραξα ακέραια το καθήκον μου. Η ιστορία ας με κρίνει...”.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2563 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Φεβρουαρίου 2014, 22:48:10
από Loumakis